Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.
Author
Message
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#1 Post from the author of the topic 06 Aug 2011 17:33   

Iphone 3G -Brak sieci.


Witam

Posiadam Iphona 3G brakuje w nim "cewki? dławika?" nie posiadam schematu i bardzo bym prosił o pomoc jakiej wartości był ten element. Na obrazku jest zaznaczony zielonym kółkiem.
Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.
Nie wiem mogę się mylić, ale gdy przyglądałem się temu miejscu to był tam dławik, na pewno nie kondensator i był wlutowany pomiędzy sygnałem antenowym a masą. Więc jaka tu logika? Przy zrobieniu zworki widać tylko BRAK SIECI ale jak wyszukam ręcznie to znajdzie PLUS I T-MOBILE. Macierzystej sieci Orange nie zauważyło. Jak zworki nie ma to nic nie wykrywa i jest BRAK SIECI. I to na pewno nie jest wina oprogramowania tylko brakującej części. Płyta w tym miejscu jest lekko nadpęknięta. Czy jest ona tam na końcu paru warstwowa? Bo myślałem nad zdrapaniem lakieru w miejscu pęknięcia i zlutowania ścieżek.

Czy ma ktoś jego schemat? Nawet skrawek, print screen tego miejsca.
Bardzo was proszę o pomoc. Dziękuję i pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 06 Aug 2011 17:33   





Back to top
   
fischer8
Zasłużony dla elektroda
Zasłużony dla elektroda


Joined: 27 Mar 2003
Posts: 5119
Location: Oława--Grodków

Post#2 06 Aug 2011 18:10   

Re: Iphone 3G -BRAK SIECI.


Napewno dławik, zdjęcie poniżej.Zwora nic na to nie pomoźe, musi być taki sam.Szukaj w innych telefonach w torze wzmacniacza gsm.

Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.

Helpful message? + -

Back to top
   
wiśniowy18
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 24 Apr 2008
Posts: 1888
Location: Malbork / Köln

Post#3 06 Aug 2011 23:08   

Re: Iphone 3G -BRAK SIECI.


Po pierwsze to zmień temat bo to nie jest iPhone 3G tylko 3GS z tego co widzę Very Happy

Rozwiązanie które zaproponuję może nie jest za bardzo profesjonalne ale na 100% skuteczne Very Happy te dwa elementy przy konektorze całkiem usuń i poprowadz cieniutki drucik w emali tak jak na załączonym obrazku, sprawdz też czy blaszka zaznaczona na pomarańczowo ma styk z metalową ramką iPhona to jest wbrew pozorą też ważne Very Happy

Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.

Helpful message? + -

Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#4 Post from the author of the topic 08 Aug 2011 10:04   

Re: Iphone 3G -BRAK SIECI.


Iphone jest 3G a zdjęcie wrzucone wykorzystałem z innego postu aby naświetlić sytuacje. Zauważyłem właśnie, że te złącza antenowe są połączone ze sobą, to pod spodem i to na górze. Dziś usiądę przy nim i sprawdzę.
Dzięki, pozdrawiam.

Helpful message? + -

Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#5 Post from the author of the topic 24 Aug 2011 09:47   

Re: Iphone 3G -Brak sieci.


Jak napisał kolega wiśniowy18 połączyłem cieniutkim przewodem oba złącza, z tym że nie usunąłem tych dwóch elementów. Tam są dwie cewki i malutki kondensatorek,
Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.
nawet widać na zdjęciu, trzeba się przyjrzeć. I Iphone GSM w ogóle nie widzi brak sieci. Natomiast w 3G jest tylko jedna kreska, wyświetli nazwę operatora połączy się i za chwilę zgubi się rozłączy. Po czasie może się połączy jak nie zacznę sam szukać sieci. Czy naprawdę trzeba wylutować te cewki i kondensator? nie będzie to inaczej działać?


Kolego fisher8 rozumiem że sygnał z toru wzmacniacza który jest zaznaczony na zielono i dalej połączony równolegle do cewki, kondensatora i złącza antenowego łączy się z masą po przez antenę, która ma tam swoją oporność tak? nie pamiętam napisane było na niej ile ma om.
Poza tym sygnał, który wychodzi ze wzmacniacza jest podłączony do kondensatorka, a jest on schowany pod blaszką ekranu.
Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.
I teraz pytanie bo można to sprawdzić czy sygnał ten jest podłączony równolegle do tego kondensatora, a on do masy i dalej do cewek...itd? Czy sygnał przechodzi przez niego?
Tak w ogóle to troszkę nie wyraźnie wyszło to zdjęcie. Które piny we wzmacniaczy GSM są od czego? Czy pin 2 to GND, a 3 to ANT?

Z góry dzięki za pomoc ;]

Helpful message? + -

Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#6 Post from the author of the topic 25 Aug 2011 08:41   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Zrobione. Śmiga, aż miło ;]

Dzięki wszystkim za pomoc.

Jeszcze tylko niech ktoś mi powie jak nazywa się ten malutki "korpusik do którego przyczepia się przełącznik na taśmie HF" służy on do włączania i wyłączania dźwięków. I gdzie można taki dostać?

Helpful message? + -

Back to top
   
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 30 Mar 2009
Posts: 46
Location: b-b

Post#7 25 Aug 2011 08:58   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Może kolega się podzieli rozwiązaniem tegoż problemu ponieważ mam identyczny problem?
Dzięki. Pzdr

Helpful message? + -

Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#8 Post from the author of the topic 25 Aug 2011 14:16   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


No oczywiście.

Znalazłem stronę na której jest solucja jak to zrobić, ale problem w tym, że jest niby Jest to Iphone 3G ale jednak w moim przypadku trochę różni się usytuowaniem cewek przy złączu antenowym. Poza tym ja mam dwie cewki i kondensator po tej stronie gdzie jest naklejka DO NOT REMOVE. Zrobiłem to po swojemu. Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.
Ta cewka, której mi brakowało znalazłem ją na jakiejś płycie głównej od laptopa przy chipsecie. Rozmiarami jest taka sama jak ta, która znajduje się przy antenie GPS w Iphonie. Wiec ją wstawiłem, jest zaznaczona na zdjęciu w zielonym kółeczku. Na zielono również zaznaczone są nowe ścieżki które poprowadziłem na płycie. Natomiast na fioletowo masa którą poprawiłem. Na czarno miejsce pęknięcia. Żadnych elementów nie usuwałem i na krótko zworek nie robiłem jak wcześniej mi doradzono, złącze antenowe zostało też i normalnie jest wpięta do niego antena. I tyle. Złożyłem włączyłem i omal nie dostałem zawału. Co się okazało? Szukanie sieci, nie znalazło więc wyszedłem z budynku i od razu znalazło mi 4 sieci zarejestrowałem się w Orange i miałem od 2 do 3 kresek, zmieniłem na plusa i wskoczyło od razu 5 kresek. Włączcie sobie w razie czego 3G. Kiedy wracam do budynku Plus potrafi spaść do 3 kresek a Orange do jednej... I w taki o to sposób z Ipoda można z porotem zrobić Iphona Very Happy
Pozdro i dzięki wszystkim za pomoc ;]

Helpful message? + -

Back to top
   
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 30 Mar 2009
Posts: 46
Location: b-b

Post#9 25 Aug 2011 21:49   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Dziękuje bardzo koledze powyżej za informacje i dokładną instrukcje ale raczej nie dam rady z moim sprzętem tego zrobić ani mikroskopu ani jakiegoś mocnego przybliżenia nie mam wiec bez szans. Próbowałem dość dopatrzyć się na mojej lupie ale z tego co wypatrzyłem to wszystko jest na miejscu no nic dzieki za rady. Pzdr

Helpful message? + -

Back to top
   
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 30 Mar 2009
Posts: 46
Location: b-b

Post#10 27 Aug 2011 13:50   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Ma ktoś jakąś koncepcje jak można poprowadzić lub zrekonstruować ścieżkę na płytce głównej ?

Helpful message? + -

Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#11 Post from the author of the topic 13 Sep 2011 12:25   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


A słuchaj masz płytę uszkodzoną?, pękniętą? połamaną? jak tak to zrób dokładnie jak ja to zrobiłem jeśli nie to dlaczego uważasz że to problem z płytą [hardwarem]? Może oprogramowanie? wgrywałeś nowego softa? może spróbuj zrobić downgrade-a, zobacz jaki masz base-band itd. A na pewno na forum, pomogą.
A co do pytania to zrobiłem dokładnie tak samo jak na obrazku powyżej musiałem tylko, nożykiem do tapet ładnie zdjąć lakier ze ścieżki. Czasem nie widać pęknięć. Dlatego rutynowo zeskrobałem dalej i poleciałem z z drucikiem ;]
Pozdro.

Helpful message? + -

Back to top
   
Bart1714
Poziom 10
Poziom 10


Joined: 30 Mar 2009
Posts: 46
Location: b-b

Post#12 13 Sep 2011 15:21   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


johnson255 wrote:
A słuchaj masz płytę uszkodzoną?, pękniętą? połamaną? jak tak to zrób dokładnie jak ja to zrobiłem jeśli nie to dlaczego uważasz że to problem z płytą [hardwarem]? Może oprogramowanie? wgrywałeś nowego softa? może spróbuj zrobić downgrade-a, zobacz jaki masz base-band itd. A na pewno na forum, pomogą.
A co do pytania to zrobiłem dokładnie tak samo jak na obrazku powyżej musiałem tylko, nożykiem do tapet ładnie zdjąć lakier ze ścieżki. Czasem nie widać pęknięć. Dlatego rutynowo zeskrobałem dalej i poleciałem z z drucikiem ;]
Pozdro.

Dziękuje bardzo za zainteresowanie co w dzisiejszych czasach rzadkość.
Po kolei:
Mam Iphone 3G z softem 4.2.1 z basebandem od Ipad'a tzn 06.15.00 soft ten wgrałem tylko dlatego że miałem problemy z zasięgiem a tak mi poradził serwisant. Dodam tylko że wcześniej wymieniany by digitzer nastepnie telefon był zalany ale udało się go uratować jedne co nie działało po zalaniu to aparat wifi i gps. Aparat sobie wymieniłem ale reszta do dziś nie działa. Telefon działał jakiś miesiąc ponownie pojawiły sie problemy z zasięgiem (już z softem 4.2.1) Zacząłem drążyć temat ale jedyne co pomagało to wyłącznie telefonu lub poprostu nie używanie go przez kilka dni i problem z zasięgiem znikał na kilka dni.
Sam nie mam pomysłu ale iphone nie ma i nie miał łatwego życia ze mną osobiście otwierałem go setki razy i rozbierałem na drobny mak wiele razy. Z zasięgiem jedyne co było robione przeze mnie to ta blaszka co łączy płytę główną z metalową ramką wokół ekranu. W/w blaszka miała taki myk że jak nie miałem zasięgu to odchylałem ekran i ruszałem blaszką i zasięg wracał ale tylko chwilowo. Blaszka ma pewny styk z ramką i pewnie leży na płycie.
Płyta na pewno nie pęknięta i nie ma przerwanych ścieżek o ile wypatrzyłem.
Moge cyknąć fotkę b. dobrej jakości jak by była pomocna.

Helpful message? + -

Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#13 Post from the author of the topic 14 Sep 2011 11:04   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Ja nie rozbierałem Anteny GPS-u ale wiem, że jej połączenie znajduje się, jak patrzysz na płytę po lewej stronie na samej górze, koło przełącznika "MUTE". Nie masz czasem tego złącza zaśniedziałego? Tak samo słuchaj jak mówisz, że płyta jest cała, wymieniłeś aparat i teraz niby śmiga tylko GPS i Wifi nie trybi to ciężko ci będzie sprawdzić czy czasem nalotem nie zaszły styki w środku. Weź igiełką w złączu podrap ;p trochę, podłącz i sprawdź multimetrem czy jest przejście w miejscu lutowania złącza a na antenie. Sama antena to folia miedziana naniesiona na folie plastikową tak jakby, zalakierowana czy zalaminowana. Nożykiem do tepet rozdrap ta warstwę i sprawdź czy masz przejście. Jeżeli nie będzie działać to na twoim miejscu wziął bym wszystko zgrał na kompa. I wgrał niższego softa, oraz niższy stabilniejszy baseband jeżeli będziesz mięc taką możliwość. Jeśli nie to będziesz musiał kombinować. Masz tu strony z których ja korzystałem jak musiałem zrobić takie operacje ;]

http://iphone-dev.org po lewej masz do wyboru narzędzia i są one opisane, a po prawej masz linki do tweeterów , którzy na bieżąco wypuszczają nowe softy, basebandy itd.

blackra1n.com strona GEOrg-a HOTz-a.

Na pewno sobie poradzisz. Niestety ja już od około 2 lat nie zajmowałem się softem do jabłka, a przez ten czas z tego co widziałem sporo się już zmieniło. Mam nadzieje że linki się przydadzą, a jak będziesz mieć problem to sądzę, że koledzy od softu pomogą ;]
Pozdro.

Helpful message? + -

Back to top
   
wlochacz4444
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 14 Mar 2009
Posts: 37

Post#14 16 Dec 2011 00:41   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Witam,

Posiadam iphone 3g 8gb , telefon sporadycznie gubi zasięg czy to karta z orange czy play jest tak samo, jak sie go trzyma w reku to pasek stanu sieci strasznie skacze , raz jest 3 raz 4 aa raz 1 , a czasami w ogóle nic nie ma "brak sieci". Na początku myślałem ze to soft wiec zainstalowałem 4.2.1 (tak jak w swoim 16gb -- działa ok) nie było w ogóle zasiegu wiec zrobiłem jeilbreake i podniosłem baseband do 6.15.00 , dalej to samo zasięg raz jest a czasami nie ma , dzieje się to sporadycznie przynajmniej 3 razy dziennie czasami więcej . Rozebrałem w końcu popatrzyłem dokładnie na płytę główna i nic tam nie zobaczyłem poza blaszka , która tak jakby lekko odstawała od płyty wiec ja przylutowałem (chodzi o ta blaszke która dotyka do ramki) , nie widać żadnych pęknięć na ścieżkach , cewka i induktor są i nie wygladaja jak nadpalone .

potrzebuje waszej fachowej porady , co dokładnie mogło tam się popsuć i co

wymienić i jakiej solucji tutaj użyć



czy tak bedzie dobrze : http://www.mauron.net/iphonerepair/

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Dec 2011 00:41   





Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#15 Post from the author of the topic 30 Dec 2011 19:45   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Odpisałem koledze posta ale widzę, że został usunięty. Niech kolega weźnie położy telefon w pomieszczeniu gdzie jest około/powyżej 25 stopni Celsjusza i sprawdzi czy ma zasięg, niech poleży sobie z 10/15 minut żeby się przyzwyczaił do temp. otoczenia. Później trzeba to samo zrobić w pomieszczeniu gdzie jest poniżej 10 stopni Celsjusza i sprawdzić. Jeżeli w zimnym nie będzie zasięgu, a w ciepłym będzie to wzmacniacz do wymiany, ogólnie kryształ, bo nie kojaże już jak tam było. Czy wzmacniacz jest na krysztale czy co.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 30 Dec 2011 19:45   





Back to top
   
jib
Poziom 14
Poziom 14


Joined: 06 Sep 2005
Posts: 190
Location: olsztyn

Post#16 06 Feb 2012 16:12   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Odświeżę temat

Dzisiaj podczas wymiany obudowy w Iphonie 3g niechcący urwałem antene GSM, tzn odczepiła się od płyty głównej . Czy dam radę przylutować to zwykła lutownica z małym grotem czy w grę wchodzi tylko hot ? A może ktoś podrzuci jakiś inny pomysł na rozwiązanie tego problemu ?


Z góry dziękuję za odpowiedź

Helpful message? + -

Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#17 Post from the author of the topic 16 Mar 2012 10:54   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Kolego to zależy od manualnych zdolności jakie posiadasz. Jeżeli wiesz i czujesz się na siłach lutować to grotem to zrób tak. W przeciwnym razie spróbuj hotem, albo daj komuś jeżeli jednak nie czujesz się na siłach. Z resztą skąd ja mam wiedzieć czy dasz rade czy nie? Nie widzę tego jak to wygląda i nie wiem co potrafisz.

Helpful message? + -

Back to top
   
jarek2425
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 09 Nov 2008
Posts: 37

Post#18 18 Mar 2012 13:27   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Na zdjęciach jest solucja do 3gs i nie wiem dlaczego jest w tytule 3g.
Do 3gs na zdjęciach zamieszczam wszystkie wielkości elementów jak by ktoś chciał bardziej "pro" sobie naprawić niż robienie mostka Smile
Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.
Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.

W iPhone 3g jest całkiem inaczej Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
lelo0
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 13
Location: Tarnowskie Góry

Post#19 25 Mar 2012 20:40   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Panowie czy ten sam problem dotyczy mojego 3gsa,Jak wezme telefon do ręki od spodu aparatu to zasieg spada o 3 kreski I SZUKAM SIECI.Dzieje sie tak tylko w budynkach .Na dworze nie ma problemu.Prosze o odpowiedz

Helpful message? + -

Back to top
   
jarek2425
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 09 Nov 2008
Posts: 37

Post#20 25 Mar 2012 23:25   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


To zobacz czy Ci brakuje tych elementów na płycie i będziesz wiedział czy to dotyczy Ciebie Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
lelo0
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 13
Location: Tarnowskie Góry

Post#21 05 Apr 2012 21:48   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Witam.Patrzyłem pod lupką i elementy sa w stanie nie naruszonym.Zmieniłem soft z 5.01.na 5.1 i efekt ten sam.dziwne jest to że problem wystepuje tylko w pomieszczeniach .Na zewnątrz budynku jest ok,5 kresek jak wejde pod "dach"- market ,dom lub w kieszeni traci zasięg.Telefon nawet jak leży na stole to zasięg sam skacze z 3 kresek do jednej i szukam ... brak sieci i znowu 3 kreski .JAKIEŚ PORADY? pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
jarek2425
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 09 Nov 2008
Posts: 37

Post#22 05 Apr 2012 22:14   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Zobacz czy masz połączenie do ramki:
Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.

Helpful message? + -

Back to top
   
lelo0
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 13
Location: Tarnowskie Góry

Post#23 05 Apr 2012 22:39   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Witam.Tak mam .są nawet takie dwie blaszki.Pewnie to co mi pokazałes jest z 3g .Ja mam 3gs.Zastanawiam sie czy nie jest to problem softu 5.+

Helpful message? + -

Back to top
   
jarek2425
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 09 Nov 2008
Posts: 37

Post#24 05 Apr 2012 23:12   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


to jest 3gs Smile oryginał Smile i tak wygląda jak na foto.

Obrazki zamieszczamy według tej instrukcji: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html . jever 23

A to zdjęcie razem z anteną. Blaszka pierwsza od lewej od płyty o którym mowa po prawej od anteny gsm.
Sprawdź antenę GSM bo może być uszkodzona - złączę nr 7 może nie stykać powinno się dobrze trzymać płyty.

Helpful message? + -

Back to top
   
lelo0
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 13
Location: Tarnowskie Góry

Post#25 05 Apr 2012 23:55   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


u mnie jest tak własnie.tylko te lewa blaszka dotyka samym czubkiem ramki
Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.
jak wziołem telefon do zdjeć to było brak sieci.Zrobiłem zdjęcia zamknąłem tel odblokowałem i były 3 kreski.Po chwili spadek i brak sieci..mam nerwy już.

Dodano po 1 [minuty]:


Get Flash to see this player.


Helpful message? + -

Back to top
   
jarek2425
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 09 Nov 2008
Posts: 37

Post#26 06 Apr 2012 00:04   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Wyłącz w ustawieniach 3g powinno pomóc.
A blasze od płyty masz ułamaną może tam styku dobrego nie ma.

Helpful message? + -

Back to top
   
lelo0
Poziom 5
Poziom 5


Joined: 08 Dec 2009
Posts: 13
Location: Tarnowskie Góry

Post#27 06 Apr 2012 00:38   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


wystarczy że tylko przysłonie z tyłu obudowy lub z przodu dolną część telefonu zaraz spada zasięg...
Zdania zaczynamy wielką literą i kończymy kropką. Proszę niezwłocznie poprawić swoje wiadomości. jever 23

Helpful message? + -

Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#28 Post from the author of the topic 12 Apr 2012 13:39   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Kolego pewnie sporo razy otwierałeś już swoje jabłko, sprawdź dla pewności czy czasem nie ma zimnych lutów na cewkach i kondensatorze. Dokładniej popraw luty lutownicą dla świętego spokoju. Jeżeli już tego nie zrobiłeś. Bo twierdzisz, że soft jest ok i niby wszystkie masy i połączenia też są w porządku. Więc, jak reperujesz zasięg to lepiej go nie skręcaj. Za którymś razem w końcu zaczniesz rzucać mięsem ;p

Helpful message? + -

Back to top
   
Cook1e
Poziom 1
Poziom 1


Joined: 27 Jun 2012
Posts: 1
Location: Toruń

Post#29 27 Jun 2012 09:43   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Witam,

Też borykam się ze słaby zasięgiem w ip 3gs.
Rozkręciłem telefon i z tego co widzę, to u mnie blaszka po lewej stronie jest pod ramką, a nie na niej, czy to może być przyczyna słabego zasięgu? Czy da się ją wyciągnąć bez wykręcania płyty głównej?

pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 27 Jun 2012 09:43   





Back to top
   
johnson255
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 31 Mar 2006
Posts: 281
Location: Goleniów

Post#30 Post from the author of the topic 29 Jun 2012 15:45   

Re: Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.


Musisz sprawdzić. Teoretycznie nie ma różnicy czy pod czy nad, ważne jest żeby był jej styk.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Service -> Iphone 3G -Brak sieci, gubi zasięg.
Page 1 of 2 Go to page 12  Next
Similar topics
Apple iPhone 4 gubi zasięg,szuka sieci (9)
Iphone 4 gubi zasięg jedna kreska brak zasiegu (13)
iPhone 4 - Gubi zasięg, grzeje się płyta, brak dźwięku (1)
Iphone 4 - Szukam, brak sieci, zasięg, play (4)
iPhone 3G - Brak sieci lub bardzo słaby zasięg (5)
Iphone 3GS - zasięg skacze z jednej do kilku kresek albo brak sieci (3)
Iphone 3gs - Po przyciśnieciu gubi zasięg (4)
iPhone 4 - gubi zasięg. Po licznych probach naprawy. (4)
IPhone 3G 8gb- gubi zasięg - potrzebuję fachowej porady (2)
Iphone 3g taśma numer 6. Gubi zasięg i nie działa mikrofon. (10)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.07 seconds

elektroda.pl topic RSS feed