FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Pierwszy bloczek wodny domowej roboty-potrzebuję porad

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computer Cooling -> Pierwszy bloczek wodny domowej roboty-potrzebuję porad
Author
Poziom 12
Poziom 12

Post#61 21 Dec 2011 09:05   

Re: Pierwszy bloczek wodny domowej roboty-potrzebuję porad

Co konkretnie kolega chce kupić?
Jeśli typowe złączki i węże do LC to w każdym internetowym sklepie z chłodzeniem wodnym, ale cena są wysokie.
Jeśli ci mocno cie budżet ogranicza.
Wszystkie złącza kupisz najtaniej w sklepie z pneumatykom, bardzo duży wybór często 3 razy taniej niż w sklepach z LC. Węże też da rade tam kupić jak nie to w castoramie dostaniesz.
Sam korzystałem z wersji 2 bo nie miałem dużo kasy, poza tym złączka "dedykowana" do LC są ponad 3 razy droższe niż ta w sklepie z pneumatyką, a są to te sama złącza ;p
Rurki miedziane z kolankami w pierwszym lepszym sklepie z akcesoriami CO, instalacji wody pitnej itp.
Duże też szukałem w castoramie ale tam ze złączek to majom tylko choinkowe i to w jednym rozmiarze w cenie takie jak w sklepach z LC.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 21 Dec 2011 09:05   

Back to top

Karaczan
Poziom 22
Poziom 22

Post#62 21 Dec 2011 21:53   

Hehehe, tez adaptowalem pneumatyczne zlaczki z Castoramy do WC.
Mam takie 2 mosiezne w chlodnicy, no poprostu nic nawet dedykowanego, w dobrej cenie mi nie pasowalo jak trzeba;)
Skoro sa projektowane do tak "drobnego" i "szukajacego nieszczelnosci" medium jakim jest sprezone powietrze do ok 8atm, to znaczy ze w chlodzeniu wodnym tez sie nie rozszczelni ;)

Do tego maja duza srednice wenwetrzna, na standardy WC mozna powiedziec ze sa HiFlow :]
No i mosiezne, wiec korozja elektrolityczna nie wejdzie.
Back to top

sad_madman
Poziom 18
Poziom 18

Post#63 24 Dec 2011 21:21   

DragothOne wrote:
Tak chce malowac je z zewnatrz, nie wewnatrz oczywiscie.

Pytalem o rodzaj farby, bo czesc ciepla wymieniana jest rowniez z powietrzem(nie wiem czy sie tym przejmowac), a nie chcialem pogarszac, jakiejkolwiek wymiany cieplnej.

Malując na pewno pogorszysz wymianę ciepła. Jak już wspominałem najlepsza jest czysta miedź, tylko niestety z czasem już nie będzie taka ładna.

DragothOne wrote:

Co do czesci, to oczwiscie wiem ze ze sklepu, prosze nie pisac tak plytkich odpowiedzi.
Z jakiego sklepu? Czy rurki i inne przelaczki i przylaczki moge dostac w innym sklepie jak w dedykowanym? (np praktiker albo cos). Pytam bo tak slyszalem, ale nie wiem dokladnie co i jak.

Takie pytanie zadałeś. Chcesz kupić tanio ? No to odpuść sobie sklepy z dedykowanymi rozwiązaniami, nawet sobie możesz odpuścić sklepy typu Castorama (wybór nie jest tak duży jak może się wydawać a do tego ceny są wyższe). Polecam jakieś sklepy z hydrauliką/pneumatyką.
Back to top

kwiatek1994
Poziom 8
Poziom 8

Post#64 25 Dec 2011 17:10   

POwierzchnię stykającą sie z procesorem nie maluj i wyszlifuj na lustro dla lepszej wydajności, jeżeli chodzi o sklep z częściami do lc to mogę polecić angele, lub cooling. Możesz użyć zwykłe węże pcv i złączki z jakiś sklepów budowlanych, czy coś w tym stylu :P
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Tuning PC -> Computer Cooling -> Pierwszy bloczek wodny domowej roboty-potrzebuję porad
Page 3 of 3 Go to page Previous  1, 2, 3
Similar topics
Domowej roboty antena zewnętrzna WiFi (1)
DIVX/DVD player - domowej roboty (7)
Tablet LCD domowej roboty (4)
Domowej roboty odtwarzacz DVD i DviX na bazie PC (3)
Znak wodny. ConvertXtoDVD. Jak usunąć znak wodny? (5)

Page generation time: 0.111 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed