Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Zmiana hasła na routerze Livebox


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Zmiana hasła na routerze Livebox
Author
Message
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 27 Sep 2010
Posts: 66
Location: Rzeszów

Post#1 Post from the author of the topic 06 Jul 2011 17:59   

Zmiana hasła na routerze Livebox


Jak zmienić hasło do sieci bezprzewodowej Livebox. Obcenie jest hasło fabryczne (klucz) bardzo długie i chciałbym zresztą ustawić na własne. W opcjach nie mogę znaleźć zakładki ze zmianą hasła do sieci

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Jul 2011 17:59   





Back to top
   
jdjan1
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 04 May 2005
Posts: 459
Location: Banków, kościołów i marketów

Post#2 06 Jul 2011 18:17   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

A co jest w zakładce sieć bezprzewodowa?
Wygodniej będzie to zrobić przez skrętkę ethernet ("kabel").
Na zakończenie nie zapomnij zapisać ustawień!
Tak ogólnie, to mógłbyś "pochylić" się nad instrukcją. Sądzę, że takową posiadasz?

Pozdrawiam

Jan

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Jul 2011 18:17   





Back to top
   
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 27 Sep 2010
Posts: 66
Location: Rzeszów

Post#3 Post from the author of the topic 06 Jul 2011 18:30   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


No właśnie nie widzę w zakładce siec bezprzewodowa zmiany hasła.
zabezpieczenie ustawione mam na WEP gdyż na WPA mi nie działa net

Attachments:

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Jul 2011 18:30   





Back to top
   
jdjan1
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 04 May 2005
Posts: 459
Location: Banków, kościołów i marketów

Post#4 06 Jul 2011 18:32   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

To "artystycznie" zapaciane, czym jest?

Pozdrawiam

Jan

Helpful message? + -

Back to top
   
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 27 Sep 2010
Posts: 66
Location: Rzeszów

Post#5 Post from the author of the topic 06 Jul 2011 18:55   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


No właśnie to jest klucz z naklejki routera zapisany w stylu

xy:xy:xy:xy:xy;xy itd hasło nie wiem czemu podzielone jest dwukropkami
gdzie x to litery a y cyfry

Zmieniam na swoje hasło i wpisuj np hasło o nazwie ala
Wyskakuje komunikat " l nie jest prawidłowym znakiem klucza" i drugi komunikat
"klucz ma nieprawidłowy format"

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Jul 2011 18:55   





Back to top
   
jdjan1
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 04 May 2005
Posts: 459
Location: Banków, kościołów i marketów

Post#6 06 Jul 2011 19:00   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Witam!

To się zgadza. Masz włączony WEP 128 bitów. Każdy klucz ma swoje wymogi co do ilości znaków. Musisz wybrać inny sposób szyfrowania (mniej bezpieczny), choć i tam będą ograniczenia co do ilości znaków.

Pozdrawiam

Jan

Helpful message? + -

Back to top
   
ujeczek
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 27 Sep 2010
Posts: 66
Location: Rzeszów

Post#7 Post from the author of the topic 06 Jul 2011 22:18   

Re: Zmiana hasła na routerze Livebox


Na routerze Tp Linka nie ma takich problemów, ale to bajka. dzięki

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Zmiana hasła na routerze Livebox
Page 1 of 1
Similar topics
Zmiana hasła w routerze TP-Link WR340G (5)
Neostrada Livebox Zmiana hasła przez telnet (14)
Gadu-Gadu zmiana hasła. Zmiana hasła nie powiodła się. (21)
Problem ze zmianą hasła w modemie-routerze (2)
Program do zmiany hasła sieci wifi na routerze (6)
ustalanie hasła sieciowego na routerze d-link DWL-900AP (4)
Jak odblokować porty w routerze Livebox 2.0 (1)
Asus RT-G32 zmiana ssid. Zmiana hasła na router. Ukrycie sieci. (3)
Odzyskiwanie hasła w LiveBox (neostrada TP) (1)
Livebox 2.0 - Co parę minut do parunastu na routerze miga czerwona dioda (8)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.05 seconds

elektroda.pl topic RSS feed