Mam prośbę o pomoc w wyborze skanerów na led-ach dla mobilnego dj-a.Na początek planuję zakup 2 szt(z czasem jeszcze 2 szt).Skanery mają służyć do oprawy świetlnej różnych imprez tanecznych . Zadowoli mnie światło porównywalne do tradycyjnej żarówki 250w(kiedyś pracowałem na skanerach disco-tech o mocy żarówki 250W i w zupełności wystarczały na moje potrzeby).Skanery mają być lekkie,o niewielkich gabarytach . Interesują mnie konkretne opinie i rady , plusy i minusy konkretnych urządzeń.Na początek wytypowałem sobie następujące modele;
1.Eurolite TSL 400
2.Flash Butrym 60 W Led
3.STAIRVILLE SC-X50 LED SCANNER
4.AMERICAN DJ X-Scan LED Plus
5.Showtec club led skaner
Dziękuję za opinie o wytypowanych modelach,ewentualnie wasze propozycje.
no cenę właśnie tego vizi scan pro dopiero dziś zauważyłem, przesada jak za takie zwykłe parametry i właściwości, niczym specjalnym sie nie wyróżnia, chyba że Panowie z ADJ aż tak cenią sobie możliwość zmieniania wzorków gobo bo tylko tym sie wyróżnia co nie jest w sumie takie ważne i wspaniałe jakieś, flash butrym ma fajne wzorki i podejrzewam że wymiana ich i takie kombinowanie to zbędna rzecz.
A możesz podać mi jakiś model konkretny skanera w którym da się zmienić żarówkę plus model żarówki.Ja do zamian i przeróbek podchodzę sceptycznie.
Co do tego american vizi to cena jest bardzo wysoka a fajerwerków nie ma,widziałem kilka świateł tej firmy najpierw na filmiku a póżniej w realu-i niestety stwierdzam że obraz na filmikach jest zawsze dużo ładniejszy niż efekt na żywo. Może lukniesz te filmiki na górze i powiesz co myślisz.
Człowieku nie bierz tego Flash-Butrym zobacz najpierw warunki gwarancji na ich stronie NIE MA GWARANCJI na diody LED !!! Jedyna firma w Europie, która tak robi.
Kupiłem głowice 30Wat diody poleciały po jakichś 800 godzinach pracy po kolei w każdej z 6 kupionych głowic . Wtedy się dowiedziałem dopiero ze u nich LED to to samo co zwykła żarówka znaczy i trzeba sobie kupić za JEDYNE 250 PLN + koszt wymiany. Flash-Butrym to problemy same bo nie mieli nawet i nie maja tych diód . Przy okazji okazało się że te diody to nie są wcale 30Wat tylko 21 Wat i muszą lecieć, bo pomijając ich jakość radiator chłodzący w głowicach Flash-Butrym jest 4 razy za mały. Ich urządzenia dlatego są tańsze od innych , a potem dopłacisz z nawiązką reszte .
Dzięki za radę,tak czułem że te skanery Flasha to nie najwyższa jakość o przebojach z ich zakupem to długa opowieść.Zdecydowałem się na model STAIRVILLA w niemieckim sklepie THOMANN (pomimo że chciałem dać zarobić w Polsce i jestem "patriotą zakupowym" muszę stwierdzić że większość naszych sklepów internetowych ze sprzętem to totalna amatorszczyzna ),już trochę je użytkuję i jestem w 100 % zadowolony.Mogę je polecić mobilnym dj i zespołom grającym imprezy do 150 - 200 osób:lekkie,małe gabaryty,odpowiednia ilość światła jak za tę cenę,wyraziste figury i żywe kolory,bardzo dobry efekt strobo.
U nas problemem jest to że w necie i na Allegro pelno jest pseudosklepów - komputer w domu i kilka rzeczy a reszta kobinują .Na stronie mają wszystko a w rzeczywistości nic.
Dobre są też Eurolite produkty , ja kupuje w naszej okolicy w prolightonie mają prawie wszystko na miejscu, i mają części i serwis na miejscu.
Popatrz na: www.pro-sls.pl