Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks ->Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi Post new topic  This topic is locked 
Author
Hide the left column
Show left column Message
Rela18
Level 6
Joined: 06 Nov 2011
Posts: 5
Rela18
Level 6
Post#1 06 Nov 2011 21:23  Topic author   

LiveBox-Połączenie WiFi


Witam

Mam otóż taki problem:

Mam neostrade, i do tej pory neta miałem przez wifi na laptopie.Dzisiaj pojawił się taki problem, że łączy mnie z lb a nie mam internetu. Pisze mi ze internet jest ograniczony i nie wiem co jest.. nic nie ruszałem w ustawieniach. Niema awarii, dlatego że bratu na stacjonarnym działa wszystko(a jest połączony do tego samego lb od dawna) ... nie wiem co się mogło stać. A zależy mi żeby to naprawić. Dodam że nikt nic nie ruszał w ustawieniach.Mam windowsa 7. A oto screeny:
Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi
Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi

Bardzo Was proszę o pomoc.

Popraw obrazki wg INSTRUKCJI
[witux]


Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
matzg
Level 35
Location: Zielona Góra (Siedlisko)
Joined: 11 Feb 2006
Posts: 2176
Helped: 302
Post rating: 35
matzg
Level 35
Post#2 06 Nov 2011 21:40    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Witam, restartowałeś LiveBox-a?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Rela18
Level 6
Joined: 06 Nov 2011
Posts: 5
Rela18
Level 6
Post#3 06 Nov 2011 21:52  Topic author   

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Nie. Restartowałem tylko w kompie(wył i wł połączenie). Czy to mogłoby być przyczyną?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Location: Gostyń
Joined: 30 Mar 2007
Posts: 26378
Helped: 2626
Post rating: 278
jimasek
Moderator - Sieci, Internet
Post#4 06 Nov 2011 22:01    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Rela18 wrote:
Czy to mogłoby być przyczyną

Oczywiście jeżeli masz dane do internetu (login i hasło) możesz resetować ;)

Helpful post? + 0
Back to top
Rela18
Level 6
Joined: 06 Nov 2011
Posts: 5
Rela18
Level 6
Post#5 06 Nov 2011 22:14  Topic author   

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Niestety będę miał możliwość sprawdzenia tego dopiero za tydzień;/ ale powiedzcie, jakie mogą być jeszcze tego przyczyny? tylko ta? jeżeli chodzi o reset, macie na myśli usunięcie wszystkiego z lb? czy odłączenie go od prądu i podłączenie na nowo?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Bródka
Level 39
Location: Katowice
Joined: 08 Oct 2007
Posts: 4586
Helped: 473
Post rating: 6
Bródka
Level 39
Post#6 06 Nov 2011 22:38    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Restartowanie czyli uruchomienie ponownie routera, nie kasowanie jego ustawień (reset)

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Zajcewik
Level 7
Location: Łęczna
Joined: 12 Jan 2010
Posts: 20
Zajcewik
Level 7
Post#7 07 Nov 2011 15:29    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Sprawdź czy dobrze skonfigurowałeś router, miałem podobne problemy że sieć była a neta nie i problemem była zła konfiguracja.

Helpful post? + 0
Back to top
Adrian_1591
Level 28
Location: Pyrzyce
Joined: 06 Jan 2009
Posts: 1455
Helped: 58
Post rating: 5
Adrian_1591
Level 28
Post#8 07 Nov 2011 17:22    

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Podobnie kiedyś znajomy miał gdy coś było nie tak z funkcją z którą współpracuje przycisk REG (to chyba od MAC jest) (ten starsze livebox z nazwą SSID neostrada_**** ).
Niby było połączone,ale albo zrywało po chwili połączenie (max 5 minut) bądź własnie jak w Twoim przypadku nie było dostępu do neta.
Przed próba połączenia z LB naciśnij na nim ten REG i dopiero podłącz się z laptopem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
Rela18
Level 6
Joined: 06 Nov 2011
Posts: 5
Rela18
Level 6
Post#9 07 Nov 2011 22:37  Topic author   

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Spróboje zrestartowac router. Niestety dopiero w domu bede w piatek to wam napisze czy pomogło. Jakie mogły byc jeszcze przyczyny ? Ewentualnie jak restaru nie Pomoze, to co zrobic ?

Popraw błędy w pisowni! Regulamin pkt. 3.1.13.
[witux]


Helpful post? + 0
Back to top
Rela18
Level 6
Joined: 06 Nov 2011
Posts: 5
Rela18
Level 6
Post#10 08 Nov 2011 22:08  Topic author   

Re: LiveBox-Połączenie WiFi


Pomogło. Wystarczyło wyłączyć lb i załączyć na nowo. Dziękuję. Do zamknięcia.

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  This topic is locked     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> WiFi Networks -> Neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi
Page 1 of 1

Similar topics to neostrada - LiveBox - nie działa internet przez WiFi

LiveBox Neostrada - po kablu działa po wifi już nie (13)
TP LINK 8901G Internet działa przez wifi a przez a kablem przez Lan nie. (2)
PC - Nie działa mi internet przez kabel NEOSTRADA (4)
Neostrada Tp Livebox, działa tylko Internet albo TV (4)
LaptopASUS K53S - Nie działa internet przez wifi w windows 7, działa skype (7)
Internet przez kabel działa a wifi nie ... (2)
Samsung, n150 - internet przez wifi nie działa (1)
Internet przez kabel nie działa a WiFi działania (29)
Internet nie działa na jednym komputerze, ale przez WiFi jest (16)
TP-LINK TL-WR740N - Internet działa na komputerze, a przez wifi już nie (4)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.1 seconds