Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3
Author
Message
momichal
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 07 Apr 2006
Posts: 17
Location: Skawina

Post#1 Post from the author of the topic 02 Jul 2011 13:08   

Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


witam, nie jestem pewien czy w dobrym dziale napisałem, ale mam problem z wyżej wymienionym prockiem,

sprawa wygląda następująco,

gdy podłącze procesor zmontuje wszystko uruchamiam pc, i nic wiatraki chodzą ale brak kompletnie żadnej reakcji żadnych bipnięć, czy może to być wina biosu, lub starej jego wersji?, sąsiad ma identyczną płyte oraz procka i mu chodzi wszystko pięknie coś mi wspominał o aktualizacji biosa ze tak kiedyś robił, ale jaką wersje, jak to zrobić mi nie powiedział, poszedłem do niego procka w jego pc sprawdziłem i odrazu ruszyło, jakieś sugestie? dzięki za pomoc

jeżeli problem z jest biosem to prosił bym o podanie jakieś odpowiedniej wersji do wgrania

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Jul 2011 13:08   





Back to top
   
JarekAR
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 11 Oct 2007
Posts: 32
Location: Łódź

Post#2 02 Jul 2011 13:24   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


czy podłączone masz wszystkie kable zasilające płytę główną?

Helpful message? + -

Back to top
   
momichal
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 07 Apr 2006
Posts: 17
Location: Skawina

Post#3 Post from the author of the topic 02 Jul 2011 14:22   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


chodzi o to że w tym momencie mam założony amd athlon 3000+ i śmiga, natomiast jak podłącze 7750 to tak się dzieje

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Jul 2011 14:22   





Back to top
   
JarekAR
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 11 Oct 2007
Posts: 32
Location: Łódź

Post#4 02 Jul 2011 14:26   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


oki

Jeżeli masz chodzący system, to obecnie producenci płyt głównych dają aplikację windowsową do upgrade biosu.
Aplikacja jest najczęściej do pobrania ze strony producenta, podobnie jaki najnowsza wersja bios.
Co do wersji bios - na stronie producenta znajdziesz ostatnia wersję.

Helpful message? + -

Back to top
   
momichal
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 07 Apr 2006
Posts: 17
Location: Skawina

Post#5 Post from the author of the topic 02 Jul 2011 15:33   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


próbowałem to zrobić ale napotkałem problem i nie wiem jak przez niego przebrnąć

aplikacje pobrałem ze strony producenta jak i wersje biosa odpowiednio linki

aplikacja http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m55s-s3_20/download/utility nazywa się ona @bios

wersje bios pobrałem również z tej strony

http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m55s-s3_20/download/bios
wybrałem wersje fji ,bo jest rekomendowana

Quote:
AMD Athlon X2 7750 2800MHz 512KBx2 2MB Kuma 65nm B3 95W 3600 FJI

skopiowałem jedną linie nie potrzebny jest cały link

po wypakowaniu otrzymałem 3 pliki
"autoexec" "flashspi" "M55SS32.FJi" a program @bios nie akceptuje żadnego z tych plików, on "chce" tylko takie o rozszerzeniu bin, próbowałem również pobrać poprzez program ze strony producenta, ale wyskakuje komunikat ze nic nie znalazło

co dalej?

Dodano po 12 [minuty]:

ok jakoś to poszło, update przebiegło bezproblemowo, komputer się zrestartował wszedłem sobie w bios żeby zobaczyć czy coś się zmieniło wyglądem, wychodzę z niego i automatycznie zawsze rr pc się robi, i podczas ładowania jak jest zawsze takie charakterystyczne bipnięcie na początku zaczął dziwny dźwięk z pc się wydobywać takie trtrtrtrtrtrtrtrtrtrtr nie wiem wtf co z tym zrobić jakaś sugestia? nad mienie że komputer chodzi normalnie ładuje się wszytko ładnie, tylko jest ten ciągły dźwięk nie przerwany

Dodano po 12 [minuty]:

ten dźwięk dobija mnie mega:), odłączyłem speakera bo się nie da przy tym siedzieć wszystko wygląda na normalnie komputer sobie ciągle chodzi żadnych zwiech problemów tylko ten nieszczęsny speaker wyje w niebo głosy, co zrobić

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Jul 2011 15:33   





Back to top
   
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 04 Feb 2009
Posts: 14329
Location: Olsztyn

Post#6 02 Jul 2011 15:50   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


Szanowni Dyskutanci raczą poprawić swe posty - pkt 3.1.13.

Helpful message? + -

Back to top
   
momichal
Poziom 6
Poziom 6


Joined: 07 Apr 2006
Posts: 17
Location: Skawina

Post#7 Post from the author of the topic 02 Jul 2011 16:08   

Re: Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3


chyba znalazłem odpowiedź oraz rozwiązanie mojego problemu, otóż ponownie wszedłem w bios nie pamiętam nazwy zakładki ale tam się sprawdza temperaturę i są takie opjce jak ostrzeganie przed przegrzewaniem itp ich było tam z 5-6 wszystkie były enabled, dałem coś w stylu "load default settings" i wszystkie na disabled się ustawiły a bipanie zniknęło

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Software -> Procesor AMD athlon 7750 BE+ GA-m55s-s3
Page 1 of 1
Similar topics
[Sprzedam] Płytę GA-M55S-S3 r2.0 Procesor AMD Athlon 5200+ 2,7Ghz Ram 2GB (1)
Chłodzenie do AMD Athlon 7750+ (12)
Który procesor lepszy:amd athlon 64 3000 1,8 czy amd athlon 4000 dual core 2.1 (5)
AMD Athlon 64 X2 7750+ - wygięte 3 nóżki (12)
AMD Athlon 7750 - Temperatura procesora (2)
AMD Athlon 7750 BE odblokowywanie rdzeni i overcloking (4)
Update Procesora amd athlon x2 7750 BE na x4 czy x6 (7)
AMD Athlon 7750 - jak mocno mogę podkręcić? (10)
AMD Athlon 7750 Black Edition - Podkrecanie przy standardowym chlodzeniu (4)
AMD Athlon vs AMD Sempron - Który procesor lepszy? Nawet o ciut. (4)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl topic RSS feed