Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Kategoria: Kamery IP / Alarmy / Automatyka Bram
Montersi
Kategoria: Akumulatorki / Baterie / Ładowarki
  • #1 26 Paź 2011 17:11
    rezys34
    Poziom 9  

    Witam wszystkich użytkowników forum mam pytanko czy ktoś bawił się w konfiguracje tego cudu techniki jaki jest netia spot z pracą i podgląd przez internet.Ja kombinowałem na wszelkie sposoby!!.W sieci wewnętrznej bez problemu zaś nie mogę za diabła dostać się z zewnątrz na rejestrator!.Próbowałem przekierowania portów zaś DMZ ten model nie posiada mimo że mam instrukcje z internetu a tam jest ta funkcja?!.

  • #2 26 Paź 2011 20:13
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Sprawdź bramę jaką masz wprowadzoną w rejestratorze, twój router (fabrycznie) posiada 192.168.1.254 i taka sama musi być w rejestratorze.

  • #3 26 Paź 2011 21:32
    rezys34
    Poziom 9  

    Witam też tak zrobiłem w rejestratorze
    ip:192.168.1.118
    maska:255.255.255.0
    brama :192.168.1.254
    porty:
    UDP:87886
    TCP:87887
    wykupiony stały adres IP w Neti.Czyli przez DDNS nie muszę kombinować.Pootwierałem te porty.Ustawiłem w netia
    spocie na sztywno adres ip rejestratora aby przy restarcie nie zmienił mi adresacji.I teoretycznie wpisuje stronę z moim adresem ip przydzielonym przez netie i port rejestratora i powinien wejść na rejestrator a tu zong!.

  • #4 26 Paź 2011 21:35
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Lokalnie sprawdzałeś czy działa? Spróbował bym wpisać adres rejestratora to DMZ, i sprawdzić czy DDNS ma prawidłowy adres.

  • #5 26 Paź 2011 21:45
    rezys34
    Poziom 9  

    Lokalnie lodzio miodzio!!.Zaś te ustrojstwo nie ma DMZ mimo że w instrukcji jest! może posiadam jakąś okrojoną wersje netia spota

  • #6 26 Paź 2011 21:50
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Powinno być w Usługi->zaporz sieciowa->DMZ Host po prawej stronie menu małymi literkami pisane (mało widoczne).

  • #7 26 Paź 2011 22:00
    Bicker1
    Poziom 19  

    Obawiam się , że może się nie dać. Kiedyś walczyłem usiłując połączyć rejestrator BCS i ten szajs który daje Netia. Skończyło się wymianą routera na "normalny" Po wielu próbach doszedłem do wniosku, że DMZ i forwardowanie portów nie działa w sprzęcie dostarczanym przez Netię, i nie były to tylko moje wnioski ale również kilku znajomych.

  • #8 26 Paź 2011 22:03
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Konfigurowałem ostatnio netia spot i rejestrator NOVUS-a i nie było żadnych problemów przez DMZ, sama zasada działania serwerów web-owych w rejestratorach CCTV jest podobna.

  • #9 26 Paź 2011 22:07
    rezys34
    Poziom 9  

    Właśnie wczytuje się w instrukcje i chyba wiem jaki błąd zrobiłem dlatego nie otworzył mi się pełen dostęp to funkcji netia spota.Logowałem się na początku log..user a hasł.user a powinienem admin i admin_netia.Jutro podejdę i powalczę z nim jeszcze.Dam sygnał i się odezwę pozdrawiam do jutra

  • #10 26 Paź 2011 22:08
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    rezys34 napisał:
    powinienem admin i admin_netia.

    To oczywiście podstawa aby uzyskać pełen dostęp do konfiguracji. Powodzenia.

  • #11 31 Paź 2011 16:12
    rezys34
    Poziom 9  

    Witam serdecznie właśnie jestem na miejscu dostałem się do rozszerzonych ustawień media spota i sprawa wygląda tak
    media spot:DMZ
    192.168.1.188
    przekierowanie portów:
    TCP:7776
    UDP:7777
    rejestrator:
    IP:192.168.1.188
    Maska podsieci:255.255.255.0
    Brama:192.168.1.254
    Port TCP:7776
    Port UDP:7777
    W opcjach DNS
    preferowany DNS Serwer:192.168.1.254
    alternatywny DNS Serwer:213.241.79.38

    Powinno śmigać na razie nie mam jak sprawdzić

  • #12 31 Paź 2011 17:29
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jeżeli masz skonfigurowany DMZ nie musisz przekierowywać portów na dany adres. Robi to DMZ w automacie.

  • #13 31 Paź 2011 17:43
    rezys34
    Poziom 9  

    Okej to wyłączę mam jeszcze wątpliwości co do DNS w rejestratorze
    od strony NETI wygląda to tak
    pref:62.233.233.233
    alt:87.204.204.204
    i taki mam wpisać w rejestrator?

  • #14 31 Paź 2011 17:46
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Jeżeli działają (ping-ują) to są w porządku, tu masz dowolność.

  • #15 31 Paź 2011 19:46
    rezys34
    Poziom 9  

    Wielka lipa nic ani be ani me szajs a nie ruter!!!!!!!!!

  • #16 31 Paź 2011 19:58
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Coś robisz źle ;) urządzenie jest w pełni konfigurowalne i powinno działać. Jak próbujesz się łączyć z rejestratorem (przeglądarka czy aplikacja dedykowana)?

  • #17 31 Paź 2011 20:05
    rezys34
    Poziom 9  

    według mnie jest ustawiony DMZ:192.168.1.188
    DNS jak od NETI
    62.233.233.233
    87.204.204.204 na rejestratorze i nie ping uje mi na stronie a i PSS nie znajduje mi hosta

  • #18 31 Paź 2011 20:08
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Co wpisujesz? Adres czy nazwę domeny? Jaki posiadasz system operacyjny na tym kompie?

  • #19 31 Paź 2011 20:14
    rezys34
    Poziom 9  

    wykupiony stały adres IP
    powinienem się logować na adres routera u mnie to tak wygląda
    77.252.246.251:58588(zmieniłem fabrycznie ustawione porty)
    TCP:58588
    UDP:58589

  • #21 31 Paź 2011 20:41
    rezys34
    Poziom 9  

    Pingi idą ale PSS mi strzela focha z logowaniem

  • #22 31 Paź 2011 20:43
    jimasek
    Moderator - Sieci, Internet

    Przez przeglądarkę idzie, spróbuj w aplikacji port 80 ;) panel logowania się wyświetla, chyba że system ci coś blokuje.

  • #23 31 Paź 2011 22:07
    rezys34
    Poziom 9  

    Dzięki serdecznie problem rozwiązany za dożo osób motało przy hasłach ustawiłem dwa konta do logowania i teraz śmiga że hej podziękowania i zamykam temat.

  Szukaj w 4mln produktów
Przeglądaj produkty