Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

programowanie pilota faac


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> programowanie pilota faac
Autor
Wiadomość
margago
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 71

Post#1 Post autora tematu 07 Sie 2011 12:19   

programowanie pilota faac


Witam

proszę o informację czy mogę zaprogramować jednego pilota do dwóch bram.
Jedna brama to faac 414 uchylna, druga również faac przesuwna (nie znam modelu).
Piloty są identyczne faac fix 2.
chciałbym by ten sam pilot otwierał obydwie bramy.
moje pytanie to czy pilot otwierający jedną bramę po zaprogramowaniu do drugiego napędu będzie otwierał jedną i drugą bramę, czy przestanie otwierać pierwszą zaprogramowaną?

dziękuję
margago
Powrót do góry
   
marcin19912305
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 13 Lip 2011
Posty: 74
Miasto: Mława

Post#2 07 Sie 2011 13:01pomocny post - solucja   

Re: programowanie pilota faac


http://forum.mirage-automatyka.pl/showthread.php?tid=3
Miłej Niedzieli :)
Pozdro Marcin!
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Sie 2011 13:01pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
margago
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 71

Post#3 Post autora tematu 07 Sie 2011 14:10   

Re: programowanie pilota faac


dzięki marcin19912305 za odpowiedź.

wiem jak zaprogramować dodatkowy pilot, ale nadal nie mam pewności czy "zgranie" pilota z nową bramą pozwoli na otwieranie poprzedniej bramy.

Chodzi mi o to czy to pilot wysyła sygnał który programuje centrala czy odwrotnie centrala przesyła sygnał do pilota.

Jeżeli centrala koduje sygnał z pilota to jest dla mnie jasne, że obie bramy będzie można otworzyć tym samym pilotem, ale jeżeli jest odwrotnie i programując drugą bramę zmienia się coś w kodzie pilota to wówczas nie zadziała on z bramą pierwszą.

Nie jestem specjalistą od bram, dlatego chciałbym precyzyjnej odpowiedzi bo nie mam możliwości programowania jednej z bram (brama wjazdowa osiedlowa) i nie chciałbym utracić możliwości jej otwierania.

dzięki
Powrót do góry
   
LiderWE
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 11 Lis 2007
Posty: 75
Miasto: tomaszów mazowiecki

Post#4 08 Sie 2011 18:39pomocny post - solucja   

Re: programowanie pilota faac


jak kolega Marcin wskazał
kodujesz konkretny przycisk pilota do konkretnej bramy i nie ma możliwości żeby działało inaczej :) nawet jeśli zakodujesz ten sam przycisk do obu bram to poprostu bedziesz je otwierał z jednego guzika
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sie 2011 18:39pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
margago
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 71

Post#5 Post autora tematu 08 Sie 2011 23:08   

Re: programowanie pilota faac


bardzo dziękuję za odpowiedź i pomoc. wszystko jasne. zamykamy temat.
pozdrawiam
margago
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Sie 2011 23:08   





Powrót do góry
   
lap-topy
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 29
Miasto: warszawa

Post#6 17 Sie 2011 18:38   

Re: programowanie pilota faac


witam ale ja niemam żadnego jumpera
mam bramę garażową podnoszoną do góry
tam jest tylko przycisk Setup Radio A i B
oraz przycisk Setup ale do samej bramy jak go wcisne to brama otwiera siei zamyka , ale nigdzie niema żadnej zworki do zaprogramowania dodatkowych 2 pilotów sa tylko jakieś małe multiswiche
Powrót do góry
   
KS2507
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 557
Miasto: LOMZA

Post#7 17 Sie 2011 19:42   

Re: programowanie pilota faac


Jeśli masz napęd D600 i piloty FIX to radioodbiornik jest zewnętrzny takie czarne pudełko i trzeba je rozkręcić żeby zaprogramować pilota.

Daj zdjęcie napędu.
Powrót do góry
   
lap-topy
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 29
Miasto: warszawa

Post#8 17 Sie 2011 19:58   

Re: programowanie pilota faac


podaje link do strony ze zdięciem
http://www.faac-sklep.pl/index.php?cat_id=47&page=0&view=3&sort=default
a to link do pilota
http://www.faac-sklep.pl/Pilot_dwuprzyciskowy_FAAC_FIX_2-76.html
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Sie 2011 19:58   





Powrót do góry
   
KS2507
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 557
Miasto: LOMZA

Post#9 17 Sie 2011 22:05   

Re: programowanie pilota faac


Skoro masz piloty FIX to przy napędzie musi być radioodbiornik FIX zewnętrzny może leży na napędzie.
http://www.faac-sklep.pl/Odbiornik_uniwersalny_FIX_225U-257.html
Powrót do góry
   
lap-topy
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 29 Lis 2010
Posty: 29
Miasto: warszawa

Post#10 18 Sie 2011 10:02   

Re: programowanie pilota faac


tak leżał na silniku , kable były przewiercone od środka więc nie widziałem że coś może być , zaprogramował się bez problemu dziękuje za pomoc
Powrót do góry
   
margago
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 22 Lut 2004
Posty: 71

Post#11 Post autora tematu 06 Paź 2011 17:45   

Re: programowanie pilota faac


zaprogramowano jeden pilot do obydwu bram.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka- Automatyka Ogólna -> Automatyka- Automatyka Bram i napędów. -> programowanie pilota faac
Strona 1 z 1
Podobne tematy
faac 740 i pilot fix -2 programowanie (2)
Programowanie centralki mechanizmu FAAC 414 (22)
Faac D600 - Programowanie pilotów. (2)
faac d600 radioodbiornik -programowanie (3)
Zasięg pilota faac 414, pilota Hormann Promatic i Came Krono. (1)
Programowanie zaawansowane centrali FAAC 748d (od napędu FAAC 741 740) (1)
Faac 740D - Programowanie pilota Faac fix 4 (4)
Programowanie nowych pilotów w zewnętrznym radiu FAAC (3)
Dostrojenie pilota firmy faac (2)
Faac 414 zasięg pilota (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.247 seconds

elektroda.pl temat RSS