Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?
Autor
Wiadomość
goralandrzej
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 912
Miasto: Wrocław

Post#1 Post autora tematu 12 Lip 2011 23:17   

Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?


Witam
Chcę obsługiwać obie bramy jednym pilotem i nie mogę go zaprogramować. Brama przesuwna-napęd autokit Draco BT , 24V producent BFT Italia importer Bramgar S.J. kupiony w Castoramie do tego pilot 2 przyciskowy kształt owalny.

Brama garażowa segmentowa Wiśniowski-napęd BFT Botticelli z centralą VENERE pilot 2 przyciskowy owalny MITTO wygląd identyczny jak przy bramie przesuwnej.

Każdy pilot prawidłowo obsługuje swój napęd, natomiast jak chcę zaprogramować drugi przycisk w pilocie do obsługi drugiej bramy to nic nie działa. Kasowałem wszystkie piloty w bramie przesuwnej i na nowo programowałem pilot oryginalny ok natomiast pilota od bramy garażowej "widzi" tzn. jest prawidłowa reakcja na przycisk ukryty ale po wciśnięciu przycisku T1 lub T2 zamiast OK1 lub OK2 jest KO tzn. błąd. Tak samo jest z centralą VENERE bramy garażowej, reaguje przy programowaniu na przyciski pilota od bramy przesuwnej ale nie wgrywa go do centrali. po kilka razy kasowałem piloty w każdej centrali i za każdym razem programują tylko swoje piloty. Co zrobić aby z jednego pilota 2 przyciskowego obsługiwać obie bramy, teoretycznie powinny działać, piloty takie same(wygląd zewnętrzny i wewnętrzny tylko na pilocie od bramy przesuwnej nie ma napisu MITTO) producent ten sam, w obu centralach takie same pionowo lutowane płytki z rezonatorem kwarcowym. Może w pilotach jest jakaś blokada? Proszę o pomoc jak rozwiązać mój problem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 12 Lip 2011 23:17   





Powrót do góry
   
mikus1982
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 707
Miasto: Konstantynów

Post#2 23 Lip 2011 21:25   

Re: Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?


Bo napędy na Castoramy Bft oznacza jako kit i piloty są wyglądem te same ale różnia sie kolorem i nie wpiszesz Bft kit do Bft i na odwrót.Mam piloty które wpisują sie tu i tu.na pw zapraszam.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lip 2011 21:25   





Powrót do góry
   
goralandrzej
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 912
Miasto: Wrocław

Post#3 Post autora tematu 10 Wrz 2011 11:24   

Re: Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?


Witam
Do bramy przesuwnej dokupiłem radio Proxima obsługujące typowe piloty BFT (te z Castoramy mają zmieniony algorytm i współpracują tylko z własnym osprzętem) i wszystko działa.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
beninca-centrala head - jaki napęd do bramy garażowej-żeby mieć jednego pilota (1)
Wybór napędu do bramy przesuwnej oraz segmentowej garażowej (10)
hormann promatic - Programowanie pilota od bramy wjazdowej dla bramy garażowej (1)
NAPĘD BRAMY GARAŻOWEJ Ecostar 500N-pilot RSC2 nie mogę zaprogramować (3)
proble z zasięgiem pilota bramy garażowej (7)
Dopisanie pilota do bramy garażowej hormann A460 (4)
Napęd do bramy garażowej MotorLift ML 500 - zasięg pilota (4)
Jak urodziłem automat do bramy przesuwnej (3)
Sterowanie bramy garażowej jak połączyć (4)
Uszkodzony sterownik bramy przesuwnej Q60S do napedu bramy euromatic laser 500 (34)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.061 seconds

elektroda.pl temat RSS