Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search | Register | Log in



Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..


  Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access ->Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego .. Post new topic  Reply to topic 
Author
Hide the left column
Show left column Message
mumiok
Level 13
Joined: 07 Nov 2011
Posts: 150
Post rating: 6
mumiok
Level 13
Post#1 07 Nov 2011 10:05  Topic author   

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..


Witam co może być przyczyną pojawiania się komunikatów które są przestawione niżej na obrazku?

W aplikacjach typu java wyskakują mi komunikaty typu:
Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta)
Rozłączony (Authorization failed.)

Sprawdzałem już różne nowe przeglądarki, system operacyjny i nic więc to wina internetu. Co może być przyczyną?

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..

Dodam, że mam internet radiowy z racji tego, że inny niestety nie mogę mieć (brak łącza telefonicznego, mobilny odpada).

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21353
Helped: 2190
Post rating: 354
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#2 07 Nov 2011 10:24    

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Jeden z routerów lub twoja karta sieciowa.
Z okna cmd.exe w czasie jak masz błędy jw, wpisz

ipconfig
tracert -d 74.125.39.104

pokaż wydruki

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mumiok
Level 13
Joined: 07 Nov 2011
Posts: 150
Post rating: 6
mumiok
Level 13
Post#3 07 Nov 2011 10:26  Topic author   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Ok, wpisałem : tracert -d 74.125.39.104

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21353
Helped: 2190
Post rating: 354
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#4 07 Nov 2011 10:31    

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Ten wydruk z momentu jak masz błędy w przeglądarce ?

Helpful post? + 0
Back to top
mumiok
Level 13
Joined: 07 Nov 2011
Posts: 150
Post rating: 6
mumiok
Level 13
Post#5 07 Nov 2011 10:34  Topic author   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Tak przed chwilą zrobiłem, dodam, że mam antenę Ubiquiti Networks NanoStation LOCO2 M2. Na pudełko mam podaną konfigurację routera jednak nie mogę w to wejść, chyba jeden z pracowników to zablokował jak ustawiał mi router.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21353
Helped: 2190
Post rating: 354
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#6 07 Nov 2011 10:38    

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Czy inne przeglądarki też tak się zachowują ?

Jak to wygląda w trybie awaryjnym + obsługa sieci ?

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
mumiok
Level 13
Joined: 07 Nov 2011
Posts: 150
Post rating: 6
mumiok
Level 13
Post#7 08 Nov 2011 17:40  Topic author   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Tak inne przeglądarki też, tryb awaryjny nie sprawdzałem.

Helpful post? + 0
Back to top

Google Adsense
Google


Back to top
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Location: Adort Kele
Joined: 16 Oct 2006
Posts: 21353
Helped: 2190
Post rating: 354
bogiebog
Specjalista Sieci, Internet
Post#8 08 Nov 2011 18:07    

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Sprawdż tryb awaryjny + obsługa sieci.
Jeśli nadal to samo to ja bym zainstalował wireshark-a, i zrobił przechwyt pakietów z ustawionym "capture filter" (w opcjach przechwytu Ctrl-K) na
port 80
następnie wymuś błąd w przeglądarce,
następnie zakończ przechwyt i zapisz przechwyt jako *.pcap i zamieść tutaj jako *.zip

Helpful post? + 0
Back to top
mumiok
Level 13
Joined: 07 Nov 2011
Posts: 150
Post rating: 6
mumiok
Level 13
Post#9 08 Nov 2011 22:13  Topic author   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Wymusić błąd w jaki sposób? Otwierać strony, duże ilości kart i czekać aż wystąpi błąd? Wtedy zakończyć zapisywanie?

Helpful post? + 0
Back to top
Post new topic  Reply to topic     Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..
Page 1 of 1

Similar topics to rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..

połączenie zostało przerwane przez zdalny serwer (2)
Połączenie zostało zakończone przez komputer zdalny zanim można było je ukończyć (1)
Połączenie zostało zresetowane. Co jest ? (18)
Połączenie lokalne zostało zerwane (2)
połączenie zostało odrzucone podczas próby.... (1)
Windows XP - połączenie z serwerem zostało zresetowane (2)
Komunikat: Połączenie zostało przerwane.... Jak go usunąć? (2)
Połączenie zostało zresetowane -problem z pobieraniem plików (5)
Pobieranie trwało zbyt długo i zostało przerwane przez sieć. (3)
"Połączenie zostało zakończone" - modem Huawei E3131 (5)


Switch to mobile version Switch to version for desktops

Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Editors || Contact for companies || Contact

Page generation time: 0.061 seconds