Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Automatyka Bram i napędów ->Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm. Napisz nowy temat  Temat zablokowany. 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
Xerof0p
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 475
Miasto: Gda

Xerof0p
Poziom 18
Post#1 16 Lis 2011 09:35  Autor tematu   

Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.


brama Hormann
napęd Promatic 2

Obniżyłem próg na wjeździe do garażu o jakieś 2 cm. Teraz nie domyka się brama. Nie wiem jak to zrobić, żeby brama się domykała.

Monter bramy powiedział mi przez telefon, jak włączyć automatyczne ustawienie się bramy: wyjąć wtyczkę zasilania, wcisnąć i przytrzymać przeźroczysty przycisk, włączyć wtyczkę zasilania, nie puszczać przeźroczystego przycisku przez 3 sek.

Ale to nie działa. Owszem brama wówczas się jakby ustawia automatycznie, tzn wykonuje tę procedurę ustawiania, miga biała lampka. Jednak ani w trakcie tej procedury ani po niej i tak brama nie zjeżdża w dół dostatecznie nisko i pozostawia szparę ok. 1 cm.

Jest na to jakaś rada?
Z góry dziękuję

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
KS2507
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 10 Mar 2010
Posty: 545
Miasto: LOMZA

KS2507
Poziom 18
Post#2 16 Lis 2011 16:34    

Re: Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.


Musisz wyregulować rolki w bramie zwłaszcza górne.

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Google


Google Adsense


Google


Powrót do góry
Xerof0p
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 07 Sie 2007
Posty: 475
Miasto: Gda

Xerof0p
Poziom 18
Post#3 16 Lis 2011 16:56  Autor tematu   

Re: Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.


Był u mnie fachowiec. Faktycznie chodziło o odpowiednie poprzesuwanie górnych kółek. Co więcej , to trzeba regulować przy opuszczonej bramie, tak nisko jak ma potem zjeżdżać. Te rolki trzeba przesunąć do góry na maxa, tzn aż napotkają na opór prowadnicy. Nareszcie wiem, jak to działa.
Pozdrawiam

Czy wiadomość jest pomocna? + 0 -
Powrót do góry
Napisz nowy temat  Temat zablokowany.     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Zabezpieczenia Stacjonarne -> Automatyka Bram i napędów -> Promatic 2 brama Hormann - Nie domyka się. Od dołu pozostaje szpara 1 cm.
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Brama garażowa Hormann nie domyka się (4)
Hormann, napęd Promatic - brama nie podnosi, nie opuszcza (2)
napęd brama Hormann Promatic (2)
Brama przemysłowa hormann-brama działa ale nie zamyka się. (5)
Came BX Strong nie domyka się brama (7)
Nice mc424 wingo2024 2pary fotokomórek bf (brama nie domyka się lub nie otwiera (2)
Hormann brama garażowa zamyka się, nie otwiera (2)
Brama Hormann A460 - nie zamyka się (wyświetla: 12) (8)
Brama Hormann - nie zamyka się automatycznie po zadz. czujki (9)
Hormann Promatic - sterowanie klawiszem (6)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.04 seconds

elektroda.pl temat RSS