Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Gothic III zacina co zrobić?


  Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives ->Gothic III zacina co zrobić? Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
wojto611
Level 2
Location: Istebna
Joined: 16 Mar 2011
Posts: 4
wojto611
Level 2
Post#1 06 Nov 2011 11:07  Topic author   

Gothic III zacina co zrobić?


Mam Gothic 3 ale strasznie ścina nie wiem dlaczego wgrałem patcha 1.7 i trochę mniej ścina.
Mój sprzęt
Procesor:AMD Sempron 2200+ 1.50 GHz
Pamięć Ram: 768 MB ram 2 kostki
Karta graficzna: Nividia GeForce 6800 Gs/xt

Proszę o szybką odpowiedź

Helpful post? + 0
Back to top

Ad
Ad


Back to top
wariato
Level 43
Joined: 13 Jun 2007
Posts: 35604
Helped: 1150
Post rating: 466
wariato
Level 43
Post#2 06 Nov 2011 11:28Helpful post    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Niby gra nie ma strasznych wymagań ale wydaje mi się że masz za słaby procesor do płynnej rozgrywki. Jaką masz płytę główną ? Ja bym go podkręcił ile wlezie.

Grafika jeszcze jako tako. Dokup z 512MB ram za 15-20zł i podkręć procesor - to najtańsze możliwe lekkie podniesienie wydajności tego dziadka.

P.S. Napisałeś w złym dziale.

Helpful post? + 0
Back to top

Ad
Ad


Back to top
wojto611
Level 2
Location: Istebna
Joined: 16 Mar 2011
Posts: 4
wojto611
Level 2
Post#3 06 Nov 2011 11:57  Topic author   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


jestem nowy i nie wiem w jakich forach pisać

Jak podkręcić procka

Helpful post? + 0
Back to top
gogol9876
Level 13
Location: Inowrocław
Joined: 24 Apr 2010
Posts: 137
Helped: 1
gogol9876
Level 13
Post#4 06 Nov 2011 12:07    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Procka mozesz podkrecic w biosie zwiększając częstotliwość i taktowanie co zwiększy moc obliczeniowa ewentualnie dac większe napięcie ale raczej nie bedzie to konieczne osobiście nie polecam podkrecania ponieważ zmniejsza to żywotność mozesz tez zamowic sobie Procka na allegro tylko zobacz jaki masz socket spróbuj zmniejszyć wymagania gry na max dokup ramy

Helpful post? + 0
Back to top
Kasek21
Spec od komputerów
Location: Dąbrowa Górnicza
Joined: 02 Sep 2004
Posts: 26317
Helped: 2760
Post rating: 95
Kasek21
Spec od komputerów
Post#5 06 Nov 2011 12:15    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Procesor jest zdecydowanie za słaby do Gothic III.

Co do OC to jaki model płyty posiadasz, i jaki zasilacz (marka i model)?

Helpful post? + 0
Back to top
Matuzalem
Level 43
Location: Olsztyn
Joined: 04 Feb 2009
Posts: 14899
Helped: 1280
Post rating: 4
Matuzalem
Level 43
Post#6 06 Nov 2011 12:20    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Uczestników dyskusji proszę o korektę pisowni w postach.

Helpful post? + 0
Back to top
gwidon997
Level 23
Location: Tarnobrzeg
Joined: 27 Aug 2010
Posts: 763
Helped: 30
Post rating: 15
gwidon997
Level 23
Post#7 06 Nov 2011 16:38    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Masz za słaby procesor do Gothica III, karta też do demonów wydajności nie należy. Gothic III jest grą strasznie kiepsko zooptymalizowaną, potrafi się ciąć nawet na mocnych maszynach.

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#8 06 Nov 2011 17:38    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Czy sprawdziłeś czy twój komputer spełnia wymagania tej gry?
Czy posiadasz legalną wersję tej gry?

Helpful post? + 0
Back to top
wojto611
Level 2
Location: Istebna
Joined: 16 Mar 2011
Posts: 4
wojto611
Level 2
Post#9 06 Nov 2011 20:02  Topic author   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Gra nie jest oryginalna przypadkiem znalazłem ją na półce z grami brata i postanowiłem sprawdzić czy działa

Helpful post? + 0
Back to top
wariato
Level 43
Joined: 13 Jun 2007
Posts: 35604
Helped: 1150
Post rating: 466
wariato
Level 43
Post#10 06 Nov 2011 20:07    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Z tego co widzę po postach kolegi już w marcu chciałeś zmodernizować komputer. Nie powiodło się ?
Twój PCet to już przeżytek, odkładaj na nowy.

Helpful post? + 0
Back to top
Removed
Removed
Post#11 06 Nov 2011 21:17    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Zapytałem czy masz legalną wersję gry a nie czy masz oryginalne pudełko.
Zanim zainstalujesz jakąkolwiek grę zawsze należy zapoznać się z jej wymaganiami aby określić czy komputer na którym ta gra ma zostać zainstalowana spełnia wymagania gry.

Helpful post? + 0
Back to top
_haker_1
Level 32
Location: Olsztyn
Joined: 11 Feb 2007
Posts: 2413
Helped: 70
Post rating: 1
_haker_1
Level 32
Post#12 06 Nov 2011 22:01    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


wojto611 wrote:
Gra nie jest oryginalna przypadkiem znalazłem ją na półce z grami brata i postanowiłem sprawdzić czy działa


To chyba nie mamy o czym gadac. Piraty maja to do siebie, ze potrafia robic cuda. Mozliwe, ze komputer, mozliwe, ze gra - kup oryginal zainstaluj i jesli byloby to samo to czeka cie kupno nowego peceta.

Helpful post? + 0
Back to top
Lzep
Level 39
Location: Tarnobrzeg
Joined: 12 Dec 2004
Posts: 4252
Helped: 484
Post rating: 9
Lzep
Level 39
Post#13 06 Nov 2011 22:10    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


wariato wrote:
Z tego co widzę po postach kolegi już w marcu chciałeś zmodernizować komputer. Nie powiodło się ?
No właśnie, też tam zajrzałem - jak widzę kolega ciągle nie raczy podać typu płyty głównej ! Jak chcesz uzyskać pomoc bez takiej podstawowej informacji ? Przecież dało by się coś zrobić (szybko i tanio) - wymiana CPU, dołożenie pamięci - no ale info o płycie jest niezbędne !

Helpful post? + 0
Back to top
DriverMSG
Admin grupy komputery
Location: Prowincja Liege
Joined: 28 Feb 2005
Posts: 33952
Helped: 2786
Post rating: 525
DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#14 06 Nov 2011 22:43    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


_haker_1 wrote:
To chyba nie mamy o czym gadac.

Amen.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Gothic III zacina co zrobić?
Page 1 of 1



Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.049 seconds