Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13
Autor
Wiadomość
Zbyszek 41
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 22
Miasto: Jaworzno

Post#1 Post autora tematu 14 Lis 2011 15:14   

ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Witam!Szukam porady w zdiagnozowaniu usterki w pralce ARISTON AMD 129 EU.problem polega na tym ,że po włączeniu do sieci przewodu zasilającego na wyświetlaczu pojawia się napis TEST,po czym pralka zaczyna pobierać wodę następnie załącza się pompka odprowadzająca wodę trwa to chwilę,następnie wyskakuje napis-błąd F-13.Pralki nie można wyłączyć z panelu sterowania trzeba wyciągnąć wtyczkę z sieci aby ją wyłączyć.Wymieniłem grzałkę na nową,sondę NTC.Problem nie zniknął.Oddałem moduł do serwisu chwilę to trwało około miesiąca ,diagnoza uszkodzony PROCESOR.
Powrót do góry
   
czolgista
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1344
Miasto: Malbork-Elbląg

Post#2 14 Lis 2011 16:43   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


A jak z gwarancją ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Lis 2011 16:43   





Powrót do góry
   
Zbyszek 41
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 22
Miasto: Jaworzno

Post#3 Post autora tematu 14 Lis 2011 16:46   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Bez gwarancji.Pralka ma około 5 lat.
Powrót do góry
   
czolgista
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1344
Miasto: Malbork-Elbląg

Post#4 14 Lis 2011 16:54   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Długo sprawdzali ,według błędu to tylko sonda która w temperaturze 20stopni C wynosi 20Kohm.Ciekawe czy nie podmienili ....taka dygresja bo różnie bywa
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Lis 2011 16:54   





Powrót do góry
   
Zbyszek 41
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 22
Miasto: Jaworzno

Post#5 Post autora tematu 14 Lis 2011 19:26   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Sam sprawdzałem ale dla pewności kupiłem nową

Dodano po 2 [godziny] 22 [minuty]:

Czy mogę liczyć na czyjąś pomoc w rozwiązaniu problemu z amd 129
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Lis 2011 19:26   





Powrót do góry
   
czolgista
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1344
Miasto: Malbork-Elbląg

Post#6 14 Lis 2011 19:59   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Czy podłączałeś z nową sondą układu suszenia tą elektronikę zanim ją oddałeś .Jeżeli moduł jest uszkodzony to tu nic nie poradzisz .
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 14 Lis 2011 19:59   





Powrót do góry
   
Zbyszek 41
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 22
Miasto: Jaworzno

Post#7 Post autora tematu 14 Lis 2011 20:20   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Teraz to się pogubiłem.Wymieniłem sondę która jest nad grzałką w zbiorniku.Otej cały czas piszę.Czyżby była sonda przy suszarce?
Powrót do góry
   
TomekCarlos
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 31 Lip 2007
Posty: 564
Miasto: Płn-Wsch Polska

Post#8 14 Lis 2011 21:01   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Sonda jak najbardziej jest w suszarce i to ta sonda najczęściej się uszkadza. Trzeba rozpołowić tunel grzałki żeby ją wyjąć.
Powrót do góry
   
czolgista
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1344
Miasto: Malbork-Elbląg

Post#9 14 Lis 2011 21:11   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


Dokumentacja serwisowa-ARISTON AMD 129 EU schemat

Załączniki:
Powrót do góry
   
czolgista
Poziom 21
Poziom 21


Dołączył: 03 Lip 2005
Posty: 1344
Miasto: Malbork-Elbląg

Post#10 14 Lis 2011 22:23   

Re: ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13


ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13 tu jest rysunek -numer 2-to kabel od czujnika- Poprawiłem sorki....
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> AGD Użytkowy -> AGD Początkujący -> ARISTON AMD 129 EU napis test,błąd f-13
Strona 1 z 1
Podobne tematy
pralka ariston AQXD 129 błąd F7 (3)
Pralka Ariston / 129 błąd F5 (2)
Pralko-suszarka ARISTON AMD 129-przy suszeniu przegrzewa się (2)
Do pralko-suszarki Ariston AMD 129 serwisówka potrzebna (4)
Pralka Ariston AMD 129 kod błędu F12 (4)
Ariston AMD 129.EU, otwarty elektrozawór, padł procesor? (6)
Ariston AMD 129 - błąd F13 (4)
Ariston AVXXF 129 błąd ŁE5Ł (2)
Pralka Ariston AVSF 129 błąd F-18 (3)
Pralko - suszarka Ariston 129 - błąd F-03 (2)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.127 seconds

elektroda.pl temat RSS