FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Nokia N97 się zawiesza, resetuje, wyskakują dziwne błędy.

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners -> Nokia N97 się zawiesza, resetuje, wyskakują dziwne błędy.
Author
Poziom 14
Poziom 14

Post#1 Post from the author of the topic 07 Aug 2011 14:13   

Nokia N97 się zawiesza, resetuje, wyskakują dziwne błędy.

Witam :!:
Jest problem z Nokią N97. Ok. 2 miesięcy temu wgrane było do niej polskie oprogramowanie. Wszystko było ok. Zdarzyło się kilka razy, że spadła z max ok 1 metra na ziemię(1 czy 2 razy na podłogę). Poza tym na telefonie nie było i nie ma antywirusa, a korzystano nim z Wi-Fi.
Objawy są następujące:
-telefon się zawiesza,
-sam się resetuje,
-przy odbieraniu wiadomości wyświetla się komunikat w stylu:"brak dostępu do pamięci masowej. korzystanie z pamięci telefonu" pomimo dostępnych kilku/nastu GB pamięci
-przy korzystaniu z nawigacji albo nie wyświetla się ogólnie ekran nawigacji ustawionej na dany cel(bo z mapy można korzystać, przeglądać) albo wyskakuje komunikat:"brak pamięci, usuń zbędne dane"(a dostępnych jest ok 17MB pamięci telefonu i wiele GB pamięci masowej. Problemy z nawigacją są(uwierzcie mi) bardzo mocno denerwujące.
-na 2 niemal identyczne przewody usb CA-101(różnią się długością wtyczki wchodzącej bezpośrednio do telefonu o ok. 1mm) reaguje różnie. Na ten z krótszą końcówką reaguje normalnie, prawidłowo(temat znika, pojawia się czarny ekran, ale ikonki pozostają, pojawia się okienko z wyborem trybu pracy-pc suite, pamięć masowa itd.). Na drugi(dłuższa końcówka) reaguje tylko przez zniknięcie tematu i zmianę ekranu na czarny i pozostawienie ikon. Nie pojawia się okienko wyboru. Czy to wina przewodu czy softu?

Pomimo upadków telefon nie jest nigdzie pęknięty ani nic w tym stylu. Mam pełną świadomość tego, że dzisiejsza elektronika jest bardzo wrażliwa m.in. na upadki z wysokości.

Czy rozwiązaniem problemu jest ponowne wgranie oprogramowania :?:
Pozdrawiam :D :!:
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 07 Aug 2011 14:13   

Back to top

type007
Poziom 5
Poziom 5

Post#2 07 Aug 2011 14:19   

Re: Nokia N97 się zawiesza, resetuje, wyskakują dziwne błędy.

hmm miałem nokie N97 . z tego co wiem to ze się resetuje to niby normalne. czasami maja nawyki się zresetować albo zawiesić ze trzeba baterie wyciągnąć.

jedyne co mogę ci polecić wgraj nowego softa . jak nie pomoże to wgraj troszkę starszego ;) i będzie ok xD
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 07 Aug 2011 14:19   

Back to top

TDI.SUBARU
Poziom 14
Poziom 14

Post#3 Post from the author of the topic 06 Feb 2012 22:13   

Re: Nokia N97 się zawiesza, resetuje, wyskakują dziwne błędy.

Jakby tego było mało, to od kilku miesięcy przy noszeniu telefonu w kaburze przy pasku i ZABLOKOWANEJ klawiaturze, samoczynnie włącza się aparat! :cry: Nie potrafię policzyć, ile "zdjęć"(bo tego nie można nazwać zwykłym zdjęciem) zostało zrobionych.
Po za tym od kilku dni gdy wchodzę w galerię zdjęć, to pokazują się tylko 2 fotki przechowywane w PAMIĘCI TELEFONU(C), a nie te, które są w folderze pamięci masowej(E jeśli dobrze pamiętam), mimo tego, że nic nie zmieniałem w ustawieniach itd(bo po co?)!!!
Czy jest możliwe takie rozwiązanie tej zagadki: korzystam przez wi-fi z internetu i złapałem wirusa? Używam Opery mini.
Czy sposobem na przywrócenie normalnego funkcjonowania telefonu jest formatowanie metodą 4 klawiszy?
A może po raz 3 czy 4 wgranie oprogramowania w serwisie :?:

Przy okazji podzielę się doświadczeniem. Wg. mnie telefon powinien mieć więcej pamięci operacyjnej, przynajmniej 2 razy tyle, ile posiada. Bo jest wyposażony w wiele fajnych funkcji, z których można by było bez przeszkód korzystać jednocześnie, gdyby nie za mała pamięć operacyjna, która powoduje(jeśli się nie mylę) w moim przypadku częste wyłączanie się aplikacji, nawet 4 na raz. Uważam, że można by było spokojnie używać np.: przeglądarki www, odtwarzacza muzyki, skype`a i menedżera plików jednocześnie, gdyby tylko pamięć była większa, powiedzmy 2 razy tyle, ile obecnie.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> GSM -> GSM Beginners -> Nokia N97 się zawiesza, resetuje, wyskakują dziwne błędy.
Page 1 of 1
Similar topics
Tomtom go710 zawiesza się i resetuje. (3)
NOKIA 3220 zawiesza sie i resetuje podczas pisania sms (5)
MIO Map v3,3 C720 nie uruchamia się Mio Map, a działa AM, wyskakują błędy Error (10)
Iphone 2g resetuje się i zawiesza. (1)
E51 Zawiesza się na napisie nokia i sie resetuje (8)
Telefon Nokia N91, zawiesza się i resetuje. (8)
Nokia 3100 zawiesza się i resetuje. (3)
Nokia 6100 zawiesza się i resetuje (7)
nokia 1100 zawiesza się i resetuje (5)
Nokia n97 mini zawiesza się (14)

Page generation time: 0.166 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed