| Author |
JamJestElektronik Poziom 17

|
|
| Back to top |
|
 |
gonet9 Poziom 8

|
24 Oct 2011 09:39 Re: Najlepsza przeglądarka internetowa! Nowa wersja! |
|
|
|
Jest szansa na kod źródłowy? Ciekawi mnie diff z kodem chromium.
|
|
| Back to top |
|
 |
Brutus_gsm Poziom 18

|
24 Oct 2011 11:49 Re: Najlepsza przeglądarka internetowa! Nowa wersja! |
|
|
|
Różnica to podejrzewam tylko ikonki inne. Ściągnięte z FireFoxa. Nie wiem po co robić więcej niż jedną przeglądarkę na tym samym kodzie źródłowym. Jakieś zboczenie linuksowców? Zamiast zrobić jedną a porządną, to pojawiają się różne mutanty. I mogę się założyć, że tak idealna nie jest jak kolega ją zachwala.
|
|
| Back to top |
|
 |
gonet9 Poziom 8

|
24 Oct 2011 12:08 Re: Najlepsza przeglądarka internetowa! Nowa wersja! |
|
|
|
„Zboczenie Linuksowców”? Co przez to rozumiesz?
|
|
| Back to top |
|
 |
Brutus_gsm Poziom 18

|
24 Oct 2011 12:25 Re: Najlepsza przeglądarka internetowa! Nowa wersja! |
|
|
|
Miałem na myśli tworzenie różnego rodzaju klonów o o takich samych "właściwościach", zamiast skupienie się na jednej dystrybucji i jej dopracowanie. Bo moim zdaniem jest tego za dużo. ;) Aurox, Ubuntu, Fedora, Knoppix, Gentoo, Linspire, Mandriva Linux, MEPIS, Slackware Linux, openSUSE i wiele wiele innych. Na co to komu? Potem normalny użytkownik PCta nie ma pojęcia co wybrać. I jak linux ma zdobyć większą popularność, jak to wszystko odpycha przeciętnego Kowalskiego. Ale nie o tym mowa.
Co do przeglądarki, to tak jak mówiłem. Moim zdaniem nie ma sensu tworzenia klonów, które w niczym nie są lepsze od ich pierwowzoru. Bo ewidentnie jest to klon Google Chrome. I dam sobie rękę uciąć, że pojawiają się błędy i niedopracowania większe niż w Chrome. Bo nie wierzę, że garstaw zapaleńców potrafi dopracować produkt bardziej niż jeden z większych potentantów tego rynku.
|
|
| Back to top |
|
 |
gonet9 Poziom 8

|
24 Oct 2011 12:35 Re: Najlepsza przeglądarka internetowa! Nowa wersja! |
|
|
|
Nie ma sensu tworzenie klonów, które nie róznią się od pierwowzoru. Lecz wybacz, ale porównywanie Gentoo i Mandrivy jest trochę… śmieszne.
|
|
| Back to top |
|
 |
Brutus_gsm Poziom 18

|
25 Oct 2011 16:53 Re: DRAGON - nowa wersja przeglądarki internetowej |
|
|
|
Nie porównałem Gentoo do Mandrivy, bo nigdy ich nie używałem, ale używałem parę innych. Większość normalnych zjadaczy chleba i tak zainstaluje Ubuntu, bo jest windowsopodobny (tak mówią, choć ostatnie wydanie z UNITY trochę to zmienia). A bardziej zaawansowani i tak dostosowują system do własnych potrzeb.
Chciałem tylko tak ogólnie napisać, że pełno jest podobnych dystrybucji. Ale to nie temat o linuksie. I nadal podtrzymuję zdanie, że nie wierzę, że jest tak idealna i lepsza niż Chrome.
|
|
| Back to top |
|
 |
Hucul Poziom 24

Joined: 19 Feb 2005 Posts: 4333 Location: Elbląg, Chmielniki, Bydgoszcz
|
01 Nov 2011 04:00 Re: Najlepsza przeglądarka internetowa! Nowa wersja! |
|
|
|
| Brutus_gsm wrote: |
| ... Jakieś zboczenie linuksowców? Zamiast zrobić jedną a porządną, to pojawiają się różne mutanty. I mogę się założyć, że tak idealna nie jest jak kolega ją zachwala. |
Przecież to "windowsowy" Chrome z małymi modyfikacjami, gdzie tu widzisz Linuksa?
|
|
| Back to top |
|
 |
Kris-591 Poziom 14

|
03 Nov 2011 22:32 Re: DRAGON - nowa wersja przeglądarki internetowej |
|
|
|
A na win 2000 pójdzie?
|
|
| Back to top |
|
 |
Hucul Poziom 24

Joined: 19 Feb 2005 Posts: 4333 Location: Elbląg, Chmielniki, Bydgoszcz
|
|
| Back to top |
|
 |
Brutus_gsm Poziom 18

|
09 Nov 2011 14:38 Re: DRAGON - nowa wersja przeglądarki internetowej |
|
|
|
| Hucul wrote: |
| Przecież to "windowsowy" Chrome z małymi modyfikacjami, gdzie tu widzisz Linuksa? |
No przecież wyjaśniłem własnie, że o to mi chodzi. Po co przerabiać dobrą wersję i wydawać drugą taką samą, wręcz identyczną? Chodziło mi o środowisko linuksowe, bo Oni tak robią często ;P Koniec OT.
|
|
| Back to top |
|
 |
suse1 Poziom 15

|
10 Nov 2011 09:05 Re: DRAGON - nowa wersja przeglądarki internetowej |
|
|
|
Mnogość podobnych aplikacji na windows bije na głowę ilość aplikacji na linux.
Wystarczy wejść na dobreprogramy pl. i inne tego typu.
Podróbki , plagiaty , przeróbki to przede wszystkim domena windows , poza tym co złego w większym wyborze ?
Zawsze można pozostać przy jedynie słusznej przeglądarce , najlepiej w pierwszej jej wersji bo "Po co przerabiać dobrą wersję i wydawać drugą taką samą, wręcz identyczną? "
|
|
| Back to top |
|
 |