Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Agregat do instalacji domowej


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> ElektroTechnika -> Elektro Co kupić? ->Agregat do instalacji domowej Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
smassh
Poziom 2
Poziom 2
Dołączył: 12 Lip 2011
Posty: 3
smassh
Poziom 2
Post#1 12 Lip 2011 12:29  Autor tematu   

Agregat do instalacji domowej


Witam
Z góry zaznaczam że jestem nowy na forum.
Moje pytanie to jaki agregat kupić.
Podstawowo będzie do niego podłączony piec i jego osprzęt z moich obliczeń wynika że pobiera okolo 550W.
Do tego chciałbym podłączyć lodówkę i chociaż jeden TV.
Agregat którym jestem zainteresowany to FOGO z silnikiem HONDY 2,4 KW oczywiście posiada AVR.
Z tego co słyszałem to podczas rozruchu pobór mocy urządzenia może podnieść sie do 8x nominalnej pracy i chciałbym się zapytać czy taki agregat mi wystarczy czy muszę kupić mocniejszy?
Agregat oczywiście bedzie paracował podczas gdy braknie prądu w gniazdkach.
Jeszcze jeśli mogłbym prosić o odpowiedz ile taka np. lodówka może pobierac energi w Watach??

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
H3nry
Poziom 20
Poziom 20
Miasto: SoQlkA
Dołączył: 26 Kwi 2003
Posty: 930
Pomógł: 41
Ocena postów: 11
H3nry
Poziom 20
Post#2 15 Lip 2011 20:27    

Re: Agregat do instalacji domowej


Lodówka 100-200W . Honda 2.7KW raczej podoła dla tak rozbudowanej instalacji.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
retrofood
Moderator- Elektryka Instalacje i Sieci
Moderator- Elektryka Instalacje i Sieci
Miasto: Stalowa Wola
Dołączył: 26 Paź 2006
Posty: 15191
Pomógł: 486
retrofood
Moderator- Elektryka Instalacje i Sieci
Post#3 15 Lip 2011 20:50    

Re: Agregat do instalacji domowej


smassh napisał:

Agregat oczywiście bedzie paracował podczas gdy braknie prądu w gniazdkach.


Po pierwsze to pisz poprawnie. Po drugie to jak zamierzasz go przyłączyć do instalacji? Czy znasz zasady postępowania?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
190_Wojciech
Poziom 17
Poziom 17
Miasto: Poznań
Dołączył: 17 Kwi 2008
Posty: 403
Pomógł: 13
Ocena postów: 3
190_Wojciech
Poziom 17
Post#4 18 Lip 2011 18:38    

Re: Agregat do instalacji domowej


Czas pracy tego agregatu bez tankowania to trochę ponad 2h zastanów się czy to wystarczy ew. zamów wersję z większym zbiornikiem.
Agregat w tzw biedą sobie poradzi ale sam osobiście bym się zastanowił, nie podałeś mocy lodówki - a lodówka lodówce nierówna. Zajrzyj na tabliczkę znamionową lub do dokumentacji lodówki. Jeśli masz możliwość pożycz od kogoś AGREGAT podobnej mocy lub poproś znajomego elektryka żeby wykonał pomiary obciążenia urządzeń które chcesz zasilać. ( nie pożyczaj chińczyka !!! )

Elektryk przyda Ci się także do wyjaśnienia jak podłączać agregat !

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> ElektroTechnika -> Elektro Co kupić? -> Agregat do instalacji domowej
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć agregat prądotwórczy do sieci domowej (2)
zero w instalacji domowej. (103)
Poprawność domowej instalacji (15)
Przeróbka domowej instalacji (28)
Piekarnik elektryczny w instalacji domowej (14)
elementy domowej instalacji elektrycznej (20)
Problem z Bezpiecznikami w Instalacji Domowej (6)
Jakie zabezpieczenie instalacji domowej?... (2)
wymiana domowej instalacji elektr. (55)
zamiennik faz do instalacji domowej (10)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl temat RSS