Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery ->MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
dawidxcz
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 27
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
dawidxcz
Poziom 8
Post#1 26 Lip 2011 00:11  Autor tematu   

MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach


Mz po wkręceniu czystej świecy zapala. Pali przez kilka sekund (czasem dłużej ale ma tak jak by przerwy w zapłonie 5s pali potem tak jak bym go zgasił i znowu ze 3-4 s pochodzi i gaśnie) i gaśnie po czym zwykle trzeba wykręcić świece i ja przetrzeć ponieważ jest zalana. Motor nie reaguje na dodawanie gazu . Iskra jest. Paliwo dochodzi . Wymieniłem dysze w gaźniku. Sprawdziłem napięcie na początku mam 7v (tak mniej więcej ponieważ mam wstawione baterie zamiast akumulatora) po włączeniu zapłonu jest około 1-2 v a po odpaleniu jakieś 5v (lecz nie wiem co to oznacza). Proszę o pomoc i podsuniecie pomysłu co dalej.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
bartosz789
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Krakow
Dołączył: 14 Sie 2007
Posty: 1910
Pomógł: 92
Ocena postów: 26
bartosz789
Poziom 22
Post#2 26 Lip 2011 00:24Pomocny post    

Re: MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach


Wyregulować gaźnik ?
Czy motor kopci na niebiesko ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jack63
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Kraków
Dołączył: 21 Gru 2008
Posty: 4756
Pomógł: 370
Ocena postów: 67
jack63
Poziom 24
Post#3 26 Lip 2011 07:41Pomocny post    

Re: MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach


Coś małe te napięcia. Gdzie mierzyłeś? Wygląda na zwarcie. Odłącz kabel prądnicy od skrzyneczki bezpiecznikowej. Zaizoluj i zapal silnik. Opisz co się dzieje.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dawidxcz
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 27
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
dawidxcz
Poziom 8
Post#4 26 Lip 2011 15:11  Autor tematu   

Re: MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach


Gaźnik niby czyściłem ale to najprawdopodobniej problem z paliwem bo teraz tak co 10 kop odpala czyli dostaje chyba zamało paliwa . wymieniłem wszystkie kable od prądnicy i teraz jest napięcie 5v przed odpalaniem (baterie siadają) 1-2v przy włączonej stacyjce i jakieś 4-5 v jak chodzi to dobrze??

Dodano po 29 [sekundy]:

i mierzylem przy bateriach

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Błażej
Moderator Samochody
Moderator Samochody
Miasto: Oława
Dołączył: 04 Paź 2003
Posty: 23617
Pomógł: 1668
Ocena postów: 103
Błażej
Moderator Samochody
Post#5 26 Lip 2011 15:17Pomocny post    

Re: MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach


Przede wszystkim - zapewnij wydajne prądowo źródło zasilania. Jakiś akumulator lub zasilacz o właściwym napięciu i dostatecznym prądzie. Zasil TYLKO obwód zapłonu i przy takim podłączeniu wyreguluj gaźnik. Potem zabierz się za podłączenie reszty elektryki.
Oczywiście w silniku nie ma innych uszkodzeń - uszczelniacze wału, przedmuchy, nieszczelności?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
dawidxcz
Poziom 8
Poziom 8
Dołączył: 29 Cze 2010
Posty: 27
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
dawidxcz
Poziom 8
Post#6 26 Lip 2011 15:35  Autor tematu   

Re: MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach


nie ma innych uszkodzeń
A co do stwierdzenia zasil tylko obwód zapłonu to znaczy ze mam tylko cewke do akumulatora miec podłączoną

Dodano po 13 [minuty]:

a czy mogę zamiast akumulatora podłączyć zasilacz 6v do gniazdka i podłączyć go do cewki (tylko tymczasowo zeby sprawdzic

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Admin grupy Samochody
Miasto: Warszawa
Dołączył: 12 Lis 2005
Posty: 14205
Pomógł: 1005
Pawel wawa
Admin grupy Samochody
Post#7 26 Lip 2011 18:01    

Re: MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach


Nie.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Motocykle, Motorowery -> MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach
Strona 1 z 1
Podobne tematy
MZ 150 TS odpala i gaśnie po kilku sekundach (2)
polonez odpala i gaśnie po kilku sekundach (7)
Mitsubishi eclipse gaśnie po kilku sekundach (4)
Wykaszarka Craftsman gaśnie po kilku sekundach (4)
astra 94r 1.6benzyna gaśnie po kilku sekundach (1)
FORD TRANSIT 2,4TDI 2000r. po kilku sekundach gaśnie (4)
Fiat Stilo 2002r 1.9jtd gaśnie po kilku sekundach po odpaleniu (10)
Bmw e46 318 143PS - auto po kilku sekundach gaśnie (6)
Opel Astra H 1,7 CDTI - po dłuższym postoju gaśnie po kilku sekundach (6)
opel 2.0DTI silnik odpala i po kilku sekundach gasnie (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.136 seconds

elektroda.pl temat RSS