Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

router tp link jak podlaczyc?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> router tp link jak podlaczyc?
Autor
Wiadomość
burza011
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 34
Miasto: Janikowo

Post#1 Post autora tematu 20 Sie 2011 15:25   

router tp link jak podlaczyc?


Witam mam pytanie jak podlaczyc router tplink tk-wr340g kompletnie nie mam pojecia od czego zaczac chxce miec neta bezprzewodowo w laptopie bo na stacjonarnym mam z kabla jak to zrobic? czy router mam podlaczyc pod kompa stacjonarnego czy laptopa ja wogole nie mam pojecia prosze o odpowiedz.

Na tym forum stosujemy się do poprawnej pisowni - włącznie z używaniem polskich znaków diakrytycznych. Proszę poprawić wszystkie swoje wypowiedzi w tym temacie, uzupełniając także interpunkcję. [piterus99]
Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21235
Miasto: Gostyń

Post#2 20 Sie 2011 16:21pomocny post - solucja   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Instrukcję przeczytałeś chociaż? Kabel od internetu do portu WAN, z portu LAN do komputera a bezprzewodowo laptop. Połączenie konfigurujesz w porcie WAN (przez przeglądarkę internetową) na podstawie danych otrzymanych od dostawcy. Adres fabryczny routera to 192.168.1.1. Włącz na kartach sieciowych automatyczne przydzielanie adresów.
Powrót do góry
   
burza011
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 34
Miasto: Janikowo

Post#3 Post autora tematu 20 Sie 2011 22:52   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Tak podlaczylem te kable jak pisales tylko zeby skonfigurowac urzadzenie musze wejsc w neta a internetu po podlaczeniu tego routera do kompa nie ma. To w jaki sposob moge go skonfigurowac i dlaczego nie ma neta w kompie?kontrolki swieca poprawnie. ? karta sieciowa i sterowniki sa ok .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Sie 2011 22:52   





Powrót do góry
   
jimasek
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 21235
Miasto: Gostyń

Post#4 20 Sie 2011 22:57pomocny post - solucja   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Cytat:
urzadzenie musze wejsc w neta

Nie musisz mieć połączenia internetowego wystarczy odpalić przeglądarkę internetową i wpisać adres routera http://192.168.1.1
Nie napisałeś od kogo masz internet i czy masz jakieś dane do skonfigurowania internetu.
Powrót do góry
   
burza011
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 34
Miasto: Janikowo

Post#5 Post autora tematu 20 Sie 2011 23:02   

Re: router tp link jak podlaczyc?


ok sprobuje neta mam z okolicy jakis radiowy studio 7 . 1 mb
Powrót do góry
   
burza011
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 34
Miasto: Janikowo

Post#6 Post autora tematu 22 Sie 2011 21:55   

Re: router tp link jak podlaczyc?


I dalej nic juz nie wiem co mam zrobic:( gdy wpisuje http://192.168.1.1 wyskakuje ze strona internetowa niedostepna a jak wlaczylem neta to cos tam wyskoczylo oooopss jakis problem o co tu chodzi? nie mam mozliwosci wejscia na ta strone :(

Dodano po 5 [godziny] 28 [minuty]:

Oops! Google Chrome could not connect to www.192.168.1.1rr.com
Try reloading: www.­192.­168.­1.­1rr.­com
Additional suggestions:
Go to www.­1rr.­com
Search on Google: takie cos

Dodano po 3 [godziny] 51 [minuty]:

jak zminic maske podsieci i brame domyla ? wpisalem ipconfig /all i sa zle ustawienia chyba
tylko ze nie moge tego zmienic tez nie wiem dlaczego
adres ip 10.71.90.12
maska podsieci 255.255.192
brama domyslna 10.71.90.1
czy to trzeba zmienic ? jesli tak to w jaki sposob?
Powrót do góry
   
burza011
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 34
Miasto: Janikowo

Post#7 Post autora tematu 23 Sie 2011 10:36   

Re: router tp link jak podlaczyc?


hej jest w stanie mi ktos pomoc?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 23 Sie 2011 10:36   





Powrót do góry
   
nagasowski
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 68

Post#8 23 Sie 2011 11:11   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Zaraz zaraz - dlaczego tam jest adres www.192.168.1.1rr.com ??

Zrób tak - Podepnij komputer stacjonarny do routera (kablem do LAN). Wejdź przez przeglądarke na 192.168.1.1 - Wpsiujesz bez www i rr.com

Klikasz po lewej stronie na Wireless - tam dajesz na enable i tyle. Zapisujesz zmiany i wsio.
Powrót do góry
   
burza011
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 34
Miasto: Janikowo

Post#9 Post autora tematu 23 Sie 2011 20:57   

Re: router tp link jak podlaczyc?


wlasnie jak wpisuje poprawnie to wyskakuje to.

Dodano po 31 [sekundy]:

Oops! Google Chrome could not connect to www.192.168.1.1rr.com
Try reloading: www.­192.­168.­1.­1rr.­com
Additional suggestions:
Go to www.­1rr.­com
Search on Google: takie cos

Dodano po 31 [sekundy]:

Nie mam pojecia dlaczego nie moge wejsc na ta strone non stop to samo .
Powrót do góry
   
nagasowski
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 68

Post#10 24 Sie 2011 09:00   

Re: router tp link jak podlaczyc?


To znaczy, że masz albo DHCP na roouterze nie jest włączone albo masz na stałe inny adres przy swojej karcie sieciowej przypisany. Przypisz stały adres do swojej karty sieciowej - 192.168.1.100 mmaska 255.255.255.0 i spróbuj ponownie wpisać adres 192.168.1.1 w przeglądarce.
Powrót do góry
   
garden
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 348
Miasto: Lublin

Post#11 24 Sie 2011 10:27pomocny post - solucja   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Sprawdź jaki faktycznie adres ma ruter ?,
jak wspomnieli poprzednicy podłącz ruter kablem do jednego z portu LAN 1-4
następnie w konsoli wpisz ipconfig /all i sprawdź jaki adres przyznał Ci serwer DHCP
Powrót do góry
   
burza011
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 34
Miasto: Janikowo

Post#12 Post autora tematu 24 Sie 2011 12:29   

Re: router tp link jak podlaczyc?


ustawilem ip i bramke jest polaczenie jesdnak nie odbiera danych net tylko wysyla nie wiem co mam wpisac w preferowany adres dns i alternatywny adres dns reszta jest dobrze ustawiona jednak gdy wpisuje ping 192.168.1.1
to pisze request time out przekroczono czas polaczenia to pewnie trzeba ustawic te adres dns tylko co tam wpisac prosze o odpowiedz.

Dodano po 7 [minuty]:

internet mam od dostwacy z mojej okolicy studio 7 automatycznue tego adredu nie moge wyszukac tylko wpisac reczniie moze musze przedzwonic do nich i oni podadza mi ten adres dns?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Sie 2011 12:29   





Powrót do góry
   
piterus99
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 24 Lut 2005
Posty: 9165
Miasto: Bolesławiec/Wrocław

Post#13 24 Sie 2011 12:32pomocny post - solucja   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Najlepiej jakbyś poprosił, żeby oni Ci go skonfigurowali.

Jak włączysz komputer przenośny i potem włączysz TP-Linka to powinna się pojawić nowa sieć - TP-Link_ABCDEF(losowy ciąg znaków). Podłącz się do tej sieci i laptopem skonfiguruj.

Także musisz wejść na stronę http://192.168.1.1 ale z poziomu laptopa.

PS. Jeśli po podłączeniu do portu WAN kabla z Internetem sieci nie ma, to ja myślę, że możesz mieć problem ze skonfigurowaniem tego. Daj znajomemu, który ogarnia temat zarobić jakieś piwko albo kawkę i on Ci to bezboleśnie zrobi.
Powrót do góry
   
nagasowski
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 30 Paź 2005
Posty: 68

Post#14 24 Sie 2011 13:11pomocny post - solucja   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Pakiety może wysyłać - tak to wygląda, jak przypiszesz adres ręcznie.

Spróbuj jeszcze zrobić reset routera i znowu go podłącz pod komputer i wejdź w przeglądarke i jak wyżej wpisz adres.
Jak to nie zadziała, to jak wyżej - tylko piwko dla kumpla, który ogarnia :-)
Powrót do góry
   
garden
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 23 Lut 2007
Posty: 348
Miasto: Lublin

Post#15 24 Sie 2011 15:43   

Re: router tp link jak podlaczyc?


Piszesz też @burza011, że odbierasz internet bezprzewodowy tak ?
Od studio 7 od nich pobierasz po wifi czy po kablu ?
Jeśli bezprzewodowo i ruter pracuje jako client, to potrzebujesz dodatkowo jeszcze natywny AP


edit:
ps. Nie mniej jednak połączenie na porcie lan powinno być, chyba że zmienione są adresy ip. A Ty usilnie wpisujesz ten 192.168.1.1
Powrót do góry
   
burza011
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Sie 2011
Posty: 34
Miasto: Janikowo

Post#16 Post autora tematu 26 Sie 2011 15:47   

Re: router tp link jak podlaczyc?


dzieki wszystkim bez piwka dla kolegi sobie poradziłem :) tak trzeba bylo do nich przedzwonic musieli cos pozmieniac dzieki wszystkim za pomoc!
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> router tp link jak podlaczyc?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Motorola sb5101e + Tp-link wr340g jak podlaczyc? (11)
Modem router Tp Link TD 8816 + router wifi Edimax jak skonfigurowac (7)
jak podlaczyc router WiFi (1)
Jak podlaczyc komputery do routera tp-link (12)
jak połączyć router TP-Link TD-W8901G z TP Link z TD-W8950ND bezprzewodowo WDS (2)
Tp Link TL-WR340G JAK podlaczyc (3)
router d-link di-604,podlaczyc zasilacz zmiennonapięciowy? (2)
Jak skonfigurować router TP-LINK TL-WR543G w trybie AP router ? (7)
jak podlaczyc router do modemu z kablówki (1)
router Dlink z biedronki jak podlaczyc (11)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS