FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

LPG do diesla sterowanie dawką lpg

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Gas Installations -> LPG do diesla sterowanie dawką lpg
Author
Poziom 7
Poziom 7

Post#31 15 Jan 2012 19:25   

Re: LPG do diesla sterowanie dawką lpg

nie zapominam! Chodzi mi o to że ilość maksymalną gazu jaką chcę dodać do paliwa przy maksymalnym podciśnieniu(obciążeniu) regulował bym registerem np. http://www.phjacus.pl/upload/sklep/sTjgNd.jpg wraz ze zmniejszeniem podciśnienia reduktor otwierał by się proporcjonalnie mniej i proporcjonalnie mniej gazu z ustawienia maksymalnego ustawionego na registerze płyneło by do dolotu
Back to top

decybel91
Poziom 22
Poziom 22

Post#32 16 Jan 2012 18:49   

Zrobisz jak chcesz, ale uważaj i po montażu szukaj drugiego silnika. W/g za drogi gips, albo sobie LPG dawkować wedle uznania.
Back to top

gondoljerzy
Poziom 18
Poziom 18

Post#33 17 Jan 2012 00:33   

yam1530 wrote:

przeglądałem książkę Instalacje
zasilania gazem
Marek Flekiewicz i tam jest opis iż w instalacjach gaźnikowych wypływ gazu z reduktora jest uzależniony od podciśnienia panującego w dolocie. Czy to by się zgadzało?

Zbyt duże uproszczenie, które może wprowadzać w błąd. Wypływ gazu jest uzależniony od podciśnienia w mikserze gazu. Podciśnienie w dolocie można rozumieć też jako podciśnienie w kolektorze ssącym, a to zupełnie inne wartości.

Quote:
Chodzi mi o to że ilość maksymalną gazu jaką chcę dodać do paliwa przy maksymalnym podciśnieniu(obciążeniu) regulował bym registerem np. http://www.phjacus.pl/upload/sklep/sTjgNd.jpg wraz ze zmniejszeniem podciśnienia reduktor otwierał by się proporcjonalnie mniej i proporcjonalnie mniej gazu z ustawienia maksymalnego ustawionego na registerze płyneło by do dolotu

Nie da rady, bo w typowym dieslu nie ma przepustnicy i przepływ powietrza w dolocie jest cały czas stosunkowo duży. Na wolnych obrotach miałbyś już spore ssanie gazu. Ja to rozumiem tak: trzeba by dawkować gaz płynnie od zera na wolnych obrotach do jakiejś maksymalnej wartości nie przekraczającej 10 czy 15% maksymalnego zużycia ropy i to maksimum podawania gazu osiągnąć przy 1/4 czy 1/3 maksymalnego obciążenia silnika. Dalsze zwiększanie wtrysku ropy nie powinno już zwiększać dawki gazu.
Back to top

yam1530
Poziom 7
Poziom 7

Post#34 17 Jan 2012 20:51   

Quote:
gondoljerzy
Dzięki za konkretne informacje. Przepraszam że tak drążę temat ale chciałbym spróbować jak najszybciej spróbować jazdy z 15%dawką gazu( długie dojazdy do pracy) Czyli trzeba dobrać wtryskiwacz gazowy tak aby jego maksymalny przepływ był <= 15% spalania ropy w moim td?
Back to top

Dojtek
Poziom 1
Poziom 1

Post#35 08 Feb 2012 20:49   

Elpigaz posiada w swojej ofercie takie instalacjie które można zamontować
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Feb 2012 20:49   

Back to top

andrzej104
Poziom 9
Poziom 9

Post#36 09 Feb 2012 19:52   

Kolego czy posiadasz namiary na taką instalację, chętnie poczytam.
Back to top

decybel91
Poziom 22
Poziom 22

Post#37 09 Feb 2012 20:32   

elpigaz.pl
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Auto Service -> Cars Gas Installations -> LPG do diesla sterowanie dawką lpg
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
astra 1.4 16v+lpg zimny silnik przerywa na benzynie, na lpg (1)
LPG Autronic Fiat Panda 1.2 Dziwne odczyty lambdy na lpg (4)
kia sephia 1.6 lpg w czasie jazdy przerzuca z lpg na paliwo (5)
Jakie swiece do LPG ? Czy specjalne swieczki do LPG to kit ? (12)
Skoda felicia 1.3 mpi LPG II gen samoczynnie przełącza z LPG na benzyne!! (20)
Ford Mondeo MK1 1994 benz. + LPG - wysokie obroty na LPG (5)
polonez 1.6 LPG szarpie na LPG w zakresie 2000-3500 obr/min (7)
Uno 1.0 LPG, Fiesta mk3 1.1 LPG czy Clio 1 1.2 LPG ? (4)
LPG BRC Golf 2 Odpalanie uruchamianie zapalanie na LPG zimą (5)
Odpalanie SC900 z LPG. Jak zidentyfikować model komputerka, oraz instalacji LPG? (16)

Page generation time: 0.118 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed 
opony