FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Bateria Lenovo SL500 nie jest ładowana przez komputer

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Battery Regeneration -> Bateria Lenovo SL500 nie jest ładowana przez komputer
Author
Poziom 1
Poziom 1

Post#1 Post from the author of the topic 26 Jul 2011 20:33   

Bateria Lenovo SL500 nie jest ładowana przez komputer

Witam, ostatnio mój lenovo SL500 wyłączył sie pomimo że bateria była jeszcze w 20% naładowana. Od tej pory laptop jej nie ładuje, ale ją widzi. Co może być przyczyną? Możliwe że to jakaś zmiana w ustawieniach,bo z laptopa kożystają też inne osoby?
z góry dzięki za pomoc;]
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 26 Jul 2011 20:33   

Back to top

czupa58
Poziom 14
Poziom 14

Post#2 26 Jul 2011 23:35   

Re: Bateria Lenovo SL500 nie jest ładowana przez komputer

Może być uszkodzony bezpiecznik baterii. Należało by rozebrać baterię i to sprawdzić, jeśli nie czujesz się na siłach oddaj baterię do dobrego serwisu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 26 Jul 2011 23:35   

Back to top

slodziutki-19
Poziom 2
Poziom 2

Post#3 31 Jan 2012 21:56   

Witam!!
Mam podobny problem mój sl 500 nie widzi baterii pomimo ze jest naładowana na 100%,bateria była sprawdzona na innym lapku i działa do mojego była wkaładana inna i jet tak samo. Dłuższy czas był podłączony pod zaśilacz a bateria była wyciągnięta nie wiem czy ma to znaczenie ale wyłamał mi sie plastiowy pin łączący baterię z laptopem metalowe są nie tknięte pomocy i z góry dzięki
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 31 Jan 2012 21:56   

Back to top

wibi
Poziom 16
Poziom 16

Post#4 31 Jan 2012 22:27   

slodziutki-19 wrote:
...nie wiem czy ma to znaczenie ale wyłamał mi sie plastiowy pin łączący baterię z laptopem metalowe są nie tknięte pomocy i z góry dzięki

Nie wiem czy moja odpowiedź "załatwi" sprawę ale miałem podobny przypadek (wyłamany plastyk złącza baterii) też w Lenovo.Zauważyłem to przypadkowo gdy chciałem odczytać "baterię" .Na szczęście wyłamany pin znalazłem i wkleiłem a teraz uważam przy wkładaniu baterii.Ten wyłamany pin powodował, że styk bateria-netbook odpowiedzialny za informację o włożonej baterii (ID) nie działał prawidłowo, tzn.netbook korzystał z baterii ale nie chciał jej ładować,po wklejeniu pinu wszystko wróciło do normy.Pewnie tego pinu nie masz więc spróbuj wypełnić czymś tą lukę tak aby pozostałe styki były "ciasne" a konkretnie ten obok wyłamanego pinu i powinno zadziałać.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Computer Service -> Computer Battery Regeneration -> Bateria Lenovo SL500 nie jest ładowana przez komputer
Page 1 of 1
Similar topics
Lenovo ThinkPad SL500 - komplikacje z uruchomieniem (2)
Kamera wewnętrzna Lenovo SL500 (4)
Lenovo SL500 awaria podświetlania (10)
Lenovo SL500 problem ze sterownikiem :( (2)
Lenovo ThinkPad SL500 i Windows XP - nie działa k. WiFi (2)
Lenovo SL500 nie działa touchpad i Trackpoint (2)
lenovo sl500 nie ładuje baterii (2)
CA 510C nie włącza się. Bateria jest ładowana. (7)
lenovo Sl500 bateria FRU P/N 42T4513 ASM P/N42T5232 (8)
Lenovo sl500 bateria BIOSu (3)

Page generation time: 0.111 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed