Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Vectra haslo wifi vnet_a233e5


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Vectra haslo wifi vnet_a233e5 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Neo_30
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 32
Miasto: Biala podlaska

Neo_30
Poziom 9
Post#1 Post autora tematu 23 Lip 2011 21:17   

Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Witam. Wynająłem niedawno mieszkanie i po poprzednim wynajmującym został w nim router oraz internet od vectry. Niestety w żaden sposób nie mogę się z nim połączyć bezprzewodowo. Podobno hasło do sieci to imię i nazwisko ale wpisuje jego dane i komputer nie chce się połączyć. Czy ktoś może wie jakie dane wpisać? Miałbym dzięki temu jeszcze prawie przez pół roku internet za darmo Very Happy


Nie da rady:( po kablu. vectra blokuje dostęp do panelu administracyjnego. Kilka dni spędziłem na poszukiwaniach rozwiązania tego problemu i nic nie znalazłem.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#2 23 Lip 2011 21:44   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Podłącz się po kablu, sprawdź wielkie/małe litery.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 510
Miasto: Warszawa

zwyklyczlowiek
Poziom 18
Post#3 23 Lip 2011 23:38   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Próbowałeś imię. nazwisko ( z kropką)?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8423
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#4 24 Lip 2011 11:52   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Neo_30 napisał:
Wynająłem niedawno mieszkanie i po poprzednim wynajmującym został w nim router oraz internet od vectry. Niestety w żaden sposób nie mogę się z nim połączyć bezprzewodowo.
Jesli używasz łącza za zgodą poprzedniego lokatora, to dlaczego nie udostępnił Ci haseł? Skąd mamy wiedzieć, czy nie planujesz włamać się do urządzenia sąsiada? Gdybyś miał rzeczywiście ten router pod ręką, to podałbyś jego model.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Neo_30
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 32
Miasto: Biala podlaska

Neo_30
Poziom 9
Post#5 Post autora tematu 24 Lip 2011 12:25   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Nie udostępnił hasła, bo sam go nie pamięta, wpisywał mu je monter jak zakładał sieć i tak zostało, bo on bardzo słabo zna się na komputerach
a model routera to Thomson TCW750-4

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8423
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#6 24 Lip 2011 12:33   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


@Neo_30
Hasło zna tylko poprzedni właściciel i Vectra. Nie da się tego obejść. Żadne resetowanie routera nic nie pomoże, bo Thomson pobiera plik z konfiguracją od dostawcy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Neo_30
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 32
Miasto: Biala podlaska

Neo_30
Poziom 9
Post#7 Post autora tematu 24 Lip 2011 17:47   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Zgody nie mam bo ta osoba sie wyprowadziła! Chodzi mi o to że możne ktoś ma u siebie ten router od vectry i napisałby mi jak wygląda hasło. Pomysły podpinania się pod cudzą vectrę są akurat z góry skazane na porażkę
bo modem da tylko dwa adresy IP i ani jednego więcej
a co najmniej dwa komputery w domu to ma już większość Polaków wiec byłby konflikt adresow ip.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 8423
Miasto: Chęciny

jurek.adam
Poziom 25
Post#8 24 Lip 2011 18:18   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Neo_30 napisał:
Chodzi mi o to że możne ktoś ma u siebie ten router od vectry i napisałby mi jak wygląda hasło.
Koleżanka wyżej już napisała: "imię.nazwisko" (z kropką). Od siebie dodam, że po tym robisz restart routera wyciągając wtyczkę zasilającą na ok. 1 minutę.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Neo_30
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 32
Miasto: Biala podlaska

Neo_30
Poziom 9
Post#9 Post autora tematu 24 Lip 2011 19:19   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


No tak. Czytałem. Tylko jakie te litery? Duże, małe, pierwsze duże?? Bo już tyle wpisywałem ze poezja.
PS. wpisuje się polskie znaki w hasłach sieci? np: ą ę ć

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 510
Miasto: Warszawa

zwyklyczlowiek
Poziom 18
Post#10 24 Lip 2011 19:56   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Czytałeś, a wpisać spróbowałeś, dokładnie wg wzoru wszystkie litery małe?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pioterko2
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Lip 2010
Posty: 2

pioterko2
Poziom 2
Post#11 05 Sie 2011 20:20   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Witam

Odpowiedź w tym przypadku jest prosta. W routerach Vectry hasłem do sieci Wifi jest adres MAC routera, który znajdziesz na nalepce umiejscowionej na spodzie urządzenia.


Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#12 05 Sie 2011 23:01   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Jeśli tak jest naprawdę, to niezła wtopa. Chociażby durnym inSSIDerem można poznać MACi urządzeń bezprzewodowych.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
pioterko2
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Lip 2010
Posty: 2

pioterko2
Poziom 2
Post#13 06 Sie 2011 05:56   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Rozwiązanie takie jest głupie, bo każdy który ma trochę oleju w głowie może się podpiąć do sąsiada. No ale właśnie takie hasła ustawia Vectra w swoich routerach. I na nic zda się w tym przypadku szyfrowanie WPA2.
Najśmieszniejsze jest to, że domyślne hasło do panelu administracyjnego jest przez operatora zmienione więc sami nie możemy sobie hasła do sieci Wifi zmienić (chyba że resetem przywrócimy ustawienia fabryczne w routerze).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9053
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

piterus99
Poziom 26
Post#14 10 Wrz 2011 13:27   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


A w Vectrze nie trzeba skorzystać z "panelu abonenta", żeby dostać się do ustawień swojego urządzenia, tak jak to jest np. w Aster?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Vectra haslo wifi vnet_a233e5
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Router wifi Cerberus 802 ADSL WIFI 802.11g haslo (1)
Polaczenie dwoch routerow wifi + haslo (1)
wifi haslo - nie chce przyjac hasla (5)
WIFI bledne haslo, sterowniki do karty sieciowej. (2)
Asus WL-530gV2 - jak zalozyc haslo na siec WIFI (5)
Vectra WiFi rezygnacja z modemu WiFi. (2)
Internet z Vectra przez WiFi (15)
Bezprzewodowy Router Wifi -Vectra (1)
Jak wyłączyć Wifi w Vectra ? (12)
WiFi LINKSYS WRT54GH-EU - vectra (3)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl temat RSS