X
  • #1 06 Nov 2011 16:56
    mnizin
    Level 7  
    Helpful post? (+1)
    Witam , urodził mi się problem z pralką Electrolux EWT 13420 W, pralka ma ok 4 lata więc juz po gwarancji . Opiszę objawy
    -Włączam pranie , zakręci , zacznie wypompowywanie i nie przestaje(cały czas wypompowuje) , dodam że nie zawsze 1 na 10 prób się powiedzie .Wody nie pobiera
    -włączam wirowanie , podobnie ,cały czas wypompowuje ale nie zaczyna wirować
    Zalałem pralkę wodą od góry (dla sprawdzenia ) i włączyłem odwirowanie , spuściło wodę i zaczęło wirować (cały cykl ok) , ale też nie za każdym razem .
    Zegar działa , wszystko pokazuje ok ,filtr i odprowadzenie wody wyczyszczone .
    Proszę o podpowiedz co mogę zrobić .Dzięki Pozdrawiam
  • Helpful post
    #2 06 Nov 2011 18:03
    dzimi
    Moderator
    Helpful post? (0)
    Do sprawdzenia hydrostat, oraz przewód ciśnieniowy do hydrostatu czy nie jest zapchana.
  • #3 06 Nov 2011 19:07
    mnizin
    Level 7  
    Topic author Helpful post? (0)
    Dzięki za zainteresowanie .
    Jestem zielony w tych sprawach , więc jak może wyglądać ten hydrostat oraz gdzie się znajduje ?

    Dodano po 45 [minuty]:

    Jeżeli hydrostat to jest to małe urządzenie czarne u góry pralki dwa kabelki zasilające i wężyk od spodu to wygląda na sprawne ,wężyk jak dmucham to jest jakby mały opór ale drożny bo słychać syczenie gdzieś środku
  • Helpful post
    #4 07 Nov 2011 10:16
    dzimi
    Moderator
    Helpful post? (+1)
    To nie ma być syczenie tylko normalny przepływ. Dmuchnij jeszcze w sam hydrostat powinieneś słyszeć pyknięcia przekaźnika ciśnieniowego.
  • #5 07 Nov 2011 21:34
    mnizin
    Level 7  
    Topic author Helpful post? (0)
    Przedmuchałem wężyk ,hydrostat i wszystko działa , zrobione 3 prania i jest ok .Wielkie dzięki
  Search 4 million + Products
Browse Products