Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



eplan education nowy projekt


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka Przemysłowa ->eplan education nowy projekt Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
falcon29pl
Poziom 3
Poziom 3


Dołączył: 23 Gru 2009
Posty: 5
Miasto: walbrzych

falcon29pl
Poziom 3
Post#1 Post autora tematu 09 Lis 2011 20:47   

eplan education nowy projekt


Witam mam pytanie odnośnie eplan8 w wersji student (angielska), mianowicie po poprawnej rejestracji programu nie mogę utworzyć żadnego projektu wygląda ze brakuje templatow zainstalowanych czy sie ktoś spotkał z tym problemem.
Program oczywiście pobrany ze strony producenta i legalnie zarejestrowany na licencji student.
eplan education nowy projekt

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
kantorro
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 22 Gru 2009
Posty: 1

kantorro
Poziom 1
Post#2 07 Lut 2012 10:22   

Re: eplan education nowy projekt


Sorry że odgrzebuje kotleta ale jest pytanie, a może ktoś będzie szukał, awłaśnie miałem ten problem, a tez chwile szukałem.

'Szablony' bo tak to pole nazywało się w polskiej wersji można było znaleźć w moim przypadku w takiej ścieżce(było tam kilka szablonów do wyboru).

C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\EPLAN\Education\2.0.5\Szablony\EPLAN

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
inzynier07
Poziom 11
Poziom 11


Dołączył: 13 Lut 2010
Posty: 78

inzynier07
Poziom 11
Post#3 22 Paź 2012 13:42   

Re: eplan education nowy projekt


ja mam tez ten problem i nie umie odnaleźć danego pliku a co za tym idzie otworzyć projektu. Używam EPLAN 2.2 Education.. Proszę o pomoc jeśli ktoś zna odpowiedź.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
mario88
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 24 Maj 2007
Posty: 35

mario88
Poziom 9
Post#4 22 Paź 2012 17:38   

Re: eplan education nowy projekt


Wpisz w wyszukiwarce systemowej np. IEC_tpl001.ept i powinno coś znaleźć (w moim przypadku po instalacji był to folder C:\ProgramData\Eplan\ - ProgramData jest folderem ukrytym).

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
tomkowski
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 30 Sty 2006
Posty: 16
Miasto: Katowice

tomkowski
Poziom 6
Post#5 16 Lis 2012 13:19   

Re: eplan education nowy projekt


mario88 napisał:
Wpisz w wyszukiwarce systemowej np. IEC_tpl001.ept i powinno coś znaleźć (w moim przypadku po instalacji był to folder C:\ProgramData\Eplan\ - ProgramData jest folderem ukrytym).


Tej ścieżki nie należy używać !!!
Dane tam przechowywane nie powinny być wykorzystywane w trakcie pracy!

Po instalacji EDU - w razie problemów ze znalezienie plików szablonów, arkuszy itp... - należy wykonać synchronizację (Programy narzędziowe -> Dane zasadnicze -> Synchronizuj dane zasadnicze systemu). Wyłączamy filtr (na dole), zaznaczamy wszystko po prawej i przenosimy na lewo.

Więcej info na forum.

Życie stanie się prostsze Smile

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
plcsystem
Poziom 14
Poziom 14


Dołączył: 25 Lut 2013
Posty: 188

plcsystem
Poziom 14
Post#6 09 Lis 2014 21:07   

Re: eplan education nowy projekt


Witam!

Dokonałem synchronizacji w wersji EDU i mam wszystkie symbole, makra i mogę otworzyć jakieś gotowe projekty DEMO, ale przy tworzeniu nowego projektu nie mam nic wpisane w pole szablony/template. Pomoże ktoś?

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Automatyka Przemysłowa -> eplan education nowy projekt
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ograniczenia EPLAN Education for Students (10)
Sterowanie bramą wjazdową - projekt eplan (1)
Eplan P8 dlaczego mam projekt tylko do odczytu (1)
Eplan - projekt niepełny. nie można znaleźć biblioteki symboli (1)
Robot czlowiek nowy projekt teamu... (5)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl temat RSS