FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Transmitancja opeartorowa filtru środkowozaporowego

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Beginners Laboratories, Theory, Papers -> Transmitancja opeartorowa filtru środkowozaporowego
Author
Poziom 4
Poziom 4

Post#1 Post from the author of the topic 06 Nov 2011 16:45   

Policzyłem transmitancję

k(jω)=(1/jωC)/(R+jωL+1/jωC)

Lecz do końca nie wiem jak wyznaczyć z niej wzór na charakterystykę amplitudową jak i fazową
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 06 Nov 2011 16:45   

Back to top

Quarz
Poziom 26
Poziom 26

Post#2 06 Nov 2011 17:21   

Re: Transmitancja operatorowa filtru środkowozaporowego

kory93 wrote:

Policzyłem transmitancję jaką? [dopisek Quarz]

kK(jω)=(1/(jωC))/(R+jωL+1/(jωC))

Lecz do końca nie wiem jak wyznaczyć z niej wzór na charakterystykę amplitudową jak i fazową
Schemat niekompletny - brak specyfikacji jego elementów - więc powyższego zapisu formalnie nie rozumiem.
Poza tym, to formalny znak mnożenia oraz użycie nawiasów - wskazujących poprawną kolejność działań - też tu obowiązują.
Skoro o to tu pytasz, to znaczy, iż nie skorzystałeś ani z forumowej wyszukiwarki - a ja nie mam zamiaru tu powtarzać się - zobacz:
Ani też nie zapytałeś o to wujcia Google ... :!: :idea: :!: ... i nie jest to poprawny schemat filtru środkowozaporowego ... :!: :shock: :cry:

Temat Twój łamie regulamin tego forum oraz podczepione tematy Moderatora w tym dziale i będę go raportował, a właściwe jego miejsce jest w koszu.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 06 Nov 2011 17:21   

Back to top

kory93
Poziom 4
Poziom 4

Post#3 Post from the author of the topic 06 Nov 2011 22:51   

Re: Transmitancja opeartorowa filtru środkowozaporowego

Chodzi mi głównie o wyprowadzenie wzoru, a co do Google i forum to szukałem i nic co by mnie zainteresowało nie znalazłem.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# Post from the author of the topic 06 Nov 2011 22:51   

Back to top

Quarz
Poziom 26
Poziom 26

Post#4 06 Nov 2011 23:09   

Re: Transmitancja opeartorowa filtru środkowozaporowego

kory93 wrote:
chodzi mi głównie o wyprowadzenie wzoru, a co do google i forum to szukałem i nic co by mnie zainteresowało nie znalazłem
Pisownia ohydna ... :!: ... aż odpycha od dalszej dyskusji tu z Tobą ...

Napisałeś, że nic nie znalazłeś na forum i to nawet z moją tu podpowiedzią ... :?: :!: :?: ... więc musisz przyjąć to za aksjomat, iż ja kiedyś na tym forum to wszystko dokładnie wyjaśniłem, a więc nie mam teraz zamiaru powtarzać się, ani też "podsuwać pod nos" Tobie linkę do tamtych tematów - choć mam je na podglądzie ...
A jak na Gogle nic - ponoć - nie znalazłeś, to znaczy, iż nie wiesz czego tam masz szukać.
Tu moja rada dla Ciebie jest tylko jedna - poważnie zastanów się, czy to jest właściwy zawód - Elektrotechnika - dla Ciebie ... :idea:
Back to top

Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Beginner Science -> Beginners Laboratories, Theory, Papers -> Transmitancja opeartorowa filtru środkowozaporowego
Page 1 of 1
Similar topics
Transmitancja filtru aktywnego (5)

Page generation time: 0.113 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed