Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika ->Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem) Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
psiocha
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 51
Miasto: PLUDRY

psiocha
Poziom 10
Post#1 02 Lis 2011 20:14  Autor tematu   

Audi A6 C5.Brak nawiewu.


Witam.Pojawił się u mnie w trasie(przebywam obecnie za granicą) problem z nawiewem.Mianowicie przestał kręcić wentylator nawiewu.Panel sterowania działa jak zawsze czyli można wszystko nastawiać,przełączać itd.Słychać jak działają klapy jedynie czego brak to nawiewu.Wymontowałem wentylator i podłączyłem bezpośrednio pod akumulator i działa.Brak jakiegokolwiek zasilania na wentylatorze.Nie mam możliwości podpięcia w tej chwili pod VAG-a.Dodam że ostatnio miałem parę razy problemy z elektryką w tym aucie.Po ostatniej wizycie u elektryka gdzie auto po prostu nie chciało odpalić,po na prawie nie wyświetla mi temperatury zewnętrznej.Czasem wyświetli ale pokazuje wtedy -40 stopni.proszę o pomoc bo do domu daleko a szyby parują.Pozdrawiam.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
leonek4
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 11 Cze 2005
Posty: 1210
Miasto: LUBLIN

leonek4
Poziom 21
Post#2 02 Lis 2011 23:14    

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Sprawdź opornik rezystor dmuchawy czy dochodzi do niego zasilanie i sterownie.
Co do wskazania tem. sprawdź podłączenie czujnika tem. zewnętrznej (jednak wskazanie -40 wskazuje na jego uszkodzenie).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kidu22
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 21 Sie 2010
Posty: 3288
Miasto: Zawada Mazurska

kidu22
Poziom 23
Post#3 03 Lis 2011 19:26    

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Zapnij + na stałe i po powrocie do domu oddaj do naprawy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
psiocha
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 51
Miasto: PLUDRY

psiocha
Poziom 10
Post#4 03 Lis 2011 19:59  Autor tematu   

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Gdzie znajduje się ten opornik dmuchawy?Rozumiem ze w panelu sterowania?Natomiast jeśli chodzi o czujnik temperatury to czy jest on tez bezpośrednio podpięty pod panel sterowania?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
misiek14051990
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 14 Paź 2009
Posty: 162
Miasto: Skierniewice

misiek14051990
Poziom 14
Post#5 03 Lis 2011 20:20    

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


to jest twoj rezystor.Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)

Czy wiadomość jest pomocna? + +1 -
Powrót do góry
kidu22
Poziom 23
Poziom 23


Dołączył: 21 Sie 2010
Posty: 3288
Miasto: Zawada Mazurska

kidu22
Poziom 23
Post#6 03 Lis 2011 20:25    

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


psiocha napisał:
Gdzie znajduje się ten opornik dmuchawy?Rozumiem ze w panelu sterowania?
UHU.

A w środku jest 1 duży tranzystor i 4 małe smd i kilka oporników.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kamazz
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 94
Miasto: AUGUSTÓW

kamazz
Poziom 12
Post#7 03 Lis 2011 20:33Pomocny post    

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Opornik dmuchawy znajduje się w kanale nawiewowym za wentylatorem bo jest przez niego chłodzony. Chyba gdzieś tutaj.

Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
psiocha
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 51
Miasto: PLUDRY

psiocha
Poziom 10
Post#8 12 Lis 2011 14:42  Autor tematu   

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Witam ponownie.Znalazłem już ten opornik przy wentylatorze.Nie dochodzi do niego zasilanie.Jedyne co jest to 7.8V na przewodzie sterującym(cienki przewód).Czy ten rezystor jest zasilany bezpośrednio z panela sterowania czy w inny sposób?Wspomne że nadal przebywam za granicą i nie mam możliwości skorzystania z serwisu.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
petdog
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 28 Sty 2008
Posty: 93

petdog
Poziom 12
Post#9 12 Lis 2011 19:04    

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


sprawdzałeś bezpieczniki ?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
psiocha
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 51
Miasto: PLUDRY

psiocha
Poziom 10
Post#10 13 Lis 2011 15:33  Autor tematu   

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Naturalnie.Wszystkie bezpieczniki są ok.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
tomasz0703
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 837
Miasto: ZABRZE

tomasz0703
Poziom 20
Post#11 13 Lis 2011 15:53Pomocny post    

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Ten rezystor steruje masą więc + nie będziesz miał .Zobacz przy samym silniku czy masz +12 .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
psiocha
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 51
Miasto: PLUDRY

psiocha
Poziom 10
Post#12 14 Lis 2011 18:35  Autor tematu   

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Tzn. nie rozumiem jak przy silniku?chodzi o silnik wentylatora?Jeśli tak to tam też niema żadnego zasilania.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
jerry1960
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 04 Mar 2010
Posty: 1601
Miasto: Miasto nad Nilem

jerry1960
Poziom 22
Post#13 14 Lis 2011 18:49Pomocny post    

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Sprawdź jeszcze raz bezpieczniki. ewentualnie przewód do silnika.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tomasz0703
Poziom 20
Poziom 20


Dołączył: 16 Wrz 2005
Posty: 837
Miasto: ZABRZE

tomasz0703
Poziom 20
Post#14 14 Lis 2011 20:49Pomocny post    

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Jak nie masz napięcia na brązowym przewodzie przy silniku dmuchawy to sprawdz bezpiecznik 25 i 26 (oba 30 A ) .

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
psiocha
Poziom 10
Poziom 10


Dołączył: 15 Sty 2006
Posty: 51
Miasto: PLUDRY

psiocha
Poziom 10
Post#15 16 Lis 2011 21:01  Autor tematu   

Re: Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)


Witam ponownie.Problem rozwiązany.Przepalony przewód przy gniezdzie bezpiecznika.Jednak przydają się fachowe porady.Wszystko śmiga jak wcześniej.Pozostaje jeszcze kwestia wskazywania temperatury zewnętrznej ale pozostawię to na inny temat.Druga sprawa to chyba zaopatrzę się w jakiś dobry i mądry zestaw diagnostyczny vag ale to też temat na pózniej.Wszystkim kolegom dziekuję.Temat zamykam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Samochody Serwis -> Samochody Elektryka i elektronika -> Audi A6 C5.Brak nawiewu.(silnik sprawny,cos z panelem)
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Audi A5 B5 - Brak nawiewu na przednią szybę,jak zdemontować rozdzielacz nawiewu? (10)
Audi 100 c3 (cygaro) Jak wymienić silnik od nawiewu? (4)
renault safrane-problem z panelem nawiewu (klimatronik) (3)
Problem z panelem nawiewu seat ibiza 2000r. (1)
Audi A4 B6 - Brak podświetlenia pokręteł od nawiewu (12)
Audi a4 brak nawiewu na wprost. Co z tym zrobić? (3)
Brak nawiewu audi a4 b5. Wentylator działa i słychać klapki. (4)
audi a4 brak nawiewu na przednia szybe od strony pasazera (1)
renaut megane 1.6 8v klima man - PRZEWODY DO WENTYLATORA NAWIEWU- BRAK NAWIEWU/ (7)
Wentylator nawiewu Audi - Jak sprawdzić wentylator nawiewu (gniazdo 6 pin) (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS