Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3
Autor
Wiadomość
momichal
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 17
Miasto: Skawina

Post#1 Post autora tematu 02 Lip 2011 13:08   

Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


witam, nie jestem pewien czy w dobrym dziale napisałem, ale mam problem z wyżej wymienionym prockiem,

sprawa wygląda następująco,

gdy podłącze procesor zmontuje wszystko uruchamiam pc, i nic wiatraki chodzą ale brak kompletnie żadnej reakcji żadnych bipnięć, czy może to być wina biosu, lub starej jego wersji?, sąsiad ma identyczną płyte oraz procka i mu chodzi wszystko pięknie coś mi wspominał o aktualizacji biosa ze tak kiedyś robił, ale jaką wersje, jak to zrobić mi nie powiedział, poszedłem do niego procka w jego pc sprawdziłem i odrazu ruszyło, jakieś sugestie? dzięki za pomoc

jeżeli problem z jest biosem to prosił bym o podanie jakieś odpowiedniej wersji do wgrania
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lip 2011 13:08   





Powrót do góry
   
JarekAR
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 32
Miasto: Łódź

Post#2 02 Lip 2011 13:24   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


czy podłączone masz wszystkie kable zasilające płytę główną?
Powrót do góry
   
momichal
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 17
Miasto: Skawina

Post#3 Post autora tematu 02 Lip 2011 14:22   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


chodzi o to że w tym momencie mam założony amd athlon 3000+ i śmiga, natomiast jak podłącze 7750 to tak się dzieje
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lip 2011 14:22   





Powrót do góry
   
JarekAR
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 11 Paź 2007
Posty: 32
Miasto: Łódź

Post#4 02 Lip 2011 14:26   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


oki

Jeżeli masz chodzący system, to obecnie producenci płyt głównych dają aplikację windowsową do upgrade biosu.
Aplikacja jest najczęściej do pobrania ze strony producenta, podobnie jaki najnowsza wersja bios.
Co do wersji bios - na stronie producenta znajdziesz ostatnia wersję.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lip 2011 14:26   





Powrót do góry
   
momichal
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 17
Miasto: Skawina

Post#5 Post autora tematu 02 Lip 2011 15:33   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


próbowałem to zrobić ale napotkałem problem i nie wiem jak przez niego przebrnąć

aplikacje pobrałem ze strony producenta jak i wersje biosa odpowiednio linki

aplikacja http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m55s-s3_20/download/utility nazywa się ona @bios

wersje bios pobrałem również z tej strony

http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m55s-s3_20/download/bios
wybrałem wersje fji ,bo jest rekomendowana

Cytat:
AMD Athlon X2 7750 2800MHz 512KBx2 2MB Kuma 65nm B3 95W 3600 FJI

skopiowałem jedną linie nie potrzebny jest cały link

po wypakowaniu otrzymałem 3 pliki
"autoexec" "flashspi" "M55SS32.FJi" a program @bios nie akceptuje żadnego z tych plików, on "chce" tylko takie o rozszerzeniu bin, próbowałem również pobrać poprzez program ze strony producenta, ale wyskakuje komunikat ze nic nie znalazło

co dalej?

Dodano po 12 [minuty]:

ok jakoś to poszło, update przebiegło bezproblemowo, komputer się zrestartował wszedłem sobie w bios żeby zobaczyć czy coś się zmieniło wyglądem, wychodzę z niego i automatycznie zawsze rr pc się robi, i podczas ładowania jak jest zawsze takie charakterystyczne bipnięcie na początku zaczął dziwny dźwięk z pc się wydobywać takie trtrtrtrtrtrtrtrtrtrtr nie wiem wtf co z tym zrobić jakaś sugestia? nad mienie że komputer chodzi normalnie ładuje się wszytko ładnie, tylko jest ten ciągły dźwięk nie przerwany

Dodano po 12 [minuty]:

ten dźwięk dobija mnie mega:), odłączyłem speakera bo się nie da przy tym siedzieć wszystko wygląda na normalnie komputer sobie ciągle chodzi żadnych zwiech problemów tylko ten nieszczęsny speaker wyje w niebo głosy, co zrobić
Powrót do góry
   
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 15191
Miasto: Olsztyn

Post#6 02 Lip 2011 15:50   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


Szanowni Dyskutanci raczą poprawić swe posty - pkt 3.1.13.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Lip 2011 15:50   





Powrót do góry
   
momichal
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 07 Kwi 2006
Posty: 17
Miasto: Skawina

Post#7 Post autora tematu 02 Lip 2011 16:08   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


chyba znalazłem odpowiedź oraz rozwiązanie mojego problemu, otóż ponownie wszedłem w bios nie pamiętam nazwy zakładki ale tam się sprawdza temperaturę i są takie opjce jak ostrzeganie przed przegrzewaniem itp ich było tam z 5-6 wszystkie były enabled, dałem coś w stylu "load default settings" i wszystkie na disabled się ustawiły a bipanie zniknęło
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Update Procesora amd athlon x2 7750 BE na x4 czy x6 (7)
AMD Athlon 7750 BE odblokowywanie rdzeni i overcloking (3)
AMD Athlon 7750 - Temperatura procesora (2)
AMD Athlon 64 X2 7750+ - wygięte 3 nóżki (12)
Który procesor lepszy:amd athlon 64 3000 1,8 czy amd athlon 4000 dual core 2.1 (5)
Chłodzenie do AMD Athlon 7750+ (12)
[Sprzedam] Płytę GA-M55S-S3 r2.0 Procesor AMD Athlon 5200+ 2,7Ghz Ram 2GB (1)
AMD Athlon vs AMD Sempron - Który procesor lepszy? Nawet o ciut. (4)
Który procesor wybrać? AMD Phenom czy AMD ATHLON? (9)
procesor AMD Athlon64 X2 s939 kontra AMD Athlon X1 (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.048 seconds

elektroda.pl temat RSS