Eh.. jeszcze parę lat temu te utwory "techno" miały jakąś melodię, wokal ( no cóż, prawda, często samplowany ), takie były ok, za to teraz same beaty i bass.
Eh.. jeszcze parę lat temu te utwory "techno" miały jakąś melodię, wokal ( no cóż, prawda, często samplowany ), takie były ok, za to teraz same beaty i bass.
No bo takie typowe techno, szukasz melodii i wokalu to trance musisz słuchać ;)
Dlatego napisałem techno w cudzysłowiu, bo chodziło mi też o kulturę :-) Kiedyś właśnie takie trance'owe utwory leciały w radiach netowych (i nie tylko), za to teraz sam badziew.
No bo takie typowe techno, szukasz melodii i wokalu to trance musisz słuchać ;)
dokładnie lecz współczesny trance to w większości shit no chyba że konkret tiesto,ferry corstern ,kiedyś rok 99, 2000 to była muzyka,dziś wszystko na basie robią :D
Każdy ma swój gust, oczywiście trzeba być otwartym na nowości ect. Jednak nie ma co narzucać komuś swojej woli tu jest dowód muzyczny na poparcie mojej tezy
Link
dokładnie lecz współczesny trance to w większości shit no chyba że konkret tiesto
Bzdury opowiadasz i tyle. Tiesto to już powoli w niepamięć odchodzi. Jego ostatnie dwa albumy sprawiły, że przestał mnie w zasadzie interesować. Niedługo wypuści album z Rihanną albo Eminemem etc :D
Ten kto twierdzi, że trance to Tiesto i Ferry Corsten, ten ma blade pojęcie o gatunku.
Z bardziej znanych, Above & Beyond, Alex M.O.R.P.H., Markus Schulz, , a tak to znajdzie się co najmniej 40 dobrych wykonawców gatunku. Zależy co kto lubi (bo jak inne rodzaje muzyki, trance ma też sporo podgatunków), ale naprawdę jest w czym wybierać.
Z klasyki to jeszcze BBE, Paul Van Dyk, nawet Robert Miles czy Faithless tworzą w tym gatunku.
Ostatnio nic nie słychać (albo do mnie to już nie dociera) z gatunku Tresor, tak spopularyzowanego w Niemczech.
Pamiętacie słynnych wykonawców tj Christan Vogel, Neil Landstrumm ? Przypomniały się czasy lat 90'.
Po za tym wszystko co ma coś wspólnego z porządnym gitarowym graniem: Al Caiola, Duan Eddy, Ricky King, Metallica, Slipknot
Z współczesnych... hmmm... mam co prawda dopiero 30 lat, nie trafiają do mnie wszelkie Dody, Lady Gagi, czy jakieś Afromentale i ogólnie co jest grane na kanałach Viva czy 4funTv.
A nie mówiłem ? Tiёsto sukcesywnie stacza się do poziomu davida guetta :D Niedługo zagości w radiu bZdet...
Tiesto ft. Anastacia - What Can We Do (A Deeper Love)