Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Gothic III zacina co zrobić?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum ->Gothic III zacina co zrobić? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
wojto611
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Istebna

wojto611
Poziom 2
Post#1 06 Lis 2011 11:07  Autor tematu   

Gothic III zacina co zrobić?


Mam Gothic 3 ale strasznie ścina nie wiem dlaczego wgrałem patcha 1.7 i trochę mniej ścina.
Mój sprzęt
Procesor:AMD Sempron 2200+ 1.50 GHz
Pamięć Ram: 768 MB ram 2 kostki
Karta graficzna: Nividia GeForce 6800 Gs/xt

Proszę o szybką odpowiedź

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 34162

wariato
Poziom 26
Post#2 06 Lis 2011 11:28Pomocny post    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Niby gra nie ma strasznych wymagań ale wydaje mi się że masz za słaby procesor do płynnej rozgrywki. Jaką masz płytę główną ? Ja bym go podkręcił ile wlezie.

Grafika jeszcze jako tako. Dokup z 512MB ram za 15-20zł i podkręć procesor - to najtańsze możliwe lekkie podniesienie wydajności tego dziadka.

P.S. Napisałeś w złym dziale.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
wojto611
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Istebna

wojto611
Poziom 2
Post#3 06 Lis 2011 11:57  Autor tematu   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


jestem nowy i nie wiem w jakich forach pisać

Jak podkręcić procka

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
gogol9876
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 132
Miasto: Inowrocław

gogol9876
Poziom 13
Post#4 06 Lis 2011 12:07    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Procka mozesz podkrecic w biosie zwiększając częstotliwość i taktowanie co zwiększy moc obliczeniowa ewentualnie dac większe napięcie ale raczej nie bedzie to konieczne osobiście nie polecam podkrecania ponieważ zmniejsza to żywotność mozesz tez zamowic sobie Procka na allegro tylko zobacz jaki masz socket spróbuj zmniejszyć wymagania gry na max dokup ramy

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
Kasek21
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 26338
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Kasek21
Pomocny dla użytkowników
Post#5 06 Lis 2011 12:15    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Procesor jest zdecydowanie za słaby do Gothic III.

Co do OC to jaki model płyty posiadasz, i jaki zasilacz (marka i model)?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 14461
Miasto: Olsztyn

Matuzalem
Poziom 26
Post#6 06 Lis 2011 12:20    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Uczestników dyskusji proszę o korektę pisowni w postach.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
gwidon997
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 570
Miasto: Tarnobrzeg

gwidon997
Poziom 18
Post#7 06 Lis 2011 16:38    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Masz za słaby procesor do Gothica III, karta też do demonów wydajności nie należy. Gothic III jest grą strasznie kiepsko zooptymalizowaną, potrafi się ciąć nawet na mocnych maszynach.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#8 06 Lis 2011 17:38    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Czy sprawdziłeś czy twój komputer spełnia wymagania tej gry?
Czy posiadasz legalną wersję tej gry?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Ad


Ad


Ad


Powrót do góry
wojto611
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Istebna

wojto611
Poziom 2
Post#9 06 Lis 2011 20:02  Autor tematu   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Gra nie jest oryginalna przypadkiem znalazłem ją na półce z grami brata i postanowiłem sprawdzić czy działa

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 34162

wariato
Poziom 26
Post#10 06 Lis 2011 20:07    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Z tego co widzę po postach kolegi już w marcu chciałeś zmodernizować komputer. Nie powiodło się ?
Twój PCet to już przeżytek, odkładaj na nowy.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Usunięty






Usunięty
Post#11 06 Lis 2011 21:17    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Zapytałem czy masz legalną wersję gry a nie czy masz oryginalne pudełko.
Zanim zainstalujesz jakąkolwiek grę zawsze należy zapoznać się z jej wymaganiami aby określić czy komputer na którym ta gra ma zostać zainstalowana spełnia wymagania gry.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
_haker_1
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 2410
Miasto: Olsztyn

_haker_1
Poziom 22
Post#12 06 Lis 2011 22:01    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


wojto611 napisał:
Gra nie jest oryginalna przypadkiem znalazłem ją na półce z grami brata i postanowiłem sprawdzić czy działa


To chyba nie mamy o czym gadac. Piraty maja to do siebie, ze potrafia robic cuda. Mozliwe, ze komputer, mozliwe, ze gra - kup oryginal zainstaluj i jesli byloby to samo to czeka cie kupno nowego peceta.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Lzep
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 4252
Miasto: Tarnobrzeg

Lzep
Poziom 24
Post#13 06 Lis 2011 22:10    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


wariato napisał:
Z tego co widzę po postach kolegi już w marcu chciałeś zmodernizować komputer. Nie powiodło się ?
No właśnie, też tam zajrzałem - jak widzę kolega ciągle nie raczy podać typu płyty głównej ! Jak chcesz uzyskać pomoc bez takiej podstawowej informacji ? Przecież dało by się coś zrobić (szybko i tanio) - wymiana CPU, dołożenie pamięci - no ale info o płycie jest niezbędne !

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 31493
Miasto: Prowincja Liege

DriverMSG
Admin grupy komputery
Post#14 06 Lis 2011 22:43    

Re: Gothic III zacina co zrobić?


_haker_1 napisał:
To chyba nie mamy o czym gadac.

Amen.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Kosz -> Kosz Archiwum -> Gothic III zacina co zrobić?
Strona 1 z 1




Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.056 seconds

elektroda.pl temat RSS