Forum Index

Rules  | Points  | Add...  | Recent posts  | Search  | Register  | Log in

This site uses cookies. Learn more about cookies and changing the settings in your browser.

Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.


Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Automatic Gates -> Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.
Author
Message
Xerof0p
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 07 Aug 2007
Posts: 477
Location: Gda

Post#1 Post from the author of the topic 16 Nov 2011 09:35   

Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.


brama Hormann
napęd Promatic 2

Obniżyłem próg na wjeździe do garażu o jakieś 2 cm. Teraz nie domyka się brama. Nie wiem jak to zrobić, żeby brama się domykała.

Monter bramy powiedział mi przez telefon, jak włączyć automatyczne ustawienie się bramy: wyjąć wtyczkę zasilania, wcisnąć i przytrzymać przeźroczysty przycisk, włączyć wtyczkę zasilania, nie puszczać przeźroczystego przycisku przez 3 sek.

Ale to nie działa. Owszem brama wówczas się jakby ustawia automatycznie, tzn wykonuje tę procedurę ustawiania, miga biała lampka. Jednak ani w trakcie tej procedury ani po niej i tak brama nie zjeżdża w dół dostatecznie nisko i pozostawia szparę ok. 1 cm.

Jest na to jakaś rada?
Z góry dziękuję

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Nov 2011 09:35   





Back to top
   
KS2507
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 10 Mar 2010
Posts: 547
Location: LOMZA

Post#2 16 Nov 2011 16:34   

Re: Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.


Musisz wyregulować rolki w bramie zwłaszcza górne.

Helpful message? + -

Back to top
   
Google


Google Adsense


Post# 16 Nov 2011 16:34   





Back to top
   
Xerof0p
Poziom 18
Poziom 18


Joined: 07 Aug 2007
Posts: 477
Location: Gda

Post#3 Post from the author of the topic 16 Nov 2011 16:56   

Re: Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.


Był u mnie fachowiec. Faktycznie chodziło o odpowiednie poprzesuwanie górnych kółek. Co więcej , to trzeba regulować przy opuszczonej bramie, tak nisko jak ma potem zjeżdżać. Te rolki trzeba przesunąć do góry na maxa, tzn aż napotkają na opór prowadnicy. Nareszcie wiem, jak to działa.
Pozdrawiam

Helpful message? + -

Back to top
   
Post new topic  This topic is locked      Main Page -> Forum Index -> Automation Generally -> Automatic Gates -> Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.
Page 1 of 1
Similar topics
Brama garażowa Hormann nie domyka się (4)
Hormann, napęd Promatic - brama nie podnosi, nie opuszcza (2)
napęd brama Hormann Promatic (2)
Brama przemysłowa hormann-brama działa ale nie zamyka się. (5)
Came BX Strong nie domyka się brama (7)
Nice mc424 wingo2024 2pary fotokomórek bf (brama nie domyka się lub nie otwiera (2)
Hormann brama garażowa zamyka się, nie otwiera (2)
Brama Hormann A460 - nie zamyka się (wyświetla: 12) (8)
Brama Hormann - nie zamyka się automatycznie po zadz. czujki (9)
Hormann Promatic - sterowanie klawiszem (6)


Administrator || Moderators || Forum Rules || General Rules || Cookies information || Contact

Page generation time: 0.037 seconds

elektroda.pl topic RSS feed