Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

router tp link jak podlaczyc?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> router tp link jak podlaczyc?
Author
Message
burza011
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 10 Aug 2011
Posts: 30
Location: Janikowo

Post#1 Post from the author of the topic 20 Aug 2011 15:25   

router tp link jak podlaczyc?


Witam mam pytanie jak podlaczyc router tplink tk-wr340g kompletnie nie mam pojecia od czego zaczac chxce miec neta bezprzewodowo w laptopie bo na stacjonarnym mam z kabla jak to zrobic? czy router mam podlaczyc pod kompa stacjonarnego czy laptopa ja wogole nie mam pojecia prosze o odpowiedz.

Na tym forum stosujemy się do poprawnej pisowni - włącznie z używaniem polskich znaków diakrytycznych. Proszę poprawić wszystkie swoje wypowiedzi w tym temacie, uzupełniając także interpunkcję. [piterus99]

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Aug 2011 15:25   





Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23567
Location: Gostyń

Post#2 20 Aug 2011 16:21helpful post - solution   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Instrukcję przeczytałeś chociaż? Kabel od internetu do portu WAN, z portu LAN do komputera a bezprzewodowo laptop. Połączenie konfigurujesz w porcie WAN (przez przeglądarkę internetową) na podstawie danych otrzymanych od dostawcy. Adres fabryczny routera to 192.168.1.1. Włącz na kartach sieciowych automatyczne przydzielanie adresów.

Helpful message? + -

Back to top
   
burza011
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 10 Aug 2011
Posts: 30
Location: Janikowo

Post#3 Post from the author of the topic 20 Aug 2011 22:52   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Tak podlaczylem te kable jak pisales tylko zeby skonfigurowac urzadzenie musze wejsc w neta a internetu po podlaczeniu tego routera do kompa nie ma. To w jaki sposob moge go skonfigurowac i dlaczego nie ma neta w kompie?kontrolki swieca poprawnie. ? karta sieciowa i sterowniki sa ok .

Helpful message? + -

Back to top
   
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 30 Mar 2007
Posts: 23567
Location: Gostyń

Post#4 20 Aug 2011 22:57helpful post - solution   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Quote:
urzadzenie musze wejsc w neta

Nie musisz mieć połączenia internetowego wystarczy odpalić przeglądarkę internetową i wpisać adres routera http://192.168.1.1
Nie napisałeś od kogo masz internet i czy masz jakieś dane do skonfigurowania internetu.

Helpful message? + -

Back to top
   
burza011
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 10 Aug 2011
Posts: 30
Location: Janikowo

Post#5 Post from the author of the topic 20 Aug 2011 23:02   

Re: router tp link jak podlaczyc?


ok sprobuje neta mam z okolicy jakis radiowy studio 7 . 1 mb

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Aug 2011 23:02   





Back to top
   
burza011
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 10 Aug 2011
Posts: 30
Location: Janikowo

Post#6 Post from the author of the topic 22 Aug 2011 21:55   

Re: router tp link jak podlaczyc?


I dalej nic juz nie wiem co mam zrobic:( gdy wpisuje http://192.168.1.1 wyskakuje ze strona internetowa niedostepna a jak wlaczylem neta to cos tam wyskoczylo oooopss jakis problem o co tu chodzi? nie mam mozliwosci wejscia na ta strone Sad

Dodano po 5 [godziny] 28 [minuty]:

Oops! Google Chrome could not connect to www.192.168.1.1rr.com
Try reloading: www.­192.­168.­1.­1rr.­com
Additional suggestions:
Go to www.­1rr.­com
Search on Google: takie cos

Dodano po 3 [godziny] 51 [minuty]:

jak zminic maske podsieci i brame domyla ? wpisalem ipconfig /all i sa zle ustawienia chyba
tylko ze nie moge tego zmienic tez nie wiem dlaczego
adres ip 10.71.90.12
maska podsieci 255.255.192
brama domyslna 10.71.90.1
czy to trzeba zmienic ? jesli tak to w jaki sposob?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 22 Aug 2011 21:55   





Back to top
   
burza011
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 10 Aug 2011
Posts: 30
Location: Janikowo

Post#7 Post from the author of the topic 23 Aug 2011 10:36   

Re: router tp link jak podlaczyc?


hej jest w stanie mi ktos pomoc?

Helpful message? + -

Back to top
   
nagasowski
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 30 Oct 2005
Posts: 68

Post#8 23 Aug 2011 11:11   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Zaraz zaraz - dlaczego tam jest adres www.192.168.1.1rr.com ??

Zrób tak - Podepnij komputer stacjonarny do routera (kablem do LAN). Wejdź przez przeglądarke na 192.168.1.1 - Wpsiujesz bez www i rr.com

Klikasz po lewej stronie na Wireless - tam dajesz na enable i tyle. Zapisujesz zmiany i wsio.

Helpful message? + -

Back to top
   
burza011
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 10 Aug 2011
Posts: 30
Location: Janikowo

Post#9 Post from the author of the topic 23 Aug 2011 20:57   

Re: router tp link jak podlaczyc?


wlasnie jak wpisuje poprawnie to wyskakuje to.

Dodano po 31 [sekundy]:

Oops! Google Chrome could not connect to www.192.168.1.1rr.com
Try reloading: www.­192.­168.­1.­1rr.­com
Additional suggestions:
Go to www.­1rr.­com
Search on Google: takie cos

Dodano po 31 [sekundy]:

Nie mam pojecia dlaczego nie moge wejsc na ta strone non stop to samo .

Helpful message? + -

Back to top
   
nagasowski
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 30 Oct 2005
Posts: 68

Post#10 24 Aug 2011 09:00   

Re: router tp link jak podlaczyc?


To znaczy, że masz albo DHCP na roouterze nie jest włączone albo masz na stałe inny adres przy swojej karcie sieciowej przypisany. Przypisz stały adres do swojej karty sieciowej - 192.168.1.100 mmaska 255.255.255.0 i spróbuj ponownie wpisać adres 192.168.1.1 w przeglądarce.

Helpful message? + -

Back to top
   
garden
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 23 Feb 2007
Posts: 346
Location: Lublin

Post#11 24 Aug 2011 10:27helpful post - solution   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Sprawdź jaki faktycznie adres ma ruter ?,
jak wspomnieli poprzednicy podłącz ruter kablem do jednego z portu LAN 1-4
następnie w konsoli wpisz ipconfig /all i sprawdź jaki adres przyznał Ci serwer DHCP

Helpful message? + -

Back to top
   
burza011
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 10 Aug 2011
Posts: 30
Location: Janikowo

Post#12 Post from the author of the topic 24 Aug 2011 12:29   

Re: router tp link jak podlaczyc?


ustawilem ip i bramke jest polaczenie jesdnak nie odbiera danych net tylko wysyla nie wiem co mam wpisac w preferowany adres dns i alternatywny adres dns reszta jest dobrze ustawiona jednak gdy wpisuje ping 192.168.1.1
to pisze request time out przekroczono czas polaczenia to pewnie trzeba ustawic te adres dns tylko co tam wpisac prosze o odpowiedz.

Dodano po 7 [minuty]:

internet mam od dostwacy z mojej okolicy studio 7 automatycznue tego adredu nie moge wyszukac tylko wpisac reczniie moze musze przedzwonic do nich i oni podadza mi ten adres dns?

Helpful message? + -

Back to top
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9079
Location: Bolesławiec/Wrocław

Post#13 24 Aug 2011 12:32helpful post - solution   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Najlepiej jakbyś poprosił, żeby oni Ci go skonfigurowali.

Jak włączysz komputer przenośny i potem włączysz TP-Linka to powinna się pojawić nowa sieć - TP-Link_ABCDEF(losowy ciąg znaków). Podłącz się do tej sieci i laptopem skonfiguruj.

Także musisz wejść na stronę http://192.168.1.1 ale z poziomu laptopa.

PS. Jeśli po podłączeniu do portu WAN kabla z Internetem sieci nie ma, to ja myślę, że możesz mieć problem ze skonfigurowaniem tego. Daj znajomemu, który ogarnia temat zarobić jakieś piwko albo kawkę i on Ci to bezboleśnie zrobi.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Aug 2011 12:32helpful post - solution   





Back to top
   
nagasowski
Poziom 11
Poziom 11


Joined: 30 Oct 2005
Posts: 68

Post#14 24 Aug 2011 13:11helpful post - solution   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Pakiety może wysyłać - tak to wygląda, jak przypiszesz adres ręcznie.

Spróbuj jeszcze zrobić reset routera i znowu go podłącz pod komputer i wejdź w przeglądarke i jak wyżej wpisz adres.
Jak to nie zadziała, to jak wyżej - tylko piwko dla kumpla, który ogarnia Smile

Helpful message? + -

Back to top
   
garden
Poziom 16
Poziom 16


Joined: 23 Feb 2007
Posts: 346
Location: Lublin

Post#15 24 Aug 2011 15:43   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Piszesz też @burza011, że odbierasz internet bezprzewodowy tak ?
Od studio 7 od nich pobierasz po wifi czy po kablu ?
Jeśli bezprzewodowo i ruter pracuje jako client, to potrzebujesz dodatkowo jeszcze natywny AP


edit:
ps. Nie mniej jednak połączenie na porcie lan powinno być, chyba że zmienione są adresy ip. A Ty usilnie wpisujesz ten 192.168.1.1

Helpful message? + -

Back to top
   
burza011
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 10 Aug 2011
Posts: 30
Location: Janikowo

Post#16 Post from the author of the topic 26 Aug 2011 15:47   

Re: router tp link jak podlaczyc?


dzieki wszystkim bez piwka dla kolegi sobie poradziłem Smile tak trzeba bylo do nich przedzwonic musieli cos pozmieniac dzieki wszystkim za pomoc!

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> router tp link jak podlaczyc?
Page 1 of 1
Similar topics
router TP-link mr 3420 jak podlaczyc telefon (9)
router d-link di-604,podlaczyc zasilacz zmiennonapięciowy? (2)
D-link dir 600; WA500G - Jak podpiąć acces point tp link pod router D-link (4)
Tp Link TL-WR340G JAK podlaczyc (3)
Jak podlaczyc komputery do routera tp-link (12)
jak podlaczyc router WiFi (1)
jak połączyć router TP-Link TD-W8901G z TP Link z TD-W8950ND bezprzewodowo WDS (2)
Motorola sb5101e + Tp-link wr340g jak podlaczyc? (11)
jak podlaczyc router do modemu z kablówki (1)
router Dlink z biedronki jak podlaczyc (11)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl topic RSS feed