Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe
Autor
Wiadomość
Scotty7
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Lip 2011
Posty: 12

Post#1 Post autora tematu 11 Lip 2011 01:36   

Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Witam,
Mój problem polega na tym że, od paru dni nie działa mi w laptopie internet bezprzewodowy. Posiadam Neostradę z Liveboxem 2.0 ZTE . Moją sieć wyszukuje mi normalnie, siła sygnału jest znakomita, lecz po wpisaniu kluczu sieciowego nic się nie dzieje, internetu nie mam, a ikonka od połączenia bezprzewodowego mruga raz na czerwono, a raz na żółto, dodam jeszcze że internet połączony kablem normalnie działa. Z góry dzięki za pomoc.
Powrót do góry
   
nukedclx
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 57

Post#2 11 Lip 2011 02:24   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Witam, nie podał kolega informacji na temat obsługi wifi, program dedykowany czy system?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Lip 2011 02:24   





Powrót do góry
   
Dragas
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 1038
Miasto: Bydgoszcz/Warszawa

Post#3 11 Lip 2011 08:16   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


W livebox po wpisaniu hasła do internetu trzeba dodać MACa do routera. Można to zrobić na 2 sposoby. Albo ręcznie wpisać w routerze lub otworzyć jakąś stronę internetową i w liveboxie u dołu kliknąć przycisk REG co spowoduje automatyczne wpisanie adresu MAC do routera.
Pozdrawiam Dragas
Powrót do góry
   
nukedclx
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 30 Gru 2006
Posty: 57

Post#4 11 Lip 2011 14:05   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


A to ciekawe, bo w moim filtrowanie domyślnie jest wyłączone a cale zabezpieczenie opiera sie na WPA :> to o czym kolega mówi to koniecznie w wersji 1 trzeba było zrobić.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Lip 2011 14:05   





Powrót do góry
   
Dragas
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 1038
Miasto: Bydgoszcz/Warszawa

Post#5 11 Lip 2011 15:32   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


1. A czy wcześniej miałeś internet przez ten router na tym laptopie?
2. Spróbuj tak: najpierw wyłącz zabezpieczenia, a jeśli internet będzie w laptopie włącza WEP. Wszystkie dodatkowe zabezpieczenia typu filtrowanie MAC wyłącz.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 11 Lip 2011 15:32   





Powrót do góry
   
Scotty7
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 11 Lip 2011
Posty: 12

Post#6 Post autora tematu 11 Lip 2011 18:34   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Bo ten router jest już wbudowany w ten nowy Livebox, przycisku REG nie ma, ale za to jest przycisk WIFI który trzeba przed wpisaniem kluczy sieciowego przycisnąć, wtedy udostępnia się i powinno się połączyć, ale w moim przypadku się nie łączy. Najpierw jest auomatyczne pobieranie adresu sieciowego ( ikona połączenia bezprzewodowego jest żółta), a później jest brak połączenia ( ikona czerwona) i tak co chwilę się zmienia. Neostradę mam od 3 miesięcy i wszystko działało.

Dodano po 9 [minuty]:

Śmieszna sprawa, wyłączyłem te zabezpieczenia i działa, ale jeszcze muszę coś pokombinować żeby działało z zabezpieczeniami bo tak nie może być.

Dodano po 7 [minuty]:

Okej, dzięki wam ! Włączyłem zabezpieczenia na nowo wpisałem klucz i tym razem działa, nie wiem czym ten problem był spowodowany. ;]
Powrót do góry
   
parztwarz
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 1
Miasto: Libiąż

Post#7 28 Lip 2011 17:38   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


ja mam podobny problem,
przez kabel mi łączy bez problemu, natomiast przez WIFI włącza się tylko połączenie lokalne, korzystałem z pomocy infolinii ale nic nie pomogło ze standardowych rozwiązań, co robić ?
Powrót do góry
   
rbtm098
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 08 Sie 2011
Posty: 1

Post#8 08 Sie 2011 21:22   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


no właśnie mam ten sam problem :| :| :|

tez zakupiłem neostrawe 2 mb/s livebox zte 2.0 i mam problem z połączeniem przez wifi laptopa fujistu siemens z systemem vista (wifi atheros ar5007eg). Do liveboxa także podpięty jest stacjonarny (z sys. XP prof.) oraz dekoder tv. Bez zabezpieczeń sieci internet śmiga ładnie i bez zakłóceń. Jak tylko próbuje ustawić jakiekolwiek "wep" bądź "wpa" internet kuli. Łączy się z liveboxem, przypisuje wszystkie adresy, wyświetla, że jest połączony, max zasięg a z netem nie chce. W innym, nowszym lapie także z vistą wystarczyło usunąć sterownik od wifi i ponownie zainstalować a w starszym bida. Najlepsze, że przez lubuntu łączy się bez problemu z liveboxem i netem a jak wracam na viste pokazuje tylko kilka wysłanych pakietów, odebranych zero i tyle. Wszystkie zapory i antyviry powyłączane. W "centrum sieci i udostępniania" przewaliłem wszystkie ustawienia po kilka razy. Nie wiem czy coś może blokować połączenie w tej viście czy poprostu coś z systemem skopane? Może miał ktos podobny problem?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sie 2011 21:22   





Powrót do góry
   
crysis2008
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Gru 2011
Posty: 3

Post#9 30 Gru 2011 20:59   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Witam. Mam problem, mianowicie nie moge za chiny polaczyc laptopa z siecia wifi mojego liveboxa. Mam liveboxa 2.0 zte od neostrady. Laptop ma wlaczone wifi. Widzi routery mojego sasiada i inne sieci z internetu radiowego. Probowalem polaczyc telefon z wifi i wszystko dziala pieknie, a laptop nie widzi liveboxa. Prosze o pomoc.
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21594
Miasto: Gostyń

Post#10 30 Gru 2011 21:07   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Spróbuj zmienić kanał w livebox-ie.
Powrót do góry
   
crysis2008
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Gru 2011
Posty: 3

Post#11 02 Sty 2012 01:09   

Re: Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe


Zmieniłem szyfrowanie z WPA na WEP i działa. Temat do zamknięcia.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Livebox 2.0 ZTE - Połączenie bezprzewodowe
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Livebox i wi-fi połączenie bezprzewodowe (3)
Bezprzewodowe połączenie z livebox ip 0.0.0.0 (6)
Dwa komputery i livebox. Połączenie bezprzewodowe. (11)
livebox, tp-link tl-wa500g - połączenie bezprzewodowe lb i tl (11)
Mikrotik RB711 5hn - Połączenie bezprzewodowe Livebox RB7115Hn (1)
Livebox ZTE - Brak Internetu Livebox 2.0 (10)
Livebox - Dwa komputery-livebox, połączenie z jednym komputerem poprzez p.zdalny (6)
livebox wi-fi, laptop wifi, połączenie laptopa z livebox (14)
livebox 2.0; w8901G - Połącznienie bezprzewodowe livebox 2.0 i tp link w8901G (3)
livebox - Livebox gubi połączenie ADSL (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl temat RSS