Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący ->ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13 Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Zbyszek 41
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Jaworzno
Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 22
Zbyszek 41
Poziom 7
Post#1 14 Lis 2011 14:14  Autor tematu   

ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Witam!Szukam porady w zdiagnozowaniu usterki w pralce ARISTON AMD 129 EU.problem polega na tym ,że po włączeniu do sieci przewodu zasilającego na wyświetlaczu pojawia się napis TEST,po czym pralka zaczyna pobierać wodę następnie załącza się pompka odprowadzająca wodę trwa to chwilę,następnie wyskakuje napis-błąd F-13.Pralki nie można wyłączyć z panelu sterowania trzeba wyciągnąć wtyczkę z sieci aby ją wyłączyć.Wymieniłem grzałkę na nową,sondę NTC.Problem nie zniknął.Oddałem moduł do serwisu chwilę to trwało około miesiąca ,diagnoza uszkodzony PROCESOR.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
czolgista
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Malbork-Elbląg
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1360
Pomógł: 103
Ocena postów: 45
czolgista
Poziom 21
Post#2 14 Lis 2011 15:43    

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


A jak z gwarancją ?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Zbyszek 41
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Jaworzno
Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 22
Zbyszek 41
Poziom 7
Post#3 14 Lis 2011 15:46  Autor tematu   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Bez gwarancji.Pralka ma około 5 lat.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
czolgista
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Malbork-Elbląg
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1360
Pomógł: 103
Ocena postów: 45
czolgista
Poziom 21
Post#4 14 Lis 2011 15:54    

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Długo sprawdzali ,według błędu to tylko sonda która w temperaturze 20stopni C wynosi 20Kohm.Ciekawe czy nie podmienili ....taka dygresja bo różnie bywa

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Zbyszek 41
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Jaworzno
Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 22
Zbyszek 41
Poziom 7
Post#5 14 Lis 2011 18:26  Autor tematu   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Sam sprawdzałem ale dla pewności kupiłem nową

Dodano po 2 [godziny] 22 [minuty]:

Czy mogę liczyć na czyjąś pomoc w rozwiązaniu problemu z amd 129

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
czolgista
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Malbork-Elbląg
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1360
Pomógł: 103
Ocena postów: 45
czolgista
Poziom 21
Post#6 14 Lis 2011 18:59    

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Czy podłączałeś z nową sondą układu suszenia tą elektronikę zanim ją oddałeś .Jeżeli moduł jest uszkodzony to tu nic nie poradzisz .

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Zbyszek 41
Poziom 7
Poziom 7
Miasto: Jaworzno
Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 22
Zbyszek 41
Poziom 7
Post#7 14 Lis 2011 19:20  Autor tematu   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Teraz to się pogubiłem.Wymieniłem sondę która jest nad grzałką w zbiorniku.Otej cały czas piszę.Czyżby była sonda przy suszarce?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
TomekCarlos
Poziom 18
Poziom 18
Miasto: Płn-Wsch Polska
Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 560
Pomógł: 87
Ocena postów: 48
TomekCarlos
Poziom 18
Post#8 14 Lis 2011 20:01    

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Sonda jak najbardziej jest w suszarce i to ta sonda najczęściej się uszkadza. Trzeba rozpołowić tunel grzałki żeby ją wyjąć.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
czolgista
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Malbork-Elbląg
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1360
Pomógł: 103
Ocena postów: 45
czolgista
Poziom 21
Post#9 14 Lis 2011 20:11    

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Dokumentacja serwisowa-ARISTON AMD 129 EU schemat

Załączniki:

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
czolgista
Poziom 21
Poziom 21
Miasto: Malbork-Elbląg
Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1360
Pomógł: 103
Ocena postów: 45
czolgista
Poziom 21
Post#10 14 Lis 2011 21:23    

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13 tu jest rysunek -numer 2-to kabel od czujnika- Poprawiłem sorki....

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Ariston AMD 129 - błąd F13 (4)
Ariston AMD 129.EU, otwarty elektrozawór, padł procesor? (6)
Pralka Ariston AMD 129 kod błędu F12 (4)
Do pralko-suszarki Ariston AMD 129 serwisówka potrzebna (4)
Pralko-suszarka Ariston AMD 129 jak wymienić łożysko (1)
Pralko-suszarka ARISTON AMD 129-przy suszeniu przegrzewa się (2)
ariston amd 129 - prawdopodobnie wymiana łożyska i ubijaka wyjmowanego bębna (4)
Pralka Ariston / 129 błąd F5 (2)
pralka ariston AQXD 129 błąd F7 (3)
Ariston AVXXF 129 błąd ŁE5Ł (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.055 seconds

elektroda.pl temat RSS