Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Router netia spot nie działa


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Router netia spot nie działa
Autor
Wiadomość
desp1989
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 04 Lis 2009
Posty: 28

Post#1 Post autora tematu 29 Paź 2011 19:45   

netia spot nie działa


Prosze bardzo o pomoc, bo nie wiem o co chodzi. Przyszła mi paczka z zestawem tym całym od netii. Podłączyłem spota świeci ładnie na biało. Podpinam go pod blaszaka a internetu jak nie było tak nie ma. Mam windowsa xp. Jak sprawdzam połączenia sieciowe to wszystko gra. Nie wiem co mam zrobić, proszę o pomoc
Powrót do góry
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4615
Miasto: Katowice/Chorzów

Post#2 29 Paź 2011 20:00   

Re: netia spot nie działa


Nie dali instrukcji obsługi ?
Podejrzewam że netia spot nie ma z góry wpisanego loginu i hasla PPPoE wiec trzeba go wpisać w router logując się na niego, jego adres to:

\\netiaspot.home lub \\192.168.1.254

Login i haslo to user

Poszukaj opcji Połączenie z internetem/Ustawienia

A TU dokładna instrukcja obsługi
Powrót do góry
   
tomjed
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 621
Miasto: Gdynia

Post#3 29 Paź 2011 20:17   

Re: netia spot nie działa


Bródka napisał:
Podejrzewam że Netia spot nie ma z góry wpisanego loginu i hasła PPPoE


I tu się kolego mylisz. Przychodzi już z wpisanymi danym. Osobiście tego doświadczyłem w tym tygodniu. Wpinasz i działa... choć u mnie nie do końca. Mnie pierwszy router wieszał się po 15min. Zgłosiłem problem do Netii i podesłali następny. Ten jest już ok. Ale ani w jednym, ani w drugim nic nie wpisywałem.

desp1989 czy możesz się zalogować do routera? Może masz taki sam problem jak ja. Dość szybko Netia bez marudzenia podesłała mi drugie urządzenie...
pzdr
Powrót do góry
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4615
Miasto: Katowice/Chorzów

Post#4 29 Paź 2011 20:31   

Re: netia spot nie działa


Tak jak napisałem podejrzewam, nie stwierdzam bo nie miałem okazji ustawiać spota
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Paź 2011 20:31   





Powrót do góry
   
tomjed
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 621
Miasto: Gdynia

Post#5 29 Paź 2011 20:36   

Re: netia spot nie działa


Spoko...
A instrukcji nie dają, ale to nie problem, bo jest w necie...
No chyba, że ktoś go właśnie nie ma... :D
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Paź 2011 20:36   





Powrót do góry
   
soundmaxxx
Poziom 15
Poziom 15


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 223
Miasto: okolice Katowic

Post#6 29 Paź 2011 20:40   

Re: netia spot nie działa


Ten router netii to totalny bubel, u mnie pierwszy wieszał się po 2h pracy, zadzwoniłem na infolinię aby przysłali drugi. Drugi router też się wieszał po podobnym czasie pracy. Wkurzyłem się i zakupiłem router tp-linka i od tej pory problemy z wieszaniem się sprzetu się skończyły.
Powrót do góry
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4615
Miasto: Katowice/Chorzów

Post#7 29 Paź 2011 20:53   

Re: netia spot nie działa


Dlatego ja nigdy nie polecam brandowanych routerów bo już ustawiałem kilka liveboxow czy routerów z upc i szkoda pisać, lepiej kupić normalny router
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Paź 2011 20:53   





Powrót do góry
   
desp1989
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 04 Lis 2009
Posty: 28

Post#8 Post autora tematu 29 Paź 2011 22:35   

Re: netia spot nie działa


router już chodzi :| nie rozumiem o co tutaj chodzi, po prostu włączyłem go jeszcze raz, ten ostatni (bodajże 4 czy 5) i teraz wszystko chodzi już elegancko i od ponad 2h nic się nie stało. Ciekawe co będzie jak jutro będę chciał odpalić go raz jeszcze
Powrót do góry
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4615
Miasto: Katowice/Chorzów

Post#9 29 Paź 2011 22:44   

Re: netia spot nie działa


Router ma chodzić cały czas po co go wyłączać ?
Możliwe że nie mógł złapać synchronizacji
Powrót do góry
   
desp1989
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 04 Lis 2009
Posty: 28

Post#10 Post autora tematu 30 Paź 2011 17:47   

Re: Router netia spot nie działa


odnawiam post bo nie ogarniam co się z tym routerem dzieje. Nie zawsze po włączeniu kompa mam internet. Jest problem z adresem sieciowym. Jednakże po zresetowaniu routera, raz lub kilka razy internet jest. Powiedzcie mi prosze o co tutaj chodzi
Powrót do góry
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4615
Miasto: Katowice/Chorzów

Post#11 30 Paź 2011 17:54   

Re: Router netia spot nie działa


Oddaj go i kup normalny router np TP-LINK TD-W8961ND lub TD-W8901G
Powrót do góry
   
tomjed
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 621
Miasto: Gdynia

Post#12 30 Paź 2011 20:46   

Re: Router netia spot nie działa


Miałem to samo. Router jest uszkodzony. Zadzwoń do Netii podeślą Ci drugi, a najlepiej jak radzą koledzy kup jakiś "normalny" router
Powrót do góry
   
RikasMalinka
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 100
Miasto: Radzionków

Post#13 02 Lis 2011 22:34   

Re: Router netia spot nie działa


Netia Spot przychodzi z wpisanym użytkownikiem i hasłem netia. pozwala to na otworzenie strony Netii i chyba netiaonline.pl

Router łączy się z serwerem Netii, pobiera konfigurację, aktualizację oprogramowania. Trwa to nawet 10-15 minut.

Sprawdź jaką masz wersję oprogramowania, najnowsza ma końcówkę 37.1.11
Powrót do góry
   
Marcinoik
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 494
Miasto: Łódz

Post#14 02 Lis 2011 22:37   

Re: Router netia spot nie działa


Kolego tez tak miałem

Dodano po 55 [sekundy]:

Zadnego hasła tam nie trzeba wpisywac
Powrót do góry
   
RikasMalinka
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 100
Miasto: Radzionków

Post#15 02 Lis 2011 22:59   

Re: Router netia spot nie działa


może się tez trafić bubel - Netia Spot nie dodany do systemu konfiguracji automatycznej

Sporadycznie, ale się trafiają takie przypadki.
Do weryfikacji potrzebuję numer seryjny ND500...
Powrót do góry
   
Turboo
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 127
Miasto: Krzanowice

Post#16 28 Gru 2011 18:17   

Re: Router netia spot nie działa


Miałem podobny problem po odesłaniu 3 wadliwych netia spotów coś mnie oświeciło i na tej ich stronie z routera Netiaspot.home
login:admin
Hasło;admin_netia
w zakładce usługi=> zapora sieciowa status zmieniłem na :Minimalne bezpieczeństwo .
Ku mojemu zaskoczeni uw dziadostwo zaczęło działać
Pozdrawiam
Powrót do góry
   
czoss
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 25
Miasto: Kielce

Post#17 28 Gru 2011 19:40   

Re: Router netia spot nie działa


sproboj zresetowac, jesli sie nie uda, oddaj
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Gru 2011 19:40   





Powrót do góry
   
tomjed
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 621
Miasto: Gdynia

Post#18 28 Gru 2011 22:11   

Re: Router netia spot nie działa


Turboo napisał:
w zakładce usługi=> zapora sieciowa status zmieniłem na :Minimalne bezpieczeństwo .
Ku mojemu zaskoczeni uw dziadostwo zaczęło działać

Ale, że niby co, zmiana zabezpieczeń powoduje, że router się nie "wiesza"?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Router netia spot nie działa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Netia Spot i zmiana IP router reconnect nie działa. (22)
Router Netia spot-internet po kablu nie działa (8)
Router Netia Spot - jeden komputer połączony z routerem działa, drugi nie. (1)
netia spot - Netia spot nie działa wifi (32)
Router Netia spot - Router Netia Spot i drugi router (2)
Netia Spot - Wykorzystanie Netia Spot do łączenia z innym dostawcą niż Netia (1)
Netia Spot! nie działa internet ! (6)
netia spot nie działa adsl2 (1)
Netia Spot nie działa, Sagem F@st 800 działa - za słaba linia, czy zmienić Spota (2)
Netia Spot jako switch nie działa (1)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.094 seconds

elektroda.pl temat RSS