Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Zmiana hasła na routerze Livebox


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Zmiana hasła na routerze Livebox
Autor
Wiadomość
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 62
Miasto: Rzeszów

Post#1 Post autora tematu 06 Lip 2011 17:59   

Zmiana hasła na routerze Livebox


Jak zmienić hasło do sieci bezprzewodowej Livebox. Obcenie jest hasło fabryczne (klucz) bardzo długie i chciałbym zresztą ustawić na własne. W opcjach nie mogę znaleźć zakładki ze zmianą hasła do sieci
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lip 2011 17:59   





Powrót do góry
   
jdjan1
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 461
Miasto: Banków, kościołów i marketów

Post#2 06 Lip 2011 18:17   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

A co jest w zakładce sieć bezprzewodowa?
Wygodniej będzie to zrobić przez skrętkę ethernet ("kabel").
Na zakończenie nie zapomnij zapisać ustawień!
Tak ogólnie, to mógłbyś "pochylić" się nad instrukcją. Sądzę, że takową posiadasz?

Pozdrawiam

Jan
Powrót do góry
   
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 62
Miasto: Rzeszów

Post#3 Post autora tematu 06 Lip 2011 18:30   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


No właśnie nie widzę w zakładce siec bezprzewodowa zmiany hasła.
zabezpieczenie ustawione mam na WEP gdyż na WPA mi nie działa net

Załączniki:
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lip 2011 18:30   





Powrót do góry
   
jdjan1
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 461
Miasto: Banków, kościołów i marketów

Post#4 06 Lip 2011 18:32   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

To "artystycznie" zapaciane, czym jest?

Pozdrawiam

Jan
Powrót do góry
   
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 62
Miasto: Rzeszów

Post#5 Post autora tematu 06 Lip 2011 18:55   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


No właśnie to jest klucz z naklejki routera zapisany w stylu

xy:xy:xy:xy:xy;xy itd hasło nie wiem czemu podzielone jest dwukropkami
gdzie x to litery a y cyfry

Zmieniam na swoje hasło i wpisuj np hasło o nazwie ala
Wyskakuje komunikat " l nie jest prawidłowym znakiem klucza" i drugi komunikat
"klucz ma nieprawidłowy format"
Powrót do góry
   
jdjan1
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 04 Maj 2005
Posty: 461
Miasto: Banków, kościołów i marketów

Post#6 06 Lip 2011 19:00   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

To się zgadza. Masz włączony WEP 128 bitów. Każdy klucz ma swoje wymogi co do ilości znaków. Musisz wybrać inny sposób szyfrowania (mniej bezpieczny), choć i tam będą ograniczenia co do ilości znaków.

Pozdrawiam

Jan
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Lip 2011 19:00   





Powrót do góry
   
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 62
Miasto: Rzeszów

Post#7 Post autora tematu 06 Lip 2011 22:18   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Na routerze Tp Linka nie ma takich problemów, ale to bajka. dzięki
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Zmiana hasła na routerze Livebox
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Zmiana hasła w routerze TP-Link WR340G (5)
Neostrada Livebox Zmiana hasła przez telnet (14)
Gadu-Gadu zmiana hasła. Zmiana hasła nie powiodła się. (21)
Problem ze zmianą hasła w modemie-routerze (2)
ustalanie hasła sieciowego na routerze d-link DWL-900AP (4)
Jak odblokować porty w routerze Livebox 2.0 (1)
Asus RT-G32 zmiana ssid. Zmiana hasła na router. Ukrycie sieci. (3)
Odzyskiwanie hasła w LiveBox (neostrada TP) (1)
Livebox 2.0 - Co parę minut do parunastu na routerze miga czerwona dioda (8)
TP Link TL-WA500G, Livebox - Podawanie hasła do Liveboxa (15)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.276 seconds

elektroda.pl temat RSS