FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

multimetry elektroniczne zasada dzialania POMOCY!!

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> multimetry elektroniczne zasada dzialania POMOCY!!
Author
Poziom 16
Poziom 16

Post#1 Post from the author of the topic 16 Nov 2004 18:01   

Witam wszystkich :)

Mam nastepujace pytanie chodzi mi o wspolczesne rozwiazania techniczne lub technologiczne w multimetrach elektronicznych. Czyli zasada dzialania i wszelkiego rodzaju informacje na temat zastosowanych tam rozwiazan. Szukalem na necie o tym lecz nic nie znalazlem poza sklepami z tego typu artykulami. Bardzo prosze tych ktorzy wiedza gdzie moge te informacje znalezdz o podanie linkow badz przeslanie troche info na ten temat bo musze z tego napisac referat a zabardzo nie moge zebrac wsytarczajacych mi informacji :/
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 16 Nov 2004 18:01   

Back to top

adi-niunio
Poziom 19
Poziom 19

Post#2 16 Nov 2004 19:25   

w tych tanich multimetrach stosuje są przetworniki A/D wraz ze sterownikiem LCD , poszukkaj noty ICL7106 (końcówka 05 steruje wyświetlaczami led)

http://katalogi.iele.polsl.gliwice.pl/search.php?szuk=ICL7106&man=--wszyscy--&ile=50&start=0&szukaj.x=34&szukaj.y=2

∑ P.S. dopisane.....

skoro tak można by srpóbować napisać meila do producenta, może któryś gdy podasz w jakim celu zechce z grubsza coś ci powiedzieć.

Ze swojego doświadczenia moge powiedzieć, bo byłem przy robieniu mierników (lecz nie multimetrów) technoogia wytwarzania -> typowy montaż smd -> poprawki -> włożenie do obudowy -> i chyba 2 albo 3 kontrole techniczne -> i do magazynu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 16 Nov 2004 19:25   

Back to top

Lukasz1986
Poziom 16
Poziom 16

Post#3 Post from the author of the topic 16 Nov 2004 20:34   

Re: multimetry elektroniczne zasada dzialania POMOCY!!

tzn. chodzi mi tutaj o rozwiazanie takie iz jakie zostaly w nich zastosowane technologie pomiarow zabezpieczen itp. bo sterowanie wyswietlaczem to by bylo troche malo jak dla mojego belfra :) ale szczere dzieki za pomoc. Moze ktos jeszcze wie gdzie moge znalezdz cos na ten temat
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> multimetry elektroniczne zasada dzialania POMOCY!!
Page 1 of 1
Similar topics
zasada dzialania - sprzężenie zwrotne... (3)
zasada dzialania rezonatora kwarcowego (15)
Zasada dzialania przetwornicy napięcia ;] (6)
Zasada dzialania systemu GSM (1)
Zasada dzialania programu antywirusowego (2)
zasada dzialania przetwornicy (3)
budowa i zasada dzialania (14)
zasada dzialania (1)
Tranzystor, co jest co? zasada dzialania (6)
Zasada dzialania nagrywarek cd/dvd (1)

Page generation time: 0.08 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed