FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

mixer+końcówka mocy

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Sound system and Acoustics -> mixer+końcówka mocy
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#1 Post from the author of the topic 20 Nov 2004 21:33   

mixer+końcówka mocy

witam!
postuję po raz pierwszy i mam pewien problem. Więc mam około 2000zł. Co lepiej wybrać:mixer+końcówkę mocy oddzielnie czy powermixer. Chodzi mi szczególnie o mikser behringer 1222fx oraz powermixer pmx1000 moc 2x300 lub 2x400w
pozdrawiam
Back to top

diyManiek
Poziom 21
Poziom 21

Post#2 20 Nov 2004 23:37   

Re: mixer+końcówka mocy

jezeli to ma byc sprzet "stacjonarny" np. przy naglasnianiu kapel bez akustyka to powermixer - jest znacznie prostszy w obslódze i moze sama kapela sie na nim ustawic np. wokale jakas stope czy werbel w perkusji, noi kolejna sprawa to fundusze za 2 tysiaki nie bedziesz mial ani dobrego mixera ani koncówki mocy - ja za ta kase wybralbym powermixer.
napisz wiecej szczególów co zamierzasz na tym sprzecie robic... to moze lepiej sie odpowie pozdro.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 20 Nov 2004 23:37   

Back to top

megido
Poziom 9
Poziom 9

Post#3 Post from the author of the topic 21 Nov 2004 11:56   

potrzebuję tego sprzętu do grania na weselach,albo do napędzania basów albo do kolumn trójdrożnych;chodzi mi mniej więcej o porównanie powermixera behringer pmh880 z mixerem behringer 1222fx+jakaś końcówka mocy (2x300-400w)
pozdrawiam
Back to top

Grzelaspace
Poziom 12
Poziom 12

Post#4 21 Nov 2004 12:27   

mixer+końcówka mocy

Wiatam!!! Przeglądnąłem ofertę behringera i szczerze doradzam kupić powermixer, ma potrzebną moc i ustawisz na nim wszystko co potrzebne jest kapeli. Pozatym jeśli miałbyś kupować osobno mixer i końcówke mocy to nie zmieśćisz sie w 2000 tys. zł.Myśłe, ze na weselach nie potrzeba operatora coby zmieniał ustawienia głośnośći i tonów do każdej piosenki, tylko raz ustawił i dawaj przez całe wesele ;) Pozdrawiam!
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 Nov 2004 12:27   

Back to top

Paweł.ko
Poziom 22
Poziom 22

Post#5 21 Nov 2004 12:57   

Behringer po raz kolejny okazał się alternatywą i jedynym rozwiązaniem!W twoim przypadku popieram kolegę powyżej.Jak wiadomo firma ta to nie najwyższa półka ale gra i dla Ciebie taki power-mixer będzie idealnym rozwiązaniem.Zobacz sobie jeszcze ceny i modele Yamahy.Firma ta robi tanie urządzenia tego typu (no może nie tak tanie jak Behringer) ale zawsze to Yamaha. Może coś Ci wpadnie w oko. Przykładowe ceny i modele na stronie: http://muzyczny.pl/sklep/_cennik.php?gid=101&tylkoGID=1
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 Nov 2004 12:57   

Back to top

montertb
Poziom 17
Poziom 17

Post#6 21 Nov 2004 21:08   

Polecam Behringera, jak go wygrzejesz, nic w nim nie padnie, to bedzie to świetny powermikser, bardzo elastyczny w połączeniach i dobrze grający.
W alternatywie jest jeszcze coś z oferty PHONIC'a i SAMSONA (oferty do wglądu są np. w każdej EiS)
Back to top

micho a
Poziom 23
Poziom 23

Post#7 22 Nov 2004 15:54   

jak już o powermixerach to uważaj na handboxa oni piszą taki teskt

,,wzmacniacza nie należy użytkować długo z sekcją rytmiczńą z pełną mocą czy coś takiego :sm15: najlepiej w ogóle nie właczać a ceny po 1200 i więcej nie warto w warunkach weselnych nie wiem jak bedzie ale u nas w szkole jak da;liśmy czadu na techniawce to obie koncówki mocy sie spaliły a był na 4 om molumny 8 :sm15:

więc handox nie warto z behringerem nie miałem styczności nie wiem więc
Back to top

toadi
Poziom 23
Poziom 23

Post#8 22 Nov 2004 16:34   

Samson ma calkiem nielzy sprzet ale w 2000 zł to kupisz najwyzej powermikser 2x150W wiec pozostaje Behringer wbrew utarym opiniom nie jest to taki zly sprzet powiedzialbym ze porownywalny z polskimi produktami np LDMa czy Boxa.
Co d zakupu osobno koncowki osobno miksera to napewno wyjdzie drozej

a poza tym na weselach raczej nie aktuje sie ludzi glosnoscia klasycznie wystarczy natezenia w granicy 100dB wiecej meczy ..... zespoly zwykle urzywaja do 2x500W ale pracuje sie na 20-30% mocy na wiekszosc sal wystarcza 2x200W z dobrymi kolumnami.
Back to top

megido
Poziom 9
Poziom 9

Post#9 Post from the author of the topic 22 Nov 2004 19:19   

czyli hand box odpada,w ldm'ie są raczej mało funkcjonalne wejścia typu canon no i poza tym słyszałem wiele nieciekawuch komentarzy co do ldm;behringer będzie dobrym rozwiązaniem(oczywiście zakładam powermixer)?chodzi mi o to żeby np podczas grania wesele to mi nie padło przy stałym graniu i przy mocy powiedzmy 70% mocy końcówki;czyli czy to będzie stabilne;pozdrawiam
Back to top

montertb
Poziom 17
Poziom 17

Post#10 22 Nov 2004 20:16   

Nie kupisz dobrego sprzetu HANDBOXA czy LDMa w kwocie do 2000zł (powyżej tez nie ;-) ).
Np. wyszła niedawno taka seria HandBoxa MICKEY, cena chyba 2500zł za "średni model", który dla mnie jest kpiną z designu, funkcjonalności i jakości...

LDM ostatnio produkuje ciekawe prowermiksery, te z wyświetlaczem LCD, znacznie poprawili jakosć, design, ale mimo wszystko Beh czy Samson bije je na głowe ;-)

W tej cenie jest wspomniany Behringer (z przyzwoitym prockeim efektów, ogromną funkcjonalnością, świetnym wyglądem) lub Samson. Niestety nie podam Ci konkretnego modelu Samsona, bo nie mam przed soba EiS, ale to było któryś z tych:
http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=69&brandID=2
http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=67&brandID=2

Albo oba sa w cenie do 2k..? :-)

-------------------
behringer będzie dobrym rozwiązaniem(oczywiście zakładam powermixer)?chodzi mi o to żeby np podczas grania wesele to mi nie padło przy stałym graniu i przy mocy powiedzmy 70% mocy końcówki;czyli czy to będzie stabilne

Raczej nie powinno być problemów, a jeżeli będą to raczej powinny pojawić się na początku, dlatego można np. "wygrzać" to urządzonko w garażu czy na próbach. Z tego co wiem ten PMX jest dosć solidnie zbudowany ;-)
Back to top

megido
Poziom 9
Poziom 9

Post#11 Post from the author of the topic 22 Nov 2004 20:37   

porównując behringera z samsonem to samson trochę cienko wypada np pod względem sekcji miksującej czy też procesora efektów;poza tym moc też jest nie do porównaniu;zakładam jednak że produkt firmy Samson jest lepszy jakościowo;poza tym jak będę go wygrzewał i mi cos siądzie to co wtedy?zakladam kupno tego sprzętu na allegro a to raczej pochodzi z NIemiec wiec to trochę potrwa zanim dostanę zrobiony sprzęt
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 22 Nov 2004 20:37   

Back to top

reed
Poziom 14
Poziom 14

Post#12 09 Dec 2004 19:08   

mixer+końcówka mocy

Hmmmm

A ja wlasnie maialem taki dylemat i wpadlem na pomysl ze kupie oddzielnie. Mixer + koncowka. Dlaczego?

Jak padnie powermikser to juz dupa nic nie zrobisz a tam pada jak cos to tylko jedna rzecz :)

Ja mam natomiast inny problem :/
Nie wiem co wybrac Behringer-a

UB1222FX czy UB1622FX

Cena jest ta sama

Aha i mam fajny sklepik za 'miedzą' Za mikser i koncówkę mocy zapłace mniej niz za power mikser

Dap Audio P700 (2 x 350W - 4 ohm / 2 x 250W - 8 ohm) - 169 euro
UB1222Fx lub UB1622FX - 189 euro

Hmmm ??? I cio wy na to ?

BTW slyszalem ze nawet te koncowki DAP-a nie sa takie zle [maja zabezpieczenie przed zwarciem, rozne obroty wentylatorów :) itp]
Back to top

megido
Poziom 9
Poziom 9

Post#13 Post from the author of the topic 10 Dec 2004 00:03   

możesz podać mi jakieś namiary na ten sklep?i w jaki sposób odbywa się przesyłka i jak się za to płaci?
moim zdaniem 1222fx jest lepszym rozwiązaniem,w sumie to zależy od tego do czego to ma służyć;ale generalnie korysta sie z wejść mono niz ze stereo(gitary,mikrofony) więc ilośc wejść mono w ilości 4 w tym drugim jest moim zdaniem nie wystarczająca
pozdrawiam
Back to top

reed
Poziom 14
Poziom 14

Post#14 10 Dec 2004 12:45   

mixer+końcówka mocy

Jedyna wada jaka ma ten mikesr jest to ze nie ma podsluchu na kanal :/ a na tym mi zalezalo :( Ale skoro mowisz ze UB1222 jest lepszy [tez tak myslalem] to ok. Chyba wybioer ten jeszcze sie poradze kolegi

Ja potrzebuje

1 x mic
1 x guitar
1 x bass
2 x keyboard

hmm i jeden i drugi pasuje
chyba ze kupie Korga PA80 to wtedy mam 4 x keyboard sam :-)

Namiary na sklep

www.music-town.de

Facet ktory realizuje zamowienia dla Polski to Robert Vetter a jego e-mail to : robertv(malpa)music-town.de

Za przesylke sie placi 44 zl (chyba ze jakas wieksza to wiecej)

Jest on tez na Polskim allegro :
http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=2418474

Sklep jest pewny w 100% kupilem u nich mikrofon SENNHEISER e845-S 95 eur i statyw mikrofonowy za 9.90 eur :P
Zaplacilem taniej za wszystko z przesylka niz kupil bym sam mikrofon w sklepie polskim :)

Tranzakcja jest realizowan b.szybko jak tylko pieniadze za towar wplyna na ich konto t ood razu wysylaja towar DPD (niemcy) Masterlink (Polska).
Sledzenie przesylki jest :D

Powodzenia w tranzakcji

Pozdrawiam
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Sound system and Acoustics -> mixer+końcówka mocy
Page 1 of 1
Similar topics
Kolumny, mixer i koncówka mocy do 7 tys. zł (18)
Jaki mixer do podłączenia 2 końcówek mocy (2)
Mixer z końcówką mocy VP-308D (opinie) (1)
wzmacniacz mocy końcówka mocy Dynacord 2002 (5)
Końcówka mocy Crest cc151 - ile mocy oddaje? (2)
Nagłośnienie do 8-9 tys. Kolumny, końcówka mocy, mixer, odsłuchy. (6)
Końcówka mocy + mixer +- 400-500pln co wybrać? (5)
Mixer+końcówka mocy+głośniki problem z połączeniem (1)
Końcówka mocy--->mixer? (51)
Jaką końcówkę mocy i mixer wybrać ? (18)

Page generation time: 0.128 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed