Forum elektroda.pl

Regulamin  | Punkty  | Dodaj...  | Ostatnie  | Szukaj  | Rejestracja  | Zaloguj

Ta strona używa cookie. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał
Autor
Wiadomość
zitarix
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 20 Lis 2011
Posty: 1

Post#1 Post autora tematu 20 Lis 2011 21:05   

Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Witam serdecznie. Mam świeżo kupiony modem od playa a bynajmniej z ich logiem. Do tego mam kartę aero 2 i chciałem to jakoś uruchomić. Według porad jdtech.pl ściągnąłem mobile partnera jednocześnie nie instalując programu play online tylko sterowniki do modemu. Następnie skonfigurowałem połączenie na aero 2 APN darmowy. Teraz chciałem włączyć owe połączenie i dostaję informację połączenie zostało zakończone od razu. Nie znam się na temacie i prosze bardzo o jakąkolwiek pomoc przybliżającą mnie do włączenia tego czegoś.
Windows 7 64 bitowy, ale na pudełku od modemu pisze że jest kompatybilny z windows 7.
Powrót do góry
   
szymon384
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 03 Lip 2008
Posty: 3
Miasto: Płock

Post#2 24 Lis 2011 12:58   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


wgraj tego mobil partnera od lesia i po sprawie wybierasz aero2 i śmiga

http://chomikuj.pl/lesiolo/Modemy+GSM
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 24 Lis 2011 12:58   





Powrót do góry
   
Alpine17
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 35
Miasto: Warszawa

Post#3 05 Sty 2012 00:14   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Witam.

Mam kartę E173 z Playa, wgrałem Mobile Partner od lesiolo z rożnymi profilami, jest także Aero2, niestety nie łączy, sprawdzałem na karcie Orange oraz Play i wszystko ok, da się coś zrobić czy po prostu modem nie obsłuży karty Aero2 ?

Pozdrawiam.
Powrót do góry
   
nece616
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 587
Miasto: Mielec

Post#4 05 Sty 2012 00:18   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Tylko E173U-2 obsługuje AERO2. Link, oraz Link
Powrót do góry
   
Alpine17
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 35
Miasto: Warszawa

Post#5 05 Sty 2012 00:29   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Sprzedawca zapewnił znajomego ze modem obsługuje Aero2 :] Dzięki.
Powrót do góry
   
nece616
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 587
Miasto: Mielec

Post#6 05 Sty 2012 00:32   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Z jakiego windowsa korzystasz? W przypadku korzystania z 7 nie jest potrzebny żaden zewnętrzny program typu Mobile Partner
Powrót do góry
   
Alpine17
Poziom 9
Poziom 9


Dołączył: 10 Mar 2007
Posty: 35
Miasto: Warszawa

Post#7 05 Sty 2012 00:40   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Zdjąłem właśnie obudowę i tam jest napisane E173-u2, korzystam z Windows 7.

Działa.
Powrót do góry
   
wacusiak
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 01 Kwi 2008
Posty: 2
Miasto: Muszyna

Post#8 18 Sty 2012 20:31   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


witam mam pytanie w jaki sposób zainstalować same sterowniki do tego modemu (e173u-2) bez play online?? i w jaki sposób przełączyć tryb pracy na ndis - na początku w play online była taka możliwość ale po pierwszym dniu zniknęła.
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 599
Miasto: Warszawa

Post#9 11 Lut 2012 12:47   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Dla porządku dodam tylko, że najlepszą metodą rozwiązania problemu z E169, E173u-2 i E353u-2 pochodzących z Play jest odblokowanie pasma UMTS 900 za pomocą tej procedury:
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-polegaja-problemy-z-huawei-e169.html
Nie wymaga modyfikacji firmware i można spokojnie łączyć się za pomocą wbudowanego programu Play Online (oczywiście po dodaniu profilu dla Aero2).
Powrót do góry
   
georgeet
Poziom 6
Poziom 6


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 19
Miasto: Wrocław

Post#10 30 Paź 2012 17:37   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Ja używam 2 aplikacji. Mobile Partner i Aplikacji Play, obie działają z Aero2.
Najważniejsze - sprawdź czy na pewno masz zasięg sieci Aero2. Na początku miałem różne problemy z uruchomieniem darmowego internetu, zewnętrzna antena rozwiązała problem. Teoretycznie powinienem być w zasięgu (centrum Wrocławia), jednak mury czasem robią swoje.
Powrót do góry
   
biela007
Poziom 8
Poziom 8


Dołączył: 05 Gru 2007
Posty: 27

Post#11 08 Lis 2012 22:01   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


To dalej nie wiadomo do końca czy na modemie E173 będzie chodziło AERO2. Na podanej wyżej stronie piszę, że modem E173 jest niezgodny z wersjami dostępnymi u innych, niż Play. Ja posiadam PLAY i nie wiem czy będzie działał.
Powrót do góry
   
nece616
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 587
Miasto: Mielec

Post#12 09 Lis 2012 06:59   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Otwórz pokrywkę gdzie wkładasz kartę SIM i tam masz dokładna wersję swojego modemu.
Powrót do góry
   
telik0006
Poziom 12
Poziom 12


Dołączył: 02 Mar 2009
Posty: 107
Miasto: jelenia Góra

Post#13 20 Lis 2012 20:55   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


u mnie działa na E173
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 20 Lis 2012 20:55   





Powrót do góry
   
pastorek23
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 140
Miasto: Ostrów Wlkp.

Post#14 21 Lis 2012 13:21   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Witam. Kupiłem modem Huawei E173s-1 i nie wiem co zrobić żeby to zadziało.

Modem z ERY - blueconnect

Mam jeszcze w razie czego troszkę starsze modemy gdyby na tym nie zadziałało to proszę o informacje czy na którymś innym zadziała.

- Huawei E1750 - PLUS GSM
- HUAWEI E220 - ERA blueconnect
- GIO225 - ERA blueconnect

Docelowo chciałem ten modem podłączyć do routera z TP-LINK z USB żeby mi to w domu rozgłaśniał lub dać żonie do iPada2

Proszę o pomoc
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 21 Lis 2012 13:21   





Powrót do góry
   
nece616
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 587
Miasto: Mielec

Post#15 21 Lis 2012 14:21   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Lista zgodnych modemów Link
Powrót do góry
   
pastorek23
Poziom 13
Poziom 13


Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 140
Miasto: Ostrów Wlkp.

Post#16 21 Lis 2012 14:33   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


a co z iPadem2 ?
Powrót do góry
   
nece616
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 587
Miasto: Mielec

Post#17 21 Lis 2012 15:51   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Link jak sprawdzić telefon Link link do Ipada 2 Link
Powrót do góry
   
robert19710
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Lis 2007
Posty: 2
Miasto: nowa dęba

Post#18 13 Gru 2012 21:31   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


właśnie uruchomiłem areo 2 na tym modemie skorzystałem z tego linku
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-i-huawei-e173u-2-problem-rozwiazany.html
http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-polegaja-problemy-z-huawei-e169.html
Powrót do góry
   
jdanecki
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 14 Lis 2009
Posty: 599
Miasto: Warszawa

Post#19 13 Gru 2012 21:34   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Obydwie te instrukcje są... nieaktualne - zgodnie z informacją w nich zawartą.
W zasadzie jedyne co trzeba zrobić to to:
http://forum.jdtech.pl/Watek-play-online
Powrót do góry
   
robert19710
Poziom 2
Poziom 2


Dołączył: 14 Lis 2007
Posty: 2
Miasto: nowa dęba

Post#20 13 Gru 2012 22:12   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


rzeczywiscie wszystko robiłem jak na tym forum (jd) które podałeś tylko mam problem bo co jakis czas rozłancza mnie (10-15min) i odnowa musze sprawdzać wszystkie ustawienia i dopiero po kilku próbach udaje mi sie połaczyć .(korzystam z laptopa z windows 7)
Powrót do góry
   
Google


Google Adsense


Post# 13 Gru 2012 22:12   





Powrót do góry
   
Jordanello
Poziom 7
Poziom 7


Dołączył: 13 Cze 2007
Posty: 21
Miasto: Leżajsk okol.

Post#21 07 Lut 2013 01:34   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Witam. Mam modem E173u-1 z wgranym Mobile Partner 16.001.06.01.503. Czy na tym modemie będzie mi działać aero2?
Powrót do góry
   
rafal131313
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 596

Post#22 12 Mar 2013 00:06   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Nie będzie działał tu masz listę zgodnych i nie zgodnych modemów.

http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawienie-zgodnych-modemow-w-budowie.html
Powrót do góry
   
ania289
Poziom 1
Poziom 1


Dołączył: 15 Mar 2013
Posty: 1

Post#23 15 Mar 2013 20:30   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Dziala z modemem E173!

Skonfiguruj program Top NetInfo jak na stronie http://jdtech.pl/2011/08/aero2-na-czym-polegaja-problemy-z-huawei-e169.html

i uzyj tej aplikacji Top NetInfo do nawiązania polaczenia, najpierw wybierz APN dla aero2 czyli darmowy
Powrót do góry
   
TyPeczek
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 642
Miasto: Kraków

Post#24 06 Sie 2014 19:30   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Witam,
Poszukuję sterowników do modemu na Windows 7. W modemie jest wszystko OK, bo działa na tablecie. Od razu mówię, że zrobiłem coś, żeby modem był wykrywalny przez tableta i teraz oprogramowanie na Windows nie instaluje się automatycznie. Można to ściągnąć gdzieś z zewnątrz?
Powrót do góry
   
nece616
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 28 Sty 2009
Posty: 587
Miasto: Mielec

Post#25 07 Sie 2014 11:01   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


A masz jakaś aplikację obsługująca urządzenie na pamięci modemu? U mnie podczas instalacji programu PLAYOnline sterowniki instalowały się automatycznie.
Powrót do góry
   
TyPeczek
Poziom 19
Poziom 19


Dołączył: 22 Mar 2011
Posty: 642
Miasto: Kraków

Post#26 07 Sie 2014 14:57   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


No też tak miałem, ale go przestawiłem tak, żeby go tablet wykrywał. Czyli teraz nie jest wykrywany przez komputer jako pendrive i nie aktualizuje się automatycznie.
Powrót do góry
   
rafal131313
Poziom 18
Poziom 18


Dołączył: 30 Paź 2010
Posty: 596

Post#27 07 Sie 2014 19:04   

Re: Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał


Tu masz wszystko Mobile Partner i sterowniki.

http://aplikacjemodemowe.cba.pl/index.php?id=huawei

Tu oprogramowanie Play - zmienia oprogramowanie modemu.

http://hostuje.net/file.php?id=20e542b8a001bf17db78db69c3d5fb41
Powrót do góry
   
Napisz nowy temat  Odpowiedz do tematu      Strona Główna -> Forum elektroda.pl -> Sieci, Internet -> Sieć Internet - Dostęp -> Huawei E173 z internetem Aero2 co zrobić żeby działał
Strona 1 z 1
Podobne tematy
Huawei E173 od Aero2 w Grecji? (2)
Huawei E173 i aero2 - współpraca karty z modemem (3)
Raspberry Pi - Instalacja modemu Huawei E173-2 ID 12d1:1446 dla Aero2 (13)
Huawei E173 - Huawei E173 Wyrwane gniazdo anteny zewnętrznej brak sieci (1)
HUAWEI E3131 - niemożna połączyć z internetem w aero2 (3)
ACER TravelMate 280 - Nie mogę połączyć się z internetem modem HUAWEI E173 (5)
HUAWEI E3131 - Nie mogę połączyć się z Internetem poprzez AERO2 (3)
Huawei E173 - Huawei E173 - Przejscie z T-mobile na Play (9)
Huawei E173 - Modem Huawei E173 jako antena Wi-Fi (1)
Huavei E173 G - CO zrobić żeby chodził w areo (13)


Administrator || Moderatorzy || Regulamin forum || Regulamin ogólny || Informacja o cookies || Reklama || Kontakt

Page generation time: 0.064 seconds

elektroda.pl temat RSS