Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?
Autor
Wiadomość
mike2323
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 69
Miasto: Warszawa

Post#1 Post autora tematu 30 Cze 2011 15:03   

Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Witam, od niedawna w Polsce mamy możliwość z korzystania z darmowego internetu od Aero2.

Darmowy internet

moje pytanko jest następujące:
Jaki modele modemu (nie telefonu) można kupić do laptopa żeby móc bez problemu korzystać z oferty Aero2 ? Im tańsze tym lepsze byle skuteczne.
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9239

Post#2 30 Cze 2011 15:11pomocny post - solucja   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Link
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#3 01 Lip 2011 22:23pomocny post - solucja   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Generalnie zasada jest prosta: sprawdzasz, czy wybrany modem obsługuje 3G/UMTS w paśmie 900MHz. Jeżeli tak, to powinien bez problemu działać z Aero2.
Tworzę właśnie spis konkretnych modeli modemów zgodnych z Aero2:
http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawienie-zgodnych-modemow-w-budowie.html
Na razie głównie modemy dostępne w ofertach operatorów (osobiście polecam Huawei E173u-2 z Play) oraz stale rozszerzana lista modemów dostępnych z drugiej ręki i na wolnym rynku.
Powrót do góry
   
PeteSh
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 1458
Miasto: Bydgoszcz

Post#4 01 Lip 2011 23:09   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


mike2323 napisał:
Darmowy internet

To co oni wyprawiają to jest kpina. Ten kraj to bagno. Ciekaw jestem czy prawnicy Solorza wykombinowali to już po wygraniu przetargu, czy może raczej ustalenia że tak zrobią, uzgodniono jeszcze przed jego ogłoszeniem i wmieszanych jest w to kilku urzędników z ministerstwa. W każdym razie jest jak zawsze, niby szczytna idea ale ci panowie kasy nigdy nie mają dosyć :|
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#5 03 Lip 2011 14:17   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Kurcze, polityczne narzekania trafiają nawet tutaj :) Ja bym awantury o procedury zostawił UKE, a tutaj skoncentrował się na technice - bo inaczej to na każdego operatora można narzekać. A tutaj lepiej korzystać z możliwości jakie dał nam UKE za pośrednictwem koncesji Aero2. Teraz jest trudniej:
http://jdtech.pl/2011/06/aero2-jak-zdobyc-karte-sim.html
Kiedyś będzie łatwiej - Solorz-Żak już teraz obiecał wprowadzenie kart Aero2 do punktów sprzedaży Cyfrowego Polsatu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Lip 2011 14:17   





Powrót do góry
   
PeteSh
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 1458
Miasto: Bydgoszcz

Post#6 03 Lip 2011 14:40   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


jdanecki napisał:
Kiedyś będzie łatwiej - Solorz-Żak już teraz obiecał wprowadzenie kart Aero2 do punktów sprzedaży Cyfrowego Polsatu.

Łaski nie robi, to wynika z zapisów umowy. Tak naprawdę cała ta sprawa z pozyskaniem karty nie powinna mieć miejsca. Aero2 powinno działać na dowolnej karcie każdego operatora i bez tej kaucji. Założę się że literówka w adresie e-mail też nie jest dziełem przypadku. A z opisu do którego podałeś link powyżej nic nowego nie wynika. 90% potencjalnych użytkowników nie skorzysta z tej cudownej oferty za sprawą obowiązkowej wycieczki do Warszawy.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#7 03 Lip 2011 14:45   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


W kwestii działania na dowolnej karcie temat na razie odpada z dwóch bardzo poważnych problemów:
1. Aero2 musiałoby dostać dostęp do kart SIM innych operatorów, co podobno oznacza przekazanie kluczy szyfrujących - wątpię, żeby którakolwiek sieć oddała te dane bez walki.
2. Nawet, jeżeli roaming krajowy danych będzie działał bez naliczania opłat, to połączenie z siecią Aero2 będzie wymagało tymczasowego przelogowania się do Aero2, a potem pamiętania o powrocie do sieci macierzystej. To może być barierą techniczną dla wielu użytkowników.
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7835
Miasto: Chęciny

Post#8 04 Lip 2011 17:46   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


PeteSh napisał:
90% potencjalnych użytkowników nie skorzysta z tej cudownej oferty za sprawą obowiązkowej wycieczki do Warszawy.
Bronią się jak mogą przed świadczeniem tej usługi. Kaucja, obowiązkowy odbiór osobisty - tym powinien się zainteresować UKE.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#9 04 Lip 2011 21:20   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Adam: już się zainteresował i czeka na odpowiedź operatora. Ale dopóki świadczy usługi na LTE 2,6GHz tylko w Wwie, dopóty trudno się przyczepić. Choć oczywiście jak zwykle "nie tak to miało wyglądać" :)
Powrót do góry
   
maniek1818
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 667
Miasto: Dobre Miasto/Olsztyn

Post#10 04 Lip 2011 23:12   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


W Dobrym Mieście 25km od Olsztyna też mam taki nadajnik AERO2. Ale do Warszawy nie mam czasu jechać. Czy ktoś już ma ten internet? Czytałem, że w pierwszym roku dają 256kbps a potem już 512.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#11 05 Lip 2011 01:50   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Niestety masz kawałek drogi. Ale i tak teraz zbyt szybko nie załatwisz karty, bo opóźnienia realizacji zamówienia na kartę sięgają kilku dni.
A co do działania: miedzy innymi ja mam kartę i działa to bez problemu w różnych miejscach, nie tylko w stolicy: http://jdtech.pl/2011/06/aero2-bezplatny-dostep-do-internetu-testy.html
Działa to dokładnie tak, jak opisane w ofercie.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lip 2011 01:50   





Powrót do góry
   
maniek1818
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 667
Miasto: Dobre Miasto/Olsztyn

Post#12 05 Lip 2011 12:53   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Upload lepszy niż na mojej osiedlowej radiówce.
Przy zamówieniu karty wysyłają jakieś powiadomienie o terminie odbioru?
Jest jakiś miesięczny limit na ściąganie danych (mam na myśli załączniki z naszego forum :D) :?:
Tą kartę można odebrać w centrum Warszawy?
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#13 05 Lip 2011 15:08   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Otrzymasz maila z powiadomieniem.
Limit miesięcznego i żadnego innego na transfer nie ma, jest tylko limit czasowy. Jedna sesja 60 minut - potem musisz się ponownie połączyć. Wychodzi więc że max. wielkość pliku, która możesz wrzucić to ok.13,5GB :D
test-darmowego-internetu-od-aero2.
Karty SIM do odbioru niestety tylko w Warszawie.
Powrót do góry
   
maniek1818
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 667
Miasto: Dobre Miasto/Olsztyn

Post#14 05 Lip 2011 15:29   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Jeszcze jedno pytanie, na jaki czas jest ta oferta? Gdzieś wyczytałem że to jest okres 36 miesiecy (od ogłoszenia regulaminu) na świadczenie tej usługi, a potem koniec?
Powrót do góry
   
mike2323
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 18 Mar 2010
Posty: 69
Miasto: Warszawa

Post#15 Post autora tematu 05 Lip 2011 16:32   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Tak, potem raczej nie będzie darmowego internetu bo firma nie będzie zobligowana go świadczyć.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Lip 2011 16:32   





Powrót do góry
   
maniek1818
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 667
Miasto: Dobre Miasto/Olsztyn

Post#16 05 Lip 2011 16:46   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


mike2323 napisał:
nie będzie darmowego internetu

Czyli pomysł jest dobry, ale ludzie zawiedli :(
IMHO za 3 lata to będzie taka bida w kraju, teraz jeszcze próbują posklejać trochę te obiecane autostrady. Podatki znowu podniosą. Temat morze.
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#17 05 Lip 2011 17:31   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Nie tyle ludzie, co interesy sprzeczne: operator musi świadczyć, ale nie musi tego reklamować ani ułatwiać. No i tego nie robi :) Ale co jak co trzeba powiedzieć, że jest to pierwsza tego typu oferta w Polsce w ogóle. I mimo pewnych niedociągnięć (które UKE naprostuje prędzej czy później) wydaje mi się, że trzeba pogratulować p. Streżyńskiej, że to jakkolwiek się udało.
Powrót do góry
   
P...K
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 7
Miasto: Kraków

Post#18 15 Lip 2011 12:30   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Nie wiem o czym wy tu piszecie o modemach czy polityce. Mnie się zdaje że przydział nowych częstotliwości na rynku mobilnym to największa porażka UKE. Faktycznie dochodzi teraz do olbrzymiej koncentracji zasobów (Plus + spółki Solorza), za dwa lata będzie nowa Tepsa na rynku mobilnym, chyba że Plus trafi do ruskich, bo takie plotki też na sieci się pojawiają. Co do samego Aero2 to postępowanie w kwestii dystrybucji kart darmowego Neta jest po prostu głupie. Skoro jest tak duże zainteresowanie ofertą operator przecież mógł ją wykorzystać dla pozyskania nowych klientów np. dla Cyfrowego Polsatu, połączyć np. darmową usługę z usługami voice prepaid itp. Jeśli chodzi o dostępność usługi w całej sieci Aero2 UMTS900 to też nic o tym nie wiadomo, dziś można tylko powiedzieć że sieć działa w zasadzie na Mazowszu, nie wiadomo jak jest w innych rejonach kraju. Poza tym niech wam się nie zdaje że Aero robi wam łaskę że daje darmową usługę i nie macie prawa nic od nich wymagać. W zamian za to że Aero2 będzie wykorzystywać 20% przepustowości swojej sieci na darmowy net, została im obniżona opłata za rezerwację częstotliwości LTE do 20 mln (za UMTS900 zapłacili 200 mln).!!!!!!! Nie ma darmowych lunch'ów za darmowego neta płaci budżet państwa niższymi wpływami.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#19 16 Lip 2011 04:29   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Mnie osobiście bardziej interesuje aspekt kliencko-techniczny - jak otrzymać kartę i jak działa usługa. Część polityczna mnie zupełnie nie interesuje, natomiast działania operatora, z których wynika komfort lub jego brak po stronie klienta jest dla mnie bardzo ważny.
Masz rację o tym "monopolu": już o tym rozmyślałem i obserwuję dalej: http://jdtech.pl/2011/07/nowa-potega.html Na razie daleko jeszcze Solorzowi do połączenia wszystkich spółek w jedną, ale przewagę po stronie częstotliwości ma potencjalnie wielką. Jednak same częstotliwości to jeszcze za mało.

Co do postępowania Aero2 to wydaje mi się, że usługę świadczy bo musi. Infrastruktury do obsługi klientów nie ma, bo chyba nigdy nie planowano faktycznego wdrożenia usług detalicznych w tej firmie. Od początku do końca jest to chyba jednak operator hurtowy. Usług CP raczej nie będzie oferował, bo jest to (w każdym razie oficjalnie, nie analizując powiązań kapitałowych) zupełnie niezależna firma, która poza umową hurtową na usługi nie ma z CP żadnego związku. Dodatkowo podejrzewam, że oferowania dodatkowych usług do UBDI mogłoby także wzbudzić wątpliwości UKE.

Co do pokrycia usługami to nie ma żadnych wskazówek, że w innych częściach sieci (w tym także poza mazowszem) operator odcina dostęp swoich kart. Ale ze względu na sposób dystrybucji karty po prostu jeszcze nie dotarły do udzielających się w sieci użytkowników tej usługi, którzy przebywają w zasięgu tej sieci w innych częściach Polski. Potwierdzenia z Wyszkowa, Ostrołęki, Pułtuska i okolic Warszawy nie wskazują na jakiekolwiek problemy z działaniem w całym zasięgu UMTS 900MHz.

A co do tematyki wątku: tytuł oczywiście o modemach, treść czasem potrafi odbiec od tematu i póki nikt nie prostestuje możemy odbiegać.
Powrót do góry
   
jaros85
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 494
Miasto: Łódź

Post#20 18 Lip 2011 23:47   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Witam.
Ja mam pytanie jaki modem WWAN (czyli pod złącze min pci-express w laptopie) obsługuje UMTS 900MHz bo większość obsługuje tylko częstotliwość 2100MHz.

Ja na Allegro znalazłem tylko jak na razie jeden model:
OPTION GTM382 i kosztuje 150zł
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#21 19 Lip 2011 01:14   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Link, który zreszta już jest też w którymś z postów wyżej.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#22 19 Lip 2011 16:38   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


jaros85: a do jakiego dokładnie laptopa chcesz dobrać modem WWAN? Zwykle najlepiej trzymać modeli produkowanych i/lub montowanych przez producenta ze względu na dość powszechne stosowanie whitelist w BIOSach - wsadzenie do środka modemu spoza listy uniemożliwić może uruchomienie laptopa.
No i musisz mieć zwykle gniazdo SIM już wbudowane w laptopa.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#23 21 Lip 2011 18:07   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Dla ceniących sobie wątek polityczny tej dyskusji: http://jdtech.pl/2011/07/aero2-uke-relacjonuje-swoje-spotkanie-z-zarzadem-spolki.html
Powrót do góry
   
jaros85
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 494
Miasto: Łódź

Post#24 25 Lip 2011 22:22   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Witam
Mam lapka HP NC6400 ale ze zmienionym biosem który przyjmuje wszystkie modemy WWAN. Aktualnie mam w laptopie MC8775 ale ten nie obsługuje niestety UMTS 900MHz i z tego powodu szukam innego modemu.

Z drugiej strony dziwne że Aero2 wykupiło tylko częstotliwości do których ciężko dobrać sprzęt a teraz jeszcze LTE 2500 MHz gdzie jeszcze telefonów z LTE 1800 MHz nie widziałem.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#25 26 Lip 2011 11:58   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


jaros: ja bym nie kombinował z alternatywnymi modemami - HP wydało dwa solidne modemy oznaczone un2420 i un2430 (są na mojej liście) - seria Gobi Qualcomma jest całkiem udana.
Co do częstotliwości: Aero2 wzięło w kwestii UMTS to, co dawało UKE. Specjalnie nie mieli wyboru. Poza tym UMTS w paśmie 900 MHz nie jest aż tak nowatorskie i dziwne, jak LTE w paśmie 1800MHz, które wziął Mobyland (teraz będący własnością także Aero2) - do tego pasma jest w tej chwili tylko jeden eksperymentalny modem (testuję go, nie nadaje się jeszcze do handlu chyba).
A co do usługi UBDI to w rzeczywistości dotyczy ona nie UMTS, ale pasma 2,6GHz i technologii LTE, a o ten UMTS zahaczyło tylko przy okazji - głównie z tego powodu, że UKE miało świadomość o niskiej dostępności modemów LTE (i ich cenach) oraz faktu posiadania już zbudowanej infrastruktury UMTS 900MHz (wcześniejsza koncesja) i braku takowej w temacie LTE.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#26 02 Sie 2011 10:48   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Znowu wątek polityczno techniczny: Karty sim Aero wydawane od połowy lipca mają duże problemy z działaniem z większością modemów, nawet spełniających wymagania co do technologii i pasma. Winna jest dziwna konfiguracja karty SIM:
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-ostrzezenie-nowe-karty-sim-niezgodne-z-wieloma-modemami.html
Powrót do góry
   
Tommy82
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 22 Lut 2005
Posty: 5121
Miasto: Centrum Dowodzenia Światem

Post#27 02 Sie 2011 15:40   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Czy macie jakieś wątpliwości jeszcze? Kombinują tak żeby się nazywało ze jest a nie było i tak byle przez 3 lata. Przecież to jest zwykłe rzucanie kłód pod nogi a wycieczka do Warszawy dla kogoś z uboższych regionów Polski komu by się to przydało (bo takie miało być jak rozumie założenie tego projektu tzn "internet socjalny") może być tak samo abstrakcyjna jak wylot na Madagaskar a jak by się tak już jakimś cudem przez przypadek znalazł w tej Warszawie to dla bezpieczeństwa jeszcze trzeba zabulić. Jak już przyjechali ludzie do tej Warszawy to kart brakło i pokombinowali z kartami żeby na niczym nie działało.
A jak się UKE za to wzięło to stwierdzili ze jeszcze będą utrudnienia.
Ręce opadają a za 3 lata ludzie zobaczą "figę" albo rachunek z zaskoczenia.
Internet nie może działać na byle jakiej karcie bo po pierwsze bo user musi być zidentyfikowany tak żeby w przyszłości stać się klientem a po drugie musi być retencja danych.

Jak dla mnie jeśli już w tym kierunku idziemy to te częstotliwości powinny zostać państwowe i zrobić internet socjalny za darmo a karty dystrybuować w mopsach czy urzędach pracy. I tak naprawdę nie ma różnicy czy był by to internet po sieci GSM tam gdzie się da można ludziom życie ułatwić i wifi zrobić na tych samych zasadach i wtedy to ma jakiś sens. Przypadku tego przedsięwzięcia które ma działać w takiej formie przez 3 lata moim zdaniem nie warto sobie głowy zawracać. Bo to długofalowo w szerokim ujęciu nic nie zmienia poza tym ze przez chwile będzie.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 579
Miasto: Warszawa

Post#28 04 Sie 2011 22:06   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Kolejny dzień, kolejne ciekawostki.
Operator wydał w ciągu pierwszego miesiąca tylko 130 kart SIM. Dopiero od spotkania z UKE wydawanie kart przyspieszyło (wtedy też dotarły pewnie brakujące karty SIM) i do 3 sierpnia wydanych zostało w sumie 550 kart. Jak na usługę powszechną, mająca na celu walkę z wykluczeniem cyfrowym to nie jest zbyt dużo.
Precyzyjna analiza i opis podstawy informacji tutaj:
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-ile-kart-wydal-operator-oraz-jak-dlugo-trzeba-czekac.html
Powrót do góry
   
jaros85
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 11 Gru 2006
Posty: 494
Miasto: Łódź

Post#29 13 Sie 2011 00:19   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Witam.
Zdobyłem modem WWAN Option GTM 382 mdel M00401 czyli ten który pracuje w paśmie UMTS 900/2100 MHz
Teoretycznie ten modem może pracować z Areo2 wykrywam oczywiście tą sieć ale czy ktoś testował ten modem z nowymi kartami SIM :?:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Sie 2011 00:19   





Powrót do góry
   
maniek1818
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 20 Mar 2007
Posty: 667
Miasto: Dobre Miasto/Olsztyn

Post#30 13 Sie 2011 09:20   

Re: Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?


Słyszałem, że znowu brakuje kart i kolejne płyną na łajbie z Chin.
A tak na serio, jak dostanę mail z terminem odbioru, który mi nie pasuje, to można 2-3 dni później się pokazać?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Darmowy internet mobilny Aero2 - Jaki modem wybrać?
Strona 1 z 2 Idź do strony 12  Następny
Podobne tematy
Internet mobilny. Jaki wybrać pod skype? (7)
Darmowy Internet Aero2 zalety i wady (7)
Jaki internet mobilny wybrać w Pabianicach? (14)
Internet mobilny - jaki wybrać? (6)
Internet mobilny, jaki wybrać? (8)
Jaki wybrać internet mobilny (4)
Jaki wybrać internet mobilny? (3)
Compal JHL90, Brak gniazda SIM, Internet od Aero2, Jaki wewnetrzny modem 3G? (2)
Jaki wybrać internet mobilny:Blueconnect czy Play 4G? (2)
internet mobilny LTE w Sosnowcu, czy warto ? i jaki wybrać limit ? (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.069 seconds

elektroda.pl temat RSS