| Author |
helmud7543 Poziom 24

|
22 Nov 2011 19:20 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| Przepraszamy, ale ta nazw wrote: |
| No to od razu świadczy, że ktoś nie ma bladego pojęcia na temat działania silników. A jak jeszcze mówi że, po zamontowaniu 'lepiej mu ciągnie z dołu', to się czuje jak bym słuchał Gwiezdnych Wojen... |
A to dlaczego?
|
|
| Back to top |
|
 |
Przepraszamy, ale ta nazw Poziom 13

|
22 Nov 2011 19:23 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Co dlaczego ? Pytasz dlaczego strumienica nie działa w praktyce tylko w powszechnych teoriach snutych przez laików ? Dorzuć od razu do pakietu magnetyzery i sportowe świece...
|
|
| Back to top |
|
 |
helmud7543 Poziom 24

|
22 Nov 2011 19:30 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Źle dobrana strumienica bez dostosowania silnika nie działa w praktyce (a właściwie działa "negatywnie" czyli pogarsza osiągi). Dobrze przemyślane poprawienie fabrycznego wydechu podnosi osiągi (potwierdzone doświadczalnie, czyli badaniem mocy i momentu w warsztacie na Alfie mojego kolegi). Chyba, że jesteś w stanie udowodnić mi, że wzrost mocy zarejestrowany w warsztacie nie był wzrostem mocy?
Może kieliszeczek nerwosolu zaproponuję, bo coś nerwowy jesteś :-)
|
|
| Back to top |
|
 |
Talpa Poziom 11

|
22 Nov 2011 20:13 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Jak by nie pisał świece ważna sprawa, aż tak się nie znam, ale wiem ze potrafią wpłynąć na spalanie jak i moc auta z tym że tak się dzieje kiedy stare kwalifikują się i tak do wymiany, ja mam zasadę ze co dwie wymiany oleju wymieniam świece i wszystko gra i buczy, a mój kolega w fieście z 92 roku wymienił świece i przewody i spalanie spadło mu o litr; ale j.w. sportowe świece to i muszą być sportowe kable wysokiego napięcia bo co nam po samych świecach jak kable z prądem nie nadążą no i sportowy alternator co szybciej prąd podaje czy coś tam czyni :P Na strumienicach się nie znam za bardzo, ale z opinii znajomych wnioski są następujące praktycznie nic to nie daje, często zabiera i lepiej wyłożyć kasę na porządny sportowy dedykowany wydech (mam na myśli cały wydech)
|
|
| Back to top |
|
 |
Przepraszamy, ale ta nazw Poziom 13

|
22 Nov 2011 20:16 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| helmud7543 wrote: |
| Źle dobrana strumienica bez dostosowania silnika nie działa w praktyce (a właściwie działa "negatywnie" czyli pogarsza osiągi). Dobrze przemyślane poprawienie fabrycznego wydechu podnosi osiągi (potwierdzone doświadczalnie, czyli badaniem mocy i momentu w warsztacie na Alfie mojego kolegi). |
No tak...
"Źle dobrana strumienica", kontra "Dobrze przemyślane poprawienie fabrycznego wydechu" Ale co ma piernik do wiatraka ? (związek frazeologiczny - to jest informacja dla nie znajacych języka polskiego).
I to jest dowód że strumienica działa ? Bo kolega zmienił może kolektor wylotowy, może tłumik, całą rurę i zamiast zapchanego katalizatora włożył to cudo? I z tego ma wykres udowadniający tylko i wyłącznie działanie strumienicy. Która nie istnieje w literaturze, w sportach samochodowych i jak sądzę po za granicami tego kraju.
| Chyba, że jesteś w stanie udowodnić mi, że wzrost mocy zarejestrowany w warsztacie nie był wzrostem mocy? |
Sądzę, że nie masz pojęcia czym był on wywołany. Może niższą temperaturą powietrza, albo błędem pomiarowym hamowni, może wyrzuceniem zdezelowanego katalizatora albo jakimkolwiek innymi zmianami których dokonał równocześnie ? A może taki rozrzutny, że po jeździ na hamownie i sprawdza każdy klocek indywidualnie...
Ja Ci mogę dać wykres gdzie DEDYKOWANA, przez producenta strumienica zmniejsza osiągi silnika, opublikowany w ogólnodostępnej prasie... (wrzucę tutaj jak zrealizujesz to o co poniżej poproszę).
| Źle dobrana strumienica bez dostosowania silnika nie działa w praktyce |
I jak przypuszczam znasz te zasady doboru i podzielisz się nimi tutaj, no bo przecież nie nie rzucasz pustych słów na poparcie swojej teorii. Rozumiem, że to będą matematyczne zależności od danych technicznych i parametrów pracy silnika. Czy to może zasada, że w tytule aukcji na allegro podane ze do silnika 2.0 ? A może dobiera się organoleptycznie :D jak mnie przekonasz to sam sobie taką zainstaluję.
| Może kieliszeczek nerwosolu zaproponuję, bo coś nerwowy jesteś :) |
Ja też mam propozycję, ale sobie o niej tylko pomyślę :D
Ciąg dalszy rozprawy o strumienicy nastąpi, chyba że ktoś się zlituje nad helmud7543 i umieści to w koszu. Tymczasem muszę znikać.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Nov 2011 20:16 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
karolark Poziom 22

|
22 Nov 2011 20:17 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| Talpa wrote: |
| Jak by nie pisał świece ważna sprawa, aż tak się nie znam, ale wiem ze potrafią wpłynąć na spalanie jak i moc auta z tym że tak się dzieje kiedy stare kwalifikują się i tak do wymiany, ja mam zasadę ze co dwie wymiany oleju wymieniam świece i wszystko gra i buczy, a mój kolega w fieście z 92 roku wymienił świece i przewody i spalanie spadło mu o litr; ale j.w. sportowe świece to i muszą być sportowe kable wysokiego napięcia bo co nam po samych świecach jak kable z prądem nie nadążą no i sportowy alternator co szybciej prąd podaje czy coś tam czyni :P Na strumienicach się nie znam za bardzo, ale z opinii znajomych wnioski są następujące praktycznie nic to nie daje, często zabiera i lepiej wyłożyć kasę na porządny sportowy dedykowany wydech (mam na myśli cały wydech) |
Mam nadzieje ze to sportowe to miał być żąrt ? :D
|
|
| Back to top |
|
 |
helmud7543 Poziom 24

|
22 Nov 2011 20:25 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
I tu sprawa się komplikuje. Należy porównać rzeczywiste parametry kabli i rzeczywiste parametry świec żeby stwierdzić czy te "sportowe" są faktycznie lepsze (i to lepsze w odniesieniu do danego silnika, jego sprężania, rodzaju paliwa i możliwości ewentualnej modyfikacji ECU - bo mogą być do danego silnika lepsze a do drugiego już gorsze od fabrycznych). Tu łatwo jest oszukać ludzi. Co do alternatora - raczej bzdura bo praktycznie we wszystkich współczesnych samochodach mają one dużą moc już na najniższych obrotów. Zmiana alternatora = zmiana sporej części instalacji (przeróbka przynajmniej układu ładowania) więc z tym alternatorem to raczej mit. Sama zmiana, nawet całego wydechu, tylko pogorszy parametry. Wydech musi być dobrany "na miarę" do silnika a i sam silnik (a przynajmniej ECU) trzeba często modyfikować. Jeśli więc mówimy o tuningu bez robienia wiochy to wszelkie modyfikacje tego, co ma wpływ na działanie silnika lub układu jezdnego w samochodzie musi być nie tylko lepszej jakości ale też dobrane do parametrów "reszty" samochodu. Tylko wtedy będzie to dobrze współpracująca całość.
|
|
| Back to top |
|
 |
Talpa Poziom 11

|
22 Nov 2011 20:30 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Tu nie ma co rozprawiać, są tu na elektrodzie tematy na ten temat ale zgadzam się wyjątkowo z kolegą Przepraszamy, ale ta nazw hehehe wg mnie to taka bajka jak magnetyzery, pomniejsze spalania pod zapalniczkę i ta nie pamiętam, taka turbinka do malucha co na przewody paliwowy się zakładało czy jakoś tak :D zresztą co du dużo szukać kolega niedawno kupił BMW 320d E46 z 2003r i wyczytał ze tam w dolocie są jakieś klapki które lubią się odrywać i wpadać do silnika (jak nie mam pojęcia) i biedaczysko usunęło je ostatnio i ma masę błędów w ECU... tak się kończy poprawianie fabryki (jak się mylę to poprawcie mnie)
Dodano po 3 [minuty]:
| karolark wrote: |
| Jak by nie pisał świece ważna sprawa, aż tak się nie znam, ale wiem ze potrafią wpłynąć na spalanie jak i moc auta z tym że tak się dzieje kiedy stare kwalifikują się i tak do wymiany, ja mam zasadę ze co dwie wymiany oleju wymieniam świece i wszystko gra i buczy, a mój kolega w fieście z 92 roku wymienił świece i przewody i spalanie spadło mu o litr; ale j.w. sportowe świece to i muszą być sportowe kable wysokiego napięcia bo co nam po samych świecach jak kable z prądem nie nadążą no i sportowy alternator co szybciej prąd podaje czy coś tam czyni :P Na strumienicach się nie znam za bardzo, ale z opinii znajomych wnioski są następujące praktycznie nic to nie daje, często zabiera i lepiej wyłożyć kasę na porządny sportowy dedykowany wydech (mam na myśli cały wydech) |
Mam nadzieje ze to sportowe to miał być żąrt ? :D |
Nieee pełna powaga dajcie trochę czasu polakom to i znajdzie się coś takiego sportowego. Tak mnie naszło może wogole sportowe kable wprowadzić co?? Dobry plan na biznes powiedzmy z żarówek tych hmm "baniek" robią się ksenony hehehe, albo szybciej stopy się zapalają lub mniejszy opór i mniejsze spalanie
|
|
| Back to top |
|
 |
kidu22 Poziom 23

|
22 Nov 2011 20:33 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| kolega niedawno kupił BMW 320d E46 z 2003r i wyczytał ze tam w dolocie są jakieś klapki które lubią się odrywać i wpadać do silnika (jak nie mam pojęcia) i biedaczysko usunęło je ostatnio i ma masę błędów w ECU... tak się kończy poprawianie fabryki |
Powinien kupić nowe i wymieniać je wraz z rozrządem a nie wywalać.
To sie nazywa wiocha właściwa, niemalże dom sołtysa, i jego sypialnia.......
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Nov 2011 20:33 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Talpa Poziom 11

|
22 Nov 2011 20:39 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| kidu22 wrote: |
| kolega niedawno kupił BMW 320d E46 z 2003r i wyczytał ze tam w dolocie są jakieś klapki które lubią się odrywać i wpadać do silnika (jak nie mam pojęcia) i biedaczysko usunęło je ostatnio i ma masę błędów w ECU... tak się kończy poprawianie fabryki |
Powinien kupić nowe i wymieniać je wraz z rozrządem a nie wywalać.
To sie nazywa wiocha właściwa, niemalże dom sołtysa, i jego sypialnia....... |
Zgadzam się, ale nie dało mu się przetłumaczyć, żeby to zostawić, to co ja poradzę. Teraz tylko płacz i zgrzytanie zębami... A masz o tym jakieś większe pojecie prosił bym o szczegóły aha, ale jak z wymiana rozrządu jak tam łańcuch jest?? A to niby dożywocie jest.
|
|
| Back to top |
|
 |
helmud7543 Poziom 24

|
22 Nov 2011 20:50 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| Przepraszamy, ale ta nazw wrote: |
1. I to jest dowód że strumienica działa ? Bo kolega zmienił może kolektor wylotowy, może tłumik, całą rurę i zamiast zapchanego katalizatora włożył to cudo? I z tego ma wykres udowadniający tylko i wyłącznie działanie strumienicy. Która nie istnieje w literaturze, w sportach samochodowych i jak sądzę po za granicami tego kraju.
2. Sądzę, że nie masz pojęcia czym był on wywołany. Może niższą temperaturą powietrza, albo błędem pomiarowym hamowni, może wyrzuceniem zdezelowanego katalizatora albo jakimkolwiek innymi zmianami których dokonał równocześnie ? A może taki rozrzutny, że po jeździ na hamownie i sprawdza każdy klocek indywidualnie...
3. Ja Ci mogę dać wykres gdzie DEDYKOWANA, przez producenta strumienica zmniejsza osiągi silnika, opublikowany w ogólnodostępnej prasie... (wrzucę tutaj jak zrealizujesz to o co poniżej poproszę).
4. Jak przypuszczam znasz te zasady doboru i podzielisz się nimi tutaj, no bo przecież nie nie rzucasz pustych słów na poparcie swojej teorii. Rozumiem, że to będą matematyczne zależności od danych technicznych i parametrów pracy silnika.
5. Czy to może zasada, że w tytule aukcji na allegro podane ze do silnika 2.0 ? A może dobiera się organoleptycznie :D jak mnie przekonasz to sam sobie taką zainstaluję.
6.
| Może kieliszeczek nerwosolu zaproponuję, bo coś nerwowy jesteś :) |
Ja też mam propozycję, ale sobie o niej tylko pomyślę :D
7. Ciąg dalszy rozprawy o strumienicy nastąpi, chyba że ktoś się zlituje nad helmud7543 i umieści to w koszu. Tymczasem muszę znikać. |
1. Rzeczywiście, wtedy była przerabiana większa część układu wydechowego (ale tylko układu wydechowego) - wykres udowadniający wzrost mocy po przeróbce układu wydechowego (i między innymi montaż strumienicy). Rzeczywiście to nie dowodzi działania strumienicy.
2. Sądzę, że masz jeszcze mniejsze pojecie co było czym spowodowane bo Cię tam nie było. O klocku to nie rozumiem.
3. Możesz wrzucić, chętnie się dokształcę.
4. Dyskusja była o golfiarzach itp, zrobił się mały offtop, którego nie zamierzam kontynuować. Co do samochodów - jestem amatorem - hobbystą, co do fizyki - to też moje hobby, z matmą to mi gorzej idzie więc wybacz, ale ze względu na te okoliczności nie przedstawię matematycznych zależności od danych technicznych i parametrów pracy silnika.
5. Mógłbyś grzeczniej.
6. To był żart - jeśli uraziłem - przepraszam.
7. Nie nastąpi bo to offtop (mój ostatni związany z "rozprawą o strumienicach" - obiecuję :-)) Co do kosza - ja tego nie mam zamiaru usuwać, niech moderatorzy zdecydują.
|
|
| Back to top |
|
 |
Urgon Poziom 23

|
22 Nov 2011 21:00 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
AVE...
Do listy dopisałbym jeszcze co następuje:
28. Jego samochód ma podwozie i nadwozie zaśmiecone neonami, LEDami i innymi pierdółkami przez co wygląda jak choinka na kołach. Oświetlenie to będące odpowiednikiem zwierzęcego ubarwienia godowego jest włączane tylko wtedy, gdy w pobliżu nie ma przedstawicieli prawa.
29. Jeśli dwaj przedstawiciele tego gatunku znajdą się w swoich maszynach obok siebie na światłach, to jeszcze nim zapali się zielone, rozpoczną wielki wyścig do kolejnych świateł.
30. Słowa powszechnie uznawane za wulgarne stosuje zamiast interpunkcji.
31. Zdarza się, iż taki osobnik ruszając ze skrzyżowania będzie próbował osiągnąć prędkość maksymalną nawet jeśli do następnych świateł jest mniej niż sto metrów.
32. Jeśli takiemu trafi się jakimś cudem samochód z dobrym silnikiem sportowym, to go wykastruje z większości sportowych własności jeżdżąc tylko na gazie...
33. Czasem niektóre akcesoria do tuningu optycznego wykonuje samodzielnie z blachy. Zaobserwowano na przykład "tuningowe" wloty powietrza przyspawane do maski samochodu, a zrobione z kawałka rynny oraz rury wydechowe zrobione z rur wentylacyjnych o średnicy 10-15cm...
|
|
| Back to top |
|
 |
Talpa Poziom 11

|
22 Nov 2011 21:12 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| Urgon wrote: |
33. Czasem niektóre akcesoria do tuningu optycznego wykonuje samodzielnie z blachy. Zaobserwowano na przykład "tuningowe" wloty powietrza przyspawane do maski samochodu, a zrobione z kawałka rynny oraz rury wydechowe zrobione z rur wentylacyjnych o średnicy 10-15cm... |
bez jaj.... myślałem zawsze ze to tzw. "miejskie/wiejskie opowieści"
|
|
| Back to top |
|
 |
karolark Poziom 22

|
22 Nov 2011 21:32 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
No niestety to jest prawda i tak wygląda tiuning za nascie zł a efekt jest w kazdym razie dla bezkarków i ich dziuń :cry:
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
22 Nov 2011 21:32 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Urgon Poziom 23

|
22 Nov 2011 21:57 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
AVE...
Samochód z "oryginalnym" wlotem powietrza na masce został nabyty przez mojego ojca we wczesnych latach dwutysięcznych. Wlot został do maski przyspawany, zaś w samej masce dziur nie wycięto, więc wystarczyło go odciąć, zeszlifować powierzchnię i pomalować całość. Oryginalne rury wydechowe widziałem trzy razy w dwóch różnych miastach. W jednym przypadku właściciel urżnął kawałek zderzaka, by rura miała jak wystawać. Całość wyglądała fatalnie...
34. Szyby obkleja markami sprzętu car-audio, na który go nie stać, lub który można kupić w markecie dla idiotów za naście złotych.
35. W bagażniku posiada "wzmacniacz" 10kW PMPO, który zagłuszyć można wzmacniaczem na TDA2030. Na ten sprzęt wydał resztę pieniędzy zarobionych na wykopkach...
|
|
| Back to top |
|
 |
themichal Poziom 14

|
23 Nov 2011 03:03 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Ja tam nic do golfików niemam a wręcz preciwnie.Tata miał 2 derbiki ,golfa 2 (u nas zakończył żywot z przebiegiem 540tyś km i dalej służy ale już nowemu właścicielowi) teraz jest czwóreczka i jak dla mnie tuning stosowny do 2 to odcięcie miedzianych przewodów z chłodzenia i nałożenie gumowych(już nie ta szczelność co 20 lat temu) wymiana wirnika magnesów szczotek i koła zębatego którego nazwy teraz niepamiętam w rozruszniku .dodanie kontrolki świec żarowych w kabinie bo orginał lubił kłamać oraz włącznik dmuchawy przy chłodnicy ,co więcej temu 1.6 td potrzeba ksenonów? wystarczą czyste reflektory i żarówki 100/85w a nie żadne oślepiające pierdułki które magicznie dają 30km .Nie mówie o wymianach klockow tarcz płynów filtrów bo to podstawa.
|
|
| Back to top |
|
 |
Shady 89_tychy Poziom 16

|
29 Jan 2012 00:22 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Dla mnie wiochą jest naklejanie tych rybek na auto. Jakby ktoś chciał powiedzieć:"Patrzcie jaki ze mnie chrześcijanin", a spróbuj takiemu zwrócić uwagę, że źle zaparkował pod sklepem...
|
|
| Back to top |
|
 |
carot Poziom 20

|
30 Jan 2012 20:49 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| Shady 89_tychy wrote: |
| Dla mnie wiochą jest naklejanie tych rybek na auto. |
Też tego nie rozumiem po co to?
|
|
| Back to top |
|
 |
luke666 Poziom 22

|
30 Jan 2012 21:04 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| carot wrote: |
| Shady 89_tychy wrote: |
| Dla mnie wiochą jest naklejanie tych rybek na auto. |
Też tego nie rozumiem po co to? |
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ichthys
A po co przyklejają? Cholera ich wie...
|
|
| Back to top |
|
 |
matiaudio Poziom 23

Joined: 03 Feb 2009 Posts: 3054 Location: Rzeszów- badersdorf / Eichendorf
|
30 Jan 2012 21:20 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Każdy jeździ tym na co go stać, tym co ma. Wyśmiewanie się z kogoś bo ma golfa czy coś jest dziecinne. Tyczy sie to do autora przede wszystkim. Czy to golf czy mercedes ważne że jedzie, a jak jedzie to jego sprawa, niech jedzie na łysych oponach, was to powinno gó... obchodzić przecież.
|
|
| Back to top |
|
 |
helmud7543 Poziom 24

|
30 Jan 2012 21:26 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Podoba mi się - chyba sobie taką rybkę nakleję :-)
|
|
| Back to top |
|
 |
carot Poziom 20

|
30 Jan 2012 21:42 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Niedawno dostałem od Gościa z Mercedesia opierdziel na CB. Za przyspanie na światłach, że Passat, że VW, itd. Rzuciłem, to zjedz na pobocze i mi to powiedz w twarz. Zjechaliśmy na parking i powiedział co chciał. Powiedziałem, to teraz sobie zobacz tego Passata w środku. Skóra, klima, tempomat, pełna elektryka. Gościowi kopara opadła. Za chwile już byliśmy kolegami :D
Nie oceniaj auta po firmie i modelu, a kierowcy po tym czym jeździ. Nieraz mam ochotę kogoś opieprzyć, ale myślę, może pożyczył auto, może dowiedział się, ze ktoś z jego rodziny trafił do szpitala? Nigdy tego nie będziemy wiedzieć.
|
|
| Back to top |
|
 |
MoniTOX Poziom 20

|
31 Jan 2012 00:05 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
... i tu nie należy spostrzegać grupy społecznej "golfiarzy", "bmkowców" i tp, a uzytkownika auta, który chce coś pokazać, niegustownie zareprezentować. Najwiecej jest takich aut i dlatego moze sie do nich cos przypisuje.
Dlaczego tak dużo jest golfów? - bo to tani i pospolity samochów i nie nalezy takich uzytkowników pochopnie oceniać, a ci którzy rozrózniają ludzi modelami samochodów po prostu są śmieszni. Co prawda "wiejski tuning" to co innego i nieraz żal sie robi nie kierowców, a tych spaskudzonych samochodów DIY.
|
|
| Back to top |
|
 |
plustek Poziom 20

|
20 Feb 2012 12:18 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Dla mnie się liczy tylko tuning mechaniczny. Auto ma wyglądać jak najbardziej seryjnie. Niektórzy pukają się w głowę, jak mówię ile mnie wyniosły wszystkie modyfikacje pełnoletniego Swifta. Niech każdy sobie jeździ tym czym lubi i na co go stać.
Link
|
|
| Back to top |
|
 |
wowka Poziom 21

|
20 Feb 2012 18:57 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| matiaudio wrote: |
| (...) a jak jedzie to jego sprawa, niech jedzie na łysych oponach, was to powinno gó... obchodzić przecież. |
Tylko jak ci taki jeden bez hamulcow i na lysych oponach kogos z rodziny zabije albo zrobi kleke to wtedy cie to zacznie obchodzic. Samochod ma byc sprawny, w szczegolnosci hamulce a i opony to "przedluzenie" ukladu hamulcowego
|
|
| Back to top |
|
 |
paweliw Poziom 24

|
20 Feb 2012 21:16 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Popieram wowka samochód ma być sprawny technicznie (w rzeczywistości, nie na papierze).
To jak samochód wygląda to sprawa każdego kierowcy, mnie to zupełnie nie przeszkadza.
Każdy ma jakieś marzenia, wizje, pomysły ... Niech je wprowadza w życie, byle zgodnie z zasadami bezpieczeństwa (także myśląc o innych).
|
|
| Back to top |
|
 |
elektryku Poziom 14

|
27 Feb 2012 22:30 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Dziwne, moje auto jest 100% sprawne (22 letni Passat b3), szyby są zaciemnione, bo nie lubię, jak mi się do auta zagląda,przeważnie siedzi 10cm nad asfaltem obciążony towarem jak jadę sam, to radio na 3/4 głośności,a nie zaliczam się do żadnej powyższej grupy. To jak to w końcu jest?
|
|
| Back to top |
|
 |
wichurewicz Poziom 12

|
28 Feb 2012 00:06 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| elektryku wrote: |
| Dziwne, moje auto jest 100% sprawne (22 letni Passat b3), szyby są zaciemnione, bo nie lubię, jak mi się do auta zagląda,przeważnie siedzi 10cm nad asfaltem obciążony towarem jak jadę sam, to radio na 3/4 głośności,a nie zaliczam się do żadnej powyższej grupy. To jak to w końcu jest? |
Ja mam BMW, również sprawne technicznie, bez LPG, bez przyciemnianych szyb i pierdzącego wydechu, ba, nawet uchwytu na kij baseballowy nie mam zamontowanego. Zestaw audio fabryczny, 10 głośników to i tak dużo.
Nie łapiemy się do tych zestawień, nie dla nas sława w Internecie :(
|
|
| Back to top |
|
 |
elektryku Poziom 14

|
28 Feb 2012 18:55 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
Widocznie nie. Kumpel jeździ starym Civikiem, auto po remoncie, wsadzone w niego ponad 10k PLN, właściciel właścicielowi nierówny.
|
|
| Back to top |
|
 |
Google

|
#
28 Feb 2012 18:55 |
|
|
|
|
|
| Back to top |
|
 |
Guest Poziom 10

|
28 Feb 2012 19:06 Re: Opis golfiarzy, pastuchowców, calibrowców, civikowców etc... |
|
|
|
| carot wrote: |
| Niedawno dostałem od Gościa z Mercedesia opierdziel na CB. Za przyspanie na światłach, że Passat, że VW, itd. Rzuciłem, to zjedz na pobocze i mi to powiedz w twarz. Zjechaliśmy na parking i powiedział co chciał. Powiedziałem, to teraz sobie zobacz tego Passata w środku. Skóra, klima, tempomat, pełna elektryka. Gościowi kopara opadła. Za chwile już byliśmy kolegami :D |
Fajna anegdota.
|
|
| Back to top |
|
 |