X

Wzmacniacz samochodowy AM-4200 200watts-4channel

12 Sep 2011 13:45 JAJAFAS
  • #1 12 Sep 2011 13:45
    JAFAS
    Level 13  
    Helpful post? (0)
    Witam posiadam wyżej wymieniony wzmacniacz i mam pewien problem, spalił mi się kondensator (220uF 16v), lecz w wzmacniaczu dalej diody świeciły tylko nie było dźwięku i przez przypadek gdy próbowałem wymienić owy kondensator zrobiłem zwarcie na nim i wzmacniacz przestał już w ogóle działać. Przylutowałem ten nowy kondensator i wzmacniacz nie chce się włączyć nie wiem dlaczego i proszę was o pomoc.
    Poniżej dodaje zdjęcia tego wzmacniacza.

    Wzmacniacz samochodowy AM-4200 200watts-4channel Wzmacniacz samochodowy AM-4200 200watts-4channel Wzmacniacz samochodowy AM-4200 200watts-4channel Wzmacniacz samochodowy AM-4200 200watts-4channel Wzmacniacz samochodowy AM-4200 200watts-4channel
  • #2 12 Sep 2011 13:53
    Ireneo
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    Jakaś tandeta bez przetwornic co nie ma 200 wat.Schemat aplikacyjny końcówki i zobacz czy masz zasilanie i remote,tyle na początek
  • #3 12 Sep 2011 14:01
    JAFAS
    Level 13  
    Topic author Helpful post? (0)
    To że 200 watt nie to wiem ;] ale nie ma ten wzmacniacz nawet firmy więc napisałem wszystko co na nim było
  • #4 12 Sep 2011 14:09
    Ireneo
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    Nie nazwa ważna tylko jaka kość w nim siedzi,rozkręć,znajdź symbol potem datasheet.
  • #5 12 Sep 2011 15:09
    JAFAS
    Level 13  
    Topic author Helpful post? (0)
    Nawet jak bym to znalazł to i tak nic nie zrobię bo nie znam się na schematach ;/ Napisałem ten post bo myślałem że mi ktoś pomoże .
  • #6 12 Sep 2011 15:19
    Ireneo
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    Więc podaj jaka to kość to zerknę gdzie masz mieć zasilania.Miernik masz i umiesz go użyć?
  • #7 12 Sep 2011 17:11
    JAFAS
    Level 13  
    Topic author Helpful post? (0)
    Po jego rozkręceniu zobaczyłem takie coś
    Wzmacniacz samochodowy AM-4200 200watts-4channel

    Zaraz to zlutowałem i skręciłem go i wzmacniacz włączył się diody świecą ale nadal nie ma dźwięku ;/

    A podłączam w domu do akumulatora bo nie ma sensu chodzić do samochodu i go podłączać za każdym razem


    GND (-)

    REM (+)

    B+ (+)
  • #8 12 Sep 2011 17:17
    Ireneo
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    Spaliła się nie bez przyczyny,do czego idzie ta ścieżka?
  • #9 12 Sep 2011 17:34
    JAFAS
    Level 13  
    Topic author Helpful post? (0)
    Od zasilania
  • #10 12 Sep 2011 17:53
    Ireneo
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    Czyli kość uwalona raczej,dalej sugeruję sprawdź jaki to układ.
  • #11 13 Sep 2011 13:24
    JAFAS
    Level 13  
    Topic author Helpful post? (0)
    Już sprawdzam

    Dodano po 15 [minuty]:

    2 x coś takiego.

    Wzmacniacz samochodowy AM-4200 200watts-4channel Wzmacniacz samochodowy AM-4200 200watts-4channel
  • #12 13 Sep 2011 13:46
    Ireneo
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    Zobacz czy na nóżce 3 i 13 masz zasilanie +12V.Nóżka 7 pojawia się od ok 5-12V w momencie podania plusa na rem.8 i 9 masa.Okład ten kosztuje ok 15 zł
  • #13 13 Sep 2011 23:08
    JAFAS
    Level 13  
    Topic author Helpful post? (0)
    Jest prąd ale niewielki
  • #14 14 Sep 2011 07:00
    Ireneo
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    JAFAS wrote:
    Jest prąd ale niewielki

    Napięcie miałeś mierzyć.Jakie ono jest?
  • #15 17 Sep 2011 15:11
    JAFAS
    Level 13  
    Topic author Helpful post? (0)
    Sprawdziłem dziś dokładnie na 3 i na 13 styku nie ma prądu .
  • #16 17 Sep 2011 21:21
    Ireneo
    Level 39  
    Helpful post? (0)
    Skoro nie masz to lecisz po ścieżkach i patrzysz gdzie ginie.Jest to stałe zasilanie więc wiele nie ma do szukania.
  Search 4 million + Products
Browse Products