Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..
Autor
Wiadomość
mumiok
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 42

Post#1 Post autora tematu 07 Lis 2011 11:05   

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..


Witam co może być przyczyną pojawiania się komunikatów które są przestawione niżej na obrazku?

W aplikacjach typu java wyskakują mi komunikaty typu:
Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta)
Rozłączony (Authorization failed.)

Sprawdzałem już różne nowe przeglądarki, system operacyjny i nic więc to wina internetu. Co może być przyczyną?

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..

Dodam, że mam internet radiowy z racji tego, że inny niestety nie mogę mieć (brak łącza telefonicznego, mobilny odpada).
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lis 2011 11:05   





Powrót do góry
   
bogiebog
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 17778
Miasto: Adort Kele

Post#2 07 Lis 2011 11:24   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Jeden z routerów lub twoja karta sieciowa.
Z okna cmd.exe w czasie jak masz błędy jw, wpisz

ipconfig
tracert -d 74.125.39.104

pokaż wydruki
Powrót do góry
   
mumiok
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 42

Post#3 Post autora tematu 07 Lis 2011 11:26   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Ok, wpisałem : tracert -d 74.125.39.104

Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..
Powrót do góry
   
bogiebog
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 17778
Miasto: Adort Kele

Post#4 07 Lis 2011 11:31   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Ten wydruk z momentu jak masz błędy w przeglądarce ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lis 2011 11:31   





Powrót do góry
   
mumiok
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 42

Post#5 Post autora tematu 07 Lis 2011 11:34   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Tak przed chwilą zrobiłem, dodam, że mam antenę Ubiquiti Networks NanoStation LOCO2 M2. Na pudełko mam podaną konfigurację routera jednak nie mogę w to wejść, chyba jeden z pracowników to zablokował jak ustawiał mi router.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 07 Lis 2011 11:34   





Powrót do góry
   
bogiebog
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 17778
Miasto: Adort Kele

Post#6 07 Lis 2011 11:38   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Czy inne przeglądarki też tak się zachowują ?

Jak to wygląda w trybie awaryjnym + obsługa sieci ?
Powrót do góry
   
mumiok
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 42

Post#7 Post autora tematu 08 Lis 2011 18:40   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Tak inne przeglądarki też, tryb awaryjny nie sprawdzałem.
Powrót do góry
   
bogiebog
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 16 Paź 2006
Posty: 17778
Miasto: Adort Kele

Post#8 08 Lis 2011 19:07   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Sprawdż tryb awaryjny + obsługa sieci.
Jeśli nadal to samo to ja bym zainstalował wireshark-a, i zrobił przechwyt pakietów z ustawionym "capture filter" (w opcjach przechwytu Ctrl-K) na
port 80
następnie wymuś błąd w przeglądarce,
następnie zakończ przechwyt i zapisz przechwyt jako *.pcap i zamieść tutaj jako *.zip
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 08 Lis 2011 19:07   





Powrót do góry
   
mumiok
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 07 Lis 2011
Posty: 42

Post#9 Post autora tematu 08 Lis 2011 23:13   

Re: Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalneg


Wymusić błąd w jaki sposób? Otwierać strony, duże ilości kart i czekać aż wystąpi błąd? Wtedy zakończyć zapisywanie?
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Rozłączony (Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego ..
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Połączenie zostało zresetowane -problem z pobieraniem plików (5)
Komunikat: Połączenie zostało przerwane.... Jak go usunąć? (2)
Windows XP - połączenie z serwerem zostało zresetowane (2)
połączenie zostało odrzucone podczas próby.... (1)
Połączenie lokalne zostało zerwane (2)
Połączenie zostało zresetowane. Co jest ? (18)
Połączenie zostało zakończone przez komputer zdalny zanim można było je ukończyć (1)
połączenie zostało przerwane przez zdalny serwer (2)
Pobieranie trwało zbyt długo i zostało przerwane przez sieć. (3)
Połączenie zdalnego pulpitu na komputerze w sieci lokalnej (5)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.053 seconds

elektroda.pl temat RSS