| Author |
elvis1987 Poziom 12

|
03 Dec 2004 21:26 Książki dla elektroników. |
|
|
|
Jest post linki dla początkujących ale to mnei nie satysfakcjonuje. A tu chce żeby wpisywali fajne książki łatwo przyswajalne i nie o teorii tylko chciałbym żeby były o praktyce. Np. Mogą być pytania i odpowiedz. Widziałem taką książke ale kumpel pozyczył. albo książke o tych wzmacniaczach do muzycznych, chciałbym taką książke elektronika muzyczne coś takiego. Proszę o propozycje.
|
|
| Back to top |
|
 |
_PREDATOR_ Poziom 26

|
03 Dec 2004 21:35 Re: Książki dla elektroników. |
|
|
|
Układy amatorskich wzmacniaczy elektroakustycznych.
Wydawnictwo - Biblioteka Radioelektronika
Praca zbiorowa
Książka zawiera wiadomości ogólne o wzmacniaczach, obliczanie, dużo schematów wzmacniaczy napięciowych i mocy od kilku W do 150, przedwzmacniacze, regulatory barwy dżwięku, wskażniki, obwody drukowane, opisy działania. Książka jest przeznaczona dla elektroników początkujących.
Ilość stron 160.
Informacje szczegółowe na mail PW.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
03 Dec 2004 21:35 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kalasz20 Poziom 20

|
04 Dec 2004 00:07 Re: Książki dla elektroników. |
|
|
|
Plecam Ci kupowanie Elektroniki Dla Wszystkich , nawet numerów archiwalnych , niedawno był cykl Ośla łączka i tam jest bardzo przystępnie
na prostych układzikach wszystko wyjaśniane , teraz jest cykl EdE elektronika dla nieelektroników. Pozdr.
|
|
| Back to top |
|
 |
adi-niunio Poziom 19

|
04 Dec 2004 02:37 Re: Książki dla elektroników. |
|
|
|
| kalasz20 wrote: |
Plecam Ci kupowanie Elektroniki Dla Wszystkich , nawet numerów archiwalnych , niedawno był cykl Ośla łączka i tam jest bardzo przystępnie
na prostych układzikach wszystko wyjaśniane , teraz jest cykl EdE elektronika dla nieelektroników. Pozdr. |
NIedawno pojęcie względne ;) od ponad roku jest kursik programowania w edw jako oośla łączka, a ale kolega prosi o zwykła elektronike więc można powiedzieć że "Osla łączka analgowa" jest już wydana w postaci książki.... więc nie trzeba archiwum wykupywać, a książka wyjdzie taniej.
ale co do cyklu edn to sie zgadzam.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
04 Dec 2004 02:37 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
lechm56 Poziom 23

|
05 Dec 2004 21:56 Re: Książki dla elektroników. |
|
|
|
Polecam 3 tomowe dzieło Dieter Nuhrmann"elektronika łatwiejsza niż przypuszczasz"
1-układy
2-elementy
3-technika cyfrowa
|
|
| Back to top |
|
 |
elvis1987 Poziom 12

|
09 Dec 2004 21:31 Re: Książki dla elektroników. |
|
|
|
"elektronika łatwiejsza niż przypuszczasz" no dobre książki zaczołem czytać fajne. Polecam :)
|
|
| Back to top |
|
 |
Xitami Poziom 21

|
09 Dec 2004 21:38 Książki dla elektroników. |
|
|
|
Jedna strona "Nowoczesne zabawki" druga "Rachunek tensorowy". Po drodze "Elektronika przemysłowa" i "Mikroprocesor".
Kiedyś było łatwiej, można było czytać wszystko (bo było tanio i było mało), a dziś? klęska urodzaju.
Podstawowy tytuł to (nie wiem czy taki istnieje) "Angielski dla inżyniera".
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
09 Dec 2004 21:38 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Hergath Poziom 2

|
20 Jan 2005 17:23 Re: Książki dla elektroników. |
|
|
|
Ja kupiłem kiedyś ksiązke Elektronika Watsona, nie ma tam raczej dużo wiedzy czysto naukowej z której można by sie uczyć choć są podstawy, ale zawarto dużo ciekawostek elektronicznych, książkę tas można określić jednym zdaniem "Po trochu o wszystkim". Poszukiwałem dobrej ksiązki do nauki, ale o takową ciężko.
P.S. Czy na stronie EDW będzie kiedyś dostępna Osla Łączka?
|
|
| Back to top |
|
 |
Tremolo Poziom 26

|
20 Jan 2005 17:34 Książki dla elektroników. |
|
|
|
było juz na tym forum poszukaj w księgarniach technicznych kakichkolwiek książek związanych z elektroniką. Począwszy od serii elektronika, obejmujące rysunek techniczny (można sobie podarować) rysunek elektryczny (obowiązkowo0 elektrotechnika, elektronika... itp... Zacznij od elektryki by wejść w elektronike. Co do praktyki i obsługi to polecam raczej czasopisma albo wszelkie ksiażki Witorda.
Poszukaj książki Elektronika dla Praktyków w każdej większej dzielnicy lezy to na półce w bibliotece.
|
|
| Back to top |
|
 |