| Author |
Arturo.RMCF Poziom 3

|
03 Jul 2011 17:00 Niewidoczna partycja, Partition Magic & Acronis Disk Director. |
|
|
|
Witam.
A więc, mając mało wolnej pamięci na dysku C (tam gdzie windows) chciałem wolną pamięć z dysku D przenieść na C. Odpaliłem Partition Magic, wyskoczył błąd, kliknąłem OK, no i przedobrzyłem bo komp się zawiesił, zrestartowałem go, włączam Mój Komputer i nie widać dysku D (miałem dyski C i D) no i amen. Kumpel poradził mi Acronis Disk Director, ściągnąłem wersję 11, i w programie widać dysk D. Klikam PPM na dysk D (w Acronisie) -> Pokaż pliki i tam są wszystkie pliki i foldery które były na tym dysku. Znalazłem też u wujka google jakąś instrukcję zeby w Acronisie przekonwertować ten dysk na logiczny a potem spowrotem na podstawowy. Ale gdy klikam "Konwertuj na logiczny to wyskakuje błąd "Wystąpił błąd wewnętrzny. Więcej informacji można znaleźć w dzienniku zdarzeń." Wchodzę w dziennik zdarzeń a tam http://zapodaj.net/c4cd03fb6ea3.png.html .
Bardzo chciałbym odzyskać dane z tego utraconego dysku, są dla mnie bardzo ważne a nie zrobiłem kopii zapasowej.
Proszę o szybką i skuteczną pomoc I prosiłbym o pisanie normalnym językiem bo nie za bardzo orientuje się w tych waszych określeniach.
PS. Proszę nie odsyłać mnie do innych wątków, widziałem je ale nie bardzo kapuję o co tam chodzi, jestem w informatyce praktycznie zielony (może poza grafiką). Prosiłbym o dokładne wytłumaczenie co, gdzie i jak.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Jul 2011 17:00 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
RADU23 Poziom 23

|
03 Jul 2011 17:23 Re: Niewidoczna partycja, Partition Magic & Acronis Disk Director. |
|
|
|
Mój komputer-zarządzaj-zarządzaj dyskami...daj screena.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Jul 2011 17:23 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Arturo.RMCF Poziom 3

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Jul 2011 20:05 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
migol21 Poziom 25

|
03 Jul 2011 21:37 Re: Niewidoczna partycja, Partition Magic & Acronis Disk Director. |
|
|
|
Narazie nie masz przydzielonej litery temu dyskowi . Daj prawy przycisk myszki PPM Następnie Zmień literę dysku i ścieżki i następnie Dodaj wybierz literę.
|
|
| Back to top |
|
 |
Arturo.RMCF Poziom 3

|
03 Jul 2011 21:57 Re: Niewidoczna partycja, Partition Magic & Acronis Disk Director. |
|
|
|
Próbowałem, wyskakuje taki oto błąd:
"Nie można ukończyć operacji ponieważ widok konsoli Zarządzanie dyskami jest nieaktualny. Odśwież widok za pomocą zadania odświeżania. Jeżeli problem nie ustąpi, uruchom ponownie konsolę Zarządzanie dyskami lub uruchom ponownie komputer"
Odświeżam, wyłączam, włączam i nic ;/
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Jul 2011 21:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
migol21 Poziom 25

|
04 Jul 2011 12:31 Re: Niewidoczna partycja, Partition Magic & Acronis Disk Director. |
|
|
|
Podaj to co tu opisane : http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1445635.html
Partycje nachodzą na siebie. Trzeba poprawić wpisy pierwsza partycja powinna mieć 71680000 sektorów . Ostatnia partycja również jest zbyt duża.
Drugą również należy zmodyfikować.
Pamiętać należy, że jest to Laptop ma partycje recovery WinRE i jest to Vista.
|
|
| Back to top |
|
 |