Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Nie otwieraja mi sie strony


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Nie otwieraja mi sie strony
Autor
Wiadomość
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#1 Post autora tematu 04 Sie 2011 00:22   

Nie otwieraja mi sie strony


Witajcie,mam problem z kompem . mianowicie od dziś nie otwierają mi się poniektóre strony np. facebook.pl czy ing.pl wyskakuje mi komunikat ze Nie udało się nawiązać połączenia błąd wczytywania strony . myślałem iż to problem z antywirem ale niestety nawet po jego wyłączeniu nie otwiera się strona. korzystam z radiówki i chroni mnie malwarebytes anti- malware i spy-bot.
wie ktoś może w czym leży problem ?
Z góry dziękuje za odpowiedz
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sie 2011 00:22   





Powrót do góry
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5190
Miasto: Stalowa Wola

Post#2 04 Sie 2011 00:28   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


A może podałbyś konfiguracje sprzętu? (urządzenia, komputery, systemy itd).
Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#3 Post autora tematu 04 Sie 2011 00:33   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


działam na Xp-ku sp 3. neta ciągnę z liveboxa. a odbieram modemem TP-link-a wcześniej nie miałem takich problemów dziś się pojawił.
Coś jeszcze jest potrzebne ?
EDIT
Pomoże ktoś proszę ?
Powrót do góry
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5190
Miasto: Stalowa Wola

Post#4 04 Sie 2011 12:05   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


Wyniki konfiguracji komputera z wiersza poleceń.
START/URUCHOM wpisujesz cmd i klawisz Enter.
ipconfig /all
oraz
ping onet.pl
Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#5 Post autora tematu 04 Sie 2011 12:43   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


Proszę:
Nie otwieraja mi sie strony

Nie otwieraja mi sie strony
Powrót do góry
   
witux
Moderator - Sieci, Internet
Moderator - Sieci, Internet


Dołączył: 03 Mar 2005
Posty: 5190
Miasto: Stalowa Wola

Post#6 04 Sie 2011 13:28   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


Jaka jest odległość routera TP-LINK od komputera? Przenieś router lub komputer w inne miejsce. Zaloguj się na router http://192.168.1.1 i zmień kanał na inny. Zainstaluj program InSSIDer na komputerze i przeskanuj sieć podając wyniki lub zrzut ekranu.
Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9527

Post#7 04 Sie 2011 16:06   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


Masz koszmarny ping i raczej to będzie przyczyną zrywania sesji.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Sie 2011 16:06   





Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#8 Post autora tematu 18 Sie 2011 18:30   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


tylko kazda inna strona mi sie otwiera normlanie od interi po traviana google czy z filmami .. tylko fb nie wchodzi. . program instaluje i wzucam screeny
Powrót do góry
   
mattm
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 211
Miasto: Kraków

Post#9 18 Sie 2011 18:54   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


wacekbiez napisał:
tylko kazda inna strona mi sie otwiera normlanie od interi po traviana google czy z filmami .. tylko fb nie wchodzi. . program instaluje i wzucam screeny


A mógłbyś pokazać wyniki takich poleceń:
ping facebook.com -l 1400
ping ing.pl -l 1400
ping google.pl -l 1400

To za nazwą domeny (-l) to jest znak - (minus) i małe L.

I jeszcze fajnie było by zobaczyć wyniki poleceń

tracert facebook.com
tracert ing.pl
tracert google.pl

Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#10 Post autora tematu 18 Sie 2011 19:03   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


Nie otwieraja mi sie strony Nie otwieraja mi sie strony

Dodano po 9 [minuty]:

Nie otwieraja mi sie strony Nie otwieraja mi sie strony Nie otwieraja mi sie strony Nie otwieraja mi sie strony Nie otwieraja mi sie strony Nie otwieraja mi sie strony
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Sie 2011 19:03   





Powrót do góry
   
mattm
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 211
Miasto: Kraków

Post#11 18 Sie 2011 19:48   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


Powiem Ci, że facebook.com to na pewno Ci się nie otworzy (a swoja drogą to ciekawe). Jakoś dziwnie działają Ci serwery DNS. Z ing.pl nie powinienes miec problemu. Dalej się nie otwiera?

Czy teraz juz chodzi tylko o ten facebook?

Możesz przycisnąć przycisk start, potem uruchom i wkleić:

notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts

I pokazać zawartość tego pliku?
Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#12 Post autora tematu 18 Sie 2011 19:52   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


tak tylko o fb chodzi .. reszta smiga ..
o to screen

Nie otwieraja mi sie strony
Powrót do góry
   
mattm
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 211
Miasto: Kraków

Post#13 18 Sie 2011 19:54pomocny post - solucja   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


wacekbiez napisał:
tak tylko o fb chodzi .. reszta smiga ..
o to screen

(...)


Nie o to chodziło.

Miałeś wkleić całe: notepad c:\windows\system32\drivers\etc\hosts łącznie ze słowen ''notepad''

Ale jak otwiera Ci sie to okienko, to wybierz program notatnik do otwarcia tego pliku i otwórz ten plik i pokaż jego zawartość
Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#14 Post autora tematu 18 Sie 2011 20:28   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost
Powrót do góry
   
mattm
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 211
Miasto: Kraków

Post#15 18 Sie 2011 20:40pomocny post - solucja   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


Wiesz co zrób przyjacielu?
Otwórz jeszcze raz ten plik w taki sam sposób jak poprzednio i....
Wklej na końcu tego pliku (pod linijką ''127.0.0.1 localhost'') następujące linie i zapisz ten plik:

Kod:

69.63.181.12 facebook.com
66.220.153.15 www.facebook.com
66.220.153.11 www.facebook.pl
66.220.153.11 facebook.pl
66.220.153.19 pl-pl.facebook.com


Chodzi o te linijki w okienku powyżej i wtedy sprawdź czy otwierają się strony.
Na krótką metę powinno rozwiązać Twój problem. Nie wiem z jakich serwerów DNS korzystasz. Sam też pewnie tego nie wiesz. Ale problem Twój kiedyś zniknie sam.


PS

NIe wiem co zrobić, żeby nie podkreślało tych adresów, ale to niema znaczenia w tym konkretnym przypadku.

A zawartość Twojego pliku hosts powinna wyglądać tak:

Kod:
# Copyright (c) 1993-1999 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

127.0.0.1 localhost
69.63.181.12 facebook.com
66.220.153.15 www.facebook.com
66.220.153.11 www.facebook.pl
66.220.153.11 facebook.pl
66.220.153.19 pl-pl.facebook.com

Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#16 Post autora tematu 18 Sie 2011 21:01   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


Powiem CI tyle
JA PIERDZIU >> DZIEKUJE CI BARDZO :) :) POMOGLO>.. a tak w skucie dla wielkiego nooba powiesz co mu bylo ze nie dzialalo?
Powrót do góry
   
mattm
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 211
Miasto: Kraków

Post#17 18 Sie 2011 21:11pomocny post - solucja   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


wacekbiez napisał:
Powiem CI tyle
JA PIERDZIU >> DZIEKUJE CI BARDZO :) :) POMOGLO>.. a tak w skucie dla wielkiego nooba powiesz co mu bylo ze nie dzialalo?


Wiesz co przyjacielu? Nie obraź się, ale jak byś nie był (jak Ty to powiedziałeś?) ''początkujący'' to ja bym Ci powiedział jak zwalczyć ten problem profesjonalnie dokonując re konfiguracji Twojego ROUTERA. Zdecydowałem się jednak na prostsze (zupełnie niefachowe) rozwiązanie za które koledzy z forum zaraz mi łeb ukręcą (bo nie powinno tego się tak robić) ponieważ tak było najłatwiej.

Jednak pocieszę Cię. Problem leży najprawdopodobniej po stronie dostawcy Twojego internetu i pewnie jutro (a ściślej po tym jak przeładują się DNS'y) zniknie. To nie jest Twoja wina. Możesz mieć jeszcze problem z otwarciem jakiś stron.

No chyba, że ktoś ''TEPSIE'' (bo to LIVEBOX, czy tak?) zrobił brzydki kawał i włamał im się na serwery DNS (w co raczej wątpię). Jednak tak jak piszę. problem w ciągu kilkunastu godzin powinien zniknąć sam.

Swoją drogą to ciekawe, że u nikogo innego ten problem się nie pojawił.
Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#18 Post autora tematu 18 Sie 2011 21:22   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


tak w tepsie.. z tego co czytalem to nie tylko ja mialem problem z FB w ostatnim czasie wiec sam nie jestem .. czyli ja nic nie zawinilem ? hmm az mi ulzylo ;) no a jakos konkretnie da sie uscislic co bylo powodem blokowania stron i jak sie przed tym ustrzec w rpzyszlosci ? nie reszta dziala bez zarzotow
Powrót do góry
   
mattm
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 211
Miasto: Kraków

Post#19 18 Sie 2011 21:30pomocny post - solucja   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


wacekbiez napisał:
tak w tepsie.. z tego co czytalem to nie tylko ja mialem problem z FB w ostatnim czasie wiec sam nie jestem .. czyli ja nic nie zawinilem ? hmm az mi ulzylo ;) no a jakos konkretnie da sie uscislic co bylo powodem blokowania stron i jak sie przed tym ustrzec w rpzyszlosci ? nie reszta dziala bez zarzotow


To nie jest związanie z blokowaniem stron. Po prostu wszelkie serwery komunikuja się ze sobą po adresie IP czyli np: 66.220.153.19. Jednak dla człowieka łatwiej jest zapamiętać nazwę np: www.facebook.pl niż cztero-liczbowy numer. Dlatego są serwery nazwane serwerami nazw (w skrócie DNS), które tłumaczą nazwy na te właśnie liczby. I nie wiedzieć czemu Twój serwer zamiast dla powyższego adresu zwrócić adres: 66.220.153.19 zwracał 127.0.0.1 czyli adres Twojego własnego komputera a nie serwera Facebook. Dlatego strona się nie otwierała. Można to oszukać modyfikując plik, który poleciłem Ci zmienić. To rozwiązanie nie jest ładne, ale jedyne jakie przyszło mi do głowy.

Jednak jest to awaria, ale nie u Ciebie, tylko gdzieś w sieci. I tak pokrótce tyle by było.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Sie 2011 21:30pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#20 Post autora tematu 18 Sie 2011 21:41   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


dziekuje CI jeszcze arz.. jestes moim mentorem ;) naucz mnie Twych madrosci prosze;)
Powrót do góry
   
mattm
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 29 Lis 2004
Posty: 211
Miasto: Kraków

Post#21 18 Sie 2011 21:51   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


wacekbiez napisał:
dziekuje CI jeszcze arz.. jestes moim mentorem ;) naucz mnie Twych madrosci prosze;)


Ja jestem zawsze chętny przekazać to co wiem. Nie otwieraja mi sie strony

To nie są mądrości :). Radzę sobie jakoś po prostu.
Powrót do góry
   
wacekbiez
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 163
Miasto: Kraków

Post#22 Post autora tematu 18 Sie 2011 22:03   

Re: Nie otwieraja mi sie strony


dziekuje :) jestes wielki..
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Nie otwieraja mi sie strony
Strona 1 z 1
Podobne tematy
POMOCY !(!!) nie otwieraja mi sie strony!! (6)
gg dziala a strony sie nie otwieraja (12)
nie otwieraja sie niektore strony (4)
Nie otwieraja sie wszystkie strony (3)
nie otwieraja sie strony antywirusow i microsoftu (1)
TAB A3 GOCLEVER android 4.0-nie otwieraja sie strony (2)
NanoStation M5 - Nie otwieraja sie strony Jak zlokalizować usterkę (5)
gdy bitspirit jest wlaczony to nie otwieraja sie strony www (4)
Strony Google sie nie otwieraja nie ma reklam adsense (7)
Same otwieraja sie strony (8)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.097 seconds

elektroda.pl temat RSS