Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks ->Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Scotty7
Level 5
Joined: 11 Jul 2011
Posts: 12
Post rating: 1
Scotty7
Level 5
Post#1 11 Jul 2011 01:36  Topic author   

Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Witam,
Mój problem polega na tym że, od paru dni nie działa mi w laptopie internet bezprzewodowy. Posiadam Neostradę z Liveboxem 2.0 ZTE . Moją sieć wyszukuje mi normalnie, siła sygnału jest znakomita, lecz po wpisaniu kluczu sieciowego nic się nie dzieje, internetu nie mam, a ikonka od połączenia bezprzewodowego mruga raz na czerwono, a raz na żółto, dodam jeszcze że internet połączony kablem normalnie działa. Z góry dzięki za pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
nukedclx
Level 13
Joined: 30 Dec 2006
Posts: 57
Helped: 10
Post rating: 1
nukedclx
Level 13
Post#2 11 Jul 2011 02:24    

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Witam, nie podał kolega informacji na temat obsługi wifi, program dedykowany czy system?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Dragas
Level 26
Location: Warszawa
Joined: 20 Jul 2008
Posts: 1067
Helped: 75
Post rating: 107
Dragas
Level 26
Post#3 11 Jul 2011 08:16    

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


W livebox po wpisaniu hasła do internetu trzeba dodać MACa do routera. Można to zrobić na 2 sposoby. Albo ręcznie wpisać w routerze lub otworzyć jakąś stronę internetową i w liveboxie u dołu kliknąć przycisk REG co spowoduje automatyczne wpisanie adresu MAC do routera.
Pozdrawiam Dragas

Helpful post? + 0
Back to top
nukedclx
Level 13
Joined: 30 Dec 2006
Posts: 57
Helped: 10
Post rating: 1
nukedclx
Level 13
Post#4 11 Jul 2011 14:05    

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


A to ciekawe, bo w moim filtrowanie domyślnie jest wyłączone a cale zabezpieczenie opiera sie na WPA :> to o czym kolega mówi to koniecznie w wersji 1 trzeba było zrobić.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Dragas
Level 26
Location: Warszawa
Joined: 20 Jul 2008
Posts: 1067
Helped: 75
Post rating: 107
Dragas
Level 26
Post#5 11 Jul 2011 15:32    

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


1. A czy wcześniej miałeś internet przez ten router na tym laptopie?
2. Spróbuj tak: najpierw wyłącz zabezpieczenia, a jeśli internet będzie w laptopie włącza WEP. Wszystkie dodatkowe zabezpieczenia typu filtrowanie MAC wyłącz.

Helpful post? + 0
Back to top
Scotty7
Level 5
Joined: 11 Jul 2011
Posts: 12
Post rating: 1
Scotty7
Level 5
Post#6 11 Jul 2011 18:34  Topic author   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Bo ten router jest już wbudowany w ten nowy Livebox, przycisku REG nie ma, ale za to jest przycisk WIFI który trzeba przed wpisaniem kluczy sieciowego przycisnąć, wtedy udostępnia się i powinno się połączyć, ale w moim przypadku się nie łączy. Najpierw jest auomatyczne pobieranie adresu sieciowego ( ikona połączenia bezprzewodowego jest żółta), a później jest brak połączenia ( ikona czerwona) i tak co chwilę się zmienia. Neostradę mam od 3 miesięcy i wszystko działało.

Dodano po 9 [minuty]:

Śmieszna sprawa, wyłączyłem te zabezpieczenia i działa, ale jeszcze muszę coś pokombinować żeby działało z zabezpieczeniami bo tak nie może być.

Dodano po 7 [minuty]:

Okej, dzięki wam ! Włączyłem zabezpieczenia na nowo wpisałem klucz i tym razem działa, nie wiem czym ten problem był spowodowany. ;]

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
parztwarz
Level 1
Location: Libiąż
Joined: 06 Sep 2008
Posts: 1
parztwarz
Level 1
Post#7 28 Jul 2011 17:38    

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


ja mam podobny problem,
przez kabel mi łączy bez problemu, natomiast przez WIFI włącza się tylko połączenie lokalne, korzystałem z pomocy infolinii ale nic nie pomogło ze standardowych rozwiązań, co robić ?

Helpful post? + 0
Back to top
rbtm098
Level 1
Joined: 08 Aug 2011
Posts: 1
rbtm098
Level 1
Post#8 08 Aug 2011 21:22    

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


no właśnie mam ten sam problem :| :| :|

tez zakupiłem neostrawe 2 mb/s livebox zte 2.0 i mam problem z połączeniem przez wifi laptopa fujistu siemens z systemem vista (wifi atheros ar5007eg). Do liveboxa także podpięty jest stacjonarny (z sys. XP prof.) oraz dekoder tv. Bez zabezpieczeń sieci internet śmiga ładnie i bez zakłóceń. Jak tylko próbuje ustawić jakiekolwiek "wep" bądź "wpa" internet kuli. Łączy się z liveboxem, przypisuje wszystkie adresy, wyświetla, że jest połączony, max zasięg a z netem nie chce. W innym, nowszym lapie także z vistą wystarczyło usunąć sterownik od wifi i ponownie zainstalować a w starszym bida. Najlepsze, że przez lubuntu łączy się bez problemu z liveboxem i netem a jak wracam na viste pokazuje tylko kilka wysłanych pakietów, odebranych zero i tyle. Wszystkie zapory i antyviry powyłączane. W "centrum sieci i udostępniania" przewaliłem wszystkie ustawienia po kilka razy. Nie wiem czy coś może blokować połączenie w tej viście czy poprostu coś z systemem skopane? Może miał ktos podobny problem?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
crysis2008
Level 2
Joined: 24 Dec 2011
Posts: 3
crysis2008
Level 2
Post#9 30 Dec 2011 19:59    

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Witam. Mam problem, mianowicie nie moge za chiny polaczyc laptopa z siecia wifi mojego liveboxa. Mam liveboxa 2.0 zte od neostrady. Laptop ma wlaczone wifi. Widzi routery mojego sasiada i inne sieci z internetu radiowego. Probowalem polaczyc telefon z wifi i wszystko dziala pieknie, a laptop nie widzi liveboxa. Prosze o pomoc.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26496
Helped: 2636
Post rating: 288
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#10 30 Dec 2011 20:07    

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Spróbuj zmienić kanał w livebox-ie.

Helpful post? + 0
Back to top
crysis2008
Level 2
Joined: 24 Dec 2011
Posts: 3
crysis2008
Level 2
Post#11 02 Jan 2012 00:09    

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Zmieniłem szyfrowanie z WPA na WEP i działa. Temat do zamknięcia.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe
Page 1 of 1

Similar topics to livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe

Livebox i wi-fi połączenie bezprzewodowe (3)
Bezprzewodowe połączenie z livebox ip 0.0.0.0 (6)
Dwa komputery i livebox. Połączenie bezprzewodowe. (11)
livebox, tp-link tl-wa500g - połączenie bezprzewodowe lb i tl (11)
Mikrotik RB711 5hn - Połączenie bezprzewodowe Livebox RB7115Hn (1)
Livebox ZTE - Brak Internetu Livebox 2.0 (10)
Livebox - Dwa komputery-livebox, połączenie z jednym komputerem poprzez p.zdalny (6)
livebox wi-fi, laptop wifi, połączenie laptopa z livebox (14)
livebox 2.0; w8901G - Połącznienie bezprzewodowe livebox 2.0 i tp link w8901G (3)
livebox - Livebox gubi połączenie ADSL (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.078 seconds