Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sprzęt Medyczny -> Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy
Autor
Wiadomość
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 556
Miasto: KaToWiCe

Post#1 Post autora tematu 16 Lip 2011 14:54   

Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Witam Forumowiczów

Mam następujący problem z ciśnieniomierzem medicare 10 firmy Rossmax.
Na początku zaczął wywalać error i pokazywać, że ma za słabe baterie.
Wymieniłem na nowe - to samo.
Aktualnie się nie odpala :(

Spotkał się może ktoś z takim problemem? lub ma schemat ?
W ostateczności namiar na autoryzowany serwis?

Pozdrawiam
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Lip 2011 14:54   





Powrót do góry
   
fortronik
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 2428
Miasto: Kraków

Post#2 16 Lip 2011 16:44pomocny post - solucja   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Wymieniając baterie proszę założyć nowe lepszej jakości np. Duracell, lub inne. Kiepskie baterie nawet nowe mogą powodować występowanie błędu. Jeśli to nie pomoże to dopiero wtedy można szukać przyczyn występowania błędu.
Powrót do góry
   
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 556
Miasto: KaToWiCe

Post#3 Post autora tematu 17 Lip 2011 16:31   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


fortronik napisał:
Wymieniając baterie proszę założyć nowe lepszej jakości np. Duracell, lub inne. Kiepskie baterie nawet nowe mogą powodować występowanie błędu. Jeśli to nie pomoże to dopiero wtedy można szukać przyczyn występowania błędu.


rozumiem z tym, że aktualnie on się w ogóle nie włącza.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2011 16:31   





Powrót do góry
   
fortronik
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 03 Kwi 2003
Posty: 2428
Miasto: Kraków

Post#4 17 Lip 2011 17:13   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Tak jak wcześniej napisałem sprawdzono na dobrych bateriach?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Lip 2011 17:13   





Powrót do góry
   
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 556
Miasto: KaToWiCe

Post#5 Post autora tematu 17 Lip 2011 23:15   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Tak , baterie firmy Varta, urządzenie martwe.
Powrót do góry
   
fernandosucre
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 01 Gru 2009
Posty: 340
Miasto: cała Polska

Post#6 18 Lip 2011 02:03pomocny post - solucja   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Nie znam tego urządzenia nie wiem jakie baterie do niego pasują mogę tylko zgadywać, ale ja bym zaczął od sprawdzenia systemu mocowania baterii z podłączeniami. Może podczas zmiany ogniw przerwane zostało jakieś połączenie, sprężynka pękła itp.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Lip 2011 02:03pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 556
Miasto: KaToWiCe

Post#7 Post autora tematu 18 Lip 2011 11:32   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


fernandosucre napisał:
Nie znam tego urządzenia nie wiem jakie baterie do niego pasują mogę tylko zgadywać, ale ja bym zaczął od sprawdzenia systemu mocowania baterii z podłączeniami. Może podczas zmiany ogniw przerwane zostało jakieś połączenie, sprężynka pękła itp.


Do PCB dochodzi napięcie.
Powrót do góry
   
djswirek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 15 Paź 2003
Posty: 556
Miasto: KaToWiCe

Post#8 Post autora tematu 20 Lip 2011 09:58   

Re: Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy


Po wlutowaniu nowych przewodów zasilających, urządzenie zmartwychwstało.
Wcześniej dochodziło prawidłowe napięcie do PCB być może za duży spadek był przy próbie startu urządzenia.

Widać kolega Fortronik miał rację, urządzenie to jest bardzo czułe na "jakość" zasilania.

Fernandosucre - słuszna uwaga jak się okazało. Niestety żeby to odkryć trzeba było podejść z lutownicą, bo "na oko" i multimetr nie za wiele było widać.

Problem w takim wypadku uważam za rozwiązany a temat zamykam.
Dziękuję :)
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sprzęt Medyczny -> Ciśnieniomierz ROSSMAX MEDICARE 10 - martwy
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ciśnieniomierz Rossmax Z43 - zobrazowanie przebiegu tętna (1)
ciśnieniomierz braun uszkodzona opaska (9)
Ciśnieniomierz Hartmann HG160 - regulacja (6)
Przepływomierz, ciśnieniomierz do sprawdzania sprzętu (1)
Ciśnieniomierz Marshall91 do czego słuzy niebieskie pokretło (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.063 seconds

elektroda.pl temat RSS