| Author |
kory93 Poziom 4

|
06 Nov 2011 16:45 Transmitancja opeartorowa filtru środkowozaporowego |
|
|
|
Policzyłem transmitancję
k(jω)=(1/jωC)/(R+jωL+1/jωC)
Lecz do końca nie wiem jak wyznaczyć z niej wzór na charakterystykę amplitudową jak i fazową
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
06 Nov 2011 16:45 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Quarz Poziom 26

|
06 Nov 2011 17:21 Re: Transmitancja operatorowa filtru środkowozaporowego |
|
|
|
| kory93 wrote: |
Policzyłem transmitancję jaką? [dopisek Quarz]
kK(j•ω)=(1/(j•ω•C))/(R+j•ω•L+1/(j•ω•C))
Lecz do końca nie wiem jak wyznaczyć z niej wzór na charakterystykę amplitudową jak i fazową |
Schemat niekompletny - brak specyfikacji jego elementów - więc powyższego zapisu formalnie nie rozumiem.
Poza tym, to formalny znak mnożenia oraz użycie nawiasów - wskazujących poprawną kolejność działań - też tu obowiązują.
Skoro o to tu pytasz, to znaczy, iż nie skorzystałeś ani z forumowej wyszukiwarki - a ja nie mam zamiaru tu powtarzać się - zobacz:
Ani też nie zapytałeś o to wujcia Google ... :!: :idea: :!: ... i nie jest to poprawny schemat filtru środkowozaporowego ... :!: :shock: :cry:
Temat Twój łamie regulamin tego forum oraz podczepione tematy Moderatora w tym dziale i będę go raportował, a właściwe jego miejsce jest w koszu.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
06 Nov 2011 17:21 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
kory93 Poziom 4

|
06 Nov 2011 22:51 Re: Transmitancja opeartorowa filtru środkowozaporowego |
|
|
|
Chodzi mi głównie o wyprowadzenie wzoru, a co do Google i forum to szukałem i nic co by mnie zainteresowało nie znalazłem.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
06 Nov 2011 22:51 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Quarz Poziom 26

|
06 Nov 2011 23:09 Re: Transmitancja opeartorowa filtru środkowozaporowego |
|
|
|
| kory93 wrote: |
| chodzi mi głównie o wyprowadzenie wzoru, a co do google i forum to szukałem i nic co by mnie zainteresowało nie znalazłem |
Pisownia ohydna ... :!: ... aż odpycha od dalszej dyskusji tu z Tobą ...
Napisałeś, że nic nie znalazłeś na forum i to nawet z moją tu podpowiedzią ... :?: :!: :?: ... więc musisz przyjąć to za aksjomat, iż ja kiedyś na tym forum to wszystko dokładnie wyjaśniłem, a więc nie mam teraz zamiaru powtarzać się, ani też "podsuwać pod nos" Tobie linkę do tamtych tematów - choć mam je na podglądzie ...
A jak na Gogle nic - ponoć - nie znalazłeś, to znaczy, iż nie wiesz czego tam masz szukać.
Tu moja rada dla Ciebie jest tylko jedna - poważnie zastanów się, czy to jest właściwy zawód - Elektrotechnika - dla Ciebie ... :idea:
|
|
| Back to top |
|
 |