Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

"Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu
Autor
Wiadomość
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#31 30 Maj 2013 23:52   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Wystarczy "pomógł".
Cieszę się, że działa :)
Zamknij wątek kłódką.

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
marko888
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 16 Paź 2009
Posty: 85
Miasto: Łódź

Post#32 04 Cze 2013 10:31   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Mam podobny problem, na jednym kompie z win7x86 i kartą sieciową NVIDIA nForce na płycie GB M57SLI-S4 rev.2 . Net jest z kablówki, modem Cisco 2100 ,router Motorola WR850G do którego są podłączone inne kompy,tuner tvsat i wszędzie net jest bez problemowo. Podmieniałem różne kable, stery w kompie reset routera,modemu i wszystkie inne odbiorniki mają net natychmiast po podpięciu ,a ten model nie może pobrać adresu jak w tytule tematu. Nie mam jakiegokolwiek filtrowania mac itd. , dodam iż jest to komputer kolegi i instalowałem na nim wszystko od zera. W MU też nie ma jakichkolwiek konfliktów ale neta po lanie nie ma.Brak na razie nowych pomysłów!
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#33 04 Cze 2013 10:36   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Karty w kompie ustaw w TCP/IP na auto-config.
Zmień usatwienia z 1Gbps na 100Mbs - może karta nie ma auto-sensing...
No i pokaż ustawienia LAN z routera...
Powrót do góry
   
assostyle
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Wrz 2013
Posty: 4

Post#34 05 Wrz 2013 12:30   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Odświeżam temat gdyż mam taki sam problem, na laptopie (win7) przez wi-fi internet łączy się bez problemu, a na komputerze (win7) poprzez kabel nie chce się połączyć. Mój router to D-Link DSL-2740B

dołączę kilka zrzutów jeśli coś jeszcze będzie potrzebne prosę pisać bo nie ogarniam tego tematu zbytnio.

"Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#35 05 Wrz 2013 14:29   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Pokaż ustawienia LAN z routera...
Powrót do góry
   
assostyle
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Wrz 2013
Posty: 4

Post#36 05 Wrz 2013 14:58   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


"Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Wrz 2013 14:58   





Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#37 05 Wrz 2013 15:01   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Zapewne w assostyle masz na stałe w kompie zapisany adres 192.168.1.2.
W obydwu (assostyle i win7) karty (obydwie: WiFi i LAN) muszą mieć adresy przypisywane automatycznie (autoconfig), a nie wpisane na stałe...
Powrót do góry
   
assostyle
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Wrz 2013
Posty: 4

Post#38 09 Wrz 2013 13:45   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Jak zmienić te adresy ip ?
Powrót do góry
   
voitek1
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 10 Paź 2011
Posty: 4910
Miasto: Warszawa

Post#39 09 Wrz 2013 19:00   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Wejść w ustawienia kart "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 09 Wrz 2013 19:00   





Powrót do góry
   
assostyle
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 05 Wrz 2013
Posty: 4

Post#40 15 Wrz 2013 17:45   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Problem w tym że nie wykrywa mi żadnej karty sieciowej ;/

@edit

Problem nie leży po stronie komputera (tak mi się wydaje) przed chwilą podłączyłem kabel do laptopa i nie miałem internetu, a przez wi-fi wszystko śmiga.
Powrót do góry
   
Alur
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 22 Sty 2014
Posty: 1
Miasto: Rogalin

Post#41 22 Sty 2014 22:05   

Re: "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji proto


Witam. Mam podobny problem ale w połączeniu przez kabel LAN, moj laptop z windows 7 nie chce sie polączyc z komputerem z winows xp kiedys bylo wszystko ok. ale teraz nie chce sie polaczyc. Jest taka opcja szukaj problemow czy jakos tak, diagnostyka chyba, wyskakuje mi w tedy ze karta sieciowa nie ma poprawnej konfiguracji ip. Co mam zrobic prosze o odpowiedz
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> "Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu
Strona 2 z 2 Idź do strony Poprzedni  12
Podobne tematy
Karta sieciowa "połączenie lokalne" nie ma poprawn (17)
sony vaio vgn-nw21sf - karta sieciowa połączenie lokalne nie ma poprawnej konfig (1)
HP HDX X16-1370US - Karta sieciowa: połączenie lokalne nie ma poprawnej konfigur (10)
problem z połączeniem - Karta sieciowa nie ma poprawnej konfiguracji protokołu (10)
karta sieciowa nie ma poprawnej konfiguracji protokołu ip (3)
połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP (1)
połączenie lokalne nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP? (32)
Karta sieciowa "Połączenie lokalne" nie ma poprawnej konfiguracji prot (5)
toshiba/sony ericsson c902 - Karta sieciowa nie ma poprawnej konfiguracji protok (4)
"Dzikie" połączenie lokalne - skąd to się wzięło? (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.072 seconds

elektroda.pl temat RSS