| Author |
Guest Poziom 26

|
23 Nov 2004 10:51 pliki typu Mdf i Mds jak je uruchamiać? |
|
|
|
Mam taki problem otóż zciągnołem z sieci (pewne) pliki które są zapisane jakby jako obraz płyty tylko że zamiast Bin. i Cue. są dwa pliki Mdf. i Mds. katalog zajmuje p[ojemnościowo ponad 4,5gb i jest na nim 10plików, 5typu Mdf. i 5typu Mds. dla tego wywnioskowałem że są to obrazy 5ciu płytek które nie
mam pojęcia jak sie uruchamia i jakim programem to zrobić, może jest ktoś w stanie mi pomóc?
|
|
| Back to top |
|
 |
faber Poziom 18

|
23 Nov 2004 11:02 Re: pliki typu Mdf. i Mds. jak je uruchamiać??? |
|
|
|
do wypalenia - Alcohol 120%
do otworzenia - Daemon tools na przykład oczywiście :D
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
23 Nov 2004 11:02 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Kolobos Poziom 26

|
23 Nov 2004 11:03 pliki typu Mdf. i Mds. jak je uruchamiać??? |
|
|
|
Alcohol nie tylko do wypalenia, ale tez do podmontowania jako CD :-)
Jak ma sie Alcohol nie potrzeba Daemona :-)
|
|
| Back to top |
|
 |
faber Poziom 18

|
23 Nov 2004 11:05 Re: pliki typu Mdf. i Mds. jak je uruchamiać??? |
|
|
|
Ale jak ma się Daemon tool to nie potrzeba alcohola do podmontowania.
"na przykład oczywiście" napisałem. :D
|
|
| Back to top |
|
 |
paweliw Poziom 24

|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
23 Nov 2004 11:09 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 26

|
23 Nov 2004 12:23 Re: pliki typu Mdf. i Mds. jak je uruchamiać??? |
|
|
|
serdeczne dzieki za pomoc wszystkim którzy sie udzielili w tej sprawie, faber: czekolada już poszła do ciebie :) temat uważam za zamknięty.
|
|
| Back to top |
|
 |
Kvant Poziom 2

|
27 Nov 2004 11:53 Re: pliki typu Mdf. i Mds. jak je uruchamiać??? |
|
|
|
Co wy gadacie. alcohol nie obsługuje mdf'ów (przynajmniej w wersji 1.9.2, botakową posiadam) i jeżeli chcesz nagrać płytke trzeba podać parametry pliku z obrazem, których raczej zwykły śmiertelnik nie zna. A i w necie ciężko znaleść cokolwiek na ten temat. mnie się nie udało. ale mds'y nagrywa bez problemu.
KvanT™
|
|
| Back to top |
|
 |
kwas_destroyer Poziom 3

|
27 Nov 2004 16:12 Re: pliki typu Mdf. i Mds. jak je uruchamiać??? |
|
|
|
ALCOHOL W WERSJI 1.9.2.1705 (WWW.alcohol-soft.com) obsługuje mdf-y, jesli chcesz nagrac wybierz nagrywanie z obrazu, wskaz obraz, pozniej ustawiwasz z jaka prędkością, czy ma zamnknac sesje, czy ma bys wlaczony np, Burnprof lub podobny. Emulacja tworzysz dysk wirtualny, klikasz prawym na plik i dodaj do napedu.
POZDRO
|
|
| Back to top |
|
 |
Kolobos Poziom 26

|
27 Nov 2004 17:32 pliki typu Mdf i Mds jak je uruchamiać? |
|
|
|
:arrow: Kvant
Zastanow sie troche, jak moze nie nagrywac skoro to nim sie robi te obrazy? Mdf to plik z obrazem, a Mds to cos w rodzaju cue do bina :-)
Przy nagrywaniu oczywiscie wskazujesz na Mds'a
|
|
| Back to top |
|
 |
Kvant Poziom 2

|
27 Nov 2004 20:49 Re: pliki typu Mdf i Mds jak je uruchamiać? |
|
|
|
:arrow: Kolombos, aż taki tempy to nie jestem. a niestety miałem tylko pliki mdf, bez kierujących na nie mds'ów, i nie chodziło mi o ustawienia nagrywania, bo to już z założenia każdy powinien się na tym znać. Spróbuj wybrać sobie jako plik z obrazem plik mdf, którego na liście rozszeżeń nie ma kliknij dalej i zobaczysz o jakie ustawienia mi chodziło. Ale mimo to postanowiłem poświęcić jedną płytkę i spróbować nagrać to bez ustawiania tych rzeczy i poprostu zignorować tą ramkę i przejść dalej. płytka się nagrała i elegancko chodzi.
RSPCT4:ALL
-=K=v=A=n=T=-™[/quote]
|
|
| Back to top |
|
 |
paweliw Poziom 24

|
27 Nov 2004 23:57 Re: pliki typu Mdf i Mds jak je uruchamiać? |
|
|
|
| Kvant wrote: |
:arrow: Kolombos, aż taki tempy to nie jestem. a niestety miałem tylko pliki mdf, bez kierujących na nie mds'ów, i nie chodziło mi o ustawienia nagrywania, bo to już z założenia każdy powinien się na tym znać. Spróbuj wybrać sobie jako plik z obrazem plik mdf, którego na liście rozszeżeń nie ma kliknij dalej i zobaczysz o jakie ustawienia mi chodziło. Ale mimo to postanowiłem poświęcić jedną płytkę i spróbować nagrać to bez ustawiania tych rzeczy i po prostu zignorować tą ramkę i przejść dalej. płytka się nagrała i elegancko chodzi.
RSPCT4:ALL
-=K=v=A=n=T=-™ |
Po pierwsze:
Kolobos a nie Kolombos jak napisałeś, to wyraźny objaw lekceważenia albo niestaranności (albo jednego i drugiego),
Po drugie:
Nikt Ci nie powiedział, że jesteś tępy,
Po trzecie:
Problem w poście wyraźnie dotyczył plików *.mds i *.mdf, które są tworzone i obsługiwane przez Alcohol (i jeszcze kilka innych programów).
Nie pisz więc bzdur, że Alcohol nie obsługuje plików *.mdf !
Po czwarte:
Autor tematu poprosił o jego zamknięcie (poradził sobie z problemem) i zupełnie niepotrzebnie ciągnąłeś dalej zakończony wątek.
Jeżeli Ty miałeś problem z nagraniem *.mdf bo nie miałeś pliku *.mds to zupełnie inna sprawa i na to trzeba było założyć nowy temat.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
27 Nov 2004 23:57 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
andrea Poziom 15

|
28 Nov 2004 11:28 Re: pliki typu Mdf i Mds jak je uruchamiać? |
|
|
|
Znalazlem forum na którym byl ten temat poruszany http://www.konradvme.org/index.php3?site=forum&nx1=f_display&ID=18995 i podpowiedz,
.........................................................................................................
_Edgar_ (gość)
Da się to otworzyć CloneCD trzeba tylko walnąć to w wirtuala wybrać opcje zamontuj a nastepnie opcje pokazuj wszystkie pliki. Czyli wybrać plik z zakończeniem mdf i już powinno działać. P.S. Przed chwila probowalem, wiec sie nie wymiguj ze sie nie da..Pozdrawiam ;-)
koniec cytatu. Pozdrawiam
|
|
| Back to top |
|
 |