Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sprzęt Medyczny ->Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 577
Miasto: KaToWiCe

djswirek
Poziom 18
Post#1 Post autora tematu 16 Lip 2011 14:54   

Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Witam Forumowiczów

Mam następujący problem z ciśnieniomierzem medicare 10 firmy Rossmax.
Na początku zaczął wywalać error i pokazywać, że ma za słabe baterie.
Wymieniłem na nowe - to samo.
Aktualnie się nie odpala Sad

Spotkał się może ktoś z takim problemem? lub ma schemat ?
W ostateczności namiar na autoryzowany serwis?

Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Admin Sprzętu Medycznego


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 2462
Miasto: Kraków

fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Post#2 16 Lip 2011 16:44Pomocny post   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Wymieniając baterie proszę założyć nowe lepszej jakości np. Duracell, lub inne. Kiepskie baterie nawet nowe mogą powodować występowanie błędu. Jeśli to nie pomoże to dopiero wtedy można szukać przyczyn występowania błędu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 577
Miasto: KaToWiCe

djswirek
Poziom 18
Post#3 Post autora tematu 17 Lip 2011 16:31   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


fortronik napisał:
Wymieniając baterie proszę założyć nowe lepszej jakości np. Duracell, lub inne. Kiepskie baterie nawet nowe mogą powodować występowanie błędu. Jeśli to nie pomoże to dopiero wtedy można szukać przyczyn występowania błędu.


rozumiem z tym, że aktualnie on się w ogóle nie włącza.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Admin Sprzętu Medycznego


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 2462
Miasto: Kraków

fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Post#4 17 Lip 2011 17:13   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Tak jak wcześniej napisałem sprawdzono na dobrych bateriach?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 577
Miasto: KaToWiCe

djswirek
Poziom 18
Post#5 Post autora tematu 17 Lip 2011 23:15   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Tak , baterie firmy Varta, urządzenie martwe.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
fernandosucre
Moderator Sprzęt Medyczny
Moderator Sprzęt Medyczny


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 359
Miasto: cała Polska

fernandosucre
Moderator Sprzęt Medyczny
Post#6 18 Lip 2011 02:03Pomocny post   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Nie znam tego urządzenia nie wiem jakie baterie do niego pasują mogę tylko zgadywać, ale ja bym zaczął od sprawdzenia systemu mocowania baterii z podłączeniami. Może podczas zmiany ogniw przerwane zostało jakieś połączenie, sprężynka pękła itp.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 577
Miasto: KaToWiCe

djswirek
Poziom 18
Post#7 Post autora tematu 18 Lip 2011 11:32   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


fernandosucre napisał:
Nie znam tego urządzenia nie wiem jakie baterie do niego pasują mogę tylko zgadywać, ale ja bym zaczął od sprawdzenia systemu mocowania baterii z podłączeniami. Może podczas zmiany ogniw przerwane zostało jakieś połączenie, sprężynka pękła itp.


Do PCB dochodzi napięcie.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 577
Miasto: KaToWiCe

djswirek
Poziom 18
Post#8 Post autora tematu 20 Lip 2011 09:58   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Po wlutowaniu nowych przewodów zasilających, urządzenie zmartwychwstało.
Wcześniej dochodziło prawidłowe napięcie do PCB być może za duży spadek był przy próbie startu urządzenia.

Widać kolega Fortronik miał rację, urządzenie to jest bardzo czułe na "jakość" zasilania.

Fernandosucre - słuszna uwaga jak się okazało. Niestety żeby to odkryć trzeba było podejść z lutownicą, bo "na oko" i multimetr nie za wiele było widać.

Problem w takim wypadku uważam za rozwiązany a temat zamykam.
Dziękuję Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sprzęt Medyczny -> Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ciśnieniomierz Rossmax Z43 - zobrazowanie przebiegu tętna (1)
ciśnieniomierz braun uszkodzona opaska (9)
Ciśnieniomierz Hartmann HG160 - regulacja (6)
Przepływomierz, ciśnieniomierz do sprawdzania sprzętu (1)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.034 seconds

elektroda.pl temat RSS