Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Vectra haslo wifi vnet_a233e5


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks ->Vectra haslo wifi vnet_a233e5 Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Neo_30
Level 9
Location: Biala podlaska
Joined: 09 Jun 2008
Posts: 32
Post rating: 1
Neo_30
Level 9
Post#1 23 Jul 2011 21:17  Topic author   

Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Witam. Wynająłem niedawno mieszkanie i po poprzednim wynajmującym został w nim router oraz internet od vectry. Niestety w żaden sposób nie mogę się z nim połączyć bezprzewodowo. Podobno hasło do sieci to imię i nazwisko ale wpisuje jego dane i komputer nie chce się połączyć. Czy ktoś może wie jakie dane wpisać? Miałbym dzięki temu jeszcze prawie przez pół roku internet za darmo :D


Nie da rady:( po kablu. vectra blokuje dostęp do panelu administracyjnego. Kilka dni spędziłem na poszukiwaniach rozwiązania tego problemu i nic nie znalazłem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
piterus99
Level 43
Location: Bolesławiec/Wrocław
Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9042
Helped: 1081
Post rating: 44
piterus99
Level 43
Post#2 23 Jul 2011 21:44    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Podłącz się po kablu, sprawdź wielkie/małe litery.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zwyklyczlowiek
Level 22
Location: Warszawa
Joined: 24 May 2009
Posts: 510
Helped: 51
Post rating: 13
zwyklyczlowiek
Level 22
Post#3 23 Jul 2011 23:38    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Próbowałeś imię. nazwisko ( z kropką)?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jurek.adam
Level 43
Location: Chęciny
Joined: 26 Apr 2011
Posts: 9852
Helped: 866
Post rating: 318
jurek.adam
Level 43
Post#4 24 Jul 2011 11:52    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Neo_30 wrote:
Wynająłem niedawno mieszkanie i po poprzednim wynajmującym został w nim router oraz internet od vectry. Niestety w żaden sposób nie mogę się z nim połączyć bezprzewodowo.
Jesli używasz łącza za zgodą poprzedniego lokatora, to dlaczego nie udostępnił Ci haseł? Skąd mamy wiedzieć, czy nie planujesz włamać się do urządzenia sąsiada? Gdybyś miał rzeczywiście ten router pod ręką, to podałbyś jego model.

Helpful post? + 0
Back to top
Neo_30
Level 9
Location: Biala podlaska
Joined: 09 Jun 2008
Posts: 32
Post rating: 1
Neo_30
Level 9
Post#5 24 Jul 2011 12:25  Topic author   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Nie udostępnił hasła, bo sam go nie pamięta, wpisywał mu je monter jak zakładał sieć i tak zostało, bo on bardzo słabo zna się na komputerach
a model routera to Thomson TCW750-4

Helpful post? + 0
Back to top
jurek.adam
Level 43
Location: Chęciny
Joined: 26 Apr 2011
Posts: 9852
Helped: 866
Post rating: 318
jurek.adam
Level 43
Post#6 24 Jul 2011 12:33    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


@Neo_30
Hasło zna tylko poprzedni właściciel i Vectra. Nie da się tego obejść. Żadne resetowanie routera nic nie pomoże, bo Thomson pobiera plik z konfiguracją od dostawcy.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Neo_30
Level 9
Location: Biala podlaska
Joined: 09 Jun 2008
Posts: 32
Post rating: 1
Neo_30
Level 9
Post#7 24 Jul 2011 17:47  Topic author   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Zgody nie mam bo ta osoba sie wyprowadziła! Chodzi mi o to że możne ktoś ma u siebie ten router od vectry i napisałby mi jak wygląda hasło. Pomysły podpinania się pod cudzą vectrę są akurat z góry skazane na porażkę
bo modem da tylko dwa adresy IP i ani jednego więcej
a co najmniej dwa komputery w domu to ma już większość Polaków wiec byłby konflikt adresow ip.

Helpful post? + 0
Back to top
jurek.adam
Level 43
Location: Chęciny
Joined: 26 Apr 2011
Posts: 9852
Helped: 866
Post rating: 318
jurek.adam
Level 43
Post#8 24 Jul 2011 18:18    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Neo_30 wrote:
Chodzi mi o to że możne ktoś ma u siebie ten router od vectry i napisałby mi jak wygląda hasło.
Koleżanka wyżej już napisała: "imię.nazwisko" (z kropką). Od siebie dodam, że po tym robisz restart routera wyciągając wtyczkę zasilającą na ok. 1 minutę.

Helpful post? + 0
Back to top
Neo_30
Level 9
Location: Biala podlaska
Joined: 09 Jun 2008
Posts: 32
Post rating: 1
Neo_30
Level 9
Post#9 24 Jul 2011 19:19  Topic author   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


No tak. Czytałem. Tylko jakie te litery? Duże, małe, pierwsze duże?? Bo już tyle wpisywałem ze poezja.
PS. wpisuje się polskie znaki w hasłach sieci? np: ą ę ć

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
zwyklyczlowiek
Level 22
Location: Warszawa
Joined: 24 May 2009
Posts: 510
Helped: 51
Post rating: 13
zwyklyczlowiek
Level 22
Post#10 24 Jul 2011 19:56    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Czytałeś, a wpisać spróbowałeś, dokładnie wg wzoru wszystkie litery małe?

Helpful post? + 0
Back to top
pioterko2
Level 2
Joined: 24 Jul 2010
Posts: 2
pioterko2
Level 2
Post#11 05 Aug 2011 20:20    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Witam

Odpowiedź w tym przypadku jest prosta. W routerach Vectry hasłem do sieci Wifi jest adres MAC routera, który znajdziesz na nalepce umiejscowionej na spodzie urządzenia.


Pozdrawiam

Helpful post? + 0
Back to top
piterus99
Level 43
Location: Bolesławiec/Wrocław
Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9042
Helped: 1081
Post rating: 44
piterus99
Level 43
Post#12 05 Aug 2011 23:01    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Jeśli tak jest naprawdę, to niezła wtopa. Chociażby durnym inSSIDerem można poznać MACi urządzeń bezprzewodowych.

Helpful post? + 0
Back to top
pioterko2
Level 2
Joined: 24 Jul 2010
Posts: 2
pioterko2
Level 2
Post#13 06 Aug 2011 05:56    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Rozwiązanie takie jest głupie, bo każdy który ma trochę oleju w głowie może się podpiąć do sąsiada. No ale właśnie takie hasła ustawia Vectra w swoich routerach. I na nic zda się w tym przypadku szyfrowanie WPA2.
Najśmieszniejsze jest to, że domyślne hasło do panelu administracyjnego jest przez operatora zmienione więc sami nie możemy sobie hasła do sieci Wifi zmienić (chyba że resetem przywrócimy ustawienia fabryczne w routerze).

Helpful post? + 0
Back to top
piterus99
Level 43
Location: Bolesławiec/Wrocław
Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9042
Helped: 1081
Post rating: 44
piterus99
Level 43
Post#14 10 Sep 2011 13:27    

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


A w Vectrze nie trzeba skorzystać z "panelu abonenta", żeby dostać się do ustawień swojego urządzenia, tak jak to jest np. w Aster?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Vectra haslo wifi vnet_a233e5
Page 1 of 1

Similar topics to vectra haslo wifi vnet_a233e5

Router wifi Cerberus 802 ADSL WIFI 802.11g haslo (1)
Polaczenie dwoch routerow wifi + haslo (1)
wifi haslo - nie chce przyjac hasla (5)
WIFI bledne haslo, sterowniki do karty sieciowej. (2)
Asus WL-530gV2 - jak zalozyc haslo na siec WIFI (5)
Vectra WiFi rezygnacja z modemu WiFi. (2)
Internet z Vectra przez WiFi (15)
Bezprzewodowy Router Wifi -Vectra (1)
Jak wyłączyć Wifi w Vectra ? (12)
WiFi LINKSYS WRT54GH-EU - vectra (3)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.094 seconds