Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Czy warto kupić Netia Spot?


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Co Kupić -> Czy warto kupić Netia Spot?
Autor
Wiadomość
jocker_en
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Mar 2007
Posty: 541
Miasto: KATOWICE

Post#61 06 Sty 2012 22:24   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Kolego w no limits żądaj aby wdepnęli gaz do dechy czyli żądaj żeby sprawdzili ile się da bo na tym no limits polega nie ma sztywnych łączy. A pro po doczytałeś się bardzo dobrze :)
Powrót do góry
   
rool
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Tuszyn

Post#62 15 Sty 2012 00:27   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Witam i mam pytanko. Czy jest możliwość udostępnić dysk twardy z komputera poprzez Netia Spot do Netia Player? Pena przez USB widać czy to w Netia Spot czy bezpośrednio w Netia Player. W panelu Netia Spot widzę swoje dwa komputery i mam do nich dostęp przez web. Oba komputery są przez LAN podłączone do Netia Spot a Netia Player przez WiFi. Od dwóch dni grzebię w google, tu też szukałem podobnego problemu i znalazłem tylko jakiś problem z dyskiem Samsunga że nie widoczny. Ogólnie Netia Spot działa ładnie, jedyny dla mnie minus u niego to czas uruchamiania się i poruszanie się po Panelu spota, to jest tragedia. Acha, nadmienię jeszzce, bo może to jest istotne, jeden kompek jest na Win7 64bit a drugi na WinXP SP3.
Powrót do góry
   
jocker_en
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Mar 2007
Posty: 541
Miasto: KATOWICE

Post#63 17 Sty 2012 00:28   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


A dzwoniłeś na info i żeby pogadać z technikami ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Sty 2012 00:28   





Powrót do góry
   
rool
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Tuszyn

Post#64 17 Sty 2012 08:36   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Tak dzwoniłem i, hehe, sprawa jest nie jasna. Pani konsultantka stwierdziła że jest możliwość, po tym jak wyjaśniłem jej dokładnie i szczegółowo o co mi tak dokładnie chodzi. Zaczęła więc mi tłumaczyć po kolei co mam robić. Szybko się zorientowałem że konsultantka czytała mi z opisu konfiguracji Netia Spot, które są zamieszczone na stronie pomagam.net. Którą to stronę wcześniej znalazłem i ściągnąłem wszystkie instrukcje oraz je przejrzałem. Tak więc p.konsultanktka na koniec rozmowy stwierdziła że "musi pan próbować metodą prób i błędów albo na google poszukać". Jak widać, niezbyt są kompetentne osoby tam pracujące na infolini w dziale technicznym. Po tym napisałem tutaj swój problem. Niedawno zauważyłem że moja dwa komputery widzą się przez Netia Spot, ale dlaczego nie mogę w Netia Player zobaczyć chociaż jednego udostępnionego dysku na z jednego komputera. Dochodzę do wniosku że sieć WiFi w Netia Spot ma jakiś zator w sieci LAN w Netia Spot, tylko nie wiem jak ten problem rozwiązać a być może, brakuje jakiejś linii kodu w oprogramowaniu w Netia Spot i stąd ten zator. Może to głupio brzmi, ale na mój chłopski rozum, do takiego wniosku doszedłem.
Powrót do góry
   
jocker_en
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 17 Mar 2007
Posty: 541
Miasto: KATOWICE

Post#65 17 Sty 2012 12:10   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Po proś z działem który się spotem i playerem zajmuje na pierwszy ogień nigdy z nimi nie łącza tylko z ogólnym albo z technicznym poziom 1 przynajmniej ja tak to nazywam. Czasem dokopanie się do działu zaawansowanego to mordęga
Powrót do góry
   
rool
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Tuszyn

Post#66 17 Sty 2012 17:05   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


zaraz jak tu napisałem pierwszy post, to napisałem maila do nich i czekam na odp. No i otrzymałem odpowiedź:

"Dzień dobry Panu,

dziękuję za kontakt z Netią.

Odpowiadając na zgłoszenie informuje, że nie ma możliwości udostępnienia dysków wewnętrznych komputera na urządzeniu Netia Spot. Może Pan podłączyć tylko dysk zewnętrzny do portu USB jak to zrobić jest opisane pod linkiem: http://www.pomagam.net/art.php?39#Netia_spot_dostep_do_dyskow
Dodatkowo informuję, że nie wszystkie dyski zewnętrzne współpracują poprawnie z urządzeniem Netia Spot.
W przypadku pytań proszę o kontakt.

Pozdrawiam serdecznie
xxxxx xxxxxxx"

Dziwne trochę to w Netia Player jest info aby podłączyć dysk zewnętrzny bądź pena, albo udostępnić dyski z komputera :D
Powrót do góry
   
vitosx
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 7

Post#67 17 Sty 2012 17:26   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Netia Spot nie jest w stanie wyciągnąć i udostępnić zasobów z jakiejkolwiek komputera z sieci. To na komputerze musisz udostępnić zasoby, których potrzebujesz - w sposób w jaki Netia Player będzie w stanie je odnaleźć (nie znam tego sprzętu, więc nie wiem co mu potrzeba). Netia Spot, tak jak każdy inny switch sieciowy, umożliwi jedynie łączność między komputerem a Netia Playerem.
Powrót do góry
   
rool
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Tuszyn

Post#68 17 Sty 2012 17:40   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


już napisałem wyżej, że posiadam dwa komputery i w obu mam udostępnione całe dyski. Oba komputery są polączone osobnym LANem, oprócz tego oba komputery są podłączone do Netia Spot przez LAN a Netia Player do Netia Spot przez WiFi. I od kilku dni próbuję jak koń pod górę i nie mogłem w Netia Player uzyskać dostęp do dysków, nawet jak podlączyłem Netia PLayer bezpośrednio do komputera. Prawdę mówiąc, logicznie myśląc powinno się udać dojrzeć dyski udostępnione w komputerze, w Netia Player.
Powrót do góry
   
vitosx
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 7

Post#69 17 Sty 2012 17:51   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Masz udostępnione całe dyski, ale prawdopodobnie za pomocą Windowsowego udostępnienia plików.
Po szybkim przejrzeniu instrukcji wydaje mi się, że Netia Player wymaga udostępnienia tych zasobów poprzez serwer mediów DLNA. Netia Spot ma taki wbudowany, lecz jak napisałem wyżej, udostępniać może tylko to co jest podłączone bezpośrednio po USB do Spota. Spróbuj zainstalować na PC jakiś serwer DLNA (Google podsuwa mi TVMOBiLi jako pierwszy wynik, nie mam żadnego doświadczenia by coś zaproponować).
Powrót do góry
   
rool
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Tuszyn

Post#70 17 Sty 2012 17:54   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


hehe, człowiek uczy się całe życie a Ty właśnie mi podsunąłeś świetny pomysł, dzisiaj jeszcze wezmę się za niego :D.


P.S.Kilka godzin szukania, instalowania i konfigurowania i jest!!! Kilka programów Server DNLA free pokazały mi zasoby mojego komputera w Netia Player, kilka pokazało ale bez zawartości, kilka pokazało z zawartością ale same foldery, muzykę odtwarzało, natomiast filmów już nie chciało. ALe takie programy jak PS3 Media Server, Wild Media Serwer (chyba najlepszy) i HomeMediaServer (rosyjski i alternatywny dla WMS, o dziwo bardziej rozbudowany, no ale po rosyjsku :D) bez problemów pokazały mi zasoby z komputera. Nie wszystkie programy mają full działanie, chodzi mianowicie od przewijanie, tu często się zacinają. WMS daje sobie radę. Także tym "człowiekom" :D co korzystają z Netia Spot i Netia Player i mają zamiar korzystać, śmiało można sprawić że na TV można oglądać wsio: z komputera, neta, USB HDD.
Nadmienię że WMS jest programem płatnym, natomiast PS3 Media Server free, a jak ktoś lubuję się i zna "pa ruskaju jazyk" polecam HomeMediaSerwer.ru.
Oczywiście nie omieszkam napomknąć o tym technikom Netii, bo spodziewam się że zdawali sobie z tego sprawę, tylko dlaczego nie nie mogą albo nie chcą o tym informować użytkowników.

P.S.2 Także vitosx, dziękuję Ci, w sumie naprowadziłes mnie na odpowiedni tor myślenia.

P.S.3 acha, najciekawsze jest to że w Win7 Media Player ma usługe DNLA, nawet jest widoczny w Netia Player po włączeniu tej usługi. Ale żeby cokolwiek tam udostępnić to masakra.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 17 Sty 2012 17:54   





Powrót do góry
   
ilem
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 3
Miasto: Gdańsk

Post#71 24 Sty 2012 22:01   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Witam, w moim starym ruterze (ASMAX) wchodząc w menu urządzenia jest do ustawienia cała kupa pierdów (apsolutnie się na tym nie znam) a w tym Netiowym podłonczamy i z bani????- czy o czymś nie wiem!. Jak by ktos mógł mnie oświecić dzwięczny bym był.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Sty 2012 22:01   





Powrót do góry
   
vitosx
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 7

Post#72 24 Sty 2012 22:04   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Tak, Netia Spot w sieci Netii konfiguruje się automatycznie.
Powrót do góry
   
ilem
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 3
Miasto: Gdańsk

Post#73 24 Sty 2012 22:15   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


O dzieki Ci vitosx , wreszcie coś dla ignorantów informatycznych.
Powrót do góry
   
kalikus
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 1
Miasto: Swarzędz

Post#74 30 Sty 2012 23:33   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Wiem, że nie w temacie ale nic innego w sieci nie znalazłem.

Cytat:
Kilka godzin szukania, instalowania i konfigurowania i jest!!! Kilka programów Server DNLA free pokazały mi zasoby mojego komputera w Netia Player, kilka pokazało ale bez zawartości, kilka pokazało z zawartością ale same foldery, muzykę odtwarzało, natomiast filmów już nie chciało. ALe takie programy jak PS3 Media Server, Wild Media Serwer (chyba najlepszy) i HomeMediaServer (rosyjski i alternatywny dla WMS, o dziwo bardziej rozbudowany, no ale po rosyjsku Very Happy) bez problemów pokazały mi zasoby z komputera. Nie wszystkie programy mają full działanie, chodzi mianowicie od przewijanie, tu często się zacinają. WMS daje sobie radę. Także tym "człowiekom" Very Happy co korzystają z Netia Spot i Netia Player i mają zamiar korzystać, śmiało można sprawić że na TV można oglądać wsio: z komputera, neta, USB HDD.
Nadmienię że WMS jest programem płatnym, natomiast PS3 Media Server free, a jak ktoś lubuję się i zna "pa ruskaju jazyk" polecam HomeMediaSerwer.ru.
Oczywiście nie omieszkam napomknąć o tym technikom Netii, bo spodziewam się że zdawali sobie z tego sprawę, tylko dlaczego nie nie mogą albo nie chcą o tym informować użytkowników.


Rool
Czy mógłbyś podesłać krótką instrukcję jak skonfigurować PS3 Media Server i WMS, żeby można było korzystać z Netia Playera do odtwarzania multimediów. Nadmieniam, że mam NS Technicolor TG589vn softowany w styczniu. Z góry dzięki.
Powrót do góry
   
rool
Poziom 5
Poziom 5


Dołączył: 15 Gru 2009
Posty: 14
Miasto: Tuszyn

Post#75 31 Sty 2012 01:00   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


przejrzyj PW kalikus
Powrót do góry
   
1465657
Gość





Post#76 04 Lut 2012 02:46   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Powiedzcie mi jak to w końcu jest z tym Netia Spotem trzeba go oddać czy nie? Zamawiałem go przez telefon i zapłaciłem za niego 99 zł bez podpisywania nowej umowy i kolesiana powiedziała, że to już jest mój na własność. Czytając ten temat i wiele innych widzę to całkiem inaczej, że te 99 zł to za aktywację i trzeba go i tak oddać. Jak tak to nieźle mnie zrobili. Kiedy brałem neta w 2008 r. w listopadzie jeszcze w Tele 2 z modemem Speed Touch 546v6 i niedawno zakończyłem jego użytkowanie na rzecz NS to powiedzieli mi, że nie muszę go oddawać.. Tak więc sam w końcu nie wiem jak to jest.
BTW Kiedyś pisałem, że będę brał neta, ale wstrzymałem się zainwestowałem w coś innego i mam nadal 1 mb i jest ok.
Powrót do góry
   
vitosx
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 7

Post#77 04 Lut 2012 13:33   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


A co masz zapisane w umowie? Ja np. mam wyraźnie podany punkt mówiący o karze w wysokości 150 zł w przypadku nie zwrócenia Netia Spota w ciągu 14 dni od rozwiązania umowy.

EDIT: Możliwe, że 300 nawet, tak jak pisze RikasMalinka.
Powrót do góry
   
RikasMalinka
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 100
Miasto: Radzionków

Post#78 04 Lut 2012 15:54   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


kara za brak zwrotu to 300 złotych (chyba)

Nie zapłaciłeś 99 za Netia Spot, tylko za aktywację i w rzeczywistości nie wpłaciłeś, bo jest to opłata malejąca, naliczana w przypadku rozwiązania umowy.

Nie jest Twój, jest dzierżawiony, możesz to reklamować, powołując się na nagranie rozmowy
Powrót do góry
   
vitosx
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 22 Lis 2010
Posty: 7

Post#79 04 Lut 2012 15:58   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Ciągle mnie zastanawia skąd tyle ofert choćby na takim Allegro sprzedaży tego sprzętu. Czy ludzie są naprawdę głupi, nie czytają umów i sprzedają sprzęt (za kwoty niższe niż wynosi kara, więc ze stratą, chyba że liczą na wieczny związek z Netią ;) ), czy może niektórzy faktycznie w jakiś sposób go kupili...
Powrót do góry
   
jurek.adam
Poziom 25
Poziom 25


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 7835
Miasto: Chęciny

Post#80 04 Lut 2012 16:32   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Ludzie nie są głupi tylko przezorni. Wystarczy, że Netia zmieni cennik/regulamin i już jest podstawa do rozstania i zatrzymania sobie urządzenia.
Powrót do góry
   
1465657
Gość





Post#81 04 Lut 2012 19:06   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


vitosx napisał:
A co masz zapisane w umowie? Ja np. mam wyraźnie podany punkt mówiący o karze w wysokości 150 zł w przypadku nie zwrócenia Netia Spota w ciągu 14 dni od rozwiązania umowy.

EDIT: Możliwe, że 300 nawet, tak jak pisze RikasMalinka.

Jakiej umówie, przecież powtarzam jeszcze raz nie mam żadnej nowej umowy. Jest to umowa przedłużona w 2010 r. samoistnie przez Netię, bo nie zrezygnowałem. I korzystałem sobie z modemu ST 546v6, ale mi coś szwankował, więc zamówiłem NS i jedyne co dostałem to fakturę. Nie mam żadnej umowy nowej. Powiedzieli mi wyraźnie, że jest mój, więc chyba mnie nie robią za przeproszeniem w tzw. ciula nie?
A te oferty na AlleDrogo też chyba o czymś świadczą. Dziwny jest ten kraj.
Powrót do góry
   
RikasMalinka
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 100
Miasto: Radzionków

Post#82 04 Lut 2012 22:20   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


wg mnie zostałeś wprowadzony w błąd. Netia Spot nie jest dostępny w sprzedaży.

Pracuję w Netii, jeśli chcesz mogę to sprawdzić wystarczy, że podasz np numer seryjny Netia Spot
Powrót do góry
   
fulso
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Paź 2010
Posty: 2

Post#83 05 Lut 2012 00:40   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


jak skonfigurowac ps3 media server?
Program nie wykrywa konsoli...
Powrót do góry
   
RikasMalinka
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 31 Paź 2010
Posty: 100
Miasto: Radzionków

Post#84 05 Lut 2012 10:30   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


słabo znam PS3, masz połączenie WiFi ? wiem, że był z tym problem i dzięki między innymi użytkownikom z tego forum udało się to poprawić w ..2.45.1.8

Jaki program nie wykrywa konsoli ?
Powrót do góry
   
fulso
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 28 Paź 2010
Posty: 2

Post#85 05 Lut 2012 12:30   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Laptop jak i konsola podlaczone sa przez wifi do netiaspotu, a program to ps3 media server.
Powrót do góry
   
owies
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2003
Posty: 38

Post#86 21 Lut 2012 18:11   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Czy ktoś orientuje się co się dzieje z usługa FON ? Pomoc techniczna netii nie potrafi rozwiązać problemu, nie mogę się zarejestrować przez router ponieważ cały czas wyświetla że "fon jest odłączony od internetu".
Czy warto kupić Netia Spot?

Konsultanci resetowali mi zdalnie ustawienia (o czym nawet nie powiedzieli) oraz skierowali pod internet_hd(malpa)netia.pl
Piszę również z supportem FON, jednak kontakt z nimi jest bardzo mozolny.

Btw. Jest jakaś szansa aby poprawić synchronizację ?
Obecnie moje łącze utrzymuje się na takim poziomie:
Czy warto kupić Netia Spot?
router podłączony do 3 gniazdka telefonicznego (ostatniego po drodze) w pierwszym mam stary telefon poprzez filtr adsl.
Po przepięciu routera do pierwszego gniazdka nic się nie zienia.
Mam jeszcze kilka różnych kabli telefonicznych , ale wątpię że to coś da.

Raz po odłączeniu telefonu udało się zestawić łącze na 20Mbit gdzie prędkość dochodziła do:
Czy warto kupić Netia Spot?
Obecnie nic to nie daje.
Niestety nie zapisałem wtedy parametrów synchronizacji.

obecnie:
Szybkość połączenia: 18.11 Mbps Downstream / 1.28 Mbps Upstream
Czas trwania połączenia: 5 godziny, 12 minuty
Maksymalna szybkość linii: 18.11 Mbps Downstream / 1.31 Mbps Upstream
Margines zakłóceń: 5.50 dB Downstream / 7.00 dB Upstream
Tłumienie linii: 26.40 dB Downstream / 14.00 dB Upstream
Modulacja linii: G.992.5 Annex A
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lut 2012 18:11   





Powrót do góry
   
jedraczek
Poziom 4
Poziom 4


Dołączył: 02 Cze 2007
Posty: 9
Miasto: Wawa

Post#87 24 Lut 2012 23:54   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


usługa fon została uaktywniona dopiero wczoraj w nocy. sprawdź na fon.com czy twoja lokalizacja jest już widoczna. jeśli nie pewnie Twoje urządzenie zostanie aktywowane w kolejnym etapie
Powrót do góry
   
owies
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2003
Posty: 38

Post#88 25 Lut 2012 09:22   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


być może, mój fon był już aktywny w środę po 15, bo właśnie wtedy pisałem odpowiedź do netii że wszystko gra. wtedy też zauważyłem jak nagle wzrosła liczba fon spotów na mapie Polski.

btw. do netia spota da się podłączyć hub usb, sprawdzone.
Powrót do góry
   
megapol
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 26 Mar 2005
Posty: 91
Miasto: Piotrków

Post#89 26 Lut 2012 21:12   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Witam , Orientujecie się jakie modemy 4g można podłączyć pod gniazdo usb w netiaspot , Sprawdzałem na modemach nie netii typu HUWEII E1752 i E122 , nie wykrywa .
Czy muszą to być modemy NETII ZTEMF100 I HUWEII 173????
CZEKAM NA INFORMACJĘ
POZDRAWIAM
Powrót do góry
   
owies
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 18 Kwi 2003
Posty: 38

Post#90 27 Lut 2012 23:29   

Re: Czy warto kupić Netia Spot?


Mam huawei E173 v2 z play. Sądząc po mruganiu diody modemu inicjuje on swoją pracę poprawnie jednak router wykrywa go na moment tylko po swoim reboocie.
W czasie normalnej pracy status jest cały czas identyczny: (WAN 3G USB Modem - Nieaktywny).

Co ciekawe, w chwili gdy modem jest podłączony usługa FON automatycznie przechodzi w tryb "odłączony od internetu"
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci Co Kupić -> Czy warto kupić Netia Spot?
Strona 3 z 5 Idź do strony Poprzedni  12345  Następny
Podobne tematy
NETIA SPOT BSA - NETIA SPOT na łączu TPSA (BSA) długo się łączy (1-2 h) (5)
netia spot - Netia spot nie działa wifi (32)
Netia Spot - Podłączenie dwóch ruterów Netia Spot (3)
Netia Spot - Netia Spot i Aero 2 , jak skonfigurować ? (4)
Netia Spot - jaki dysk zewnętrzny do netia spot (11)
Netia Spot - Netia Spot (NS) + tp link wr541g (TP) jak podlaczyć? (6)
Netia Spot + Pentagram P6331-4 - Połączenie Netia Spot z Pentagramem przez Wi-Fi (8)
Netia Spot. Czy warto to kupić ? (5)
Netia Spot - Rozłączanie się netia spot. (2)
netia spot - netia spot + tplink 8901g (10)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.073 seconds

elektroda.pl temat RSS