Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ?


Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> RadiaSamochodowe Początkujący -> peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ?
Autor
Wiadomość
qmasz
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 7
Miasto: zakopane

Post#1 Post autora tematu 18 Wrz 2011 14:34   

peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ?


Zakupiłem sobie 206 SW 2003 i chciałbym dokupić radio fabryczne , szukałem po kostkach i znalazłem tylko 2: zasilającą, i głośnikową i przewód antenowy, a nie widzę wtyczki od wyświetlacza, w związku z powyższym :) nasuwa mi się pytanie : Czy jest jeszcze jakaś 3 wtyczka ? Chciałem zakupić sobie radio RD3 z CD i na fotkach tego radia widzę że są 3 miejsca na wtyczki - czy mógłby mi ktoś doradzić czy w ogóle takie radio firmowe będzie mi tam działać ?
Dziękuję za pomoc Andrzej
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Wrz 2011 14:34   





Powrót do góry
   
Dareks
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Gru 2002
Posty: 228
Miasto: Białystok

Post#2 18 Wrz 2011 14:57pomocny post - solucja   

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


Wtyczki od wyświetlacza to nie ma. Wyświetlacz komunikuje się z odbiornikiem poi szynie danych która to pewnie się znajduje na jednej z wtyczek.
Powrót do góry
   
qmasz
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 7
Miasto: zakopane

Post#3 Post autora tematu 18 Wrz 2011 15:24   

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


dzieki za błykawiczną odpowiedź :)
...ale mam co do tego wątpliwości bo po co miejsce na kolejną wtyczkę w radiu?...i czy aby zakupione przeze mnie radio na allegro będzie działać...
tu na foto widać 3 miejsca na wtyki:
http://xxxxxxxxxxxxxxxxxx
a tu są opisy wtyczek dla peugeota ale wtyczki się mi nie zgadzają bo widać że jest wtyczka z wyświetlacza o innej liczbie pinów niż te 2 wtyczki 8 pinowe z mojego autka...
http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/psadisp.htm

Moderowano przez Błażej:
3.1.18. (10.11) Zabronione jest publikowanie informacji do źródeł, które po pewnym czasie wygasają (publikowanie odnośników do stron o charakterze krótkotrwałym).

Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Wrz 2011 15:24   





Powrót do góry
   
Dareks
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Gru 2002
Posty: 228
Miasto: Białystok

Post#4 18 Wrz 2011 15:48pomocny post - solucja   

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic23088.html - może coś tutaj wiecej się dowiesz
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Wrz 2011 15:48pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
qmasz
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 7
Miasto: zakopane

Post#5 Post autora tematu 18 Wrz 2011 16:01   

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


dzieki za linka :)
w zasadzie tam jest odpowiedź (pozwolę cobie zacytować) może w przyszłości komuś się to przyda:
"Mam 206 z 2002 roku i niedawno montowalem radio clarion (oryginalne).
W nowych 206 z muliplexem nie trzeba dodatkowych kabli bo w zlaczu zasilania sa dwa przewody tzw szyna. idzie to do BSI i to BSI steruje wyswietlaczem. Radio takie ma wpisany numer nadwozia i trzeba go zmienic na wlasciwy. Dodatkowo podobno nalezy w aucie wlaczyc obsluge radia ale bez podlaczenia do kompa sie nie obejdzie. Radio na stole tez nie ruszy.
Usluga w serwisie kosztuje ok 80 zl. Co ciekawe nikt nie spytal skad mialem radio wiec co to za zabezpieczenie."
Dziekki za pomoc
Wynika z tego że nie tylko wystarczy samo zwykłe powpinanie ;( poza zakupem trzeba dać zarobić specowi od radia.
Gdzieś jeszcze wyczytałem że Vin jest wpisany w radiach chyba po 2005 lub 2006.
W starszych modelach chyba nie ma tego kłopotu z VINem.
Powrót do góry
   
Dareks
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 15 Gru 2002
Posty: 228
Miasto: Białystok

Post#6 18 Wrz 2011 16:35pomocny post - solucja   

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A JAK PODŁACZYĆ??


http://www.206club.net/showthread.php?t=47603
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 18 Wrz 2011 16:35pomocny post - solucja   





Powrót do góry
   
qmasz
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 18 Wrz 2011
Posty: 7
Miasto: zakopane

Post#7 Post autora tematu 04 Sty 2012 21:05   

Re: peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ?


poszedłem jednak na łatwiznę:
polazłem na giełdę elektroniczną w sosnowcu i tam znalazłem ludzika co za 50 zł gotów był mi zaprogramować VIN do radia, miał to zrobić przez wylutowanie układu, ale że brakowało mu czegoś tam to tego nie zrobił,
znalazłem jednak kogoś innego, kto po podłączeniu się do komputera auta programowo wprowadził mi VIN do radia i odpalił mi softowo radio, koszt 100zł...odbyło się to bez lutowania, tylko program komputer i interfejs do posłączenia z samochodem....
RADIO DZIAŁA
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Temat zablokowany      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> RadiaSamochodowe Serwis -> RadiaSamochodowe Początkujący -> peugeot 206 biały czyli firmowy RADIO + Wyswietlacz typ A jak podłączyć ?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Jak podłączyć radio w Peugeot 206? (5)
Peugeot 206 jak podłączyć oryginalne radio obcięte kostki (1)
Radio Peugeot 206 - Jak podlaczyc oryginalne radio (6)
Peugeot 206 - jak wyjąć radio? (3)
RADIO BLAUPUNKT PEUGEOT 206 N2 -> JAK WPISAĆ KOD (1)
PEUGEOT 206 T1 NIV2 blaupunkt + wyswietlacz (1)
Peugeot radio rt3 peugeot 307 sw kolorowy wyswietlacz brak liter (2)
Peugeot 206 - clarion pu2325a(b) jaki to typ tranzystora (2)
Fabryczne radio w Peugeot 206 - co to za model ? (4)
PEUGEOT 206 Radio Blaupunkt Kasetowe (12)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.065 seconds

elektroda.pl temat RSS