Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Router netia spot nie działa


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp ->Router netia spot nie działa Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
desp1989
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 37
desp1989
Poziom 9
Post#1 29 Paź 2011 19:45  Autor tematu   

netia spot nie działa


Prosze bardzo o pomoc, bo nie wiem o co chodzi. Przyszła mi paczka z zestawem tym całym od netii. Podłączyłem spota świeci ładnie na biało. Podpinam go pod blaszaka a internetu jak nie było tak nie ma. Mam windowsa xp. Jak sprawdzam połączenia sieciowe to wszystko gra. Nie wiem co mam zrobić, proszę o pomoc

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bródka
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Katowice
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4586
Pomógł: 470
Bródka
Poziom 24
Post#2 29 Paź 2011 20:00    

Re: netia spot nie działa


Nie dali instrukcji obsługi ?
Podejrzewam że netia spot nie ma z góry wpisanego loginu i hasla PPPoE wiec trzeba go wpisać w router logując się na niego, jego adres to:

\\netiaspot.home lub \\192.168.1.254

Login i haslo to user

Poszukaj opcji Połączenie z internetem/Ustawienia

A TU dokładna instrukcja obsługi

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
tomjed
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Gdynia
Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 714
Pomógł: 47
Ocena postów: 6
tomjed
Poziom 19
Post#3 29 Paź 2011 20:17    

Re: netia spot nie działa


Bródka napisał:
Podejrzewam że Netia spot nie ma z góry wpisanego loginu i hasła PPPoE


I tu się kolego mylisz. Przychodzi już z wpisanymi danym. Osobiście tego doświadczyłem w tym tygodniu. Wpinasz i działa... choć u mnie nie do końca. Mnie pierwszy router wieszał się po 15min. Zgłosiłem problem do Netii i podesłali następny. Ten jest już ok. Ale ani w jednym, ani w drugim nic nie wpisywałem.

desp1989 czy możesz się zalogować do routera? Może masz taki sam problem jak ja. Dość szybko Netia bez marudzenia podesłała mi drugie urządzenie...
pzdr

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bródka
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Katowice
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4586
Pomógł: 470
Bródka
Poziom 24
Post#4 29 Paź 2011 20:31    

Re: netia spot nie działa


Tak jak napisałem podejrzewam, nie stwierdzam bo nie miałem okazji ustawiać spota

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tomjed
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Gdynia
Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 714
Pomógł: 47
Ocena postów: 6
tomjed
Poziom 19
Post#5 29 Paź 2011 20:36    

Re: netia spot nie działa


Spoko...
A instrukcji nie dają, ale to nie problem, bo jest w necie...
No chyba, że ktoś go właśnie nie ma... :D

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
soundmaxxx
Poziom 15
Poziom 15
Miasto: okolice Katowic
Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 246
Pomógł: 8
Ocena postów: 8
soundmaxxx
Poziom 15
Post#6 29 Paź 2011 20:40    

Re: netia spot nie działa


Ten router netii to totalny bubel, u mnie pierwszy wieszał się po 2h pracy, zadzwoniłem na infolinię aby przysłali drugi. Drugi router też się wieszał po podobnym czasie pracy. Wkurzyłem się i zakupiłem router tp-linka i od tej pory problemy z wieszaniem się sprzetu się skończyły.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Bródka
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Katowice
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4586
Pomógł: 470
Bródka
Poziom 24
Post#7 29 Paź 2011 20:53    

Re: netia spot nie działa


Dlatego ja nigdy nie polecam brandowanych routerów bo już ustawiałem kilka liveboxow czy routerów z upc i szkoda pisać, lepiej kupić normalny router

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
desp1989
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 37
desp1989
Poziom 9
Post#8 29 Paź 2011 22:35  Autor tematu   

Re: netia spot nie działa


router już chodzi :| nie rozumiem o co tutaj chodzi, po prostu włączyłem go jeszcze raz, ten ostatni (bodajże 4 czy 5) i teraz wszystko chodzi już elegancko i od ponad 2h nic się nie stało. Ciekawe co będzie jak jutro będę chciał odpalić go raz jeszcze

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bródka
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Katowice
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4586
Pomógł: 470
Bródka
Poziom 24
Post#9 29 Paź 2011 22:44    

Re: netia spot nie działa


Router ma chodzić cały czas po co go wyłączać ?
Możliwe że nie mógł złapać synchronizacji

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
desp1989
Poziom 9
Poziom 9
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 37
desp1989
Poziom 9
Post#10 30 Paź 2011 16:47  Autor tematu   

Re: Router netia spot nie działa


odnawiam post bo nie ogarniam co się z tym routerem dzieje. Nie zawsze po włączeniu kompa mam internet. Jest problem z adresem sieciowym. Jednakże po zresetowaniu routera, raz lub kilka razy internet jest. Powiedzcie mi prosze o co tutaj chodzi

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bródka
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Katowice
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4586
Pomógł: 470
Bródka
Poziom 24
Post#11 30 Paź 2011 16:54    

Re: Router netia spot nie działa


Oddaj go i kup normalny router np TP-LINK TD-W8961ND lub TD-W8901G

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
tomjed
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Gdynia
Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 714
Pomógł: 47
Ocena postów: 6
tomjed
Poziom 19
Post#12 30 Paź 2011 19:46    

Re: Router netia spot nie działa


Miałem to samo. Router jest uszkodzony. Zadzwoń do Netii podeślą Ci drugi, a najlepiej jak radzą koledzy kup jakiś "normalny" router

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
RikasMalinka
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Radzionków
Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 101
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
RikasMalinka
Poziom 12
Post#13 02 Lis 2011 21:34    

Re: Router netia spot nie działa


Netia Spot przychodzi z wpisanym użytkownikiem i hasłem netia. pozwala to na otworzenie strony Netii i chyba netiaonline.pl

Router łączy się z serwerem Netii, pobiera konfigurację, aktualizację oprogramowania. Trwa to nawet 10-15 minut.

Sprawdź jaką masz wersję oprogramowania, najnowsza ma końcówkę 37.1.11

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Marcinoik
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Łódz
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 486
Pomógł: 29
Ocena postów: 2
Marcinoik
Poziom 18
Post#14 02 Lis 2011 21:37    

Re: Router netia spot nie działa


Kolego tez tak miałem

Dodano po 55 [sekundy]:

Zadnego hasła tam nie trzeba wpisywac

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
RikasMalinka
Poziom 12
Poziom 12
Miasto: Radzionków
Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 101
Pomógł: 3
Ocena postów: 1
RikasMalinka
Poziom 12
Post#15 02 Lis 2011 21:59    

Re: Router netia spot nie działa


może się tez trafić bubel - Netia Spot nie dodany do systemu konfiguracji automatycznej

Sporadycznie, ale się trafiają takie przypadki.
Do weryfikacji potrzebuję numer seryjny ND500...

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Turboo
Poziom 13
Poziom 13
Miasto: Krzanowice
Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 147
Pomógł: 1
Ocena postów: 47
Turboo
Poziom 13
Post#16 28 Gru 2011 17:17    

Re: Router netia spot nie działa


Miałem podobny problem po odesłaniu 3 wadliwych netia spotów coś mnie oświeciło i na tej ich stronie z routera Netiaspot.home
login:admin
Hasło;admin_netia
w zakładce usługi=> zapora sieciowa status zmieniłem na :Minimalne bezpieczeństwo .
Ku mojemu zaskoczeni uw dziadostwo zaczęło działać
Pozdrawiam

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
czoss
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Kielce
Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 24
czoss
Poziom 7
Post#17 28 Gru 2011 18:40    

Re: Router netia spot nie działa


sproboj zresetowac, jesli sie nie uda, oddaj

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
tomjed
Poziom 19
Poziom 19
Miasto: Gdynia
Dołączył: 13 Lut 2003
Posty: 714
Pomógł: 47
Ocena postów: 6
tomjed
Poziom 19
Post#18 28 Gru 2011 21:11    

Re: Router netia spot nie działa


Turboo napisał:
w zakładce usługi=> zapora sieciowa status zmieniłem na :Minimalne bezpieczeństwo .
Ku mojemu zaskoczeni uw dziadostwo zaczęło działać

Ale, że niby co, zmiana zabezpieczeń powoduje, że router się nie "wiesza"?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Router netia spot nie działa
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Netia Spot i zmiana IP router reconnect nie działa. (22)
Router Netia spot-internet po kablu nie działa (8)
Router Netia Spot - jeden komputer połączony z routerem działa, drugi nie. (1)
netia spot - Netia spot nie działa wifi (32)
Netia Spot - Nie mogę podłączyć dysku sieciowego Verbatim do Netia Spot (6)
Router Netia spot - Router Netia Spot i drugi router (2)
Netia Spot - Wykorzystanie Netia Spot do łączenia z innym dostawcą niż Netia (2)
Netia Spot! nie działa internet ! (6)
netia spot nie działa adsl2 (1)
Netia Spot nie działa, Sagem F@st 800 działa - za słaba linia, czy zmienić Spota (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS