| Author |
mp9 Poziom 3

|
22 Nov 2004 01:53 zwarcia w sieciach WN |
|
|
|
tak na poczatek nie wiem czy to powinnos sie tu znalezc bo z elektronika ma niewiele wspólnego, ale moze ktos przy okazji bedzie w stanie mi pomóc
wiec tak w szkole dostałem zadanie :
"Zaprojektuj system elektroenergetyczny złożony z układu zasilającego, dwóch generatorów, kilku układów odbiorczych, kilku transformatorów i dławików, w którym wystepują co najmniej 3 rózne napiecia, zaznacz miejsca zwarcia (co najmniej 2) i wykonaj obliczenia podstawowych parametrów"
Czy moze miałby ktos schemat takiego układu lub link do strony, mi (zresztą jak i całej klasie - 5 kl technikum) zajeło by to minimum miesiąc, bo nauczyciel omówił ledwie podstawy takich obliczen (stwierdził, że jak on lubi takie cos liczyc to my tez musimy lubić). Proszę o pomoc, mam juz jedną 1 za znacznie prostszy układ, teraz całą klasa pisze poprawe poprawy z tego zadania
Gdyby ktos cos takiego posaidał prosze o maila mp9(malpa)o2.pl
z góry dziękuje za pomoc
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Nov 2004 01:53 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
jiwaniuk Poziom 20

|
22 Nov 2004 09:14 Re: zwarcia w sieciach WN |
|
|
|
Proponuję ci udać się do najbliższej biblioteki technicznej i wypożyczyć książkę pt:
Żydanowicz J.: Elektroenergetyczna automatyka zabezpieczeniowa. Tom 1. Podstawy zabezpieczeń elektroenergetycznych. Warszawa, (WNT 1979 lub późniejszy rok wydania)
i w niej jest wszystko dokładnie opisane a nawet są przykłady takie jak potrzebujesz.
Jakiś czas temu to nawet była ta książka na Allegro.
Pozdrawiam wszystkich
jjanek
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Nov 2004 09:14 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Paweł Es. Poziom 25

|
23 Nov 2004 12:07 Re: zwarcia w sieciach WN |
|
|
|
Czy te zwarcia w sieci WN to a propos tego co się wczoraj działo w Warszawie :) ?
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
23 Nov 2004 12:07 |
|
|
|