Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


  Main Page -> Forum Index -> Medical Equipment ->Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
djswirek
Level 21
Location: KaToWiCe
Joined: 15 Oct 2003
Posts: 577
Helped: 32
Post rating: 5
djswirek
Level 21
Post#1 16 Jul 2011 14:54  Topic author   

Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Witam Forumowiczów

Mam następujący problem z ciśnieniomierzem medicare 10 firmy Rossmax.
Na początku zaczął wywalać error i pokazywać, że ma za słabe baterie.
Wymieniłem na nowe - to samo.
Aktualnie się nie odpala :(

Spotkał się może ktoś z takim problemem? lub ma schemat ?
W ostateczności namiar na autoryzowany serwis?

Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Location: Kraków
Joined: 03 Apr 2003
Posts: 2633
Helped: 93
Post rating: 36
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Post#2 16 Jul 2011 16:44Helpful post    

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Wymieniając baterie proszę założyć nowe lepszej jakości np. Duracell, lub inne. Kiepskie baterie nawet nowe mogą powodować występowanie błędu. Jeśli to nie pomoże to dopiero wtedy można szukać przyczyn występowania błędu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
djswirek
Level 21
Location: KaToWiCe
Joined: 15 Oct 2003
Posts: 577
Helped: 32
Post rating: 5
djswirek
Level 21
Post#3 17 Jul 2011 16:31  Topic author   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


fortronik wrote:
Wymieniając baterie proszę założyć nowe lepszej jakości np. Duracell, lub inne. Kiepskie baterie nawet nowe mogą powodować występowanie błędu. Jeśli to nie pomoże to dopiero wtedy można szukać przyczyn występowania błędu.


rozumiem z tym, że aktualnie on się w ogóle nie włącza.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Location: Kraków
Joined: 03 Apr 2003
Posts: 2633
Helped: 93
Post rating: 36
fortronik
Admin Sprzętu Medycznego
Post#4 17 Jul 2011 17:13    

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Tak jak wcześniej napisałem sprawdzono na dobrych bateriach?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
djswirek
Level 21
Location: KaToWiCe
Joined: 15 Oct 2003
Posts: 577
Helped: 32
Post rating: 5
djswirek
Level 21
Post#5 17 Jul 2011 23:15  Topic author   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Tak , baterie firmy Varta, urządzenie martwe.

Helpful post? + 0
Back to top
fernandosucre
Moderator Sprzęt Medyczny
Location: cała Polska
Joined: 01 Dec 2009
Posts: 379
Helped: 27
Post rating: 20
fernandosucre
Moderator Sprzęt Medyczny
Post#6 18 Jul 2011 02:03Helpful post    

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Nie znam tego urządzenia nie wiem jakie baterie do niego pasują mogę tylko zgadywać, ale ja bym zaczął od sprawdzenia systemu mocowania baterii z podłączeniami. Może podczas zmiany ogniw przerwane zostało jakieś połączenie, sprężynka pękła itp.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
djswirek
Level 21
Location: KaToWiCe
Joined: 15 Oct 2003
Posts: 577
Helped: 32
Post rating: 5
djswirek
Level 21
Post#7 18 Jul 2011 11:32  Topic author   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


fernandosucre wrote:
Nie znam tego urządzenia nie wiem jakie baterie do niego pasują mogę tylko zgadywać, ale ja bym zaczął od sprawdzenia systemu mocowania baterii z podłączeniami. Może podczas zmiany ogniw przerwane zostało jakieś połączenie, sprężynka pękła itp.


Do PCB dochodzi napięcie.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
djswirek
Level 21
Location: KaToWiCe
Joined: 15 Oct 2003
Posts: 577
Helped: 32
Post rating: 5
djswirek
Level 21
Post#8 20 Jul 2011 09:58  Topic author   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Po wlutowaniu nowych przewodów zasilających, urządzenie zmartwychwstało.
Wcześniej dochodziło prawidłowe napięcie do PCB być może za duży spadek był przy próbie startu urządzenia.

Widać kolega Fortronik miał rację, urządzenie to jest bardzo czułe na "jakość" zasilania.

Fernandosucre - słuszna uwaga jak się okazało. Niestety żeby to odkryć trzeba było podejść z lutownicą, bo "na oko" i multimetr nie za wiele było widać.

Problem w takim wypadku uważam za rozwiązany a temat zamykam.
Dziękuję :)

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Medical Equipment -> Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy
Page 1 of 1

Similar topics to ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy

Ciśnieniomierz Rossmax Z43 - zobrazowanie przebiegu tętna (1)
ciśnieniomierz braun uszkodzona opaska (9)
Ciśnieniomierz Hartmann HG160 - regulacja (6)
Przepływomierz, ciśnieniomierz do sprawdzania sprzętu (1)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.054 seconds