Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi ->Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Rela18
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 5
Rela18
Poziom 3
Post#1 06 Lis 2011 21:23  Autor tematu   

LiveBox-Połączenie WiFi


Witam

Mam otóż taki problem:

Mam neostrade, i do tej pory neta miałem przez wifi na laptopie.Dzisiaj pojawił się taki problem, że łączy mnie z lb a nie mam internetu. Pisze mi ze internet jest ograniczony i nie wiem co jest.. nic nie ruszałem w ustawieniach. Niema awarii, dlatego że bratu na stacjonarnym działa wszystko(a jest połączony do tego samego lb od dawna) ... nie wiem co się mogło stać. A zależy mi żeby to naprawić. Dodam że nikt nic nie ruszał w ustawieniach.Mam windowsa 7. A oto screeny:
Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi
Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi

Bardzo Was proszę o pomoc.

Popraw obrazki wg INSTRUKCJI
[witux]


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
matzg
Poziom 22
Poziom 22
Miasto: Zielona Góra (Siedlisko)
Dołączył: 11 Lut 2006
Posty: 2164
Pomógł: 300
Ocena postów: 23
matzg
Poziom 22
Post#2 06 Lis 2011 21:40    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Witam, restartowałeś LiveBox-a?

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Rela18
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 5
Rela18
Poziom 3
Post#3 06 Lis 2011 21:52  Autor tematu   

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Nie. Restartowałem tylko w kompie(wył i wł połączenie). Czy to mogłoby być przyczyną?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet
Miasto: Gostyń
Dołączył: 30 Mar 2007
Posty: 24740
Pomógł: 2460
Ocena postów: 209
jimasek
Pomocny w Sieci, Internet
Post#4 06 Lis 2011 22:01    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Rela18 napisał:
Czy to mogłoby być przyczyną

Oczywiście jeżeli masz dane do internetu (login i hasło) możesz resetować ;)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Rela18
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 5
Rela18
Poziom 3
Post#5 06 Lis 2011 22:14  Autor tematu   

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Niestety będę miał możliwość sprawdzenia tego dopiero za tydzień;/ ale powiedzcie, jakie mogą być jeszcze tego przyczyny? tylko ta? jeżeli chodzi o reset, macie na myśli usunięcie wszystkiego z lb? czy odłączenie go od prądu i podłączenie na nowo?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Bródka
Poziom 24
Poziom 24
Miasto: Katowice
Dołączył: 08 Paź 2007
Posty: 4586
Pomógł: 470
Bródka
Poziom 24
Post#6 06 Lis 2011 22:38    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Restartowanie czyli uruchomienie ponownie routera, nie kasowanie jego ustawień (reset)

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Zajcewik
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Łęczna
Dołączył: 12 Sty 2010
Posty: 20
Zajcewik
Poziom 7
Post#7 07 Lis 2011 15:29    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Sprawdź czy dobrze skonfigurowałeś router, miałem podobne problemy że sieć była a neta nie i problemem była zła konfiguracja.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Adrian_1591
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Pyrzyce
Dołączył: 06 Sty 2009
Posty: 1454
Pomógł: 58
Ocena postów: 1
Adrian_1591
Poziom 21
Post#8 07 Lis 2011 17:22    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Podobnie kiedyś znajomy miał gdy coś było nie tak z funkcją z którą współpracuje przycisk REG (to chyba od MAC jest) (ten starsze livebox z nazwą SSID neostrada_**** ).
Niby było połączone,ale albo zrywało po chwili połączenie (max 5 minut) bądź własnie jak w Twoim przypadku nie było dostępu do neta.
Przed próba połączenia z LB naciśnij na nim ten REG i dopiero podłącz się z laptopem.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Rela18
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 5
Rela18
Poziom 3
Post#9 07 Lis 2011 22:37  Autor tematu   

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Spróboje zrestartowac router. Niestety dopiero w domu bede w piatek to wam napisze czy pomogło. Jakie mogły byc jeszcze przyczyny ? Ewentualnie jak restaru nie Pomoze, to co zrobic ?

Popraw błędy w pisowni! Regulamin pkt. 3.1.13.
[witux]


Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Rela18
Poziom 3
Poziom 3
Dołączył: 06 Lis 2011
Posty: 5
Rela18
Poziom 3
Post#10 08 Lis 2011 22:08  Autor tematu   

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Pomogło. Wystarczyło wyłączyć lb i załączyć na nowo. Dziękuję. Do zamknięcia.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi
Strona 1 z 1
Podobne tematy
LiveBox Neostrada - po kablu działa po wifi już nie (13)
TP LINK 8901G Internet działa przez wifi a przez a kablem przez Lan nie. (2)
PC - Nie działa mi internet przez kabel NEOSTRADA (4)
Neostrada Tp Livebox, działa tylko Internet albo TV (4)
LaptopASUS K53S - Nie działa internet przez wifi w windows 7, działa skype (7)
Internet przez kabel działa a wifi nie ... (2)
Samsung, n150 - internet przez wifi nie działa (1)
Internet przez kabel nie działa a WiFi działania (29)
Internet nie działa na jednym komputerze, ale przez WiFi jest (16)
TP-LINK TL-WR740N - Internet działa na komputerze, a przez wifi już nie (4)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.067 seconds

elektroda.pl temat RSS