Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

programowanie pilota faac


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Automatic Gates -> programowanie pilota faac
Author
Message
margago
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 22 Feb 2004
Posts: 71

Post#1 Post from the author of the topic 07 Aug 2011 12:19   

programowanie pilota faac


Witam

proszę o informację czy mogę zaprogramować jednego pilota do dwóch bram.
Jedna brama to faac 414 uchylna, druga również faac przesuwna (nie znam modelu).
Piloty są identyczne faac fix 2.
chciałbym by ten sam pilot otwierał obydwie bramy.
moje pytanie to czy pilot otwierający jedną bramę po zaprogramowaniu do drugiego napędu będzie otwierał jedną i drugą bramę, czy przestanie otwierać pierwszą zaprogramowaną?

dziękuję
margago

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Aug 2011 12:19   





Back to top
   
marcin19912305
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 13 Jul 2011
Posts: 72
Location: Mława

Post#2 07 Aug 2011 13:01helpful post - solution   

Re: programowanie pilota faac


http://forum.mirage-automatyka.pl/showthread.php?tid=3
Miłej Niedzieli Smile
Pozdro Marcin!

Helpful message? + -

Back to top
   
margago
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 22 Feb 2004
Posts: 71

Post#3 Post from the author of the topic 07 Aug 2011 14:10   

Re: programowanie pilota faac


dzięki marcin19912305 za odpowiedź.

wiem jak zaprogramować dodatkowy pilot, ale nadal nie mam pewności czy "zgranie" pilota z nową bramą pozwoli na otwieranie poprzedniej bramy.

Chodzi mi o to czy to pilot wysyła sygnał który programuje centrala czy odwrotnie centrala przesyła sygnał do pilota.

Jeżeli centrala koduje sygnał z pilota to jest dla mnie jasne, że obie bramy będzie można otworzyć tym samym pilotem, ale jeżeli jest odwrotnie i programując drugą bramę zmienia się coś w kodzie pilota to wówczas nie zadziała on z bramą pierwszą.

Nie jestem specjalistą od bram, dlatego chciałbym precyzyjnej odpowiedzi bo nie mam możliwości programowania jednej z bram (brama wjazdowa osiedlowa) i nie chciałbym utracić możliwości jej otwierania.

dzięki

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Aug 2011 14:10   





Back to top
   
LiderWE
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 11 Nov 2007
Posts: 79
Location: tomaszów mazowiecki

Post#4 08 Aug 2011 18:39helpful post - solution   

Re: programowanie pilota faac


jak kolega Marcin wskazał
kodujesz konkretny przycisk pilota do konkretnej bramy i nie ma możliwości żeby działało inaczej Smile nawet jeśli zakodujesz ten sam przycisk do obu bram to poprostu bedziesz je otwierał z jednego guzika

Helpful message? + -

Back to top
   
margago
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 22 Feb 2004
Posts: 71

Post#5 Post from the author of the topic 08 Aug 2011 23:08   

Re: programowanie pilota faac


bardzo dziękuję za odpowiedź i pomoc. wszystko jasne. zamykamy temat.
pozdrawiam
margago

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Aug 2011 23:08   





Back to top
   
lap-topy
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 29 Nov 2010
Posts: 30
Location: warszawa

Post#6 17 Aug 2011 18:38   

Re: programowanie pilota faac


witam ale ja niemam żadnego jumpera
mam bramę garażową podnoszoną do góry
tam jest tylko przycisk Setup Radio A i B
oraz przycisk Setup ale do samej bramy jak go wcisne to brama otwiera siei zamyka , ale nigdzie niema żadnej zworki do zaprogramowania dodatkowych 2 pilotów sa tylko jakieś małe multiswiche

Helpful message? + -

Back to top
   
KS2507
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 547
Location: LOMZA

Post#7 17 Aug 2011 19:42   

Re: programowanie pilota faac


Jeśli masz napęd D600 i piloty FIX to radioodbiornik jest zewnętrzny takie czarne pudełko i trzeba je rozkręcić żeby zaprogramować pilota.

Daj zdjęcie napędu.

Helpful message? + -

Back to top
   
lap-topy
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 29 Nov 2010
Posts: 30
Location: warszawa

Post#8 17 Aug 2011 19:58   

Re: programowanie pilota faac


podaje link do strony ze zdięciem
http://www.faac-sklep.pl/index.php?cat_id=47&page=0&view=3&sort=default
a to link do pilota
http://www.faac-sklep.pl/Pilot_dwuprzyciskowy_FAAC_FIX_2-76.html

Helpful message? + -

Back to top
   
KS2507
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 547
Location: LOMZA

Post#9 17 Aug 2011 22:05   

Re: programowanie pilota faac


Skoro masz piloty FIX to przy napędzie musi być radioodbiornik FIX zewnętrzny może leży na napędzie.
http://www.faac-sklep.pl/Odbiornik_uniwersalny_FIX_225U-257.html

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Aug 2011 22:05   





Back to top
   
lap-topy
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 29 Nov 2010
Posts: 30
Location: warszawa

Post#10 18 Aug 2011 10:02   

Re: programowanie pilota faac


tak leżał na silniku , kable były przewiercone od środka więc nie widziałem że coś może być , zaprogramował się bez problemu dziękuje za pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
margago
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 22 Feb 2004
Posts: 71

Post#11 Post from the author of the topic 06 Oct 2011 17:45   

Re: programowanie pilota faac


zaprogramowano jeden pilot do obydwu bram.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Automatic Gates -> programowanie pilota faac
Page 1 of 1
Similar topics
Faac 740D - Programowanie pilota Faac fix 4 (4)
FAAC - Programowanie pilota (5)
Programowanie pilota do napędu Faac 740 (2)
Programowanie zaawansowane centrali FAAC 748d (od napędu FAAC 741 740) (3)
FAAC 414 FIX 2 - Programowanie pilota fix 2 (11)
Zasięg pilota faac 414, pilota Hormann Promatic i Came Krono. (1)
faac d600 radioodbiornik -programowanie (3)
Faac D600 - Programowanie pilotów. (2)
Faac 741 - pytanie o programowanie (4)
faac 452 - programowanie zaawansowane (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.044 seconds

elektroda.pl topic RSS feed