FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

POLSAT cyfrowy - problem

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> What to buy and where? -> POLSAT cyfrowy - problem
Author
Poziom 9
Poziom 9

Post#1 Post from the author of the topic 02 Dec 2004 15:49   

POLSAT cyfrowy - problem

jestem nieszczęsnym użytkownikiem polsata cyfrowego
mialem dekoder SAGEM - nawalił po trzech ponad latach (wieszał sie i w ogóle....)
wymienili mi na SAMSUNG-a -tez sie zesrał PO PÓŁ ROKU!!! (jeszcze gorzej jak poprzedni)
mają mi wymienic
w punkcie powiedzieli abym wziął THOMSON-a

DORADŹCIE co mam robić i jaki dekoder brać!???
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 02 Dec 2004 15:49   

Back to top

Bonifacy
Poziom 18
Poziom 18

Post#2 02 Dec 2004 16:18   

Re: POLSAT cyfrowy - problem

bawiłem się Thomsonem DSI-50 i rawelacja to nie jest ale raczej stabilnie chodzi. Zdarzało się mu czasami jak się przełacza na TVN zawiesić a jak TVN zaczoł nadawać w simulkrypcie to miały kłopot z wybraniem odpowiedniego ECMa. Nie wiem czy mozna ale chyba najleprzym wyjsciem byłby echostar (ale niewiem czy na niego możesz wymienić).
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 Dec 2004 16:18   

Back to top

No name
Poziom 18
Poziom 18

Post#3 02 Dec 2004 17:29   

POLSAT cyfrowy - problem

znajomy ma sagema i nic nie nazeka, a tez ma juz go spory czas
wez tego thomsona i zobaczysz jak bedzie sie sprawowal
a najlepiej wez tez 2 na zapas :P
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 Dec 2004 17:29   

Back to top

mario24
Poziom 9
Poziom 9

Post#4 02 Dec 2004 17:54   

małem Thomsona badziewie jakich mało,za każdym razem gdy sie zawiesił trzeba było wyciagac wtyczkę z gniazdka, a wieszał sie często.W koncu zawiesił sie na amen .Wymienili mi na sagema którego mam do dzisiaj. Też się często wiesza ale na szczęście nie trzeba wyciagać wtyczki. Przepstrykniecie kanałami lub chwilowe odczekanie (kilka sekund)" odwiesza " bydlaka. Ogólnie te dekodery (polsatu) to szmelc.Słyszałem właśnie ze samsung jest najlepszy z nich , no chyba że ten z "promocji" jest jeszcze lepszy.
Back to top

Adam72
Poziom 14
Poziom 14

Post#5 02 Dec 2004 23:51   

Na Echostara wymienić się nie da. Co do Thomsona, zależy jaki dostaniesz. Wersja 30 bez internetu /okrojony, bez wyświetlacza, bez resetu/. Wersja 50 z internetem /modulator, wyświetlacz i reset/. Moim zdaniem Thomson z inernetem to tuner o niebo lepszy od Sagema i Samsunga. Najmniej z nim było problemu, a Polsat sprzedaję i montuję od jego powstania. Najszybciej przełączają się kanały, kolejność najbardziej ludzka i jak się zawiesi można ręcznie zresetować. Thomson bez internetu chodzi podobnie, ale juz sam brak wyświetlacza jest nie do zniesienia. Samsung nie był by zły gdyby nie jego oprogramowanie. Choć i tak obecne jest w miarę a nie tak dawno zmiana kanału trawała w nim 10-15s. Powodzenia i jeszcze raz zaznaczam <to tylko moje zdanie> Pozdrawiam.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 02 Dec 2004 23:51   

Back to top

miras
Poziom 14
Poziom 14

Post#6 06 Dec 2004 23:26   

Różnica jest tylko taka , że DSI 30 posiada internet i wyświetlacz , a DSI 50 PO tego nie posiada. Używałem w sposób zaawansowany DSI 50 PO i z czystym sumieniem mogę ci go polecić. Nowy soft polsatu 3.31 przełącza szybko kanały a dekoder jest stabilny (2 lata exploatacji i chyba 3 zawieszenia) to naprawdę niewiele. Brak alternatywnego softu utrudnia jednak oglądanie edukacyjne , ale go w zupełności nie uniemożliwia. Skoro musisz wziąć jakiś polsatowski dekoder i to nie będzie Echostar to najlepszym rozwiązaniem jest Thomson. Istnieje jeszcze inne wyjście , tymczasowe , ale nie to było tematem twojego zapytania.
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> What to buy and where? -> POLSAT cyfrowy - problem
Page 1 of 1
Similar topics
Jak podlaczyc cyfrowy polsat do innego dekodera??? (7)
Polsat cyfrowy, podłączenie dekodera bez anteny? (15)
Abonament (Polsat Cyfrowy) czy tv satelitarna cyfrowa? (7)
Polsat Cyfrowy ktory dekoder/tuner wybrac ? (1)
co lepsze cyfra+ czy cyfrowy polsat?? (3)
Co wybrać: Polsat Cyfrowy czy Canal + ??? (28)
Kilka pytań o cyfrowy POLSAT (14)
Cyfrowy Polsat pod TV, nie działa EURO złącze, modulator MTV 04. (6)
cyfra+, "n", czy polsat cyfrowy do rozdzielenia w (1)

Page generation time: 1.013 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed