Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Router netia spot nie działa


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Router netia spot nie działa
Author
Message
desp1989
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 03 Nov 2009
Posts: 37

Post#1 Post from the author of the topic 29 Oct 2011 19:45   

netia spot nie działa


Prosze bardzo o pomoc, bo nie wiem o co chodzi. Przyszła mi paczka z zestawem tym całym od netii. Podłączyłem spota świeci ładnie na biało. Podpinam go pod blaszaka a internetu jak nie było tak nie ma. Mam windowsa xp. Jak sprawdzam połączenia sieciowe to wszystko gra. Nie wiem co mam zrobić, proszę o pomoc

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Oct 2011 19:45   





Back to top
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 08 Oct 2007
Posts: 4587
Location: Katowice/Chorzów

Post#2 29 Oct 2011 20:00   

Re: netia spot nie działa


Nie dali instrukcji obsługi ?
Podejrzewam że netia spot nie ma z góry wpisanego loginu i hasla PPPoE wiec trzeba go wpisać w router logując się na niego, jego adres to:

\\netiaspot.home lub \\192.168.1.254

Login i haslo to user

Poszukaj opcji Połączenie z internetem/Ustawienia

A TU dokładna instrukcja obsługi

Helpful message? + -

Back to top
   
tomjed
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Feb 2003
Posts: 648
Location: Gdynia

Post#3 29 Oct 2011 20:17   

Re: netia spot nie działa


Bródka wrote:
Podejrzewam że Netia spot nie ma z góry wpisanego loginu i hasła PPPoE


I tu się kolego mylisz. Przychodzi już z wpisanymi danym. Osobiście tego doświadczyłem w tym tygodniu. Wpinasz i działa... choć u mnie nie do końca. Mnie pierwszy router wieszał się po 15min. Zgłosiłem problem do Netii i podesłali następny. Ten jest już ok. Ale ani w jednym, ani w drugim nic nie wpisywałem.

desp1989 czy możesz się zalogować do routera? Może masz taki sam problem jak ja. Dość szybko Netia bez marudzenia podesłała mi drugie urządzenie...
pzdr

Helpful message? + -

Back to top
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 08 Oct 2007
Posts: 4587
Location: Katowice/Chorzów

Post#4 29 Oct 2011 20:31   

Re: netia spot nie działa


Tak jak napisałem podejrzewam, nie stwierdzam bo nie miałem okazji ustawiać spota

Helpful message? + -

Back to top
   
tomjed
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Feb 2003
Posts: 648
Location: Gdynia

Post#5 29 Oct 2011 20:36   

Re: netia spot nie działa


Spoko...
A instrukcji nie dają, ale to nie problem, bo jest w necie...
No chyba, że ktoś go właśnie nie ma... Very Happy

Helpful message? + -

Back to top
   
soundmaxxx
Poziom 15
Poziom 15


Joined: 04 Sep 2009
Posts: 220
Location: okolice Katowic

Post#6 29 Oct 2011 20:40   

Re: netia spot nie działa


Ten router netii to totalny bubel, u mnie pierwszy wieszał się po 2h pracy, zadzwoniłem na infolinię aby przysłali drugi. Drugi router też się wieszał po podobnym czasie pracy. Wkurzyłem się i zakupiłem router tp-linka i od tej pory problemy z wieszaniem się sprzetu się skończyły.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Oct 2011 20:40   





Back to top
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 08 Oct 2007
Posts: 4587
Location: Katowice/Chorzów

Post#7 29 Oct 2011 20:53   

Re: netia spot nie działa


Dlatego ja nigdy nie polecam brandowanych routerów bo już ustawiałem kilka liveboxow czy routerów z upc i szkoda pisać, lepiej kupić normalny router

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 29 Oct 2011 20:53   





Back to top
   
desp1989
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 03 Nov 2009
Posts: 37

Post#8 Post from the author of the topic 29 Oct 2011 22:35   

Re: netia spot nie działa


router już chodzi Neutral nie rozumiem o co tutaj chodzi, po prostu włączyłem go jeszcze raz, ten ostatni (bodajże 4 czy 5) i teraz wszystko chodzi już elegancko i od ponad 2h nic się nie stało. Ciekawe co będzie jak jutro będę chciał odpalić go raz jeszcze

Helpful message? + -

Back to top
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 08 Oct 2007
Posts: 4587
Location: Katowice/Chorzów

Post#9 29 Oct 2011 22:44   

Re: netia spot nie działa


Router ma chodzić cały czas po co go wyłączać ?
Możliwe że nie mógł złapać synchronizacji

Helpful message? + -

Back to top
   
desp1989
Poziom 9
Poziom 9


Joined: 03 Nov 2009
Posts: 37

Post#10 Post from the author of the topic 30 Oct 2011 16:47   

Re: Router netia spot nie działa


odnawiam post bo nie ogarniam co się z tym routerem dzieje. Nie zawsze po włączeniu kompa mam internet. Jest problem z adresem sieciowym. Jednakże po zresetowaniu routera, raz lub kilka razy internet jest. Powiedzcie mi prosze o co tutaj chodzi

Helpful message? + -

Back to top
   
Bródka
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 08 Oct 2007
Posts: 4587
Location: Katowice/Chorzów

Post#11 30 Oct 2011 16:54   

Re: Router netia spot nie działa


Oddaj go i kup normalny router np TP-LINK TD-W8961ND lub TD-W8901G

Helpful message? + -

Back to top
   
tomjed
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Feb 2003
Posts: 648
Location: Gdynia

Post#12 30 Oct 2011 19:46   

Re: Router netia spot nie działa


Miałem to samo. Router jest uszkodzony. Zadzwoń do Netii podeślą Ci drugi, a najlepiej jak radzą koledzy kup jakiś "normalny" router

Helpful message? + -

Back to top
   
RikasMalinka
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 31 Oct 2010
Posts: 101
Location: Radzionków

Post#13 02 Nov 2011 21:34   

Re: Router netia spot nie działa


Netia Spot przychodzi z wpisanym użytkownikiem i hasłem netia. pozwala to na otworzenie strony Netii i chyba netiaonline.pl

Router łączy się z serwerem Netii, pobiera konfigurację, aktualizację oprogramowania. Trwa to nawet 10-15 minut.

Sprawdź jaką masz wersję oprogramowania, najnowsza ma końcówkę 37.1.11

Helpful message? + -

Back to top
   
Marcinoik
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 04 Jun 2008
Posts: 481
Location: Łódz

Post#14 02 Nov 2011 21:37   

Re: Router netia spot nie działa


Kolego tez tak miałem

Dodano po 55 [sekundy]:

Zadnego hasła tam nie trzeba wpisywac

Helpful message? + -

Back to top
   
RikasMalinka
Poziom 12
Poziom 12


Joined: 31 Oct 2010
Posts: 101
Location: Radzionków

Post#15 02 Nov 2011 21:59   

Re: Router netia spot nie działa


może się tez trafić bubel - Netia Spot nie dodany do systemu konfiguracji automatycznej

Sporadycznie, ale się trafiają takie przypadki.
Do weryfikacji potrzebuję numer seryjny ND500...

Helpful message? + -

Back to top
   
Turboo
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 28 Dec 2011
Posts: 136
Location: Krzanowice

Post#16 28 Dec 2011 17:17   

Re: Router netia spot nie działa


Miałem podobny problem po odesłaniu 3 wadliwych netia spotów coś mnie oświeciło i na tej ich stronie z routera Netiaspot.home
login:admin
Hasło;admin_netia
w zakładce usługi=> zapora sieciowa status zmieniłem na :Minimalne bezpieczeństwo .
Ku mojemu zaskoczeni uw dziadostwo zaczęło działać
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
czoss
Poziom 8
Poziom 8


Joined: 18 Feb 2011
Posts: 25
Location: Kielce

Post#17 28 Dec 2011 18:40   

Re: Router netia spot nie działa


sproboj zresetowac, jesli sie nie uda, oddaj

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 28 Dec 2011 18:40   





Back to top
   
tomjed
Poziom 19
Poziom 19


Joined: 13 Feb 2003
Posts: 648
Location: Gdynia

Post#18 28 Dec 2011 21:11   

Re: Router netia spot nie działa


Turboo wrote:
w zakładce usługi=> zapora sieciowa status zmieniłem na :Minimalne bezpieczeństwo .
Ku mojemu zaskoczeni uw dziadostwo zaczęło działać

Ale, że niby co, zmiana zabezpieczeń powoduje, że router się nie "wiesza"?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Router netia spot nie działa
Page 1 of 1
Similar topics
Netia Spot i zmiana IP router reconnect nie działa. (22)
Router Netia spot-internet po kablu nie działa (8)
Router Netia Spot - jeden komputer połączony z routerem działa, drugi nie. (1)
netia spot - Netia spot nie działa wifi (32)
Netia Spot - Nie mogę podłączyć dysku sieciowego Verbatim do Netia Spot (6)
Router Netia spot - Router Netia Spot i drugi router (2)
Netia Spot - Wykorzystanie Netia Spot do łączenia z innym dostawcą niż Netia (2)
Netia Spot! nie działa internet ! (6)
netia spot nie działa adsl2 (1)
Netia Spot nie działa, Sagem F@st 800 działa - za słaba linia, czy zmienić Spota (2)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl topic RSS feed