Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj



Windows 7 - nie działa mikrofon - jak ustawić?


  Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software ->Windows 7 - nie działa mikrofon - jak ustawić? Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu 
AutorSchowaj lewą kolumnę Wiadomość
szanki
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Dębica
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 7
Ocena postów: 1
szanki
Poziom 3
Post#1 19 Lis 2011 11:30  Autor tematu   

Mikrofon, a Windows 7


Panowie mam pytanie. Otóż x lat temu kupiłem sobie słuchawki z mikrofonem. Już nawet nie pamiętam kiedy. Oczywiście słuchawek używałem, ale mikrofonu, który jest przy nich nigdy. Teraz naszła mnie ochota czy też potrzeba posiadania mikrofonu. Odpowiedni różowy kabelek podpiąłem i co dalej? Gdzie mógłbym sprawdzić działanie tego mikrofonu? Czy coś jeszcze muszę dodatkowego zrobić? Mam Windowsa 7.


I jakoś przedziwnie mi to tak wygląda :


Windows 7 - nie działa mikrofon - jak ustawić?

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
RADU23
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 9074
Pomógł: 829
Ocena postów: 108
RADU23
Poziom 26
Post#2 19 Lis 2011 11:52    

Re: Mikrofon, a Windows 7


Mikrofon możesz sprawdzić choćby w Skype. Są tam funkcje testowe dźwięku, zarówno mikrofonu jak i głośników.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
szanki
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Dębica
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 7
Ocena postów: 1
szanki
Poziom 3
Post#3 19 Lis 2011 11:53  Autor tematu   

Re: Mikrofon, a Windows 7


Sprawdziłem i przez Skype'a i przez rejestrator dźwięków i nie słychać nic.

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
RADU23
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 9074
Pomógł: 829
Ocena postów: 108
RADU23
Poziom 26
Post#4 19 Lis 2011 12:00    

Re: Mikrofon, a Windows 7


Podłączyłeś pod front panel czy z tyłu komputera?.

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
szanki
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Dębica
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 7
Ocena postów: 1
szanki
Poziom 3
Post#5 19 Lis 2011 12:15  Autor tematu   

Re: Mikrofon, a Windows 7


Z tyłu komputera. Tam gdzie mam słuchawki tyle, że pod różowe gniazdo.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
RADU23
Poziom 26
Poziom 26
Dołączył: 14 Cze 2010
Posty: 9074
Pomógł: 829
Ocena postów: 108
RADU23
Poziom 26
Post#6 19 Lis 2011 12:17    

Re: Mikrofon, a Windows 7


Czyli wina tkwi w panelu sterowania-tam masz wyłączony mikrofon.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
szanki
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Dębica
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 7
Ocena postów: 1
szanki
Poziom 3
Post#7 19 Lis 2011 12:24  Autor tematu   

Re: Mikrofon, a Windows 7


A jak go mogę włączyć?

Oceń post: + +1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Ambientowy
Poziom 11
Poziom 11
Miasto: Łeba
Dołączył: 27 Lis 2010
Posty: 62
Ambientowy
Poziom 11
Post#8 20 Lis 2011 09:02    

Re: Windows 7 - nie działa mikrofon - jak ustawić?


Na początku napisz czy te słuchawki są na bluetooth,bo widzę że masz jakiś mikrofon tego rodzaju.Jeżeli tak to wyłącz mikrofon zgodny z hd audio i spróbuj włączyć ten z bluetootha.

A można to zrobić w ten sposób:

klikasz prawym myszki na mikrofon który jest aktualnie oznaczony zielonym symbolem i klikasz wyłącz,następnie klikasz ponownie prawym na mikrofon bluetooth i wybierasz opcję włącz.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
Venom132
Poziom 11
Poziom 11
Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 70
Pomógł: 1
Ocena postów: 2
Venom132
Poziom 11
Post#9 20 Lis 2011 10:16    

Re: Windows 7 - nie działa mikrofon - jak ustawić?


Najprościej, to po kolei powchodź do mikrofonów. Potem jeden po drugim ustawiaj jako domyślny i uruchamiaj rejestrator dźwięków. Przed każdą zmianą na domyślny wyłącz rejestratora i dopiero później włącz ponownie.

Sprawdź też, czy ten mikrofon nie ma jakiegoś włącznika na kabelku, typu ON/OFF.

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
szanki
Poziom 3
Poziom 3
Miasto: Dębica
Dołączył: 28 Mar 2009
Posty: 7
Ocena postów: 1
szanki
Poziom 3
Post#10 20 Lis 2011 14:02  Autor tematu   

Re: Windows 7 - nie działa mikrofon - jak ustawić?


Próbowałem tak robić i dalej nie działa. Mam też drugi mikrofon który jest oddzielny, ale też nie działa. Próbowałem aktualizować sterowniki karty dźwiękowej i też nic.




E : Pożyczyłem działający na sto procent mikrofon. Po pierwszym podłączeniu zdziwienie bo wszystko chodziło, mikrofon również. Więc uznałem, że to pewnie tamte były popsute. Chciałem go sobie przepiąć raz jeszcze, żeby puścić kabel za biurkiem i tak też zrobiłem. Po ponownym wpięciu znowu nie działa. Czy to może być wina tych wejść?

Oceń post: + 0 -
Powrót do góry
macmichalm
Poziom 6
Poziom 6
Miasto: Przemyśl
Dołączył: 03 Maj 2013
Posty: 19
macmichalm
Poziom 6
Post#11 12 Gru 2014 13:03    

Re: Windows 7 - nie działa mikrofon - jak ustawić?


Witam ja mam inny problem mam laptopa MSI kupiłem słuchawki z mikrofonem dźwięk jest gorzej jak chce cos nagrać słyszę tylko buczenie i nic słuchawki kupiłem wczoraj .

Oceń post: + -1 -
Powrót do góry
Google

Google Adsense
Google


Powrót do góry
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu     Strona Główna -> Forum elektroda.pl-> Komputery Serwis -> Komputery Software -> Windows 7 - nie działa mikrofon - jak ustawić?
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Nie działa mi mikrofon. Co mam ustawić w windows 7? (14)
Mikrofon Manta, Windows Xp. Nie działa mikrofon. (5)
Mikrofon, tlenofon. Jak ustawić mikrofon, aby wyeliminować szumy i pogłos? (12)
Nie działa mi mikrofon w windows xp (4)
Mikrofon nie działa Windows 7. (9)
Mikrofon nie działa - Windows XP (5)
Dlaczego mikrofon nie działa? - Windows XP (12)
windows xp sp2 - Nie działa mi mikrofon (9)
Windows 8.1 - Po aktualizacji nie działa mikrofon (2)
Hardware - mikrofon w systemie windows 7 nie działa. (2)



Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Kontakt

Page generation time: 0.047 seconds

elektroda.pl temat RSS