Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Zmiana hasła na routerze Livebox


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Zmiana hasła na routerze Livebox Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 65
Miasto: Rzeszów

ujeczek
Poziom 11
Post#1 Post autora tematu 06 Lip 2011 17:59   

Zmiana hasła na routerze Livebox


Jak zmienić hasło do sieci bezprzewodowej Livebox. Obcenie jest hasło fabryczne (klucz) bardzo długie i chciałbym zresztą ustawić na własne. W opcjach nie mogę znaleźć zakładki ze zmianą hasła do sieci

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lip 2011 17:59   



Powrót do góry
jdjan1
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 459
Miasto: Banków, kościołów i marketów

jdjan1
Poziom 18
Post#2 06 Lip 2011 18:17   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

A co jest w zakładce sieć bezprzewodowa?
Wygodniej będzie to zrobić przez skrętkę ethernet ("kabel").
Na zakończenie nie zapomnij zapisać ustawień!
Tak ogólnie, to mógłbyś "pochylić" się nad instrukcją. Sądzę, że takową posiadasz?

Pozdrawiam

Jan

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 65
Miasto: Rzeszów

ujeczek
Poziom 11
Post#3 Post autora tematu 06 Lip 2011 18:30   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


No właśnie nie widzę w zakładce siec bezprzewodowa zmiany hasła.
zabezpieczenie ustawione mam na WEP gdyż na WPA mi nie działa net

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lip 2011 18:30   



Powrót do góry
jdjan1
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 459
Miasto: Banków, kościołów i marketów

jdjan1
Poziom 18
Post#4 06 Lip 2011 18:32   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

To "artystycznie" zapaciane, czym jest?

Pozdrawiam

Jan

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lip 2011 18:32   



Powrót do góry
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 65
Miasto: Rzeszów

ujeczek
Poziom 11
Post#5 Post autora tematu 06 Lip 2011 18:55   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


No właśnie to jest klucz z naklejki routera zapisany w stylu

xy:xy:xy:xy:xy;xy itd hasło nie wiem czemu podzielone jest dwukropkami
gdzie x to litery a y cyfry

Zmieniam na swoje hasło i wpisuj np hasło o nazwie ala
Wyskakuje komunikat " l nie jest prawidłowym znakiem klucza" i drugi komunikat
"klucz ma nieprawidłowy format"

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lip 2011 18:55   



Powrót do góry
jdjan1
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 459
Miasto: Banków, kościołów i marketów

jdjan1
Poziom 18
Post#6 06 Lip 2011 19:00   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

To się zgadza. Masz włączony WEP 128 bitów. Każdy klucz ma swoje wymogi co do ilości znaków. Musisz wybrać inny sposób szyfrowania (mniej bezpieczny), choć i tam będą ograniczenia co do ilości znaków.

Pozdrawiam

Jan

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry



Google Adsense



Post# 06 Lip 2011 19:00   



Powrót do góry
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 65
Miasto: Rzeszów

ujeczek
Poziom 11
Post#7 Post autora tematu 06 Lip 2011 22:18   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Na routerze Tp Linka nie ma takich problemów, ale to bajka. dzięki

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Zmiana hasła na routerze Livebox
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zmiana hasła w routerze TP-Link WR340G (5)
Neostrada Livebox Zmiana hasła przez telnet (14)
Gadu-Gadu zmiana hasła. Zmiana hasła nie powiodła się. (21)
Problem ze zmianą hasła w modemie-routerze (2)
Program do zmiany hasła sieci wifi na routerze (6)
ustalanie hasła sieciowego na routerze d-link DWL-900AP (4)
Jak odblokować porty w routerze Livebox 2.0 (1)
Asus RT-G32 zmiana ssid. Zmiana hasła na router. Ukrycie sieci. (3)
Odzyskiwanie hasła w LiveBox (neostrada TP) (1)
Livebox 2.0 - Co parę minut do parunastu na routerze miga czerwona dioda (8)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.095 seconds

elektroda.pl temat RSS