Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..


Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..
Author
Message
mumiok
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Nov 2011
Posts: 112

Post#1 Post from the author of the topic 07 Nov 2011 10:05   

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..


Witam co może być przyczyną pojawiania się komunikatów które są przestawione niżej na obrazku?

W aplikacjach typu java wyskakują mi komunikaty typu:
Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta)
Rozłączony (Authorization failed.)

Sprawdzałem już różne nowe przeglądarki, system operacyjny i nic więc to wina internetu. Co może być przyczyną?

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..

Dodam, że mam internet radiowy z racji tego, że inny niestety nie mogę mieć (brak łącza telefonicznego, mobilny odpada).

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Nov 2011 10:05   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19008
Location: Adort Kele

Post#2 07 Nov 2011 10:24   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Jeden z routerów lub twoja karta sieciowa.
Z okna cmd.exe w czasie jak masz błędy jw, wpisz

ipconfig
tracert -d 74.125.39.104

pokaż wydruki

Helpful message? + -

Back to top
   
mumiok
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Nov 2011
Posts: 112

Post#3 Post from the author of the topic 07 Nov 2011 10:26   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Ok, wpisałem : tracert -d 74.125.39.104

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Nov 2011 10:26   





Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19008
Location: Adort Kele

Post#4 07 Nov 2011 10:31   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Ten wydruk z momentu jak masz błędy w przeglądarce ?

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Nov 2011 10:31   





Back to top
   
mumiok
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Nov 2011
Posts: 112

Post#5 Post from the author of the topic 07 Nov 2011 10:34   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Tak przed chwilą zrobiłem, dodam, że mam antenę Ubiquiti Networks NanoStation LOCO2 M2. Na pudełko mam podaną konfigurację routera jednak nie mogę w to wejść, chyba jeden z pracowników to zablokował jak ustawiał mi router.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19008
Location: Adort Kele

Post#6 07 Nov 2011 10:38   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Czy inne przeglądarki też tak się zachowują ?

Jak to wygląda w trybie awaryjnym + obsługa sieci ?

Helpful message? + -

Back to top
   
mumiok
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Nov 2011
Posts: 112

Post#7 Post from the author of the topic 08 Nov 2011 17:40   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Tak inne przeglądarki też, tryb awaryjny nie sprawdzałem.

Helpful message? + -

Back to top
   
bogiebog
Pomocny w Sieci, Internet
Pomocny w Sieci, Internet


Joined: 16 Oct 2006
Posts: 19008
Location: Adort Kele

Post#8 08 Nov 2011 18:07   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Sprawdż tryb awaryjny + obsługa sieci.
Jeśli nadal to samo to ja bym zainstalował wireshark-a, i zrobił przechwyt pakietów z ustawionym "capture filter" (w opcjach przechwytu Ctrl-K) na
port 80
następnie wymuś błąd w przeglądarce,
następnie zakończ przechwyt i zapisz przechwyt jako *.pcap i zamieść tutaj jako *.zip

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Nov 2011 18:07   





Back to top
   
mumiok
Poziom 13
Poziom 13


Joined: 07 Nov 2011
Posts: 112

Post#9 Post from the author of the topic 08 Nov 2011 22:13   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Wymusić błąd w jaki sposób? Otwierać strony, duże ilości kart i czekać aż wystąpi błąd? Wtedy zakończyć zapisywanie?

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> The Internet - Access -> Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..
Page 1 of 1
Similar topics
połączenie zostało przerwane przez zdalny serwer (2)
Połączenie zostało zakończone przez komputer zdalny zanim można było je ukończyć (1)
Połączenie zostało zresetowane. Co jest ? (18)
Połączenie lokalne zostało zerwane (2)
połączenie zostało odrzucone podczas próby.... (1)
Windows XP - połączenie z serwerem zostało zresetowane (2)
Komunikat: Połączenie zostało przerwane.... Jak go usunąć? (2)
Połączenie zostało zresetowane -problem z pobieraniem plików (5)
Pobieranie trwało zbyt długo i zostało przerwane przez sieć. (3)
"Połączenie zostało zakończone" - modem Huawei E3131 (5)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.043 seconds

elektroda.pl topic RSS feed