Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Zmiana hasła na routerze Livebox


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Zmiana hasła na routerze Livebox Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Usługi internetowe
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
ujeczek
Poziom 11
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 69
Ocena postów: 2
ujeczek
Poziom 11
Post#1 06 Lip 2011 17:59  Autor tematu   

Zmiana hasła na routerze Livebox


Jak zmienić hasło do sieci bezprzewodowej Livebox. Obcenie jest hasło fabryczne (klucz) bardzo długie i chciałbym zresztą ustawić na własne. W opcjach nie mogę znaleźć zakładki ze zmianą hasła do sieci

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jdjan1
Poziom 25
Miasto: Banków, kościołów i marketów
Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 460
Pomógł: 117
Ocena postów: 41
jdjan1
Poziom 25
Post#2 06 Lip 2011 18:17    

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

A co jest w zakładce sieć bezprzewodowa?
Wygodniej będzie to zrobić przez skrętkę ethernet ("kabel").
Na zakończenie nie zapomnij zapisać ustawień!
Tak ogólnie, to mógłbyś "pochylić" się nad instrukcją. Sądzę, że takową posiadasz?

Pozdrawiam

Jan

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ujeczek
Poziom 11
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 69
Ocena postów: 2
ujeczek
Poziom 11
Post#3 06 Lip 2011 18:30  Autor tematu   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


No właśnie nie widzę w zakładce siec bezprzewodowa zmiany hasła.
zabezpieczenie ustawione mam na WEP gdyż na WPA mi nie działa net

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jdjan1
Poziom 25
Miasto: Banków, kościołów i marketów
Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 460
Pomógł: 117
Ocena postów: 41
jdjan1
Poziom 25
Post#4 06 Lip 2011 18:32    

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

To "artystycznie" zapaciane, czym jest?

Pozdrawiam

Jan

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ujeczek
Poziom 11
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 69
Ocena postów: 2
ujeczek
Poziom 11
Post#5 06 Lip 2011 18:55  Autor tematu   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


No właśnie to jest klucz z naklejki routera zapisany w stylu

xy:xy:xy:xy:xy;xy itd hasło nie wiem czemu podzielone jest dwukropkami
gdzie x to litery a y cyfry

Zmieniam na swoje hasło i wpisuj np hasło o nazwie ala
Wyskakuje komunikat " l nie jest prawidłowym znakiem klucza" i drugi komunikat
"klucz ma nieprawidłowy format"

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jdjan1
Poziom 25
Miasto: Banków, kościołów i marketów
Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 460
Pomógł: 117
Ocena postów: 41
jdjan1
Poziom 25
Post#6 06 Lip 2011 19:00    

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

To się zgadza. Masz włączony WEP 128 bitów. Każdy klucz ma swoje wymogi co do ilości znaków. Musisz wybrać inny sposób szyfrowania (mniej bezpieczny), choć i tam będą ograniczenia co do ilości znaków.

Pozdrawiam

Jan

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
ujeczek
Poziom 11
Miasto: Rzeszów
Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 69
Ocena postów: 2
ujeczek
Poziom 11
Post#7 06 Lip 2011 22:18  Autor tematu   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Na routerze Tp Linka nie ma takich problemów, ale to bajka. dzięki

Pomocny post? + 0
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Zmiana hasła na routerze Livebox
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zmiana hasła w routerze TP-Link WR340G (5)
Neostrada Livebox Zmiana hasła przez telnet (14)
Gadu-Gadu zmiana hasła. Zmiana hasła nie powiodła się. (21)
Problem ze zmianą hasła w modemie-routerze (2)
Program do zmiany hasła sieci wifi na routerze (6)
ustalanie hasła sieciowego na routerze d-link DWL-900AP (4)
Jak odblokować porty w routerze Livebox 2.0 (1)
Asus RT-G32 zmiana ssid. Zmiana hasła na router. Ukrycie sieci. (3)
Odzyskiwanie hasła w LiveBox (neostrada TP) (1)
Livebox 2.0 - Co parę minut do parunastu na routerze miga czerwona dioda (8)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.091 seconds

elektroda.pl temat RSS