Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Sterownik agregatu prądotwórczego Lovato RGK60


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka Przemysłowa ->Sterownik agregatu prądotwórczego Lovato RGK60 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Kymak
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 22

Kymak
Poziom 7
Post#1 Post autora tematu 15 Sie 2011 14:21   

Sterownik agregatu prądotwórczego Lovato RGK60


Witam,

czy ktoś z obecnych spotkał sie może z softem do sterownika agregatu prądotwórczego Lovato RGK60, potrzebuję się do niego podpiąć by zaktualizować firmware i wystawić odpowiednie sygnały na wyjścia przekaźnikowe.

Nie mogę na ich stronie znaleść informacji o potrzebnym sofcie.

Z góry dziękuje za pomoc.

Pozdrawiam
M.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
190_Wojciech
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 17 Kwi 2008
Posty: 403
Miasto: Poznań

190_Wojciech
Poziom 17
Post#2 13 Wrz 2011 15:25   

Re: Sterownik agregatu prądotwórczego Lovato RGK60


Jeśli jeszcze aktualne - Soft do RGK 60 plus kabel PC-RS232 mogę Ci załatwić. To wydatek kilkuset złotych. Pytanie tylko czy ustawisz za pomocą tego zestawu coś czego nie możesz ustawić ręcznie w tym sterowniku.
Może szukasz skomplikowanego rozwiązania tam gdzie można np zastosować karty rozszerzeń do RGK-60 z wyjściami przekaźnikowymi lub CANbus`em.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Zdenek79
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 10

Zdenek79
Poziom 4
Post#3 14 Lut 2012 15:47   

Re: Sterownik agregatu prądotwórczego Lovato RGK60


Aby zaktualizować oprogramowanie jak najbardziej jest potrzeba komunikacji. Standardowo jest RS232 i MODBUS RTU. Co do ustawień oczywiście w sterowniku ustawisz większość ale (nie wszystko choć w większości bez oprogramowania można się obejść).
W RGK 60 masz trzy obszary MENU "MENU zaawansowane" aby edytować parametry należy wejść do MENU parametrów zaawansowanych poprzez kombinację
wcisnąć i trzymać "OFF/RESET" kolejno naciskać dwa razy "-", trzykrotnie "ENTER", czterokrotnie "strzałka w dół" na koniec zwolnić "OFF/RESET".
Najpierw warto zrobić kopię bezpieczeństwa dołączam instrukcję od RGK60 tam jest wszystko dokładniej opisane.
Przy pomocy oprogramowania RGK SW 10 CM można wszystkie parametry ustawiać zdalnie z komputera. Dodatkowo można podmienić pliki językowe, zmienić grafikę, powitanie, wstawić własne charakterystyki czujników itd.
Przy pomocy oprogramowania RGK SW 20 RC (remote control) uzyskuje się zdalną kontrolę w czasie rzeczywistym nad urządzeniem "on-line" + edycja ustawień parametrów. Czyli nawet przez internet możemy mieć kontrolę nad urządzeniem.
Dodatkowo do RGK 60 można dokupić dodatkowe moduły we/wy cyfrowych.

Załączniki:

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka Przemysłowa -> Sterownik agregatu prądotwórczego Lovato RGK60
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Dobór agregatu prądotwórczego (16)
Budowa agregatu prądotwórczego (4)
przezwojenie agregatu prądotwórczego (5)
awaria agregatu prądotwórczego (3)
Zasilanie z agregatu prądotwórczego (10)
Dobór agregatu prądotwórczego. (17)
Prądnica z agregatu prądotwórczego. (3)
Stabilizacja agregatu prądotwórczego. (4)
Pomiar agregatu prądotwórczego (14)
Budowa Agregatu prądotwórczego (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS