Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



programowanie pilota faac


  Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Automatic Gates ->programowanie pilota faac Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
margago
Level 11
Joined: 22 Feb 2004
Posts: 71
Post rating: 6
margago
Level 11
Post#1 07 Aug 2011 12:19  Topic author   

programowanie pilota faac


Witam

proszę o informację czy mogę zaprogramować jednego pilota do dwóch bram.
Jedna brama to faac 414 uchylna, druga również faac przesuwna (nie znam modelu).
Piloty są identyczne faac fix 2.
chciałbym by ten sam pilot otwierał obydwie bramy.
moje pytanie to czy pilot otwierający jedną bramę po zaprogramowaniu do drugiego napędu będzie otwierał jedną i drugą bramę, czy przestanie otwierać pierwszą zaprogramowaną?

dziękuję
margago

Helpful post? + +2
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
marcin19912305
Level 13
Location: Mława
Joined: 13 Jul 2011
Posts: 72
Helped: 6
Post rating: 1
marcin19912305
Level 13
Post#2 07 Aug 2011 13:01Helpful post    

Re: programowanie pilota faac


http://forum.mirage-automatyka.pl/showthread.php?tid=3
Miłej Niedzieli :)
Pozdro Marcin!

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
margago
Level 11
Joined: 22 Feb 2004
Posts: 71
Post rating: 6
margago
Level 11
Post#3 07 Aug 2011 14:10  Topic author   

Re: programowanie pilota faac


dzięki marcin19912305 za odpowiedź.

wiem jak zaprogramować dodatkowy pilot, ale nadal nie mam pewności czy "zgranie" pilota z nową bramą pozwoli na otwieranie poprzedniej bramy.

Chodzi mi o to czy to pilot wysyła sygnał który programuje centrala czy odwrotnie centrala przesyła sygnał do pilota.

Jeżeli centrala koduje sygnał z pilota to jest dla mnie jasne, że obie bramy będzie można otworzyć tym samym pilotem, ale jeżeli jest odwrotnie i programując drugą bramę zmienia się coś w kodzie pilota to wówczas nie zadziała on z bramą pierwszą.

Nie jestem specjalistą od bram, dlatego chciałbym precyzyjnej odpowiedzi bo nie mam możliwości programowania jednej z bram (brama wjazdowa osiedlowa) i nie chciałbym utracić możliwości jej otwierania.

dzięki

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
LiderWE
Level 12
Location: tomaszów mazowiecki
Joined: 11 Nov 2007
Posts: 83
Helped: 6
Post rating: 4
LiderWE
Level 12
Post#4 08 Aug 2011 18:39Helpful post    

Re: programowanie pilota faac


jak kolega Marcin wskazał
kodujesz konkretny przycisk pilota do konkretnej bramy i nie ma możliwości żeby działało inaczej :) nawet jeśli zakodujesz ten sam przycisk do obu bram to poprostu bedziesz je otwierał z jednego guzika

Helpful post? + 0
Back to top
margago
Level 11
Joined: 22 Feb 2004
Posts: 71
Post rating: 6
margago
Level 11
Post#5 08 Aug 2011 23:08  Topic author   

Re: programowanie pilota faac


bardzo dziękuję za odpowiedź i pomoc. wszystko jasne. zamykamy temat.
pozdrawiam
margago

Helpful post? + +1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lap-topy
Level 9
Location: warszawa
Joined: 29 Nov 2010
Posts: 37
lap-topy
Level 9
Post#6 17 Aug 2011 18:38    

Re: programowanie pilota faac


witam ale ja niemam żadnego jumpera
mam bramę garażową podnoszoną do góry
tam jest tylko przycisk Setup Radio A i B
oraz przycisk Setup ale do samej bramy jak go wcisne to brama otwiera siei zamyka , ale nigdzie niema żadnej zworki do zaprogramowania dodatkowych 2 pilotów sa tylko jakieś małe multiswiche

Helpful post? + +2
Back to top
KS2507
Level 23
Location: LOMZA
Joined: 10 Mar 2010
Posts: 545
Helped: 48
Post rating: 6
KS2507
Level 23
Post#7 17 Aug 2011 19:42    

Re: programowanie pilota faac


Jeśli masz napęd D600 i piloty FIX to radioodbiornik jest zewnętrzny takie czarne pudełko i trzeba je rozkręcić żeby zaprogramować pilota.

Daj zdjęcie napędu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
lap-topy
Level 9
Location: warszawa
Joined: 29 Nov 2010
Posts: 37
lap-topy
Level 9
Post#8 17 Aug 2011 19:58    

Re: programowanie pilota faac


podaje link do strony ze zdięciem
http://www.faac-sklep.pl/index.php?cat id=47&page=0&view=3&sort=default
a to link do pilota
http://www.faac-sklep.pl/Pilot dwuprzyciskowy FAAC FIX 2-76.html

Helpful post? + -1
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
KS2507
Level 23
Location: LOMZA
Joined: 10 Mar 2010
Posts: 545
Helped: 48
Post rating: 6
KS2507
Level 23
Post#9 17 Aug 2011 22:05    

Re: programowanie pilota faac


Skoro masz piloty FIX to przy napędzie musi być radioodbiornik FIX zewnętrzny może leży na napędzie.
http://www.faac-sklep.pl/Odbiornik uniwersalny FIX 225U-257.html

Helpful post? + -1
Back to top
lap-topy
Level 9
Location: warszawa
Joined: 29 Nov 2010
Posts: 37
lap-topy
Level 9
Post#10 18 Aug 2011 10:02    

Re: programowanie pilota faac


tak leżał na silniku , kable były przewiercone od środka więc nie widziałem że coś może być , zaprogramował się bez problemu dziękuje za pomoc

Helpful post? + 0
Back to top
margago
Level 11
Joined: 22 Feb 2004
Posts: 71
Post rating: 6
margago
Level 11
Post#11 06 Oct 2011 17:45  Topic author   

Re: programowanie pilota faac


zaprogramowano jeden pilot do obydwu bram.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Stationary Security -> Automatic Gates -> programowanie pilota faac
Page 1 of 1

Similar topics to programowanie pilota faac

Faac 740D - Programowanie pilota Faac fix 4 (4)
FAAC - Programowanie pilota (5)
Programowanie pilota do napędu Faac 740 (2)
Programowanie zaawansowane centrali FAAC 748d (od napędu FAAC 741 740) (3)
FAAC 414 FIX 2 - Programowanie pilota fix 2 (11)
Zasięg pilota faac 414, pilota Hormann Promatic i Came Krono. (1)
faac d600 radioodbiornik -programowanie (3)
Faac D600 - Programowanie pilotów. (2)
Faac 741 - pytanie o programowanie (4)
faac 452 - programowanie zaawansowane (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.056 seconds