Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Radia Samochodowe Serwis -> Radia Samochodowe Początkujący ->peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ? Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
qmasz
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: zakopane
Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 7
qmasz
Poziom 3
Post#1 18 Wrz 2011 14:34  Autor tematu   

peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ?


Zakupiłem sobie 206 SW 2003 i chciałbym dokupić radio fabryczne , szukałem po kostkach i znalazłem tylko 2: zasilającą, i głośnikową i przewód antenowy, a nie widzę wtyczki od wyświetlacza, w związku z powyższym :) nasuwa mi się pytanie : Czy jest jeszcze jakaś 3 wtyczka ? Chciałem zakupić sobie radio RD3 z CD i na fotkach tego radia widzę że są 3 miejsca na wtyczki - czy mógłby mi ktoś doradzić czy w ogóle takie radio firmowe będzie mi tam działać ?
Dziękuję za pomoc Andrzej

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Dareks
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Białystok
Dołączył: 15 Gru 2002
Posty: 229
Pomógł: 26
Ocena postów: 1
Dareks
Poziom 15
Post#2 18 Wrz 2011 14:57Pomocny post    

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


Wtyczki od wyświetlacza to nie ma. Wyświetlacz komunikuje się z odbiornikiem poi szynie danych która to pewnie się znajduje na jednej z wtyczek.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
qmasz
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: zakopane
Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 7
qmasz
Poziom 3
Post#3 18 Wrz 2011 15:24  Autor tematu   

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


dzieki za błykawiczną odpowiedź :)
...ale mam co do tego wątpliwości bo po co miejsce na kolejną wtyczkę w radiu?...i czy aby zakupione przeze mnie radio na allegro będzie działać...
tu na foto widać 3 miejsca na wtyki:
http://xxxxxxxxxxxxxxxxxx
a tu są opisy wtyczek dla peugeota ale wtyczki się mi nie zgadzają bo widać że jest wtyczka z wyświetlacza o innej liczbie pinów niż te 2 wtyczki 8 pinowe z mojego autka...
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/psadisp.htm

Moderowano przez Błażej:
3.1.18. (10.11) Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Dareks
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Białystok
Dołączył: 15 Gru 2002
Posty: 229
Pomógł: 26
Ocena postów: 1
Dareks
Poziom 15
Post#4 18 Wrz 2011 15:48Pomocny post    

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic23088.html - może coś tutaj wiecej się dowiesz

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
qmasz
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: zakopane
Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 7
qmasz
Poziom 3
Post#5 18 Wrz 2011 16:01  Autor tematu   

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


dzieki za linka :)
w zasadzie tam jest odpowiedź (pozwolę cobie zacytować) może w przyszłości komuś się to przyda:
"Mam 206 z 2002 roku i niedawno montowalem radio clarion (oryginalne).
W nowych 206 z muliplexem nie trzeba dodatkowych kabli bo w zlaczu zasilania sa dwa przewody tzw szyna. idzie to do BSI i to BSI steruje wyswietlaczem. Radio takie ma wpisany numer nadwozia i trzeba go zmienic na wlasciwy. Dodatkowo podobno nalezy w aucie wlaczyc obsluge radia ale bez podlaczenia do kompa sie nie obejdzie. Radio na stole tez nie ruszy.
Usluga w serwisie kosztuje ok 80 zl. Co ciekawe nikt nie spytal skad mialem radio wiec co to za zabezpieczenie."
Dziekki za pomoc
Wynika z tego że nie tylko wystarczy samo zwykłe powpinanie ;( poza zakupem trzeba dać zarobić specowi od radia.
Gdzieś jeszcze wyczytałem że Vin jest wpisany w radiach chyba po 2005 lub 2006.
W starszych modelach chyba nie ma tego kłopotu z VINem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Dareks
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: Białystok
Dołączył: 15 Gru 2002
Posty: 229
Pomógł: 26
Ocena postów: 1
Dareks
Poziom 15
Post#6 18 Wrz 2011 16:35Pomocny post    

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


http://www.206club.net/showthread.php?t=47603

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
qmasz
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: zakopane
Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 7
qmasz
Poziom 3
Post#7 04 Sty 2012 21:05  Autor tematu   

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ?


poszedłem jednak na łatwiznę:
polazłem na giełdę elektroniczną w sosnowcu i tam znalazłem ludzika co za 50 zł gotów był mi zaprogramować VIN do radia, miał to zrobić przez wylutowanie układu, ale że brakowało mu czegoś tam to tego nie zrobił,
znalazłem jednak kogoś innego, kto po podłączeniu się do komputera auta programowo wprowadził mi VIN do radia i odpalił mi softowo radio, koszt 100zł...odbyło się to bez lutowania, tylko program komputer i interfejs do posłączenia z samochodem....
RADIO DZIAŁA

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Radia Samochodowe Serwis -> Radia Samochodowe Początkujący -> peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć radio w Peugeot 206? (5)
Peugeot 206 jak podłączyć oryginalne radio obcięte kostki (1)
Radio Peugeot 206 - Jak podlaczyc oryginalne radio (6)
Peugeot 206 - jak wyjąć radio? (3)
RADIO BLAUPUNKT PEUGEOT 206 N2 -> JAK WPISAĆ KOD (1)
PEUGEOT 206 T1 NIV2 blaupunkt + wyswietlacz (1)
Peugeot radio rt3 peugeot 307 sw kolorowy wyswietlacz brak liter (2)
Peugeot 206 - clarion pu2325a(b) jaki to typ tranzystora (2)
Fabryczne radio w Peugeot 206 - co to za model ? (4)
PEUGEOT 206 Radio Blaupunkt Kasetowe (12)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.054 seconds

elektroda.pl temat RSS