Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



router tp link jak podlaczyc?


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet ->router tp link jak podlaczyc? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
burza011
Level 8
Location: Janikowo
Joined: 10 Aug 2011
Posts: 29
burza011
Level 8
Post#1 20 Aug 2011 15:25  Topic author   

router tp link jak podlaczyc?


Witam mam pytanie jak podlaczyc router tplink tk-wr340g kompletnie nie mam pojecia od czego zaczac chxce miec neta bezprzewodowo w laptopie bo na stacjonarnym mam z kabla jak to zrobic? czy router mam podlaczyc pod kompa stacjonarnego czy laptopa ja wogole nie mam pojecia prosze o odpowiedz.

Na tym forum stosujemy się do poprawnej pisowni - włącznie z używaniem polskich znaków diakrytycznych. Proszę poprawić wszystkie swoje wypowiedzi w tym temacie, uzupełniając także interpunkcję. [piterus99]

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26475
Helped: 2636
Post rating: 288
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#2 20 Aug 2011 16:21Helpful post    

Re: router tp link jak podlaczyc?


Instrukcję przeczytałeś chociaż? Kabel od internetu do portu WAN, z portu LAN do komputera a bezprzewodowo laptop. Połączenie konfigurujesz w porcie WAN (przez przeglądarkę internetową) na podstawie danych otrzymanych od dostawcy. Adres fabryczny routera to 192.168.1.1. Włącz na kartach sieciowych automatyczne przydzielanie adresów.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
burza011
Level 8
Location: Janikowo
Joined: 10 Aug 2011
Posts: 29
burza011
Level 8
Post#3 20 Aug 2011 22:52  Topic author   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Tak podlaczylem te kable jak pisales tylko zeby skonfigurowac urzadzenie musze wejsc w neta a internetu po podlaczeniu tego routera do kompa nie ma. To w jaki sposob moge go skonfigurowac i dlaczego nie ma neta w kompie?kontrolki swieca poprawnie. ? karta sieciowa i sterowniki sa ok .

Helpful post? + 0
Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26475
Helped: 2636
Post rating: 288
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 20 Aug 2011 22:57Helpful post    

Re: router tp link jak podlaczyc?


Quote:
urzadzenie musze wejsc w neta

Nie musisz mieć połączenia internetowego wystarczy odpalić przeglądarkę internetową i wpisać adres routera http://192.168.1.1
Nie napisałeś od kogo masz internet i czy masz jakieś dane do skonfigurowania internetu.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
burza011
Level 8
Location: Janikowo
Joined: 10 Aug 2011
Posts: 29
burza011
Level 8
Post#5 20 Aug 2011 23:02  Topic author   

Re: router tp link jak podlaczyc?


ok sprobuje neta mam z okolicy jakis radiowy studio 7 . 1 mb

Helpful post? + 0
Back to top
burza011
Level 8
Location: Janikowo
Joined: 10 Aug 2011
Posts: 29
burza011
Level 8
Post#6 22 Aug 2011 21:55  Topic author   

Re: router tp link jak podlaczyc?


I dalej nic juz nie wiem co mam zrobic:( gdy wpisuje http://192.168.1.1 wyskakuje ze strona internetowa niedostepna a jak wlaczylem neta to cos tam wyskoczylo oooopss jakis problem o co tu chodzi? nie mam mozliwosci wejscia na ta strone :(

Dodano po 5 [godziny] 28 [minuty]:

Oops! Google Chrome could not connect to www.192.168.1.1rr.com
Try reloading: www.­192.­168.­1.­1rr.­com
Additional suggestions:
Go to www.­1rr.­com
Search on Google: takie cos

Dodano po 3 [godziny] 51 [minuty]:

jak zminic maske podsieci i brame domyla ? wpisalem ipconfig /all i sa zle ustawienia chyba
tylko ze nie moge tego zmienic tez nie wiem dlaczego
adres ip 10.71.90.12
maska podsieci 255.255.192
brama domyslna 10.71.90.1
czy to trzeba zmienic ? jesli tak to w jaki sposob?

Helpful post? + 0
Back to top
burza011
Level 8
Location: Janikowo
Joined: 10 Aug 2011
Posts: 29
burza011
Level 8
Post#7 23 Aug 2011 10:36  Topic author   

Re: router tp link jak podlaczyc?


hej jest w stanie mi ktos pomoc?

Helpful post? + -1
Back to top
nagasowski
Level 13
Joined: 30 Oct 2005
Posts: 68
Helped: 3
nagasowski
Level 13
Post#8 23 Aug 2011 11:11    

Re: router tp link jak podlaczyc?


Zaraz zaraz - dlaczego tam jest adres www.192.168.1.1rr.com ??

Zrób tak - Podepnij komputer stacjonarny do routera (kablem do LAN). Wejdź przez przeglądarke na 192.168.1.1 - Wpsiujesz bez www i rr.com

Klikasz po lewej stronie na Wireless - tam dajesz na enable i tyle. Zapisujesz zmiany i wsio.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
burza011
Level 8
Location: Janikowo
Joined: 10 Aug 2011
Posts: 29
burza011
Level 8
Post#9 23 Aug 2011 20:57  Topic author   

Re: router tp link jak podlaczyc?


wlasnie jak wpisuje poprawnie to wyskakuje to.

Dodano po 31 [sekundy]:

Oops! Google Chrome could not connect to www.192.168.1.1rr.com
Try reloading: www.­192.­168.­1.­1rr.­com
Additional suggestions:
Go to www.­1rr.­com
Search on Google: takie cos

Dodano po 31 [sekundy]:

Nie mam pojecia dlaczego nie moge wejsc na ta strone non stop to samo .

Helpful post? + 0
Back to top
nagasowski
Level 13
Joined: 30 Oct 2005
Posts: 68
Helped: 3
nagasowski
Level 13
Post#10 24 Aug 2011 09:00    

Re: router tp link jak podlaczyc?


To znaczy, że masz albo DHCP na roouterze nie jest włączone albo masz na stałe inny adres przy swojej karcie sieciowej przypisany. Przypisz stały adres do swojej karty sieciowej - 192.168.1.100 mmaska 255.255.255.0 i spróbuj ponownie wpisać adres 192.168.1.1 w przeglądarce.

Helpful post? + 0
Back to top
garden
Level 19
Location: Lublin
Joined: 23 Feb 2007
Posts: 350
Helped: 27
Post rating: 1
garden
Level 19
Post#11 24 Aug 2011 10:27Helpful post    

Re: router tp link jak podlaczyc?


Sprawdź jaki faktycznie adres ma ruter ?,
jak wspomnieli poprzednicy podłącz ruter kablem do jednego z portu LAN 1-4
następnie w konsoli wpisz ipconfig /all i sprawdź jaki adres przyznał Ci serwer DHCP

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
burza011
Level 8
Location: Janikowo
Joined: 10 Aug 2011
Posts: 29
burza011
Level 8
Post#12 24 Aug 2011 12:29  Topic author   

Re: router tp link jak podlaczyc?


ustawilem ip i bramke jest polaczenie jesdnak nie odbiera danych net tylko wysyla nie wiem co mam wpisac w preferowany adres dns i alternatywny adres dns reszta jest dobrze ustawiona jednak gdy wpisuje ping 192.168.1.1
to pisze request time out przekroczono czas polaczenia to pewnie trzeba ustawic te adres dns tylko co tam wpisac prosze o odpowiedz.

Dodano po 7 [minuty]:

internet mam od dostwacy z mojej okolicy studio 7 automatycznue tego adredu nie moge wyszukac tylko wpisac reczniie moze musze przedzwonic do nich i oni podadza mi ten adres dns?

Helpful post? + 0
Back to top
piterus99
Level 43
Location: Bolesławiec/Wrocław
Joined: 24 Feb 2005
Posts: 9042
Helped: 1081
Post rating: 40
piterus99
Level 43
Post#13 24 Aug 2011 12:32Helpful post    

Re: router tp link jak podlaczyc?


Najlepiej jakbyś poprosił, żeby oni Ci go skonfigurowali.

Jak włączysz komputer przenośny i potem włączysz TP-Linka to powinna się pojawić nowa sieć - TP-Link_ABCDEF(losowy ciąg znaków). Podłącz się do tej sieci i laptopem skonfiguruj.

Także musisz wejść na stronę http://192.168.1.1 ale z poziomu laptopa.

PS. Jeśli po podłączeniu do portu WAN kabla z Internetem sieci nie ma, to ja myślę, że możesz mieć problem ze skonfigurowaniem tego. Daj znajomemu, który ogarnia temat zarobić jakieś piwko albo kawkę i on Ci to bezboleśnie zrobi.

Helpful post? + 0
Back to top
nagasowski
Level 13
Joined: 30 Oct 2005
Posts: 68
Helped: 3
nagasowski
Level 13
Post#14 24 Aug 2011 13:11Helpful post    

Re: router tp link jak podlaczyc?


Pakiety może wysyłać - tak to wygląda, jak przypiszesz adres ręcznie.

Spróbuj jeszcze zrobić reset routera i znowu go podłącz pod komputer i wejdź w przeglądarke i jak wyżej wpisz adres.
Jak to nie zadziała, to jak wyżej - tylko piwko dla kumpla, który ogarnia :-)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
garden
Level 19
Location: Lublin
Joined: 23 Feb 2007
Posts: 350
Helped: 27
Post rating: 1
garden
Level 19
Post#15 24 Aug 2011 15:43    

Re: router tp link jak podlaczyc?


Piszesz też @burza011, że odbierasz internet bezprzewodowy tak ?
Od studio 7 od nich pobierasz po wifi czy po kablu ?
Jeśli bezprzewodowo i ruter pracuje jako client, to potrzebujesz dodatkowo jeszcze natywny AP


edit:
ps. Nie mniej jednak połączenie na porcie lan powinno być, chyba że zmienione są adresy ip. A Ty usilnie wpisujesz ten 192.168.1.1

Helpful post? + 0
Back to top
burza011
Level 8
Location: Janikowo
Joined: 10 Aug 2011
Posts: 29
burza011
Level 8
Post#16 26 Aug 2011 15:47  Topic author   

Re: router tp link jak podlaczyc?


dzieki wszystkim bez piwka dla kolegi sobie poradziłem :) tak trzeba bylo do nich przedzwonic musieli cos pozmieniac dzieki wszystkim za pomoc!

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> router tp link jak podlaczyc?
Page 1 of 1

Similar topics to router tp link jak podlaczyc?

router TP-link mr 3420 jak podlaczyc telefon (9)
router d-link di-604,podlaczyc zasilacz zmiennonapięciowy? (2)
D-link dir 600; WA500G - Jak podpiąć acces point tp link pod router D-link (4)
Tp Link TL-WR340G JAK podlaczyc (3)
Jak podlaczyc komputery do routera tp-link (12)
jak podlaczyc router WiFi (1)
jak połączyć router TP-Link TD-W8901G z TP Link z TD-W8950ND bezprzewodowo WDS (2)
Motorola sb5101e + Tp-link wr340g jak podlaczyc? (11)
jak podlaczyc router do modemu z kablówki (1)
router Dlink z biedronki jak podlaczyc (11)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.082 seconds