Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Gothic III zacina co zrobić?


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Gothic III zacina co zrobić?
Author
Message
wojto611
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 16 Mar 2011
Posts: 4
Location: Istebna

Post#1 Post from the author of the topic 06 Nov 2011 11:07   

Gothic III zacina co zrobić?


Mam Gothic 3 ale strasznie ścina nie wiem dlaczego wgrałem patcha 1.7 i trochę mniej ścina.
Mój sprzęt
Procesor:AMD Sempron 2200+ 1.50 GHz
Pamięć Ram: 768 MB ram 2 kostki
Karta graficzna: Nividia GeForce 6800 Gs/xt

Proszę o szybką odpowiedź

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 06 Nov 2011 11:07   



Back to top
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 13 Jun 2007
Posts: 33717

Post#2 06 Nov 2011 11:28helpful post - solution   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Niby gra nie ma strasznych wymagań ale wydaje mi się że masz za słaby procesor do płynnej rozgrywki. Jaką masz płytę główną ? Ja bym go podkręcił ile wlezie.

Grafika jeszcze jako tako. Dokup z 512MB ram za 15-20zł i podkręć procesor - to najtańsze możliwe lekkie podniesienie wydajności tego dziadka.

P.S. Napisałeś w złym dziale.

Helpful message? + -

Back to top
   
wojto611
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 16 Mar 2011
Posts: 4
Location: Istebna

Post#3 Post from the author of the topic 06 Nov 2011 11:57   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


jestem nowy i nie wiem w jakich forach pisać

Jak podkręcić procka

Helpful message? + -

Back to top
   
gogol9876
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 24 Apr 2010
Posts: 129
Location: Inowrocław

Post#4 06 Nov 2011 12:07   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Procka mozesz podkrecic w biosie zwiększając częstotliwość i taktowanie co zwiększy moc obliczeniowa ewentualnie dac większe napięcie ale raczej nie bedzie to konieczne osobiście nie polecam podkrecania ponieważ zmniejsza to żywotność mozesz tez zamowic sobie Procka na allegro tylko zobacz jaki masz socket spróbuj zmniejszyć wymagania gry na max dokup ramy

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 06 Nov 2011 12:07   



Back to top
   
Kasek21
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Joined: 02 Sep 2004
Posts: 26429
Location: Dąbrowa Górnicza

Post#5 06 Nov 2011 12:15   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Procesor jest zdecydowanie za słaby do Gothic III.

Co do OC to jaki model płyty posiadasz, i jaki zasilacz (marka i model)?

Helpful message? + -

Back to top
   
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 04 Feb 2009
Posts: 14336
Location: Olsztyn

Post#6 06 Nov 2011 12:20   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Uczestników dyskusji proszę o korektę pisowni w postach.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 06 Nov 2011 12:20   



Back to top
   
gwidon997
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 27 Aug 2010
Posts: 576
Location: Tarnobrzeg

Post#7 06 Nov 2011 16:38   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Masz za słaby procesor do Gothica III, karta też do demonów wydajności nie należy. Gothic III jest grą strasznie kiepsko zooptymalizowaną, potrafi się ciąć nawet na mocnych maszynach.

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#8 06 Nov 2011 17:38   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Czy sprawdziłeś czy twój komputer spełnia wymagania tej gry?
Czy posiadasz legalną wersję tej gry?

Helpful message? + -

Back to top
   
wojto611
Poziom 2
Poziom 2


Joined: 16 Mar 2011
Posts: 4
Location: Istebna

Post#9 Post from the author of the topic 06 Nov 2011 20:02   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Gra nie jest oryginalna przypadkiem znalazłem ją na półce z grami brata i postanowiłem sprawdzić czy działa

Helpful message? + -

Back to top
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Joined: 13 Jun 2007
Posts: 33717

Post#10 06 Nov 2011 20:07   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Z tego co widzę po postach kolegi już w marcu chciałeś zmodernizować komputer. Nie powiodło się ?
Twój PCet to już przeżytek, odkładaj na nowy.

Helpful message? + -

Back to top
   
Removed






Post#11 06 Nov 2011 21:17   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Zapytałem czy masz legalną wersję gry a nie czy masz oryginalne pudełko.
Zanim zainstalujesz jakąkolwiek grę zawsze należy zapoznać się z jej wymaganiami aby określić czy komputer na którym ta gra ma zostać zainstalowana spełnia wymagania gry.

Helpful message? + -

Back to top
   
_haker_1
Poziom 22
Poziom 22


Joined: 11 Feb 2007
Posts: 2411
Location: Olsztyn

Post#12 06 Nov 2011 22:01   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


wojto611 wrote:
Gra nie jest oryginalna przypadkiem znalazłem ją na półce z grami brata i postanowiłem sprawdzić czy działa


To chyba nie mamy o czym gadac. Piraty maja to do siebie, ze potrafia robic cuda. Mozliwe, ze komputer, mozliwe, ze gra - kup oryginal zainstaluj i jesli byloby to samo to czeka cie kupno nowego peceta.

Helpful message? + -

Back to top
   
Ad


Ad


Post# 06 Nov 2011 22:01   



Back to top
   
Lzep
Poziom 24
Poziom 24


Joined: 12 Dec 2004
Posts: 4252
Location: Tarnobrzeg

Post#13 06 Nov 2011 22:10   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


wariato wrote:
Z tego co widzę po postach kolegi już w marcu chciałeś zmodernizować komputer. Nie powiodło się ?
No właśnie, też tam zajrzałem - jak widzę kolega ciągle nie raczy podać typu płyty głównej ! Jak chcesz uzyskać pomoc bez takiej podstawowej informacji ? Przecież dało by się coś zrobić (szybko i tanio) - wymiana CPU, dołożenie pamięci - no ale info o płycie jest niezbędne !

Helpful message? + -

Back to top
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Joined: 28 Feb 2005
Posts: 30125
Location: Prowincja Liege

Post#14 06 Nov 2011 22:43   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


_haker_1 wrote:
To chyba nie mamy o czym gadac.

Amen.

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Bin -> Bin Archives -> Gothic III zacina co zrobić?
Page 1 of 1



Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.052 seconds

elektroda.pl topic RSS feed