Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Automatyka Bram i napędów ->Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
goralandrzej
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 914
Miasto: Wrocław

goralandrzej
Poziom 20
Post#1 Post autora tematu 12 Lip 2011 23:17   

Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?


Witam
Chcę obsługiwać obie bramy jednym pilotem i nie mogę go zaprogramować. Brama przesuwna-napęd autokit Draco BT , 24V producent BFT Italia importer Bramgar S.J. kupiony w Castoramie do tego pilot 2 przyciskowy kształt owalny.

Brama garażowa segmentowa Wiśniowski-napęd BFT Botticelli z centralą VENERE pilot 2 przyciskowy owalny MITTO wygląd identyczny jak przy bramie przesuwnej.

Każdy pilot prawidłowo obsługuje swój napęd, natomiast jak chcę zaprogramować drugi przycisk w pilocie do obsługi drugiej bramy to nic nie działa. Kasowałem wszystkie piloty w bramie przesuwnej i na nowo programowałem pilot oryginalny ok natomiast pilota od bramy garażowej "widzi" tzn. jest prawidłowa reakcja na przycisk ukryty ale po wciśnięciu przycisku T1 lub T2 zamiast OK1 lub OK2 jest KO tzn. błąd. Tak samo jest z centralą VENERE bramy garażowej, reaguje przy programowaniu na przyciski pilota od bramy przesuwnej ale nie wgrywa go do centrali. po kilka razy kasowałem piloty w każdej centrali i za każdym razem programują tylko swoje piloty. Co zrobić aby z jednego pilota 2 przyciskowego obsługiwać obie bramy, teoretycznie powinny działać, piloty takie same(wygląd zewnętrzny i wewnętrzny tylko na pilocie od bramy przesuwnej nie ma napisu MITTO) producent ten sam, w obu centralach takie same pionowo lutowane płytki z rezonatorem kwarcowym. Może w pilotach jest jakaś blokada? Proszę o pomoc jak rozwiązać mój problem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mikus1982
Użytkownik obserwowany
Użytkownik obserwowany


Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 700
Miasto: Konstantynów

mikus1982
Użytkownik obserwowany
Post#2 23 Lip 2011 21:25   

Re: Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?


Bo napędy na Castoramy Bft oznacza jako kit i piloty są wyglądem te same ale różnia sie kolorem i nie wpiszesz Bft kit do Bft i na odwrót.Mam piloty które wpisują sie tu i tu.na pw zapraszam.

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
goralandrzej
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 24 Kwi 2003
Posty: 914
Miasto: Wrocław

goralandrzej
Poziom 20
Post#3 Post autora tematu 10 Wrz 2011 11:24   

Re: Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?


Witam
Do bramy przesuwnej dokupiłem radio Proxima obsługujące typowe piloty BFT (te z Castoramy mają zmieniony algorytm i współpracują tylko z własnym osprzętem) i wszystko działa.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Automatyka Bram i napędów -> Jak zaprogramować jednego pilota do bramy przesuwnej i garażowej?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
beninca-centrala head - jaki napęd do bramy garażowej-żeby mieć jednego pilota (1)
Wybór napędu do bramy przesuwnej oraz segmentowej garażowej (13)
hormann promatic - Programowanie pilota od bramy wjazdowej dla bramy garażowej (1)
NAPĘD BRAMY GARAŻOWEJ Ecostar 500N-pilot RSC2 nie mogę zaprogramować (3)
kopiowanie pilota bramy garażowej (1)
proble z zasięgiem pilota bramy garażowej (7)
Dopisanie pilota do bramy garażowej hormann A460 (4)
Napęd do bramy garażowej MotorLift ML 500 - zasięg pilota (4)
Hormann - Promatic 2 - Zwiększenie zasięgu pilota do bramy garażowej (6)
Napęd bramy przesuwnej przesuwnej Automat KSE380 - Elektobim (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.035 seconds

elektroda.pl temat RSS