Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

po wymianie akumulatora nie odpala.


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> po wymianie akumulatora nie odpala.
Autor
Wiadomość
aren
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 1445
Miasto: Bydgoszcz

Post#1 Post autora tematu 02 Gru 2004 22:27   

po wymianie akumulatora nie odpala.


Witam.

Posiadam samochod marki ford scorpio. Nadeszly mrozy i samochod przestal odpalac wiec wymienilem ako. Ale po wymianie rozrusznik wogole nie kreci , slychac tylko taki pstryk i nic cisza. Swiatla wszystkie sie świeca, kontrolki nie gasna, ako w 100% sprawne. Czyzby zbieg okolicznosci ze podczas wymiany ako padl rozrusznik ?? Pukalem go tam troszke bo myslalem ze sie szczotki zawiesily ale nic to nie daje.

Przed zmiana akumulatora rozrusznik krecil ale bardzo slabo. no wiecie jak to jest ze slabym akiem zimną :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 02 Gru 2004 22:27   





Powrót do góry
   
Usunięty






Post#2 02 Gru 2004 22:45   

Re: po wymianie akumulatora nie odpala.


Ja ci zaraz popukam młotkiem w rozrusznik.Jak masz z przekładnią planetarną,ten ze wzbudzeniem od magnesów to najlepsza droga do ich pokruszenia.
Sprawdź tak-jak masz wyłacznik elektromagnetyczny to sa na nim takie dwie śruby ,do jednej dochodzi prąd z akumulatora,do drugiej styk do szczotek.Weź probierkę,i połącz z stykiem do idzie do aku.Sprawdź czy swieci.Następnie korzystając z pomocy drugiej osoby startuj ,i patrz co robi probierka.Jak gaśnie to masz niełącz pomiedzy klemą o kabeloczkiem .Jeżeli nie gaśnie to dołącz ją do drugiego styku.Jak sie nie zaświeci w momencie startowania-do wymiany wyłącznik elektromachnetyczny.
Powrót do góry
   
pelek
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 25 Lis 2003
Posty: 305

Post#3 02 Gru 2004 22:45   

Re: po wymianie akumulatora nie odpala.


spróbuj dokręcić wszastkie śróbki na klemach oraz sprawdż masę na silnik i plusa na rozrusznik
Powrót do góry
   
aren
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 1445
Miasto: Bydgoszcz

Post#4 Post autora tematu 02 Gru 2004 23:09   

po wymianie akumulatora nie odpala.


oki jutro rano posprawdzam to co radzicie.
Ps. nie pukalem mocno tylko tak zeby szczotkami troszke poruszac :)
Powrót do góry
   
aren
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 1445
Miasto: Bydgoszcz

Post#5 Post autora tematu 03 Gru 2004 13:47   

po wymianie akumulatora nie odpala.


posprawdzalem napiecia, wszedzie ladnie bylo ale dalej nie chcial krecic. to go puknelem jeszcze raz i. dziala. jednak szczotka sie gdzies zawiesila :) Czasem rozwiazania typowo silowe sa najlepsze :)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 03 Gru 2004 13:47   





Powrót do góry
   
steffy
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 27 Cze 2004
Posty: 239

Post#6 04 Gru 2004 00:20   

Re: po wymianie akumulatora nie odpala.


Tak jak mówiła babcia: nie pier.....lniesz nie zaskoczy.
Elektrit ma rację to ryzykowne.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 04 Gru 2004 00:20   





Powrót do góry
   
michal__
Poziom 16
Poziom 16


Dołączył: 28 Maj 2003
Posty: 274
Miasto: Radom

Post#7 04 Gru 2004 00:51   

Re: po wymianie akumulatora nie odpala.


Więc jak to są szczotki to założe się, że stary akumulator jeszcze sobie by pochulał. ;)
Powrót do góry
   
aren
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 1445
Miasto: Bydgoszcz

Post#8 Post autora tematu 04 Gru 2004 14:00   

po wymianie akumulatora nie odpala.


stary ako juz nie mial sil krecic rozrusznikiem, a szczotka musiala sie akurat zawiesic po wynianie na nowy, taki zwykly zbieg okolicznosci :)
Powrót do góry
   
staszekk7
Poziom 17
Poziom 17


Dołączył: 22 Maj 2003
Posty: 373

Post#9 05 Gru 2004 21:53   

Re: po wymianie akumulatora nie odpala.


Czasem przyczyną nie są szczotki lecz przerwa na klatkach wirnika
Powrót do góry
   
aren
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 1445
Miasto: Bydgoszcz

Post#10 Post autora tematu 08 Gru 2004 10:38   

po wymianie akumulatora nie odpala.


Witam.

Wczoraj zakladalem alarm do samochodu i zrobilem male zwarcie w wyniku aktrego spalil sie bezpiecznik i nie bylo napiecia po przekreceniu kluczyka nic sie nie swiecilo. Znalazlem ten bezpiecznik i wymienilem go i wszystko bylo by ok gdyby nie ten rozrusznik ktory znowu sie zachowuje jak po wynianie ako. I nasowa mi sie takie pytanie: CZy jest tam jakies dziwne zabezpieczenie ature uniemozliwia rozruch samochodu po zaniku i podlaczeniu zasilania?? Zapewne dzisiaj odpali sam z siebie bez zadnego grzebania. Sprawdzalem to co pisal elektrit i napiecie na rozruszniu sa caly czas czyli w stanie spoczynku i rozruchu nic nie zanika.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Gru 2004 10:38   





Powrót do góry
   
jurek1980
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 01 Sty 2003
Posty: 855
Miasto: Warszawa

Post#11 08 Gru 2004 10:49   

po wymianie akumulatora nie odpala.


skoro są napięcia to nie ma zabepieczenia, chyba że źle cos mierzysz. Nie szukaj dziury w całym. to wina rozrusznika i tak jak napisał kolega elektit najprawdopodobniej wyłaczniak elektromagnesu. Oczyśc styki, wyjmij rozrusznik wymień szczotki i tulejki, przeczyśc komutator i wymień włącznik elektromagnetyczny puki jeszcze zimy nie ma.
nie wiem ile auto ma przejchane ale pewnie już mu się taki zbaieg należy.
Powrót do góry
   
aren
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2004
Posty: 1445
Miasto: Bydgoszcz

Post#12 Post autora tematu 08 Gru 2004 11:04   

po wymianie akumulatora nie odpala.


wiec to tylko zbieg okolicznosci ze poradz drugi sie to stalo po zaniku napiecia? Przeciez ja nic nie grzebalem w okolicy rozrusznikaa ani przewodow do niego prowadzacych.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> po wymianie akumulatora nie odpala.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
corsa d 1,3 cdti - Nie odpala po wymianie akumulatora (2)
mazda 6 2,0d \'05 - silnik nie odpala po wymianie akumulatora (14)
Renault Scenic Ifl, 1.6, 16v - nie odpala po wymianie akumulatora (11)
Peugeot 806 \'98 - Po wymianie sprzągła i odłaczeniu akumulatora nie odpala (7)
po wymianie akumulatora w jeep grand cherooke 4.0 samochod nie odpala (10)
Lanos 1,6 1998 hatchback pb - Po wymianie akumulatora lanos 1,6 nie odpala (3)
Ford Mondeo nie zapala po wymianie akumulatora. (9)
Silicon - nie uzbraja alarmu po wymianie akumulatora (2)
Q7 nie odpala po rozłądowaniu akumulatora (9)
Challenger,po wymianie akumulatora nie działa syrena alrmowa (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.06 seconds

elektroda.pl temat RSS 

opony