Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Gothic III zacina co zrobić?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Gothic III zacina co zrobić?
Autor
Wiadomość
wojto611
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Istebna

Post#1 Post autora tematu 06 Lis 2011 11:07   

Gothic III zacina co zrobić?


Mam Gothic 3 ale strasznie ścina nie wiem dlaczego wgrałem patcha 1.7 i trochę mniej ścina.
Mój sprzęt
Procesor:AMD Sempron 2200+ 1.50 GHz
Pamięć Ram: 768 MB ram 2 kostki
Karta graficzna: Nividia GeForce 6800 Gs/xt

Proszę o szybką odpowiedź
Powrót do góry
   
Ad


Ad


Post# 06 Lis 2011 11:07   



Powrót do góry
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 32464

Post#2 06 Lis 2011 11:28pomocny post - solucja   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Niby gra nie ma strasznych wymagań ale wydaje mi się że masz za słaby procesor do płynnej rozgrywki. Jaką masz płytę główną ? Ja bym go podkręcił ile wlezie.

Grafika jeszcze jako tako. Dokup z 512MB ram za 15-20zł i podkręć procesor - to najtańsze możliwe lekkie podniesienie wydajności tego dziadka.

P.S. Napisałeś w złym dziale.
Powrót do góry
   
wojto611
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Istebna

Post#3 Post autora tematu 06 Lis 2011 11:57   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


jestem nowy i nie wiem w jakich forach pisać

Jak podkręcić procka
Powrót do góry
   
gogol9876
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 128
Miasto: Inowrocław

Post#4 06 Lis 2011 12:07   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Procka mozesz podkrecic w biosie zwiększając częstotliwość i taktowanie co zwiększy moc obliczeniowa ewentualnie dac większe napięcie ale raczej nie bedzie to konieczne osobiście nie polecam podkrecania ponieważ zmniejsza to żywotność mozesz tez zamowic sobie Procka na allegro tylko zobacz jaki masz socket spróbuj zmniejszyć wymagania gry na max dokup ramy
Powrót do góry
   
Kasek21
Pomocny dla użytkowników
Pomocny dla użytkowników


Dołączył: 02 Wrz 2004
Posty: 26446
Miasto: Dąbrowa Górnicza

Post#5 06 Lis 2011 12:15   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Procesor jest zdecydowanie za słaby do Gothic III.

Co do OC to jaki model płyty posiadasz, i jaki zasilacz (marka i model)?
Powrót do góry
   
Ad





Post# 06 Lis 2011 12:15   



Powrót do góry
   
Matuzalem
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Lut 2009
Posty: 14293
Miasto: Olsztyn

Post#6 06 Lis 2011 12:20   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Uczestników dyskusji proszę o korektę pisowni w postach.
Powrót do góry
   
gwidon997
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 27 Sie 2010
Posty: 534
Miasto: Tarnobrzeg

Post#7 06 Lis 2011 16:38   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Masz za słaby procesor do Gothica III, karta też do demonów wydajności nie należy. Gothic III jest grą strasznie kiepsko zooptymalizowaną, potrafi się ciąć nawet na mocnych maszynach.
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#8 06 Lis 2011 17:38   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Czy sprawdziłeś czy twój komputer spełnia wymagania tej gry?
Czy posiadasz legalną wersję tej gry?
Powrót do góry
   
wojto611
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 16 Mar 2011
Posty: 4
Miasto: Istebna

Post#9 Post autora tematu 06 Lis 2011 20:02   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Gra nie jest oryginalna przypadkiem znalazłem ją na półce z grami brata i postanowiłem sprawdzić czy działa
Powrót do góry
   
wariato
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 32464

Post#10 06 Lis 2011 20:07   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Z tego co widzę po postach kolegi już w marcu chciałeś zmodernizować komputer. Nie powiodło się ?
Twój PCet to już przeżytek, odkładaj na nowy.
Powrót do góry
   
Usunięty






Post#11 06 Lis 2011 21:17   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


Zapytałem czy masz legalną wersję gry a nie czy masz oryginalne pudełko.
Zanim zainstalujesz jakąkolwiek grę zawsze należy zapoznać się z jej wymaganiami aby określić czy komputer na którym ta gra ma zostać zainstalowana spełnia wymagania gry.
Powrót do góry
   
_haker_1
Poziom 22
Poziom 22


Dołączył: 11 Lut 2007
Posty: 2426
Miasto: Olsztyn

Post#12 06 Lis 2011 22:01   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


wojto611 napisał:
Gra nie jest oryginalna przypadkiem znalazłem ją na półce z grami brata i postanowiłem sprawdzić czy działa


To chyba nie mamy o czym gadac. Piraty maja to do siebie, ze potrafia robic cuda. Mozliwe, ze komputer, mozliwe, ze gra - kup oryginal zainstaluj i jesli byloby to samo to czeka cie kupno nowego peceta.
Powrót do góry
   
Lzep
Poziom 24
Poziom 24


Dołączył: 12 Gru 2004
Posty: 4258
Miasto: Tarnobrzeg

Post#13 06 Lis 2011 22:10   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


wariato napisał:
Z tego co widzę po postach kolegi już w marcu chciałeś zmodernizować komputer. Nie powiodło się ?
No właśnie, też tam zajrzałem - jak widzę kolega ciągle nie raczy podać typu płyty głównej ! Jak chcesz uzyskać pomoc bez takiej podstawowej informacji ? Przecież dało by się coś zrobić (szybko i tanio) - wymiana CPU, dołożenie pamięci - no ale info o płycie jest niezbędne !
Powrót do góry
   
DriverMSG
Admin grupy komputery
Admin grupy komputery


Dołączył: 28 Lut 2005
Posty: 29421
Miasto: Prowincja Liege

Post#14 06 Lis 2011 22:43   

Re: Gothic III zacina co zrobić?


_haker_1 napisał:
To chyba nie mamy o czym gadac.

Amen.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Kosz -> Gothic III zacina co zrobić?
Strona 1 z 1



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.046 seconds

elektroda.pl temat RSS