FAQ | Points | Add... | Recent posts | Search | Register | Log in

Brak możliwości założenia konta na Dyndns.org za free

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Brak możliwości założenia konta na Dyndns.org za free
Author
Poziom 2
Poziom 2

Post#31 22 Jan 2012 20:34   

Re: Brak możliwości założenia konta na Dyndns.org za free

Lichnik wrote:
Jeśli kotś chce sobie założyć jedno konto a nie ma karty kredytowej to podaje numer karty którą dali mi na koncercie Heinekena
5335359799743427
06/2012
717
Alter Kart
PS
Chyba nie spodziewacie się, że jest coś na karcie.

Witam,

Post sprzed 2 dni, ale ... Sprawdziłem z ciekawości czy da się założyć konto trial za pomocą ww nr karty. I niespodzianka! Działa!
Założyłem 2 konta, zobaczymy co będzie za 2 tyg. jak się trial skończy. Ponoć mają przysłać maila z opcją rezygnacji z pobrania kasy z karty, ale zachowania 1 domeny. Zobaczymy.

Dzięki Lichnik !

pozdrawiam
Back to top

wojdur
Poziom 6
Poziom 6

Post#32 23 Jan 2012 18:54   

Tak pryz okazji dyskusji, bardzo fajny jest no-ip.com. Na rejestratorach bcs działa bezproblemowo. Można sobie przekierować porty na ruterku i ew. dać odpowiedni dla samego ruterka i wszystko jest dostępne z zewnątrz.
Back to top

ArDoR
Poziom 5
Poziom 5

Post#33 26 Jan 2012 13:05   

A ja widzę że już jest $29,95 za rok... promocja się skończyła?
Mam ten sam problem, kilkanaście routerów z Edimaxa i innych,
gdzie na stałe wbity jest DrYŃDNS !!
Co ciekawe na wielu routerach to jeszcze działa (aliasy założone lata temu), ciekawe kiedy się zablokują.

Kiedyś, parę lat temu jak zakładałem pierwszy raz DynDns-a przeszło mi przez myśl co by było gdyby zrobili serwis płatny (a w routerze nie ma alternatywy) no i masz!... wykrakałem...

Jak widać są pierwsze efekty wprowadzania ACTA - internet stanie się kolejnym miejscem zarabiania ogromnej ka$y.
Możemy się buntować lub nauczyć też zarabiać na internecie.

DynDNS to pierwsza usługa na której można zarobić,
kupujesz za 30$ 75 "domen", sprzedajesz klientom wraz z konfiguracją
po dajmy na to 25zł (sprzedaż 30szt i masz 750zł)
klient ani nie jęknie, bo wie że mu to potrzebne.

Ja obsługuję obiekty z monitoringiem, vnc, i taka kwota nie przestraszy ich.
Warunek, trzeba kupić całe konto, mieć działalność itp.

A może jest ktoś kto by kupił premiuma i chciał podzielić się kilkoma adresami?
Bo nie ukrywam że płacić kartą w internecie to bym nie chciał
(jedyna wada tego płatnego rozwiązania)

W czasie pisania tego posta, wymyśliłem sposób jak obejść ograniczenia routerów... może warto by było zrobić polski odpowiednik, za złotówki, płatny np sms-em ;-)... działający na każdym routerze.... chociaż może nie będzie to konieczne.
Może niebawem ktoś napisze bios dla tych DynDnsowych routerów i będzie można zmienić dostawce tej usługi.

Ale mozliwe że się to nigdy nie stanie bo np. taki Edimax, wziął kasę od DynDns-a za promowanie ich usługi, ma np prowizje od każdego klienta który wykupi DynDns-a i zainstaluje go na Edimaxie... takie rzeczy pewnie są do sprawdzenia.

Pozostaje więc, skrzyknąć klientów, i zrobić zrzutkę na amerykańców... w końcu gdyby nie oni to nie mieli byśmy tylu fajnych rzeczy... Niech działają dalej.

...

Dodano po 3 [minuty]:

A na ten moment, przydała by się lista routerów które wspierają "tymczasowo" bezpłatne rozwiązania, jak no-ip. a może są jakieś inne stabilne usługi za 0$ ?

Jeśli macie jakieś przetestowane na tych usługach routery ADSL to się pochwalcie.
Back to top

jurek.adam
Poziom 22
Poziom 22

Post#34 26 Jan 2012 14:01   

A czego się spodziewaliście?

Nigdy nie wchodziłem DynDNS, bo przewidziałem, że kiedyś promocja się skończy.

Masę ludzi korzystało z tego firmach zamiast wyłożyć niewielką kwotę na własną domenę *com lub podobną.
Back to top

piterus99
Poziom 25
Poziom 25

Post#35 28 Jan 2012 14:41   

Słowne przepychanki usunąłem, proszę powstrzymywać się od dyskusji nie na temat i wzajemnych złośliwości.

Quote:
A na ten moment, przydała by się lista routerów które wspierają "tymczasowo" bezpłatne rozwiązania, jak no-ip. a może są jakieś inne stabilne usługi za 0$ ?

D-Linki mają swój ddns, sam korzystam - https://www.dlinkddns.com/login. Pracuje ładnie.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 28 Jan 2012 14:41   

Back to top

jurek.adam
Poziom 22
Poziom 22

Post#36 28 Jan 2012 14:45   

DynDNS, kiedy startował miał bardziej rozbudowaną ofertę niż obecnie płatną. Była możliwość pracy ze stałym IP, z której korzystałem. Serwis szybko zlikwidował tę funkcjonalność.
Back to top

jacula6
Poziom 9
Poziom 9

Post#37 28 Jan 2012 14:46   

czy TP-LINK też może z tego korzystać ? lub LinkSystem?
Back to top

jurek.adam
Poziom 22
Poziom 22

Post#38 28 Jan 2012 18:18   

Sam możesz to sprawdzić, na ogół producenci udostępniają emulatory softu, gdzie można podejrzeć dostępne opcje.

Z doświadczenia wiem, że nie pozostawiają zbyt wielkiego wyboru.
Back to top

czaroli
Poziom 2
Poziom 2

Post#39 06 Feb 2012 09:48   

Mam router OVISLINK AirLive WN-300ARM-VPN-A

To jest router pod neostrade. problem w tym że tam też jest tylko wybór DynDNS.com ale jest też DynDNS custom.

Pytanie:
jak ma rozumiec to custom ? czy to znaczy ze moge skorzystać z serwisu np.: no-ip.com ?
Back to top

rav_bt
Poziom 8
Poziom 8

Post#40 07 Feb 2012 13:03   

Pojawiły się już kamery obsługujące darmowy no-ip.com
http://www.webcam4.eu/?p=543

bticam_BT5W-IR-CUT_admin_ddns.jpg
 Filename:  bticam_BT5W-IR-CUT_admin_ddns.jpg
Download
 Contents:  
 Filesize:  113.78 KB
 Punkty:  0

Back to top

ryshard
Poziom 14
Poziom 14

Post#41 07 Feb 2012 14:12   

Witam, a co z tymi którzy (np ja) założyli konto jak było free ? U mnie śmiga do dziś.
Back to top

zenek1984
Poziom 13
Poziom 13

Post#42 07 Feb 2012 21:04   

Część kont, które zakładałem bardzo dawno działają w dalszym ciągu. Niestety większość zostałą zamknięta. Bez żadnej reguły. Lepiej przygotować się powoli do tego że wkrótce mogą te konta pozamykać
Back to top

ArDoR
Poziom 5
Poziom 5

Post#43 08 Feb 2012 02:18   

zenek1984 wrote:
Część kont, które zakładałem bardzo dawno działają w dalszym ciągu. Niestety większość zostałą zamknięta. Bez żadnej reguły. Lepiej przygotować się powoli do tego że wkrótce mogą te konta pozamykać

Stare konta, które regularnie są update-owane przez router, działają... znikają konta które przez ustalony okres (bodajże 30dni) nie są logowane (zmieniane IP).

Ale nie wiadomo jak długo będą utrzymywali taki stan rzeczy...
Tymczasem na emaile nie była rozesłana nawet informacja że usługa jest już płatna.

To trochę dziwna sytuacja, mogli by przynajmniej wysłać email o końcu darmochy.
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 08 Feb 2012 02:18   

Back to top

natalia126
Poziom 2
Poziom 2

Post#44 11 Feb 2012 17:38   

A co zrobić jak kupiłem konto za 30 dolców zarejestrowałem domenę i pisało przy loginie vip.
Następnie przypadkowo wywaliłem domenę i pokazało przy loginie free.
Kasy nie oddali prawie 100 zł a nie wiem jak to cofnać.
Back to top

freetz_master
Poziom 14
Poziom 14

Post#45 11 Feb 2012 20:58   

1alamakota1 wrote:
już widzę jak cała polska leci z kartami kredytowymi do komputera wam płacić pajace z dyndns !!

To załóż własny serwis i oferuj usługę za darmo. W czym problem?

Poza tym każdy przyzwoity router pozwala skonfigurować dowolny serwis dns.

EDYCJA: Założyłem triala w 3 minuty....
Back to top

Google

Google Adsense

Post# 11 Feb 2012 20:58   

Back to top

giaur13
Poziom 9
Poziom 9

Post#46 24 Feb 2012 10:05   

Trochę odgrzebuję temat.

Co do kupienia pełnego konta i odsprzedaży: nie boli Was zapis w regulaminie dyndns?

"4. NO RESALE OR REBRANDING OF DYN
Your right to use the Services is personal to You. You agree not to reproduce, duplicate, copy, sell, trade, or resell, whether by itself or in concert with one or more additional services: (a) any portion of the Services (including Your username); (b) use of the Services; or (c) access to the Services.
[...]"

(źródło: http://dyn.com/legal/acceptable-use-policy/ )

Zlewacie i liczycie na to, że nikt się nie przyczepi, czy zwyczajnie nie czytaliście?
Back to top

gorg81
Poziom 3
Poziom 3

Post#47 27 Feb 2012 20:56   

Założenie konta trial również mi zajęło 3 -5 minut. Jedyny mankament, karta kredytowa niestety kody trza odać :). Jednak Panowie wymyślić kod chyba nie problem. Ja użyłem danych karty co podał tu kolega i konto free jest 14 dni, potem się zobaczy czy zostanie domena.

P.S , napisałem mail do działu technicznego TP odnośnie Liveboxów ktróre były pchane do firm na potęgę a teraz jest mały kłopot.

P.S 2 Stare konta FREE są usuwane po nieaktywności 30 dni !!!! sprawdzone.
Back to top

ArDoR
Poziom 5
Poziom 5

Post#48 27 Feb 2012 21:40   

giaur13 wrote:
Trochę odgrzebuję temat.

Co do kupienia pełnego konta i odsprzedaży: nie boli Was zapis w regulaminie dyndns?

[i]"4. NO RESALE OR REBRANDING OF DYN

Zlewacie i liczycie na to, że nikt się nie przyczepi, czy zwyczajnie nie czytaliście?

szczerze nie doczytałem, i właśnie przymierzam się do kupna pakietu właśnie na resell... w tych okolicznościach co mam zrobić. Powiedziec klientom że mają sobie sami kupić i skonfigurować usługę, płacąc za kilkadziesiąt adresów podczas gdy pojedynczy klient potrzebuje 1 góra 3 adresy... mniejsza o cenę, która jest dość duża jak na to ze wcześniej było free...

Tej firmie się coś powaliło w głowach... nie widzę tu żadnego marketingu, bo skoro dalej jest free a płatny ma takie obwarowania, to znaczy że nie zależy im żeby świadomi klienci, czyli właśnie tacy reselerzy jak my, płacili im za usługę?

Przestaje to rozumieć... ale błędy popełnia niemal każda firma, tak to jest jak zatrudnia się młode wilki do marketingu i zachęca do zmian, bo ktoś sądzi że stare jest złe... zresztą dyn od poczatku marketingowo pokazywał totalną ignorancję..
obecne posunięcie jest kontynuowaniem tej polityki...

Ostatnio kupiłem TP-LINKa pod ADSL i ma do wyboru 3 systemy, w tym no-ip.
jak już wcześniej wspominałem przydał by się w tym wątku jakiś link do arta gdzie będzie lista routerów które uzywają niekomercyjnych dyndnsów..
Back to top

jurek.adam
Poziom 22
Poziom 22

Post#49 27 Feb 2012 21:48   

Wygląda na to, że usługa jest dedykowana dla klientów detalicznych posiadających kartę kredytową, co jest raczej normą w wielu zachodnich krajach.

Jakoś mnie to nie dziwi, tam raczej nie wykorzystuje się łącz ze zmiennym IP do celów biznesowych.
Back to top

freetz_master
Poziom 14
Poziom 14

Post#50 27 Feb 2012 21:57   

[quote="ArDoR"]
giaur13 wrote:
jak już wcześniej wspominałem przydał by się w tym wątku jakiś link do arta gdzie będzie lista routerów które uzywają niekomercyjnych dyndnsów..

Bez przesady.. KAŻDY średniej klasy router to potrafi.Mam na myśli dowolnie konfigurowalny serwis.

A o ddclient kolega nie słyszał? Jak mówimy o parabiznesowych rozwiazaniach to dns nie jest akurat problemem.nie do obejścia.
Back to top

ArDoR
Poziom 5
Poziom 5

Post#51 27 Feb 2012 23:56   

[quote="freetz_master"]
ArDoR wrote:
giaur13 wrote:

Bez przesady.. KAŻDY średniej klasy router to potrafi.Mam na myśli dowolnie konfigurowalny serwis.

Nie bardzo rozumiem pojęcie średniej klasy... na ten przykład Edimax AR-7084gA, zainstalowany 3 lata temu... klient w miedzyczasie zmienił lokalizację, czekał ponad miesiąc na nową neostradę i mu przepadł dotychczasowy adres.
W tym routerze jest tylko DynDns.

freetz_master wrote:

A o ddclient kolega nie słyszał? Jak mówimy o parabiznesowych rozwiazaniach to dns nie jest akurat problemem.nie do obejścia.

Oczywiście że da się go obejść, wystarczy wymienić router na taki który obsługuję jakiś darmowy system - pytanie tylko na ile ten nowy stystem bedzie stabilny i jak długo darmowy. Ale głupio jest wytłumaczyć klientowi wymianę jeszcze sprawnego routera, którego się samemu sprzedało... klient mi powiedział: a to nie mogłeś mi od razu sprzedać takiego co by miał ten dynks za darmo?
wtedy kiedy kupował router wybrał najtańszego edimaxa... a nikt nie podejżewał że DYnDNS stanie się płatny...

a co do stałego IP w biznesie to mam mieszane uczucia czy to jest wyznacznikiem profesjonalności... obsługuje wiele firm gdzie jest neostrada czy inna netia ze zmiennym ip, mam też inne gdzie są DSLe i nigdzie nie da się odczuć że zmienne IP ustępuje stałemu...
Wg mnie to nawet lepiej że jest zmienne, nikt nie wyczaji po adresie IP np w emailu jaki jest adres routera i nie będzie go Syn Flodował/sniffował/itp dłużej niż przez czas trwania jednego IP... w razie czego można resetnąć router i po problemie.
W przypadku stałego adresu IP konieczne jest przejście przez procedury z tpsa i też można zmienić IP ale to trwa...

Dlatego DynDNS jest dobrym rozwiązaniem które daje faktycznie stały (przez 99,9%) adres IP (w sumie to nie IP tylko sub-domenę) a biorąc pod uwagę ze DSL wcale nie jest parametrowo lepszy (uploading taki sam jak w neostradzie) to dla mnie sprawia że jedyny mankament neostrady jakim jest zmienne IP, w tym momencie znika...

Znam firmy które przeszły z Neo na DSL i oprócz wyższych faktur, nie zyskali za bardzo nic... trzeba było jeszcze wymienić router na nowy. W efekcie jak nie działa na danym terenie neostrada, DSL też przestaje...
więc mit o stabilności DSL w stosunku do Neostrady jest nieuzasadniony (to tak moim zdaniem, popartym praktyką)

Się rozpisałem trochę bo zaczynacie pisać już w taki sposób jak to przez telefon prowizjowani ankieterzy telekomunikacyjni namawiają na przejście na DLS, ze to stała pewna i profesjonalna usługa... a do niej klient potem podpina najtańszy router który nawet nie potrafi przydzielić tych 1 czy 5 adresów IP do komputerów po stronie lokalnej... 90% klientów wcale nie potrzebuje DSL, wystarcza im neostrada (która w opcji 6mbit przewyższa nawet DSLa 4mbit bo ma taki sam upload a znacznie większy Download przy znacznie niższej cenie bez promocji)...
Back to top

jurek.adam
Poziom 22
Poziom 22

Post#52 28 Feb 2012 00:06   

Różnica pomiędzy różnymi Neo, a DSL jest taka, że ruch dla DSL ma wyższy priorytet, kilka stałych IP, RevDNS, darmowy Secondary DNS i sensowniejszą pomoc techniczną. Problem leży w dość niskiej jakości usług świadczonych przez TP przy wcale niemałych cenach, porównywalnych lub wyższych niż na zachodzie.
Back to top

giaur13
Poziom 9
Poziom 9

Post#53 28 Feb 2012 10:48   

ArDoR wrote:
giaur13 wrote:
Trochę odgrzebuję temat.

[i]"4. NO RESALE OR REBRANDING OF DYN

szczerze nie doczytałem, i właśnie przymierzam się do kupna pakietu właśnie na resell...

Tylko tak z ciekawości pytam. Bo wiesz, gdyby umieścić na stronie, czy na allegro: "sprzedaż kont dyndns.org" i tak to gonić to pewnie by Cię ścignęli. Ale jakby to sprzedawać własnym klientom i na fakturze pisać cokolwiek... może by przeszło. Tylko to oczywiście łamanie jakiegoś tam prawa. Mam co do tego mieszane uczucia, dlatego pytam innych.

ArDoR wrote:
Ostatnio kupiłem TP-LINKa pod ADSL i ma do wyboru 3 systemy, w tym no-ip.

Tak właśnie ja zdecydowałem się rozwiązywać ten problem. Na bank działa W8960N TP-LINKa z no-ip. Testowałem jest ok. Dzwoniłem do mojego przedstawiciela TP-LINKa. Ponoć wszystkie routerki ADSL z WiFi w N obsługują No-Ip.

I chyba na to rozwiązanie się zdecyduję. Najtańsze i chyba legalne (nie zdążyłem doczytać regulaminu no-ip, może jest darmowe pod warunkiem, że...)
Back to top

mkaccount
Poziom 1
Poziom 1

Post#54 02 Mar 2012 17:54   

Lichnik wrote:
Jeśli kotś chce sobie założyć jedno konto a nie ma karty kredytowej to podaje numer karty którą dali mi na koncercie Heinekena
5335359799743427
06/2012
717
Alter Kart
PS
Chyba nie spodziewacie się, że jest coś na karcie.

Ja wpisałem dane jak podał kolega a następnie w zakładce Dyndns Pro usunąłem zamówienie tej usługi a konto darmowe zostało i działa:)
Back to top

mushy
Poziom 4
Poziom 4

Post#55 07 Mar 2012 16:20   

Tak jak pisze mkaccount należy kliknąć cancel w pierwszej kolumnie, a następnie potwierdzić usunięcie usługi, oczywiście pozostaje 30 dniowy czas aktualizacji ip.
Back to top

bobi1326
Poziom 17
Poziom 17

Post#56 12 Mar 2012 12:13   

A czy ktoś może podrzucić jakiegoś dlink'a z modemem adsl z obsługą dowolnego ddns'a? Osobiście mam DLS'a i używam DIR-635 i mam możliwość ręcznego wpisania serwera ale teraz potrzebuję tego samego na adsl.

Z góry dzięki ;)
Back to top

Post new topic  Reply to topic      Main Page -> Forum Index -> Network, Internet -> Network Beginners -> Brak możliwości założenia konta na Dyndns.org za free
Page 2 of 2 Go to page Previous  1, 2
Similar topics
Monitoring + Linksys BEFSR4 + dyndns.org = kłopot (2)
Router Linksys i logowanie przez dyndns.org (9)
DDNS (DynDNS.org) w Linksysie - Przestał działać (1)
Domena xxxxx.pl a dynamiczny adres IP (dyndns.org) (3)
Livebox 2- zdalny dostęp (dyndns.org) (10)
Dyndns.org nie odświeża IP (5)
Alias do poddomeny dyndns.org (1)
Brak Możliwości Założenia Internetu (4)
T-sinus 154 DSL i DynDns.org - brak aktualizacji IP (3)
LinkSys. Problem z serwisem dynDNS.org. router WAG354G (10)

Page generation time: 0.16 seconds

FAQ || Administrator || Moderators || Widgets and banners || Contact
elektroda.pl topic RSS feed