Forum elektroda.pl

Regulamin | Punkty | Dodaj... | Ostatnie | Szukaj | Rejestracja | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

[Vista]Sieć niezidentyfikowana


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> [Vista]Sieć niezidentyfikowana
Autor
Wiadomość
piti___
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 01 Gru 2004
Posty: 579
Miasto: Silesia

Post#1 Post autora tematu 19 Lis 2011 19:54   

[Vista]Sieć niezidentyfikowana


Witam,

Próbuje skonfigurować połączenie WIFI na laptopie żony.
Router DLink DIR 501, skonfigurowany prawidłowo.
Sieć widzi, łączy jednak w windowsie pokazuje "Sieć niezidentyfikowana" i brak połączenia z internetem.

Ściągnąłem knoppixa live na usb i laptop bezproblemowo połączył się z internetem na podstawie tego stwierdzam że router jest poprawnie skonfigurowany.

Zabawa z wyłączeniem DhcpConnForceBroadcastFlag w rejestrze nic nie dała. Po restarcie flaga nadal jest ustawiona na 1.

Adres wpisany na stałe nic nie daje.

Przed połączeniem
Kod:

C:\Users\Paulina>ipconfig /all

Konfiguracja IP systemu Windows

   Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Paulina-PC
   Sufiks podstawowej domeny DNS . . :
   Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy
   Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
   Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie

Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

   Stan nośnika . . . .  . . . . . . .: Nośnik odłączony
   Sufiks DNS konkretnego połączenia :
   Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

   Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-16-44-7A-BB-D8
   DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
   Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak

Karta Ethernet Połączenie lokalne:

   Stan nośnika . . . .  . . . . . . .: Nośnik odłączony
   Sufiks DNS konkretnego połączenia :
   Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101 Family PCI-E Fast Etherne
t NIC (NDIS 6.0)
   Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-03-0D-84-B5-79
   DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
   Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak


Po połączeniu
Kod:

C:\Users\Paulina>ipconfig /all

Konfiguracja IP systemu Windows

   Nazwa hosta . . . . . . . . . . . : Paulina-PC
   Sufiks podstawowej domeny DNS . . :
   Typ węzła . . . . . . . . . . . . : Hybrydowy
   Routing IP włączony . . . . . . . : Nie
   Serwer WINS Proxy włączony. . . . : Nie

Karta bezprzewodowej sieci LAN Połączenie sieci bezprzewodowej:

   Sufiks DNS konkretnego połączenia :
   Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Adapter

   Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-16-44-7A-BB-D8
   DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
   Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak
   Adres IPv4. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.102(Preferowane)
   Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
   Dzierżawa uzyskana. . . . . . . . : 19 listopada 2011 18:50:21
   Dzierżawa wygasa. . . . . . . . . : 20 listopada 2011 18:51:14
   Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.0.1
   Serwery DNS . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
   NetBIOS przez Tcpip . . . . . . . : Włączony

Karta Ethernet Połączenie lokalne:

   Stan nośnika . . . .  . . . . . . .: Nośnik odłączony
   Sufiks DNS konkretnego połączenia :
   Opis. . . . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101 Family PCI-E Fast Etherne
t NIC (NDIS 6.0)
   Adres fizyczny. . . . . . . . . . : 00-03-0D-84-B5-79
   DHCP włączone . . . . . . . . . . : Tak
   Autokonfiguracja włączona . . . . : Tak



Jakieś rady ?
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lis 2011 19:54   





Powrót do góry
   
hermes-80
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 13 Sty 2008
Posty: 9254

Post#2 19 Lis 2011 19:56   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


Zmień kanał nadawania na routerze.
Powrót do góry
   
piti___
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 01 Gru 2004
Posty: 579
Miasto: Silesia

Post#3 Post autora tematu 19 Lis 2011 20:07   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


Co to ma z tym wspólnego ? kanał jest jeden i pod linuxem mam internet. Poza tym laptop się łączy z routerem (widzę to w logach routera) tylko nie ma internetu.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lis 2011 20:07   





Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 9176
Miasto: Zgierz

Post#4 19 Lis 2011 20:11   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


Zaraz kolo: masz windowsa czy linuxa? Kanały możesz ustawić na routerze na auto wtedy do danego połaczenia przydzieli Ci inny kanał (od 1 do 13) Jeżeli to nie pomoże to w windzie trzeba ustawić właściwości sieci SSID(nazwe)
Powrót do góry
   
piti___
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 01 Gru 2004
Posty: 579
Miasto: Silesia

Post#5 Post autora tematu 19 Lis 2011 20:12   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


Tak jak w temacie, chciałbym skonfigurować pod Vistą.
Pod linuxem sprawdziłem tylko poprawność konfiguracji routera i fizyczne działanie sprzętu.

Edit:

Kanały oczywiście na auto, ustawienia dla połączenia są poprawne. Vista pisze że połączono pomyślnie. W centrum sieci i udostępniania pisze trwa identyfikowanie sieci i następnie sieć niezidentyfikowana.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 19 Lis 2011 20:12   





Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 9176
Miasto: Zgierz

Post#6 19 Lis 2011 21:41   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


Vista jest zainstalowana z SP1 czy SP2? I jeszcze jedno: laptop służbowy czy priv?
Powrót do góry
   
piti___
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 01 Gru 2004
Posty: 579
Miasto: Silesia

Post#7 Post autora tematu 20 Lis 2011 10:23   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


Laptop prywatny. Nie wiem czy SP1 czy SP2. Nic nie instalowałem samodzielnie
jedynie sama vista mogłaby sobie coś pociągnąć z windows update.

Wczoraj doszedłem do tego że jak wyłączę zabezpieczenia w routerze to na laptopie mam internet.

[Vista]Sieć niezidentyfikowana

Na pozycjach "WPA only" vista w ogóle nie chce się połączyć. Na WPA2 lub WPA/WPA2 vista się łączy otrzymuje IP ale pokazuje sieć niezidentyfikowana i nie ma internetu.
Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 9176
Miasto: Zgierz

Post#8 20 Lis 2011 12:07pomocny post - solucja   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


To ustaw na WEP. Hasło minimum 10 znaków.
Powrót do góry
   
piti___
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 01 Gru 2004
Posty: 579
Miasto: Silesia

Post#9 Post autora tematu 20 Lis 2011 12:16   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


Na WEP ten sam problem. Ściągam SP1 i SP2 może łatki coś pomogą...
Powrót do góry
   
CHACA
Poziom 26
Poziom 26


Dołączył: 04 Sty 2006
Posty: 9176
Miasto: Zgierz

Post#10 20 Lis 2011 12:33   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


To jeszcze nie masz tych SP? Ok, nie przeszkadzam już. Do dzieła.
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lis 2011 12:33   





Powrót do góry
   
piti___
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 01 Gru 2004
Posty: 579
Miasto: Silesia

Post#11 Post autora tematu 20 Lis 2011 12:35   

Re: [Vista]Sieć niezidentyfikowana


Tak jak pisałem jest to laptop żony. Spodziewałem się że windows update sam pociągnie niezbędne łatki.

EDIT:

Po zainstalowaniu SP1 Vista połączyła się na WEP 128bit.
Pozostałe WPA nadal nie działają.
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieci WiFi -> [Vista]Sieć niezidentyfikowana
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Sieć wifi brak dostępu do internetu a następnie sieć niezidentyfikowana (3)
sieć niezidentyfikowana - Windows Vista - brak połączenia bezprzewodowego (13)
Sony VAIO - niezidentyfikowana sieć wifi, system Vista (4)
Asus N50VN, Vista Home Premium - sieć niezidentyfikowana. (14)
Sieć niezidentyfikowana WI-FI Vista TP-LINK TL-WN350GD (6)
Vista,TP Link - Vista i wi fi - sieć niezidentyfikowana (4)
Sieć publiczna , sieć niezidentyfikowana problem (1)
Sieć niezidentyfikowana na W7 (3)
Sieć niezidentyfikowana - (13)
Sieć niezidentyfikowana, Windows 7 (6)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.058 seconds

elektroda.pl temat RSS