Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Vectra haslo wifi vnet_a233e5
Autor
Wiadomość
Neo_30
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 32
Miasto: Biala podlaska

Post#1 Post autora tematu 23 Lip 2011 21:17   

Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Witam. Wynająłem niedawno mieszkanie i po poprzednim wynajmującym został w nim router oraz internet od vectry. Niestety w żaden sposób nie mogę się z nim połączyć bezprzewodowo. Podobno hasło do sieci to imię i nazwisko ale wpisuje jego dane i komputer nie chce się połączyć. Czy ktoś może wie jakie dane wpisać? Miałbym dzięki temu jeszcze prawie przez pół roku internet za darmo :D


Nie da rady:( po kablu. vectra blokuje dostęp do panelu administracyjnego. Kilka dni spędziłem na poszukiwaniach rozwiązania tego problemu i nic nie znalazłem.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Lip 2011 21:17   





Powrót do góry
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9086
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

Post#2 23 Lip 2011 21:44   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Podłącz się po kablu, sprawdź wielkie/małe litery.
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#3 23 Lip 2011 23:38   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Próbowałeś imię. nazwisko ( z kropką)?
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7991
Miasto: Chęciny

Post#4 24 Lip 2011 11:52   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Neo_30 napisał:
Wynająłem niedawno mieszkanie i po poprzednim wynajmującym został w nim router oraz internet od vectry. Niestety w żaden sposób nie mogę się z nim połączyć bezprzewodowo.
Jesli używasz łącza za zgodą poprzedniego lokatora, to dlaczego nie udostępnił Ci haseł? Skąd mamy wiedzieć, czy nie planujesz włamać się do urządzenia sąsiada? Gdybyś miał rzeczywiście ten router pod ręką, to podałbyś jego model.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lip 2011 11:52   





Powrót do góry
   
Neo_30
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 32
Miasto: Biala podlaska

Post#5 Post autora tematu 24 Lip 2011 12:25   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Nie udostępnił hasła, bo sam go nie pamięta, wpisywał mu je monter jak zakładał sieć i tak zostało, bo on bardzo słabo zna się na komputerach
a model routera to Thomson TCW750-4
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7991
Miasto: Chęciny

Post#6 24 Lip 2011 12:33   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


@Neo_30
Hasło zna tylko poprzedni właściciel i Vectra. Nie da się tego obejść. Żadne resetowanie routera nic nie pomoże, bo Thomson pobiera plik z konfiguracją od dostawcy.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lip 2011 12:33   





Powrót do góry
   
Neo_30
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 32
Miasto: Biala podlaska

Post#7 Post autora tematu 24 Lip 2011 17:47   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Zgody nie mam bo ta osoba sie wyprowadziła! Chodzi mi o to że możne ktoś ma u siebie ten router od vectry i napisałby mi jak wygląda hasło. Pomysły podpinania się pod cudzą vectrę są akurat z góry skazane na porażkę
bo modem da tylko dwa adresy IP i ani jednego więcej
a co najmniej dwa komputery w domu to ma już większość Polaków wiec byłby konflikt adresow ip.
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7991
Miasto: Chęciny

Post#8 24 Lip 2011 18:18   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Neo_30 napisał:
Chodzi mi o to że możne ktoś ma u siebie ten router od vectry i napisałby mi jak wygląda hasło.
Koleżanka wyżej już napisała: "imię.nazwisko" (z kropką). Od siebie dodam, że po tym robisz restart routera wyciągając wtyczkę zasilającą na ok. 1 minutę.
Powrót do góry
   
Neo_30
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 09 Cze 2008
Posty: 32
Miasto: Biala podlaska

Post#9 Post autora tematu 24 Lip 2011 19:19   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


No tak. Czytałem. Tylko jakie te litery? Duże, małe, pierwsze duże?? Bo już tyle wpisywałem ze poezja.
PS. wpisuje się polskie znaki w hasłach sieci? np: ą ę ć
Powrót do góry
   
zwyklyczlowiek
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 512
Miasto: Warszawa

Post#10 24 Lip 2011 19:56   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Czytałeś, a wpisać spróbowałeś, dokładnie wg wzoru wszystkie litery małe?
Powrót do góry
   
pioterko2
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Lip 2010
Posty: 2

Post#11 05 Sie 2011 20:20   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Witam

Odpowiedź w tym przypadku jest prosta. W routerach Vectry hasłem do sieci Wifi jest adres MAC routera, który znajdziesz na nalepce umiejscowionej na spodzie urządzenia.


Pozdrawiam
Powrót do góry
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9086
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

Post#12 05 Sie 2011 23:01   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Jeśli tak jest naprawdę, to niezła wtopa. Chociażby durnym inSSIDerem można poznać MACi urządzeń bezprzewodowych.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 05 Sie 2011 23:01   





Powrót do góry
   
pioterko2
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 24 Lip 2010
Posty: 2

Post#13 06 Sie 2011 05:56   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


Rozwiązanie takie jest głupie, bo każdy który ma trochę oleju w głowie może się podpiąć do sąsiada. No ale właśnie takie hasła ustawia Vectra w swoich routerach. I na nic zda się w tym przypadku szyfrowanie WPA2.
Najśmieszniejsze jest to, że domyślne hasło do panelu administracyjnego jest przez operatora zmienione więc sami nie możemy sobie hasła do sieci Wifi zmienić (chyba że resetem przywrócimy ustawienia fabryczne w routerze).
Powrót do góry
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9086
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

Post#14 10 Wrz 2011 13:27   

Re: Vectra haslo wifi vnet_a233e5


A w Vectrze nie trzeba skorzystać z "panelu abonenta", żeby dostać się do ustawień swojego urządzenia, tak jak to jest np. w Aster?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Vectra haslo wifi vnet_a233e5
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Router wifi Cerberus 802 ADSL WIFI 802.11g haslo (1)
Polaczenie dwoch routerow wifi + haslo (1)
wifi haslo - nie chce przyjac hasla (5)
WIFI bledne haslo, sterowniki do karty sieciowej. (2)
Asus WL-530gV2 - jak zalozyc haslo na siec WIFI (5)
Vectra WiFi rezygnacja z modemu WiFi. (2)
Internet z Vectra przez WiFi (15)
Bezprzewodowy Router Wifi -Vectra (1)
Jak wyłączyć Wifi w Vectra ? (12)
WiFi LINKSYS WRT54GH-EU - vectra (3)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS