Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku...


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy ->Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku... Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
Zobacz najtańsze produkty w kategorii Telewizory 3D
Autor
Schowaj lewą kolumnę
Pokaż lewą kolumnę Wiadomość
lolekiibolek
Poziom 6
Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 16
lolekiibolek
Poziom 6
Post#1 14 Wrz 2011 18:17  Autor tematu   

Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku...


Witam!

Mam problem, którego istota polega na tym, że mam ochotę sobie zobaczyć film na TV, który mam na laptopie. Podłączam sobie fajnie kabelek HDMI do TV, drugą końcówę przyłączam do laptopa i obraz jest, natomiast dźwięk odtwarza się jedynie przez glośniki podłączone do laptopa. Kiedyś dźwięk był przy takim podłączeniu, natomiast teraz nie ma. Na nic nie zda się kombinowanie w Panelu sterowania i urządzeniami do odtwarzania dźwięku ponieważ w opcjach audio system pokazuje, że urządzenie do odtwarzania zewnętrzenego audio (chodzi o tv) nie jest podłączone. Nie pomaga zamiana wtyczek TV-Laptop na opak. Dźwięku nie potrafię w żaden sposób uzyskać. Próbowałem ściągać sterowniki, wyłączać głośniki.

Mój sprzęt to:
-laptop acer aspire 7540G,
-tv philips LCD 32PFL3605H/12

Proszę o pomoc:)

Pozdrawiam,
Rafik

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Mleczyk89
Poziom 34
Miasto: Stargard
Dołączył: 23 Lis 2005
Posty: 1954
Pomógł: 260
Ocena postów: 35
Mleczyk89
Poziom 34
Post#2 14 Wrz 2011 18:29    

Re: Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku...


Jaki system ?

Przy win7 potrzeba zaznaczyć urządzenie jako domyślne aby przekazać na nie dźwięk.

Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku...

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
lolekiibolek
Poziom 6
Dołączył: 28 Cze 2011
Posty: 16
lolekiibolek
Poziom 6
Post#3 14 Wrz 2011 18:34  Autor tematu   

Re: Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku...


tak Win7, lecz dźwięk kiedyś był ale już nie ma:) a w systemie nic nie było grzebane zbytnio:P

Chodzi o to, że właśnie nie ma możliwości ustawienia tego urządzenia jako urządzenia domyślnego....

Załączniki:

Pomocny post? + 0
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
robsonsw
Poziom 14
Miasto: mazowsze
Dołączył: 26 Sty 2006
Posty: 170
Ocena postów: 2
robsonsw
Poziom 14
Post#4 09 Lut 2012 11:25    

Re: Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku...


Witam
Czy ten problem jest rozwiązany, mam ten sam jak to rozwiązać????

Pomocny post? + +1
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
SnakeX
Poziom 10
Miasto: Brak
Dołączył: 22 Lut 2007
Posty: 58
Ocena postów: 6
SnakeX
Poziom 10
Post#5 26 Lut 2013 00:01    

Re: Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku...


U mnie też było i zniknęłło... jak z tym ?

Pomocny post? + +2
Powrót do góry

Google Adsense
Google


Powrót do góry
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Miasto: Olesno
Dołączył: 17 Sie 2004
Posty: 28668
Pomógł: 1744
Ocena postów: 152
_PREDATOR_
Konto firmowe
Moderator
Post#6 26 Lut 2013 06:08    

Re: Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku...


Wykopaliska!

Pomocny post? + -3
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RTV Użytkowy -> Podłączenie laptopa do TV przez HDMI - brak dźwięku...
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Podłączenie laptopa do kina domowego przez HDMI- brak dźwięku (2)
filmy z laptopa na tv przez hdmi - kiepska jakość dźwięku i obrazu (4)
podłączenie laptopa przez HDMI do tv (1)
Podłączenie TV do laptopa przez hdmi (12)
Podłączenie Laptopa do TV przez HDMI (5)
Podłączenie laptopa z tv przez hdmi - pytanie (4)
Podłączenie laptopa z tv przez kabel HDMI (7)
Podłączenie laptopa do amplit - Podłączenie laptopa do dekodera - brak dźwięku (5)
podłączenie laptopa do telewizora przez kabel HDMI (7)
Brak dźwięku po podłączeniu laptopa do TV - HDMI (12)


Przełącz wygląd na komórki Przełącz wygląd na komputery desktop

Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Redaktorzy || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.134 seconds

elektroda.pl temat RSS